The LoveArc

03-07-2018

Review by Tess: The LoveArc

Als sextoytester heb ik natuurlijk een grote belangstelling voor allerlei soorten seksspeeltjes. Nu vind ik sexmachines of fuckmachines, net hoe je het wilt noemen, altijd wel extra fascinerend. Toen ik voor het eerst The LoveArc zag, was ik ook gelijk geïntrigeerd. The LoveArc wordt aangeprezen als ‘simple, silent, portable sex machine, powered by imagination’, dus een simpele, stille, draagbare seksmachine, aangedreven door je verbeelding. Dat klonk als iets wat ik wel wilde uitproberen. MEO.de stuurde me de LoveArc in ruil voor mijn eerlijke review.

Wat is het?

The lovearc The lovearc

De LoveArc is dus eigenlijk gewoon een kromme plank met zijwaartse pootjes. De bedoeling is dat je op die plank een sextoy met zuignap vastmaakt. Bijvoorbeeld een dildo of een Fleshlight met showermount. Je kan de LoveArc op verschillende manieren gebruiken. Je kan ‘m zo neerzetten zodat je je dildo op doggystyle manier kunt gebruiken, je kan er overheen zitten en zo de dildo berijden of je kan ‘m als een soort schommel gebruiken. Met een Fleshlight (of andere masturbator waar je een zuignap aan zou kunnen bevestigen) kan je nog meer variaties doen.

Over de verpakking van de LoveArc kan ik kort zijn, want hij zat gewoon in een plastic zak, of hoes eigenlijk meer, met daarop een sticker van MEO. Super simpel dus en wat mij betreft is dat prima, want dit lijkt me toch niet iets wat je in een doos zou willen of kunnen bewaren. Een voordeel is ook dat de LoveArc er uit ziet als iets wat je misschien zou gebruiken om bijvoorbeeld je buikspieren mee te trainen, dus als je bezoek krijgt, hoef je het ook niet gelijk te verstoppen om te voorkomen dat er misschien rare vragen gesteld worden. Ik zou in elk geval nooit geraden hebben dat dit een ‘sexmachine’ zou zijn.

Wat moet ik er mee doen?

The lovearc The lovearc

Voor ik ging testen, moest ik wel echt even goed de LoveArc website bekijken om te zien wat ik hier ook alweer mee kon doen allemaal. Gelukkig waren er allerlei plaatjes te zien met de mogelijkheden. Je kan de LoveArc zowel alleen als samen gebruiken, in allerlei standjes en dus met bijvoorbeeld een Fleshlight met zuignap, een anaal seksspeeltje met zuignap of vibrator of dildo met zuignap. Of twee seksspeeltjes tegelijk gebruiken kan ook nog. Mogelijkheden genoeg dus.

Gelukkig dat ik meerdere dildo’s met zuignap heb. Al snel kwam ik er achter dat de zuignap van FunFactory dildo’s niet werkt op de LoveArc. FunFactory dildo’s hebben ook een heel ander soort zuignap, waarvan je in de eerste instantie ook niet zou denken dat het uberhaupt een zuignap is. Maar op een krom oppervlak blijven die dus niet zitten. Jammer, maar helaas. Er is overigens nog wel een speciaal harnasje te koop bij LoveArc zelf, waarmee je deze dildo’s wel vast kan maken aan de LoveArc. Maar elke andere dildo met zuignap, waarvan de zuignap niet breder is dan de plak van de LoveArc, werkte prima. Ik gebruikte de NSnovelties pride dildo en de Godemiche Ambit.

Die zuignap, hoe dan?

The lovearc The lovearc

Ik vind een zuignap bij een dildo altijd super leuk. ‘Meer mogelijkheden!’ denk ik dan gelijk. Maar in de praktijk doe ik eigenlijk nooit iets met die zuignap. Want als je zo’n zuignap op een muur vastmaakt, en je zou dan doggystyle met je dildo willen doen, waar laat je dan je onderbenen? Ik ben er nog niet achter. En staand vind ik echt geen succes. Net zoals op een hoekje van een tafel ofzo, ik heb nog nooit iets gevonden waarbij ik hier gewoon comfortabel mee kon spelen.

Doggystyle of trio

The lovearc The lovearc

Tot ik de LoveArc kreeg dan. Je zet één poot van de LoveArc tegen de muur (kan ook bijv op de bank, zolang hij niet kan verschuiven) en de andere poot gewoon op de grond. Dan maak je de dildo op juiste hoogte vast (ja, dit is nog even een gedoetje als je alleen bent) en kan je je uitleven. Dit werkte echt heel goed. Ik weet niet of dit voor mij iets is wat ik veel vaker wil doen, maar ik kan me echt wel voorstellen dat dit in bepaalde situaties echt heel tof kan zijn. Stel dat je bijvoorbeeld wel een trio wilt, maar je durft het toch niet aan om wat voor reden dan ook, dan is dit wel heel tof om samen te gebruiken met je partner. Dit geeft toch een heel ander gevoel dan wanneer je (zelf, of je partner) een dildo gewoon vasthoudt en gebruikt. Met een beetje verbeelding kom je best een eind denk ik. Maar ook gewoon alleen was het gevoel lekker, alleen vond ik het dus wel een beetje gedoe om de dildo precies op de goede hoogte te krijgen. Het is ook wel fijn als je zorgt dat er iets zachts op de grond ligt, anders is het niet zo lekker voor je knieën.

Ride it

The lovearc The lovearc

De volgende optie die ik testte, was met de LoveArc gewoon in een boog op de grond. Dan doe je dus weer een dildo op de bovenkant die je dan kan ‘berijden’. Je kan zelf kijken waar je de dildo plaatst, dat is wel praktisch. Als je ‘m wat meer richting één van de pootjes zet, dan zit ‘ie wat lager en als je ‘m juist helemaal in het midden doet, dat zit ‘ie op z’n hoogst. Net wat je zelf comfortabel vind. Nu is het zo dat ik het allemaal niet comfortabel vond. Je kan dus op je knieën of op je hurken over de LoveArc heen zitten, maar ik vond het vooral voelen als een work-out. Ik ben niet fit en ik ben niet sportief dus dit was gewoon niet mijn ding. Ik lig veel liever gewoon op de bank of in bed met die dildo in mijn hand. Of dat iemand anders ‘m vast houdt en beweegt. Maar dit was gewoon niet voor mij. Als je heel erg houdt van ‘on top’ zitten, dan is dit helemaal jouw ding denk ik.

Schommelen

The lovearc The lovearc

En dan de laatste optie die ik heb getest is de LoveArc als een soort seksschommel gebruiken. Je legt ‘m dan dus op z’n kop, zodat hij kan schommelen. Dan is het echt een kwestie van proberen waar je de dildo precies moet plaatsen en hoe je jezelf moet positioneren zodat dit kan gaan werken. Ik vond het heel veel gedoe en vooral ook veel lastiger dan ik had verwacht. Je hebt echt bijna geen houvast of steun en het wiebelt natuurlijk allemaal en nou ja, ik vond het gewoon echt vet moeilijk. Ik kreeg het bijna niet voor elkaar en toen het lukte, was ik er eigenlijk wel al een beetje klaar mee. Wat een gedoe, man! Dit was juist hetgeen waar ik zo naar uitgekeken had. Zo’n schommel-neuk-ding leek me echt zo geweldig. Maar dit was niet hoe het in mijn fantasie ging hoor, gewoon echt niet.

Vroeger heb ik een keer één les Pilates gevolgd, na jaren niets aan sport gedaan te hebben. Tijdens die les moest ik de hele tijd dingen doen die voor mij gewoon niet mogelijk waren. Ik keek om me heen en zag de andere mensen het gewoon doen. Ze namen houdingen aan waar mijn lichaam gewoon niet in wilde gaan. Ik had echt het idee dat ik gewoon een hele spiergroep miste ofzo. Dat was hoe ik me voelde terwijl ik deze LoveArc aan het testen was. Compleet met bezweet voorhoofd en een vaag gevoel van schaamte.

Conclusie

Ik denk dat de LoveArc echt beter zal werken als je super in shape bent en meer kracht in al je spieren hebt. Maar dat is niet een staat waar ik momenteel in verkeer, dus voor mij werkte het gewoon echt niet prettig. Ik vind de LoveArc zeker geen stom ding, maar het is gewoon niet iets voor mij. Ik kan me echt voorstellen dat er genoeg andere mensen zijn die hier echt heel veel plezier van kunnen hebben, maar ik hoor daar helaas niet bij.

Je kan de LoveArc hier bestellen bij MEO voor 249 euro.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Eerlijke review, vind het persoonlijk ook erg aan de prijs.

    Antwoord
  2. DrGrey

    Welke dildo mounts naast deze zijn een aanrader. Vriend is into prostaatplay, wat ik hem gun. Ik ben nog geen pegging queen dus vandaar de vraag 😊

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.