Lessen in prostaat plezier les 4: Je prostaat stimuleren

14-07-2021

Na enige maanden stilte is het dan eindelijk tijd voor les 4, waarom het zo lang duurde is persoonlijk en inmiddels aan de beterende hand, ik wilde jullie alleen niet voorzien van een halfbakken les, gewoon omdat ik mij niet goed voelde, en dus duurde het even.

Repetitie is de beste manier van leren

Het moet toch even, zeker gezien de lange tijd tussen deze les over prostaat stimuleren en de vorige les over wat en hoe je iets in je kont stopt. Maar ik zal het kort houden:

 • Je hebt alle voorbereidingen getroffen
 • Je toys zijn schoon, en jij bent schoon van binnen en van buiten (als je dat prettig vind)
 • Je hebt je favoriete of eerste toy gekozen
 • Je bent nog even wezen plassen en je weet zeker dat je blaas leeg is.
 • Je bent ontspannen (voor zover dat lukt)
 • Je hebt je favoriete glijmiddel
Mgx syn trident

Penetratie: Rustig luisteren naar je lichaam

Ik kan eigenlijk iedereen aanraden om de eerste keer een vinger of een klein seksspeeltje te gebruiken dat geschikt is voor anaal gebruik. Je anus moet even wennen aan het feit dat er dingen in gaan, aangezien het fysiologisch technisch vooral een uitgang is. Dus je gaat een lichamelijke verkeersregel breken, en je lichaam zal daar op reageren. Bij de eens is een klein speeltje geen probleem, bij de ander zal dat speeltje of die vinger leiden tot een lichamelijke reactive. De meest normale reactive is dat je anus doet waar hij het best in is, namelijk dichtknijpen en je dus moeilijker naar binnen gaat.

Maar we willen wel naar binnen, en dus moet je actief in je hoofd (en je lichaam) proberen je anus te ontspannen, zodat het allemaal niet zo knijpt en die vinger of het speeltje (ik ga vanaf hier verder praten over speeltje, maar lees steeds vinger of speeltje) rustig en gemakkelijk naar binnen glijd.

Dat glijden wordt natuurlijk vergemakkelijkt door veel, heel veel glijmiddel en zorgen dat je speeltje ook goed glad is. Een stroef silicone speeltje is lastiger dan een glad en hard speeltje, en hoewel hard misschien eng klinkt is in mijn ervaring een hard speeltje, zeker als het niet zo groot maar wel veilig is, echt een aanrader. Zoiets als een Aneros prostaatstimulator dus, of natuurlijk die vinger.

Het gaat sowieso vreemd en misschien oncomfortabel voelen, maar echte stekende pijn is nooit de bedoeling, ook niet als “ontmaagding” van je kont, dat is porno-bullshit, en dat wil je niet. Dus doe rustig aan, stop als het zeer begint te doen, ontspan meer, probeer opnieuw, het hoeft niet in 1 sessie te lukken ook niet in 4, maar het gaat lukken, maar luister naar je lichaam.

Prostaatstimulatie: Okay, I’m in, what now?

Als je dan zover bent dat je speeltje in je zit zal je je misschien afvragen: Wat nu? En de aan mij meest gestelde vraag: Hoe weet ik dat ik mijn prostaat raak met mijn seksspeeltje?

Het antwoord is eigenlijk voor de meeste mensen met een prostaat hetzelfde: Je hebt ineens het gevoel dat je moet plassen. Dat is ook de reden dat ik je aanraad om van tevoren goed uit te plassen, zodat je weet dat het niet die halve liter cassis is die je bij het eten hebt gedronken, maar gewoon, dat je je prostaat gevonden hebt.

Buiten de aandrang tot plassen (wat echt niet sexy klinkt), kan het ook zijn dat je lichaam een “What the fuck” moment heeft en je lichamelijk reageert. Verhalen en ervaringen van anderen leren mij dat sommige mensen ineens heel geil worden, anderen moeten een beetje zweten, weer een ander krijgt rillingen, enfin, er kan van alles gebeuren met je lijf, het is misschien even schrikken, maar het hoort er wel bij. Als je het heel heftig vindt kan je wederom actief je lichaam ontspannen door bijvoorbeeld even diep te ademen. Of als je denkt, oké dat is te veel, haal je je speeltje er weer uit, en probeert het op een ander moment weer.

Maar het hoort erbij, en als je verder gaat komt er een heleboel geils en lekkers aan, dus misschien is ontspannen en verder gaan wel wat je wil, ik weet dat inmiddels, maar dit is jouw lijf, en dus heel erg jouw keuze.

Het jaar van de prostaat

Laat het genieten beginnen: Actief stimuleren van je prostaat

Eindelijk is het zover je gaat op weg naar wat wellicht je eerste echte prostaatorgasme. Maar na dat goede nieuws het volgende: Dit gaat wel even duren.

Niet in de laatste plaats omdat je een “orgaan” stimuleert dat niet gewend is om zo direct gestimuleerd te worden, dus het is even wennen, en bij de meeste mensen duurt het wel even voor je zover bent dat je echt klaarkomt.

Prostaatorgasme vs Hands-free Orgasme

Als je je al hebt ingelezen in prostaatorgasmes en hoe ze te bereiken, dan ben je misschien de term HFO of Hands-Free Orgasm tegen gekomen. Nu zijn deze twee termen wel onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar zijn ze toch niet hetzelfde.

Een Hands-free Orgasme is namelijk in het geval van iemand met een penis en een prostaat aan de prostaat gerelateerd, omdat het komt door masturbatie, zonder dat je je penis aanraakt. Maar je kan ook een prostaatorgasme hebben dat heel erg hands-on is.
Wellicht verwarrend, maar toch belangrijk om te weten.

Een  HFO of Hands-Free Orgasme wordt meestal bereikt door een prostaatstimulator die je inbrengt en vervolgens door aanspanning van je anus en je bekkenbodemspieren tegen je prostaat duwt. Als je dit vaak genoeg doet, neemt je lichaam het op een gegeven moment over en oef je dus alleen maar te liggen en te genieten, totdat je klaar komt, vandaar de term Hands-free.

Maar een Hands-Free Orgasme is toch echt meer gevorderden werk dus is misschien voor deze les een beetje veel. Ik kom hier later in een les (5?) nog op terug.

Daar kom je dan

De rest is te simpel eigenlijk, want als je je prostaat hebt geraakt, ga je verder met waar je mee bezig bent. Je luistert naar je lijf en beweegt je speeltje langs en tegen je prostaat aan, niet hard, maar subtiel en je zal merken dat je lijf reageert. Heb geduld, mijn eerste prostaatorgasme kwam pas na 45 minuten stimulatie, dat is vrij normaal. Daarvoor was ik alweer opgehouden, want bij mij ging het de eerste paar keer na een aantal minuten over van, hey wat lekker, naar hey wat de fuck is dit dan, tot okee, dit is heel heftig en eng en stop.

Je zal waarschijnlijk wel merken dat je lichaam echt gaat reageren naarmate je verder gaat met stimuleren, op een gegeven moment wil je lichaam klaarkomen en waarom zou je dan nog ophouden? Ga rustig door, forceer niets, en je zal jezelf richting je eerste echte prostaat orgasme brengen. Dit is dus niet als een normaal orgasme, je lekt heel veel voorvocht (waarschijnlijk), je lichaam reageert heel heftig en je komt enorm lekker klaar. Trust me you’ll know.

Maar wat als je geen geduld hebt?

Geduld is een schone zaak, absoluut, maar soms is het zo geil en zo lekker dat je misschien zin krijgt om toch met je pik te gaan spelen, of misschien wil je dingen afwisselen. En aangezien dit om lekker gaat en vooral om relaxed, waarom doe je dat dan niet gewoon?

De grote boze strenge prostaatexpers vinden misschien dat je absoluut niet aan je andere erogene zones mag komen, maar dit is liefde voor jezelf, voor jouw lichaam, voor jouw bevrediging, dus misschien is het wel lekker de eerste keer om het toch anders af te maken, want ook dan krijg je toch best wel een heftiger orgasme.

Wil je meteen voor het “gouden orgasme” gaan, dan moet je dat natuurlijk niet doen, en geduldig blijven stimuleren, maar er is niemand die boos op je wordt als je toch “de hand aan jezelf slaat”. Sterker nog, geniet er gewoon van, als je het relaxed houdt komt dat fijne prostaatorgasme vanzelf wel.

Vragen? Opmerkingen? Prostaatperikelen?

Zo, je bent er, je hebt nu 4 “lessen” doorstaan en je gaat op weg naar jouw eerste echte (hopelijk) geweldige prostaatorgasme, of je gaat je partner daar mee verblijden.

En hoewel ik zeker niet kort van stof ben, is het misschien zo dat je nog iets mist, dat je denkt, hey maar hoe moet dit dan? Stel je vraag gerust! Ik zal ze verzamelen en dan op een later moment een antwoord geven. Heb je echt een dringende vraag?! Zet dat er dan bij en dan probeer ik je zo snel mogelijk te antwoorden.

Hoe stel je je vraag?

Dat kan in de comments, of als je liever prive een bericht stuurt, doe dat dan op een van mijn socials: Twitter of Instagram. Ik probeer altijd zo snel mogelijk te antwoorden!

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

5 Reacties

 1. Beste, welke vibrator gebruik ik het best een vibrerende vibrator of een zachte stotende vibrator die mag gebruikt worden zowel als vaginaal als annaal die ook wel opwarmt. En met afstandsbediening mocht ik willen versnellen of vertragen En is het strandje rechtopstaand gebukt met vibrator met zuignap aan een verticaal vlak een goed standje om prostaat te stimuleren? Heb heel veel geleerd van je uitleg. Kijk er naar uit voor je uitleg. Alvast bedankt. Groetjes Rik

  Antwoord
  • Beste, ik wil eens reageren op mijn vorig berichtje. Het gaat over annaale penetratie bij mijzelf dus bij mannelijk. Ben er al een tijdje mee bezig in mijn hoofd dat ik er duidelijk klaar voor wil zijn en heb 2 verschillende soorten vibrator aangekocht die zijn in bestelling en zijn beiden met zuignap. De eene is smaler dan de andere zijn beiden vibrerende en stotend Kan jij uitleggen welk standje ik het best aanneem om prostaat te stimuleren? Ben een alleenstaande man heb geen partner die mij daar kan mee helpen. Met vriendelijke groetjes.

   Antwoord
   • Dag Rik,

    Dank voor je comment en je vragen.
    Ik zal proberen zo goed mogelijk te antwoorden, alleen weet ik niet welke specifieke seksspeeltjes je aangeschaft hebt en dus is het moeilijk om een toepasbaar antwoord te geven.
    Als ik het goed lees is dit je eerste keer dat je anale penetratie gaat doen (bij jezelf), en dus wil ik je aanraden eerst gewoon op bed te liggen op je zij en een been op te trekken (been dat niet het bed raakt) om dan vervolgens met veel glijmiddel op je toy en je anus de smalste zonder vibratie of stoten in te brengen. Neem hier de tijd voor, ontspan zoveel mogelijk (maar dat heb je al gelezen in deze lessenserie). Als je eenmaal wat ervaring heb met de smalste kan je eventueel hetzelfde doen met de wat grotere.

    Als je ook dat eenmaal gewend bent zou je ervoor kunnen kiezen om de zuignappen vast te maken op de vloer als deze daarvoor geschikt is en er voorzichtig op te gaan zitten, en zo jezelf te penetreren, daarna kan je de toys aanzetten en (voorzichtig) experimenteren met hun vibratie en stootbewegingen.

    Mocht je nog meer vragen hebben stel ze gerust, ik help je graag!

    Antwoord
 2. Beste,

  Ik wil voor de eerste maal een prostaatstimulator aankopen. Ik heb er eentje gezien in siliconenmateriaal met een cockring en het dikste gedeelte is 3 cm. Zou dit een probleem zijn?

  Antwoord
  • Hi Lu,

   Ik vind het moeilijk je vraag te beantwoorden. Niet in de laatste plaats omdat ik niet weet wat jouw lichaam allemaal en (aan)kan.
   Als je echt net gaat beginnen is de combinatie van een wat ik aanneem speeltje waarbij de cockring en prostaatstimulator aan elkaar vastzitten misschien een beetje teveel in één keer.
   Ik zou je echt aanraden om een losse prostaat stimulator te kopen en eerst eens op je gemak alleen de focus op je prostaat te leggen. Sowieso duurt prostaatstimulatie over het algemeen vrij lang, langer dan je in alle waarschijnlijkheid de cockring die je noemt veilig kan blijven dragen.
   Sowieso zal het gevoel van de cockring wellicht ook afleiden van het stimuleren van je prostaat.

   Qua grootte is 3 cm denk ik (en nogmaals, ik weet niet wat jouw lichaam wel of niet kan) niet echt een probleem.

   Maar nogmaals, begin (vanuit mijn optiek) liever met een losse prostaatstimulator.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.