Lora Dicarlo Onda review

23-10-2020

Als je een beetje de ontwikkelingen in sextoyland volgt, ben je ongetwijfeld het merk Lora DiCarlo tegengekomen. Je kan wel een beetje spreken van een hype, denk ik. Ik kreeg van Easytoys de Lora Dicarlo Onda, een robotic massager voor je G-spot.

Specs

Materiaal: Siliconen (helemaal bodysafe dus)
Oplaadbaar: Ja, met USB-kabeltje
Standjes: 10 vibratiestandjes, 10 intensiteitsstandjes en je kan ook nog instellen hoe lang de strokes zijn
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 197 euro, hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Eh…

Lora DiCarlo Award

Vorig jaar kreeg het merk Lora DiCarlo best wel wat aandacht omdat ze een innovation award hadden gewonnen op CES, een technologiebeurs in Amerika. Maar vlak daarna werd de award teruggetrokken én was Lora DiCarlo niet meer welkom op de beurs, omdat sekstoys als iets verwerpelijks werden gezien door de organisatie. Super bekrompen natuurlijk, dus uiteindelijk hebben ze de award wel weer gekregen en waren ze dit jaar wel welkom op CES. Gelukkig maar.

Robotica

Je ziet het balletje van de lora dicarlo onda bijna niet. Op de volgende foto zie je het balletje hoger qua plek maar ook hoger uitsteken. Je ziet het balletje bovenaan de lora dicarlo onda. Hij steekt ook best ver uit, zeker in vergelijking met de vorige foto.

Het unieke van deze Lora DiCarlo toys is dat ze gebruik maken van (micro)robotica techniek. Ik moest gelijk denken aan Big Hero 6, en besefte me even snel dat ik eigenlijk niks weet van robotica. Ik was heel benieuwd wat dit nu eigenlijk inhield en probeerde er achter te komen. Blijkt dus dat robotica best ingewikkeld is.

Robotica houdt zich bezig met robots, dat had je misschien al bedacht. Maar wanneer iets nu eigenlijk een robot is, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Sommigen zeggen dat een machine een robot is als die geprogrammeerd kan worden om een bepaalde taak uit te voeren. Anderen gaan uit van ‘sense – think – act’, oftwel dat een robot sensoren moet hebben, daarna kan bedenken wat hij met die informatie vanuit die sensoren moet doen en dat dan ook kan gaan doen. Volgens de eerste uitleg vallen echt heel veel machines (en seksspeeltjes) onder de noemer robot. Volgens de laatste omschrijving vallen de Lora DiCarlo toys zeker niet onder de noemer robot.

Ik heb geprobeerd me er wat verder in te verdiepen, maar ik kom er eigenlijk niet achter waarom deze Onda een robot zou zijn, en bijvoorbeeld de Lelo Ora niet. Misschien werkt de Lelo Ora, net zoals een heleboel andere sextoys, ook wel met dezelfde robotica technologie, maar wordt dit gewoon niet gezegd. Dat kan ook natuurlijk. Als jij iemand bent die veel verstand heeft van robotica, stuur me een berichtje! Maar goed, terug naar mijn review over de Lora DiCarlo Onda.

De verpakking en de inhoud

De lora dicarlo onda naast een witte doos met een sticker waarop tester staat. De lora dicarlo onda voor het doosje van de lora dicarlo carezza. Het doosje is aan de binnenkant geel en is open gevouwen als een boek.

De Lora DiCarlo toys zitten in enorm mooie verpakkingen, maar helaas kreeg ik de Onda in een testerverpakking. Dus voor de foto heb ik even een andere Lora DiCarlo verpakking gebruikt, van een van de andere speeltjes die ik ook aan het testen ben. De doos vouw je open als een boek. In de ene helft heb je de lader in een apart doosje zitten. Daar vind je ook het mooie bewaarzakje. Hadden alle toys maar zo’n mooi zakje! In de andere helft van de doos vind je de sextoy zelf. En de gebruiksaanwijzing zit er tussen in. Helemaal mooi dus. Mag je ook wel verwachten voor een sextoy van bijna 200 euro.

Mijn eerste indruk van de Lora DiCarlo Onda

De lora dicarlo onda met daarnaast de gebruiksaanwijzing en het oplaadkabeltje. De lora dicarlo onda met op de achtergrond het bewaarzakje. Dat is geel, met het lora dicarlo logo als printje er op in het wit.

Ik hou van dit kleurtje! Of nou ja, eigenlijk is dit helemaal niet per se een kleur die ik heel tof vind, maar voor sextoys dan weer wel. Ik vind het heel leuk als toys wat apartere kleuren hebben en dat heeft deze Onda. De Onda heeft een plastic cover om ‘m te beschermen. Het ziet er wel tof uit (het doet me denken aan de Jetsons!) maar ik weet niet zeker waar dit voor nodig is. De Osé 2 die ik ook aan het testen ben en die soortgelijk werkt, heeft geen beschermende cover.

De Lora DiCarlo Onda ziet er goed uit, al heb ik een beetje mijn twijfels over de vorm. Het bewegende balletje voelt alsof het ribbels heeft, wat me wel fijn lijkt. Het siliconen voelt lekker glad en trekt bijna geen stof aan. Wel heeft ‘ie een randje onderop, waar het siliconen over gaat in het ABS-plastic. Dit een randje waar makkelijk vuil tussen kan gaan zitten. Extra opletten met schoonmaken dus!

Wat doet de Lora DiCarlo Onda?

De Onda kan dus vibreren, maar hij heeft ook een soort bewegend balletje wat over je G-spot kan wrijven. Voor dit balletje kan je de snelheid instellen, maar je kan ook bepalen hoe groot of klein de stroke is. Het balletje kan bewegen in het bovenste deel van de toy, en dan helemaal van boven naar beneden, maar hij kan ook alleen over het bovenste stukje bewegen, alleen in het midden of juist alleen over het onderste stukje. Best wel wat opties dus. Het is handig om eerst gewoon in je hand even te kijken wat alle knopjes en bewegingen doen.

Sextoys die bewegen maken altijd wel wat geluid. Dat doet de Onda ook. Het klinkt heel mechanisch en een beetje snerpend. Het deed me eigenlijk een beetje denken aan zo’n boortje bij de tandarts. Ik heb zelf niet zoveel problemen met toys die wat meer en/of rare geluiden maken, maar als je hier wel gevoelig voor bent, is dat wel iets om rekening mee te houden.

Mijn ervaring met de Lora DiCarlo Onda

Je ziet het knopje van de onda, aan de voorkant onderaan. Er brand een lichtgevend rondje omheen omdat hij aanstaat. Ook zie je duidelijk aan de bovenkant het balletje van de onda. De lora dicarlo onda naast een lipstick. Je ziet dat de toy duidelijk groter is.

 

Sowieso is het altijd aan te raden om wat waterbasis glijmiddel te gebruiken bij seksspeeltjes. Maar bij bewegende sextoys vind ik het extra belangrijk. Je wil dat de toy makkelijk en goed kan bewegen. Ik gebruikte Sliquid, want dat is mijn favoriete glijmiddel.

Als ik de Lora DiCarlo Onda gewoon inbreng in mijn vagina, raakt ‘ie mijn G-spot nog niet. Ik moet de toy aan de buitenkant wat naar beneden drukken, zodat ‘ie in mijn vagina wat naar boven beweegt. Dan raakt ‘ie mijn G-spot wel redelijk. Het is even zoeken naar hoe het balletje moet bewegen zodat ik het lekker vind. Er zijn best veel combinaties mogelijk. Normaal vind ik veel mogelijkheden fijn, maar ik merk dat ik dit een beetje gedoe vind. Misschien vooral omdat ik niks vind waar ik echt heel wild van word.

Laat me squirten, robot!

De lora dicarlo onda in mijn hand. Close-up van de knopjes van de lora dicarlo onda. Je ziet aan de onderkant van de toy eerst een langwerpig knopje, daarnaast een knopje wat net iets korter is en dan nog een klein rond knopje.

Dit werkt toch met robotica? Dit moet alles dan toch juist makkelijker maken? Laat me squirten, robot! Het balletje beweegt zodat je zelf niet hoeft te bewegen. Maar ik moet een rare druk uitoefenen om ‘m op de goede plek te krijgen en te houden. En dan moet ik niet meer bewegen, want dan raakt ie niet meer precies dat juiste plekje. Ik vraag me af of ik soms te korte armen heb. Of ligt het aan de bouw van mijn lichaam? Is dit met een slank lichaam comfortabeler?

Als ik mijn Njoy Pure Wand pak, dan moet ik wel zelf mijn arm bewegen (wat ik echt niet zoveel moeite vind), maar dan heb ik echt heel snel een super lekker G-spot orgasme. Nu begrijp ik dat het niet altijd gaat om een snel orgasme. Maar dit met deze Lora DiCarlo Onda vind ik gewoon echt moeilijk. Ik vind het niet fijn om ‘m in een niet comfortabele houding stil te moeten houden.

Luie masturbeerder

Close-up van het powerknopje van de lora dicarlo onda. Het is een ovaal knopje op de voorkant van de toy, onderaan. Je ziet het logo van lora dicarlo er op staan, wat als je goed kijkt een l een d en een c is. Je ziet de achterkant van de toy, en dan vooral de twee magneetpuntjes waar de lader tegenaan moet.

Kijk, de Womanizer Premium hou ik ook precies op één plek stil, maar dat is helemaal niet oncomfortabel om te doen. Hij ligt lekker in de hand, op de goede plek alles, super makkelijk. Dan vind ik het fijn, want ik ben best een luie masturbeerder. Maar als het niet lekker vasthoudt, en het duurt lang, wat is dan de winst? Andere toys die ik zelf moet bewegen, stimuleren mijn G-spot veel beter en lekkerder.

Ligt het aan mij?

De lora dicarlo onda met de plastic beschermer er overheen. De lora dicarlo onda met daarnaast het gebruiksaanwijzing boekje, open.

Door toys als deze denk ik soms dat ik raar ben. Snap ik het niet? Werkt mijn G-spot niet zoals de meeste G-spots werken? Ik dacht altijd dat mijn G-spot heel makkelijk te pleasen was, maar misschien is het gewoon dat ik heel goed weet wat heel snel werkt voor mijn G-spot. Is mijn G-spot gewoon een enorme one trick pony ofzo. Ik ga er in elk geval door twijfelen aan mijn lichaam. Maar waarschijnlijk zijn deze Lora Dicarlo Onda en ik gewoon geen match. Mijn G-spot gaat gewoon heel lekker op dildo’s. Die ik zelf moet bewegen. Lekker oldschool.

Ik vind dit helemaal geen slechte sextoy. En ik denk dat er zeker mensen zijn voor wie dit zal werken. Maar voor mijzelf vind ik het te lang duren.

Het gevoel

De onderkant van de lora dicarlo onda Het gele bewaarzakje van de lora dicarlo onda

Het gevoel van het balletje dat beweegt vind ik best wel lekker. Ik vind het opwindend. In combinatie met nog een andere toy voor mijn clitoris heb ik wel een orgasme gekregen, maar niet van de Onda alleen. Die orgasmes waren wel extra intens, zoals de meeste blended orgasmes wat intenser zijn. Ik moet wel zeggen dat de stimulatie best wel stevig is. Zeker als ik het bijvoorbeeld vergelijk met de Lovense Osci of toys als de Svakom Trysta.

Misschien waren mijn verwachtingen te hoog? En is dit een toy die je echt moet combineren met stimulatie van de clitoris. Maar ik had echt gehoopt op een toy die mij een G-spot orgasme zou geven, zoals bijvoorbeeld de Njoy Pure Wand dat doet, alleen dan vanzelf. Zonder extra stimulatie dus ook.

De positieve kanten van de Lora DiCarlo Onda

Close-up van het moeilijke randje aan de onderkant van de lora dicarlo onda Ik heb een regenboogtandenborstel in mijn hand en maak het moeilijke randje van de lora dicarlo onda schoon.

Er zijn zeker wel dingen die ik positief vind aan deze Onda. Ik vind het fijn dat je het balletje op verschillende manieren kan laten bewegen. En dat je daarnaast ook nog kan kiezen hoe snel je wil dat ‘ie dan beweegt. Daar zit echt wel veel variatie in en dat maakt de kans weer groter dat er een combinatie van standjes is die voor jou wel goed werkt. Als je niet zo ongeduldig bent als ik dan. De vibratie vind ik ook prima. Lekker veel standjes en hij kan best hard trillen ook. Dat is fijn.

Conclusie

Ik had echt hoge verwachtingen, maar voor mij heeft de Lora DiCarlo Onda die niet helemaal waargemaakt. Toch vind ik dit wel een bijzondere toy, ook al twijfel ik over of dit robotica gedoe echt wat nieuws is op sextoy gebied. De Onda kan in elk geval wel veel. Je kan ‘m op allerlei manieren instellen en de stimulatie die hij geeft is ook best stevig. Voor mij helaas niet genoeg om alleen van de Onda klaar te kunnen komen.

Je kan de Lora DiCarlo Onda hier bestellen voor 197 euro bij Easytoys 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Ik ben wel benieuwd wat zo’n bewegend balletje qua gevoel geeft.
    Ik ga den beter voor de Lovense Osci 2 (die op komst is)? Of de Blush Novelties Wellness G Ball die nog goedkoper is?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.