Lora DiCarlo Filare – review

15-01-2021

Lora DiCarlo, ik heb al meerdere reviews geschreven over de toys van dit merk. Want het zijn ook wel bijzondere toys. De Lora DiCarlo Filare is een micro robotic clitoral stimulator en moet qua gevoel in de buurt komen van menselijke aanraking. Ik kreeg de Filare van Lora DiCarlo zelf.

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS-plastic (helemaal bodysafe dus)
Oplaadbaar: Ja
Standjes: 10 snelheden en 3 rotatie-opties
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 165 euro, hier te koop bij Easytoys
Is โ€™t wat? Niet voor mijโ€ฆ

De verpakking en de inhoud

De loradicarlo filare ligt op de verpakking, waar de sleeve omheen zit. Je ziet een foto van de toy op de doos en op de zijkant zie je tekst staan. De bovenkant van de doos is geel. De loradicarlo filare ligt voor de verpakking. Hij ligt op het gele bewaarzakje. Daar naast ligt het oplaadkabeltje en de gebruiksaanwijzing.

Lora DiCarlo heeft wel door hoe je een sextoy verpakking maakt. Ik schreef het al bij mijn eerdere Lora DiCarlo reviews, maar dit ziet er gewoon prima uit.

Een witte doos die je open klapt als een boek. De doos heeft gele details en in de doos vind je aan de ene kant een geel doosje met daarin het bewaarzakje en de USB-oplaadkabel. Aan de andere kant vind je de Lora DiCarlo Filare zelf. Er tussen in ligt het gebruiksaanwijzing boekje. Alles ziet er mooi uit, aan alle details is aandacht besteed. Mag ook wel, want deze toys zijn niet goedkoop.

Mijn eerste indruk van de Lora DiCarlo Filare

De loradicarlo filare ligt voor de open verpakking. Je ziet de tekst 'the pleasure is all yours' De loradicarlo filare ligt naast een lipstick. Ze zijn bijna even lang.

Micro robotics klinkt natuurlijk alsof er iets heel spannends gaat komen, dus mijn verwachtingen waren hooggespannen. Maar in principe is de Lora DiCarlo Filare gewoon een toy met twee balletjes die ronddraaien. Het ziet er allemaal echt heel mooi en hip uit, maar ik was toch een beetje underwhelmed eigenlijk.

De kleur van de toy vind ik wel echt heel mooi en de vorm vind ik ook helemaal leuk. De Filare heeft drie knopjes. Een ovaal powerknopje, met daarop het Lora DiCarlo logo. En dan zijn er ook nog twee langwerpige knopjes. Het langste knopje is om โ€˜m harder of zachter te laten roteren. Het kortere knopje is om te bepalen welke kant de balletjes op draaien. Linksom, rechtsom, of afwisselend linksom en rechtsom.

De kant van de Filare waar de knopjes en de magneetjes om โ€˜m op te laden zitten, is van ABS-plastic. De andere kant, waar de draaiende balletjes zitten, is van siliconen.

De Test van de Lora DiCarlo Filare

Loradicarlo filare naast een flesje pjur woman nude Close-up van de plek waar de ronddraaiende balletjes zitten

Hoewel ik dus niet direct heel erg onder de indruk was van wat de Lora DiCarlo Filare kan, was ik wel benieuwd. Bij ronddraaiende balletjes moest ik natuurlijk gelijk denken aan de Lelo Ora 3. Hoewel ik zeker geen Lelo fan ben, vond ik de Ora 3, met รฉรฉn ronddraaiend balletje, toch best wel lekker.

Glijmiddel is sowieso een aanrader bij sextoys, maar bij sextoys die bewegen, is het eigenlijk een must. Kies bij een sextoy van siliconen voor een glijmiddel op waterbasis en ik kan je ook aanraden om een glijmiddel zonder glycerine en parabenen te kiezen, want dat is fijner voor je vagina. Ik gebruik meestal Pjur Woman Nude of Sliquid.

Met lekker wat glijmiddel kon ik dus gaan testen. En helaas is dat underwhelming gevoel tijdens het testen niet verdwenen. Ja, die balletjes draaien rondjes en ik voel dat. Maar ik ben er gewoon niet zo van onder de indruk. Het doet me denken aan iemand die me vingert, maar dan steeds net te zachtjes doet. De belofte van dat het lekker gaat worden voel ik wel, maar dat echte lekkere, dat komt maar niet. En ik kom dan dus ook niet.

Ik heb het echt geprobeerd. Ik bedoel, micro robotics. De Filare โ€˜mimics human touchโ€™. Dat klinkt toch alsof het echt wel goed moet zijn? Ik ben sextoy tester, ik hou van nieuwe dingen uitproberen en seksspeeltjes die net even wat anders dan anders zijn. Ik had heel erg het gevoel alsof ik de Lora DiCarlo Filare echt te gek zou moeten vinden. Maar dat is gewoon niet zo.

Niet zo bijzonder

Close-up van het power knopje van de loradicarlo filare Close-up van de knopjes van de loradicarlo filare

Je kan het allemaal wel heel bijzonder laten klinken, maar het zijn gewoon twee balletjes die rondjes draaien. Dat รญs helemaal niet zo bijzonder. Ik denk dat het wel best lekker kan zijn, als je een bepaald type vulva en clitoris hebt. Sommige clitorissen liggen wat meer aan de buitenkant van de vulva. Of zijn gewoon wat groter. Ik heb een kleine en verstopte clitoris. Dus de balletjes kunnen er ook niet optimaal bij natuurlijk.

En dan is het ook nog eens zo dat ik van intense, heftige stimulatie hou. En dat doen twee ronddraaiende balletjes natuurlijk ook niet. Misschien had ik het fijner gevonden als het gecombineerd werd met lekkere, diepe vibraties.

Het geluid van de Lora DiCarlo Filare

Maar nu was ik dus maar op die knopjes aan het drukken. Harder, harder, nog harder. Misschien als โ€˜ie twee kanten op draait? Ik heb het allemaal geprobeerd. En ik heb geprobeerd om me niet teveel te ergeren aan het geluid. Want het geluid was verre van subtiel. Bij de zachtere standjes is het geluid al best aanwezig, maar voor mij nog best acceptabel. Maar ik wou natuurlijk de hardere standjes, want ik wou meer stimulatie. Het geluid wordt dan echt steeds erger. Het deed me ergens aan het luchtalarm denken. Niet dat het nou zรณ hard was, maar wel qua toon en irritatieniveau. En ik erger me รฉcht niet zo snel aan geluid van sextoys.

Misschien erger ik me ook wel echt minder als een seksspeeltje me wel echt goed stimuleert. Dan wil ik me wel over vervelend geluid heen zetten. Maar dat was nu dus niet het geval. Helaas.

Is de Lora DiCarlo Filare een slechte toy?

De loradicarlo filare van dichtbij van de zijkant gezien. De loradicarlo filare in mijn hand

Ik zou nu ook niet per se zeggen dat dit een slechte toy is. Wel vind ik 165 best wel aan de prijs voor een toy met gewoon twee ronddraaiende balletjes. Ik vind dit niet heel vernieuwend, al zijn er natuurlijk nog niet zoveel toys met ronddraaiende balletjes.

Zoals ik zei, wanneer je een bepaald type vulva en clitoris hebt, denk ik dat dit best lekker kan voelen. En dat je best blij kan worden van deze toy. En dan moet je zelf bepalen of je dat 165 euro waard vind, denk ik.

Zelf vind ik de Lora DiCarlo Osรฉ 2 en Onda dan interessantere toys. Omdat die wel echt vernieuwender en meer stimulerend zijn. De Bacci ben ik ook nog heel benieuwd naar. Maar de Filare komt niet op mijn favorieten lijstje terecht.

Conclusie

De Lora DiCarlo Filare en ik zijn geen match. Net zoals de Lora DiCarlo Carezza en ik. Ik denk dat deze twee toys echt meer geschikt zijn voor mensen die wat minder stimulatie willen of nodig hebben dan ik. En voor mensen met een iets andere vulva-anatomie dan ik.

Je kan de Lora DiCarlo Filare hier bestellen bij Easytoys voor 165 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.