Lioness Smart Vibrator

11-03-2024

Vorig jaar op Erofame, dé beurs voor de sextoy business, sprak ik met iemand van Lioness over de Lioness Smart Vibrator. Ik was helemaal enthousiast over deze slimme vibrator die allerlei gegevens registreert tijdens het masturberen. Ik kon niet wachten om deze bijzondere sextoy te testen. Gelukkig was Eropartner zo vriendelijk om mij een exemplaar op te sturen.

Specs

Materiaal: siliconen (bodysafe)
Oplaadbaar: ja
Standjes: 3 steady standjes (traploos regelbaar in de app)
Waterproof: water resistant
Verkoopprijs: 229 euro, hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Ik ben echt teleurgesteld.

Sextoy-nerd

Van deze Lioness Smart Vibrator ging mijn innerlijke sextoy-nerd helemaal aan. Je kan met deze vibrator data verzamelen over je orgasmes. Het klonk zo tof! In de app heb je live beeld van hoe je orgasme opbouwt. Ook vertelde de Lioness-persoon me dat je met de vibrator ook bijvoorbeeld kan zien wat voor effect alcohol of cafeïne op je orgasme heeft, je ziet immers precies alle data. Dus je kan zelf experimenteren met wat jouw orgasme beter, of sterker of intenser maakt. Ze vertelde ook over dat orgasmes verschillende patronen kunnen hebben. Er zijn een aantal verschillende. En met deze vibrator met app kan je dus zien hoe jouw orgasmepatroon er uitziet. Ik kon echt niet wachten om zo’n geweldige Lioness Smart Vibrator te testen en alles te weten te komen over mijn orgasmes. Dit had ik nodig in mijn leven. Dacht ik toen. Nu denk ik dat niet meer.

De verpakking en de look van de Lioness Smart Vibrator

Ik schrijf niet meer zo vaak over de verpakkingen van sextoys, maar ik wil toch even benoemen dat ik de verpakking van deze Lioness Smart Vibrator echt heel tof vind. Het toffe gele kleurtje, het leuke patroontje in de doos en de ‘verborgen’ teksten aan de binnenkant. Oh, en het bewaarzakje dat je er bij krijgt is ook tof. Ja, het ziet er allemaal goed uit, ik word daar wel blij van.

Hoewel deze vibrator dus allerlei bijzondere dingen kan, ziet hij er niet bijzonder uit. Het is gewoon een vrij basic duovibrator, of Tarzanvibrator, net hoe je dat wil noemen. Het deel van de vibrator wat je in de vagina inbrengt is redelijk smal, de bovenkant wordt iets dikker. De clitorisstimulator is heel flexibel, wat goed is, want dan sluit ‘ie makkelijk aan op jouw lichaam. In de schacht zie je twee verdikte cirkeltjes. Daarmee worden de samentrekkingen van je bekkenbodemspieren in de vagina gemeten. Iets hoger op de achterkant zie je een zilverkleurig puntje, dat is de temperatuursensor.

Op het handvat zitten twee knopjes. En de knopjes vind ik dan wel weer opvallend, want een knopje heeft één stipje en het andere knopje heeft twee stipjes. Het eerste knopje is het power knopje. Je hoeft die maar één keer kort in te drukken om de vibrator aan of uit te zetten. Met het andere knopje klik je door de drie standjes heen. Persoonlijk had ik het handiger gevonden om in plaats van één en twee stipjes gewoon bij het ene knopje een power logootje te plaatsen en bij die andere een plusje, of zo’n golfje om aan te geven dat dat het vibratieknopje is.

Omdat deze vibrator gemaakt is van siliconen, kan je er beter geen glijmiddel op siliconenbasis bij gebruiken, dat zou je toy kunnen aantasten. Glijmiddel op waterbasis dus. Ik gebruik graag Sliquid, omdat dat geen irriterende ingrediënten bevat voor de vagina, zoals glycerine en parabenen.

Ingewikkelde Lioness app

De Lioness app is voor mij niet bepaald overzichtelijk. Je krijgt wel eerst een uitleg of rondleiding in de app, waarin alles wordt uitgelegd. Deze uitleg duurt vrij lang, want het spreekt allemaal niet voor zich. De meeste sextoy-apps zijn makkelijk in het gebruik. Soms moet je even zoeken naar een bepaalde functie, maar het is bepaald geen rocket science. Ik heb de tour in de Lioness app twee keer gedaan, want de tweede keer dat ik de app ging gebruiken, was ik eigenlijk alweer vergeten hoe die werkte. Nu heb ik ook niet zo’n goed geheugen, dus wellicht speelt dat ook mee, maar het is zeker niet de meest intuïtieve app. Ik vond het behoorlijk ingewikkeld werken allemaal.

Maar goed, uiteindelijk was ik zo ver dat ik kon beginnen met testen. Met de knopjes heeft de vibrator slechts drie standjes. In de app heb je een vibratie-knop. Als je daarop drukt, krijg je diezelfde drie standjes. Als je die knop ingedrukt houdt, krijg je een halve cirkel en kan je de vibratie traploos instellen. Ook dit vind ik niet handig werken. En sowieso, dit is een smart vibrator, ik heb daar hoge verwachtingen van. Hoe bedoel je drie standjes? Er zijn tegenwoordig volgens mij niet eens meer vibrators met drie standjes te koop, afgezien van deze. Ik weet gewoon niet hoe iemand dit bedacht heeft. Deze vibrator kost ook meer dan tweehonderd euro, hè.

Buzzy vibraties

En weet je, als die die standjes dan geweldig zouden zijn, dan zou ik me hier prima overheen kunnen zetten. Maar de vibratie is gewoon echt meh. Het is buzzy. Het is niet krachtig. Hoe hoger het standje (alsof er zoveel zijn…), hoe meer buzzy de vibratie. Het inwendige deel van de vibrator heeft helemaal geen vibratie. Dus het is ook niet wat je soms bij duovibrators wel merkt, dat de twee motoren elkaar versterken. Nee. Het zijn alleen die ondermaatse, buzzy vibraties in de clitorisstimulator waar je het mee moet doen.

Ik had er zo naar uitgekeken om mijn orgasmes te meten. Om lekker te nerden over hoe het er allemaal uitziet. Te experimenteren met wat mijn orgasmes kan beïnvloeden. Maar in de praktijk kreeg ik niet eens een orgasme van deze Lioness Smart Vibrator. Ik heb geprobeerd om hem te combineren met een andere sextoy, maar dat was echt zo’n geklooi dat ik dat al snel heb opgegeven. Ik ben echt teleurgesteld.

Anticlimax

Dan ben je tijdens het masturberen naar je telefoon aan het kijken. En dan niet naar de porno die je lekker vindt, of een verhaaltje wat je spannend vindt, lekkere foto’s van je lover of nou ja, waar je dan ook lekker op gaat. Nee. Je kijkt naar een app en je ziet een soort grafiekje, van de samentrekkingen van je bekkenbodemspieren. Het is niet heel opwindend, kan ik je vertellen. En mocht het je dan lukken om klaar te komen, dan moet je ook nog eens op je scherm gaan tikken, want je moet je orgasme markeren. Dus nee, niet genieten van je orgasme, bij de les blijven en tikken! En achteraf moet je ook nog aangeven waar je precies je orgasme had. Want, eh, ja, waarom eigenlijk?

Ik vond het één grote anticlimax. De vibrator én de app. Maar toen ik er over na ging denken, vooral over het deel hoe erg ik een toy zoals dit nodig heb in mijn leven, bedacht ik me dat ik dit ook helemaal niet nodig heb. Ik heb geen data nodig om me te vertellen hoe goed mijn orgasme is. Ik voel zelf wel hoe lekker mijn orgasme was. Soms heb ik superintense orgasmes waar ik echt even van moet bijkomen, en soms heb ik orgasmes waarvan ik denk: oh, was dit het al? Tijd voor een tweede ronde! Dat is gewoon zo. Ik voel dat zelf heel goed, ik heb daar geen app voor nodig die dat voor me meet. Waarbij ik tijdens het masturberen moet klikken op mijn scherm om aan te geven dat ik een orgasme (of een ander lekker gevoel) had. Om dat vervolgens achteraf nog eens te gaan bekijken. Nee. Ik heb dat niet nodig in mijn leven. Ik masturbeer zoals ik dat wil, met toys waar ik wél blij van word. En soms heb ik een geweldig orgasme en soms niet zo. Als ik écht wil experimenteren met wat mijn orgasme positief kan beïnvloeden, heb ik daar niet meer voor nodig dan mezelf en mijn eigen gevoel.

In de binnenkant van de verpakking staat een verhaaltje van Liz en Anna, de founders van Lioness, en daar staat in waarom ze het belangrijk vonden om deze vibrator te maken. Ze hebben een mooie visie en missie. Maar er staat ook in hun verhaal: “Oh, and make a damn, great vibrator to top it off.” Als ik aan een ‘damn great vibrator’ denk, denk ik niet aan een duovibrator met één motor, buzzy vibraties en slechts drie standjes. En een onoverzichtelijke app.

Dus ja, ik ben net zoals de founders van Lioness voor toegankelijkheid van kennis over seksueel genot en voor het doorbreken van taboes rondom alles wat betreft seksualiteit. Maar ik denk niet dat ik daarvoor deze Lioness Smart Vibrator nodig heb. En ik denk jij ook niet.

Je kan de Lioness Smart Vibrator hier bestellen bij Easytoys voor 229 euro.
Maar als je nou een échte goede duovibrator wil, kan je beter de We-Vibe Nova 2 kopen voor 149 euro, hier bij Easytoys

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.