Lora DiCarlo Carezza

18-12-2020

Lora DiCarlo, dé naam die je nu overal tegen komt als het over sextoys gaat. Ik schreef nog niet zo lang gelezen over de Lora Dicarlo Osé 2 en de Lora DiCarlo Onda, in die review kan je ook lezen waarom je zoveel hoort over dit merk. Ik kreeg de Lora DiCarlo Carezza van Lora DiCarlo zelf.

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS-plastic(helemaal bodysafe dus)
Oplaadbaar: Ja, met USB-kabeltje
Standjes: 10
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 155 euro, hier te koop bij Bol 
Is ’t wat? De Carezza en ik zijn niet per se de beste match.

De verpakking en de inhoud

De lora dicarlo carezza staat naast de verpakking waarvan je de voorkant en zijkant ziet. Het is een gele doos met daaromheen een witte sleeve met foto van de toy. De verpakking van de lora dicarlo carezza open gevouwen. Het ziet er allemaal heel hip (en geel) uit.

Oh mensen, de verpakkingen van de Lora DiCarlo toys zijn zo fijn! Om de doos zit een sleeve met daarop de naam van de sextoy, een foto en wat informatie. Vrij basic. Maar de doos zelf vind ik heel fijn. Hij is wit, maar de binnenkant is geel. Je vouwt ‘m open als een boek. Je ziet dan gelijk de tekst staan ‘the pleasure is all yours’. Vind ik leuk. In de linkerkant van het ‘boek’ zie je de gebruiksaanwijzing en daar onder zie je een geel doosje met het Lora DiCarlo logo. In dat doosje zit de magnetische USB-oplader en een bewaarzakje. Dit zakje is ook geen en heeft een printje van het logo. Super tof! Ik stem voor printjes op alle sextoy-bewaarzakjes!

Mijn eerste indruk van de Lora DiCarlo Carezza

De lora dicarlo carezza met daar naast het oplaadkabeltje. Er achter ligt het gele bewaarzakje. Je ziet ook een geel doosje liggen waar dit in zat. De lora dicarlo carezza naast een lipstick. De carezza is net wat langer dan de lipstick.

In de andere kant van de doos vind je de Lora DiCarlo Carezza. Hij is grijs, wat ik tof vind voor een sekstoy, en hij doet me een beetje aan een haai denken. Het zal de combinatie van de kleur en de vorm zijn. De onderkant van de toy is van ABS-plastic, de bovenkant van lekker glad siliconen. Het ziet er echt stylish uit. Ik heb gelijk het gevoel dat ik een luxe design toy heb.

Wat kan de Lora DiCarlo Carezza?

Close-up van de bovenkant van de lora dicarlo carezza. Je ziet hier het balletje bijna niet. Close-up van de bovenkant van de lora dicarlo carezza. Je ziet hier het ovale balletje veel beter omdat 'ie meer uitsteekt.

De Lora DiCarlo Carezza is ook een bijzondere toy. Zoals ik in mijn review over de Lora DiCarlo Onda al schreeft, werken deze toys met robotica. Dus deze sextoy is eigenlijk een robot. Nu kan ik er niet precies achter komen hoe dat zit, maar volgens mij moeten heel veel andere, wat ingewikkeldere toys, dan ook met robotica werken. Maakt verder ook niet uit, maar wellicht is het gewoon een goed marketingtrucje om elke keer te benadrukken dat deze toys met robotica werken. Het schept bij mij in elk geval gelijk hoge verwachtingen.

De Lora DiCarlo Carezza heeft PercussionTouch Technology ™. Klinkt super fancy, maar het komt neer op een soort balletje dat tegen je clitoris aan tikt. Of nou ja, balletje, het is een langwerpig dingetje. Wanneer de Carezza uit staat, is het balletje helemaal in toy verdwenen, maar zodra ‘ie aan gaat, stoot ‘ie er dus uit en weer terug in. Dit kan ‘ie in tien snelheden of intensiteitniveaus doen.

De Lora DiCarlo Carezza doet me een klein beetje denken aan de Lelo Ora 3, die werkt met een ronddraaiend balletje. Ook komt een gelijkenis met de Lovense Oscii  in mij op, maar die was bedoeld voor de G-spot.

Zoals alle toys die bewegen, maakt ook deze Lora DiCarlo Carezza best wel wat geluid. Blijkbaar is het heel erg moeilijk om dingen te laten bewegen met weinig geluid. Hoe harder je ‘m zet, hoe harder het geluid. Ik kan het zelf wel hebben, maar Jay vindt het geluid niet te doen. Ook Luna van Climaximaal stoorde zich enorm aan het lawaai.

Mijn ervaring met de Lora DiCarlo Carezza

De lora dicarlo carezza naast een flesje sliquid. Close-up van het power-knopje van de lora dicarlo carezza

Dus, ik had hoge verwachtingen en een beetje waterbasis Sliquid glijmiddel. Want glijmiddel maakt alle sextoys nog lekkerder. Vol verwachting zette ik de Lora DiCarlo Carezza op mijn clitoris. Maar er gebeurde niet zoveel. Ja, ik voelde het balletje op en neer bewegen, maar het deed me niet zoveel. Ik probeerde iets meer te duwen, maar dat zorgt juist voor minder stimulatie. Bij de zachtere standjes lijkt het alsof de motor dat ook niet aankan. Het balletje gaat dan een beetje ‘stotteren’.

Als harder drukken niet werkt, is het vaak een goed idee om juist zachter drukken te proberen. Het balletje beweegt, dus het kan zijn dat het lekker voelt als je met de sextoy dan juist je clitoris nét niet aanraakt, zodat bij beweging dit wel gebeurt.

Harder! Meer!

De lora dicarlo carezza voor de gebruiksaanwijzing. Close-up van het knopje onderop de lora dicarlo carezza

Dat werkte inderdaad beter. Wat vreemd is, is dat ik eigenlijk de twee zachte standjes van de Lora DiCarlo Carezza het lekkerst vind. Omdat het balletje dan langzamer tikt, kan je echt de losse tikjes goed onderscheiden. Hoe sneller hij gaat, hoe meer dat gevoel verdwijnt. Maar, ik hou natuurlijk altijd van hard. Harde stimulatie. Intens! Meer! En die twee zachtste standjes zijn natuurlijk helemaal niet hard. Of intens. Maar waar de hardere standjes dus wel harder, of sneller, zijn, vind ik daar de stimulatie voor mij dus juist minder intens worden. Argh! Ik vond het best frustrerend.

Dit is echt een sextoy waar je wat mee moet oefenen. Hoe vaker ik ‘m gebruikte, hoe meer ik ‘m toch wist te waarderen. Al moet ik zeggen dat mijn waardering nog steeds niet super groot is, hoor.

Wat ik overigens wel echt irritant vind, is dat het powerknopje van de Carezza precies op de plek zit waar ik ‘m vasthou. Hoe vaak ik dit knopje per ongeluk ingedrukt heb, kan ik al niet meer tellen.

De Lora DiCarlo Carezza gecombineerd met de Lora DiCarlo Onda

De lora dicarlo carezza naast de lora dicarlo onda. De lora dicarlo carezza in het gele bewaarzakje met de logo-print.

Op aanraden van Luna probeerde ik de Carezza in combinatie met de Onda. En ze had gelijk. Deze combinatie maakt beide toys beter! Het is niet super handig om ze allebei vast te houden, want de Onda vergt ook wat speciale druk, maar het is eigenlijk wel de moeite waard. Want die orgasmes, die zijn wel echt lekker. Zo’n balletje die over je G-spot rolt en een balletje die tegen je clitoris tikt, het is een bijzondere combinatie.

Ik denk trouwens dat ‘ie ook wel goed te combineren is met bijvoorbeeld een Fun Factory Stronic G, of een fijne G-Spot vibrator (of een goede G-spot dildo, maar dan regel je beter een partner die die voor je beweegt). Maar gelijktijdige stimulatie van de G-spot doet in elk geval wel wat voor deze toy.

Conclusie

Mja, ik ben niet weg van deze Lora DiCarlo Carezza. Ik denk dat dit gewoon niet mijn soort stimulatie is. Wanneer ik mijn vingers gebruik om te masturberen, ben ik ook meer van het wrijven. Tikken op mijn clitoris doe ik eigenlijk nooit, nooit behoefte aan gehad ook. Ik kan me voorstellen dat dit voor andere mensen anders is. Als jij wel een tikker bent, is dit denk ik de perfecte toy voor jou. Als je een beetje lawaai niet erg vindt, tenminste. En anders bestel je gewoon mijn favoriete noise cancelling koptelefoon mee, die heb ik ook (zo mooi roze!) want die houdt echt al het geluid tegen. Maar ik denk niet dat ik de Carezza nog heel vaak uit mijn sextoykast zal pakken.

Je kan de Lora DiCarlo Carezza hier bestellen bij bol.com voor 155 euro. 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.