Lovense Edge | Prostaat Stimulator review

24-04-2019

Ik kreeg de Lovense Edge in ruil voor een eerlijke review.

Er was eens…

Een prostaatstimulator, genaamd de Lovense Edge, een toy die op de website van Lovense wordt aangekondig als de eerste (en enige) aanpasbare prostaatstimulator ter wereld.

Het feit dat je dat kan doen zou ervoor zorgen dat de “meeste mannen” (goede politiek verantwoorde statement) hun P-spot kunnen vinden met deze toy.

Dit stukje gaat overigens over wat er nog meer op de website van Lovense staat.

Natuurlijk snap ik dat je als fabrikant van een seksspeeltje het speeltje de (commerciële) hemel in prijst, je gaat van je eigen product niet zeggen dat het zuigt.

Nu moet ik eerlijk zijn, de Lovense Edge zuigt niet, het is een goede degelijke prostaatstimulator.

Maar ik ben eerlijk gezegd niet zo gecharmeerd van de pretentie die ik op de site lees.

Niet zo zeer de feiten, op veel gebieden is de Lovense Edge namelijk inderdaad uniek, in ontwerp, in kracht, en in gebruiksgemak.

Maar wat ik echt absoluut züm kotsen vindt is een tabelletje, waarin eigenlijk zoveel in staat dat de Lovense Edge niet makkelijk stuk gaat, en elke andere prostaatstimulator wel.

Dat is gewoon niet waar, en ook gewoon niet tof om te zeggen, ook al is de uitleg van de tabel natuurlijk voor enige interpretatie vatbaar (maar dat is wederom heel erg politiek handig gedaan).

De Lovense Edge in de doos

Net zoals de Lovense Hush komt de Lovense Edge in een doos met daarop de foto van de Lovense Edge. Wat info over het feit dat je hem remote kan gebruiken en dat hij waterdicht is (yay).

Verder vind je in de doos de Lovense Edge, een USB kabel met pin (dat is zo’n koptelefoonstekker achtig dingetje) om op te laden en een korte handleiding.

Geen schreeuwerige promotie dus, dat is wat Lovense dus vooral niet doet, geen geile vrouwen of mannen die moeilijk kijken met de Lovense Edge in de hand. Gewoon clean en simpel, en dat vind ik eigenlijk wel tof.

De Lovense Edge zelf

Lovense edge prostaat stimulator van zwart siliconen

De Lovense Edge valt op, vooral omdat hij relatief zwaar is, en van een soort silicone gemaakt is dat eigenlijk vrij uniek is voor Lovense. Net zoals de Lovense Hush is het een stroever soort siliconen dat ook echt een enorme stofmagneet is (mocht je dus stofjes zien op de foto’s sorry, ik heb het opgegeven het is niet te doen, al mijn toys zijn altijd heel erg schoon, maar dat stof…wow).

In de Lovense Edge zitten twee motoren, een in de kop en een in het stuk dat tegen je perineum aan zit. Die motoren zijn (volgens de website) de grootste en sterkste in de industrie.

De kop van de Lovense Edge is dus verstelbaar, en het kost wel enige kracht om hem te verstellen. Dat is natuurlijk fijn, want dan behoudt de Lovense Edge ook de juist houding, in plaats dat het verstellen als voor de vorm voelt.

De kop van de Lovense Edge is overigens vrij groot, dat kan ook niet anders als je er zo een enorme motor in doet.

Evengoed is de Lovense Edge daarmee, mijns inziens, niet geschikt voor de beginner.

Het perineum deel van de Lovense Edge is overigens ook vrij lang, wat ik positief vind, dan is de kans dat hij ook daadwerkelijk mijn perineum raakt een stuk groter.

De Lovense Edge getest

Ik moet zeggen het testen van deze toy viel mij niet mee.

Het is een best heftige toy om in te brengen, helemaal gezien het nogal stroeve silicone waar het van gemaakt is. Mijn normale favoriete waterbasis glijmiddelen deden gewoon niet wat ze moesten doen, het werd erg oncomfortabel door de frictie die ontstond.

Na een tweetal gefaalde inbreng pogingen bij poging 3 dan toch maar weer een hybrid lube gebruikt en daarmee ging het inbrengen een stuk fijner.

Daarmee moest ik wil even een psychologische drempel over. Mijn kont was na de eerste twee keer wel ff klaar met al dat stroeve gedoe.

Maar eigenlijk, dankzij de Pjur Toylube die ik gebruikte, ging het inbrengen wel heel makkelijk deze keer.

Ik denk dat Lovense toch wel nog even moet nadenken over hun keuze voor dit materiaal, want voor anaal is het toch echt allemaal veel te stroef (vind ik dan). Ik ben wel benieuwd of jullie dat ook zo ervaren als je een Hush of een Edge in je bezit hebt, dus laat mij dat vooral weten in de comments!

Met het slagen van het inbrengen van de Lovense Edge kon ik dus daadwerkelijk testen. Ik merk wel meteen dat de onderkant van de Lovense Edge vrij breed is, of althans net breed genoeg zodat ik echt mijn best moet doen om mijn anus te laten ontspannen, en dan nog zit het niet heel erg comfortabel, net te breed, of net niet breed genoeg. Ik weet het niet, het is vast heel persoonlijk, maar echt fijn is anders.

Vergeet overigens niet om de toy eerst aan te zetten en te koppelen met de app op je telefoon, anders wordt het een ingewikkeld gebeuren.

Ik voel wel dat de kop in ieder geval mijn prostaat wel weet te vinden, hoewel ik de ideale stand nog moet ontdekken, want na het inbrengen is dat gevoel wel weg. Een kwestie van een paar keer de vorm van de Lovense Edge aanpassen en hopen dat het goed komt?

Ik heb de vorm van de toys die mijn prostaat wel weten te raken na proberen te bootsen, maar de ideale stand is nog niet gevonden in ieder geval. Maar blijven proberen, ik weet eigenlijk wel zeker dat de ideale stand er WEL is.

Goed, de toy zit in mij, ik moet echt even ademhalen en ontspannen, anders is er sowieso niets aan.

Met een wat meer ontspannen gevoel ga ik naar de app. Mocht je trouwens willen weten hoe de app er uit ziet, tess heeft in haar Lovense Lush 2.0 review een aantal screenshots gezet.

Ik kan in de app niet goed zien welke motor door welke slider/wolkje wordt aangestuurd. Maar een beetje experimenteren en ik weet het wel, ik weet alleen niet of dat altijd voor iedereen hetzelfde is.

De twee motoren zijn inderdaad heel erg krachtig, tot op het punt van pijnlijk net zoals bij de Lovense Hush.

Het gevoel is wel heel erg lekker. Vooral als je de motoren zo instelt dat ze een extra diepe vibratie veroorzaken, een beetje zoals de Hot Octopuss JETT dat kan, maar dan zonder opzet (denk ik dan). Als ik die motoren dan ook nog kan laten pulseren zoals dat bij de JETT kan, dan denk ik dat ik een keihard prostaat orgasme zou kunnen krijgen.

Maar dat kan niet, en dus bleef dat ook uit. Vooral omdat, zoals ik al eerder zei, mijn kringspier niet helemaal kon laten ontspannen. Wat echt heel erg jammer is.

Overigens, probeer niet de motoren op hun max hun ding te laten doen, nee echt niet, dat is verre van lekker. En hoewel het vast persoonlijk is, zou een waarschuwing daarvoor, zeker voor de prostaatmotor (zo noem ik het maar even), geen overbodige luxe zijn.

Ik ga deze toy zeker nog vaker gebruiken, gewoon omdat ik hoop dat de ideale stand te vinden is, en de motoren mij naar hogere sferen zouden moeten kunnen brengen. Wellicht is dat niet kunnen ontspannen dan ook iets dat gewoon gewenning nodig heeft.

 Ik ben nu dus gematigd enthousiast over deze toy, maar hij is zijn geld wel waard.

Schoonmaak

Ja, hier komt het riedeltje weer, maar deze keer is er echt nog iets te zeggen over de schoonmaak van deze toy.

Want ja, hij is waterdicht, en ja van siliconen dus schoonmaak is makkelijk.

Maar er is wel degelijk een maar, het viel mij namelijk op er een randje zit, namelijk waar de kop van de Lovense Edge over gaat in het perineum gedeelte. Het stuk waar je de Lovense Edge kan buigen om hem naar jouw smaak in te kunnen brengen.

Dat randje snap ik dus dat het daar zit, want anders kan je de Lovense Edge niet verbuigen/afstellen. Maar dat randje verdient wel even wat extra aandacht bij het schoonmaken, want zoals je je kan voorstellen als er een randje is, dan hoopt vuil zich daar op, en dat is dus ook precies wat er gebeurd.

Gelukkig is het met wat extra stromend water en zeep of toycleaner evengoed nog goed te reinigen, maar let er wel op. Je wil niet dat je denkt dat je seksspeeltje schoon is en dan een randje vol met bacteriën en god knows what hebben.

Conclusie

De Lovense Edge is een goede prostaat vibrator, met zeker een aantal verbeter punten. Met gebruik van het juiste glijmiddel is hij makkelijk in te brengen, maar maakt de vrij brede basis ontspannen wat lastiger. Is dat een kwestie van gewenning? Ik hoop het van harte.

De motoren zijn uitermate krachtig, en daarmee is de Lovense Edge inderdaad (op dit moment) uniek.

De app is makkelijk te gebruiken, het koppelen van de toy met de app is ook vrij eenvoudig.

Kortom, een toy waar je waar voor je geld krijgt, maar je wellicht wil wachten op de volgende versie als je echt een ideale prostaatstimulator wil hebben. Maar dan ga ik er wel vanuit dat Lovense ook daadwerkelijk deze toy nog wil verbeteren. Maar ja, er is ook een Lush 2.0, dus waarom niet.

Voor de beginner is deze toy niet per se aan te raden, voornamelijk door de grote kop, die toch wel even slikken is, maar met geduld en wederom het juiste glijmiddel, kom je een heel eind.

Je koopt de Lovense Edge bij Easytoys voor € 109,00

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

2 Reacties

 1. Hele goede review, maar wat ik graag zou willen lezen is de functie van de edge in gebruik in het dagelijks leven. De edge is op afstand te sturen en daarom zou ik willen weten of deze makkelijk zit. Ook als je bijvoorbeeld een hele dag op een bureaustoel moet Zitten?

  Groeten Hugo.

  Antwoord
  • Hi Hugo,

   Dank je voor je vraag.
   Eerlijkheidshalve, de reden dat ik daar niet over geschreven heb is omdat de Lovense Edge mijns inziens hier niet heel goed voor geschikt is. Dit vooral door de extreem brede basis, die met enige druk vast tussen je billen zal passen, maar het is alles behalve comfortabel. Althans dat vind ik dan. De Hush zou wel voor gebruik in het dagelijks leven geschikt zijn, omdat deze niet zo’n groot uitstekend profiel heeft. Het is natuurlijk een kwestie van smaak en lichaams compatibiliteit, maar ik kan het je niet aanraden.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.