Lessen in prostaat plezier Les 2: It’s all in the mind, or is it?

24-02-2021

Vandaag ga ik je verder helpen met jouw prostaat plezieren, of als dat zo is, die van je partner.
Waar we in Les 1 het vooral hebben gehad over de praktische kant van de hygiëne en lichamelijke voorbereiding zal dit hoofdstuk gaan over de geestelijke voorbereiding (en okee ook een klein stukje lichaam) waarvan het handig is als je deze kent en toepast.

Je bent net zo gespannen als dat je anus is

Tijdens een lezing leerde ik vlak voordat Corona ons leven zou overnemen dat je zelf net zo gespannen bent als je anus. Dat houdt effectief in dat als jij gestressed bent jouw anus dat ook is, maar ook vice versa, een gestressde anus zorgt voor een gestressed mens.

Ook leerde ik dat als je je er kan focussen door een bodyscan te doen (ja het klinkt heel erg mindfull en in zekere zin is het dan ook) en je anus te laten ontspannen doordat je ineens de spanning daar voelt. Ik hoop jullie later dit jaar hier meer over te kunnen leren met de persoon die de bezoekers van deze workshop het ook leerde.

Maar ook al ben je niet op de hoogte van deze technieken en wat er allemaal komt kijken, ontspanning is wel de grondslag voor een prettige anale ervaring en dus noodzakelijk ook als je dingen met je prostaat wil gaan doen.

Ontspannen? Hoe dan?

Okee, zo’n bodyscan ken je misschien wel vanuit meditatie die je hebt gedaan, of misschien zit je nu achter je schermpje te denken, hoe de fuck ga ik ontspannen want ik kan dat allemaal niet.

En natuurlijk, zeker de eerste keer komt er toch wel wat spanning kijken bij het “ontmaagden” van je kont. Dus hoe zorg je dan dat je zo ontspannen mogelijk bent. Nou dat zal ik je vertellen.

Laat ik eerst vooropstellen dat ik geen medicus ben en ook psycholoog, ontspanningsguru of wat dan ook, maar onderstaande tips helpen mij, dus wellicht ook jou.

Eten en drinken

Als je anaal bezig wil gaan is het handig om de volgende dingen helemaal niet of een paar uur van te voren NIET te eten of drinken:

Wat je niet moet eten en drinken voor je (eerste) prostaat sessie:

  • Voedsel waar je stoelgang van op gang komt, uien, bonen, die breakfast burrito van gisteren, je weet zelf wel hoe jouw lichaam reageert op vezelrijke en pittige gerechten, doe het vandaag ff niet, scheelt een hoop stress tijdens je sessie
  • Energydrank, koffie, zwarte thee: Je raad het al, cafeïne, buiten het feit dat cafeïne je stoelgang vaak stimuleert, zorgt het ook voor verhoogde spanning in je lijf, dit zorgt voor extra onnodige spanning in je lijf en zou je gewoon ff niet moeten doen, ook al denk je dat je daar geen last van gaat hebben, dat is niet waar, je lijf heeft echt meer aan ff GEEN cafeïne.
  • Alcohol of weed, lijkt heel leuk, maar werkt echt niet bepaald ontspannend, sowieso is het handig om je kop er bij te houden en dat lukt toch met mindere mate als je tipsy of stoned bent. Alcohol droogt je lichaam ook uit en dat is ook niet heel handig in dit geval.

Wat je wel kan eten en drinken voor je (eerste) prostaat sessie:

  • Dingen die je lekker vindt natuurlijk, als je er blij van wordt, helemaal fijn, want een blij lichaam geeft een ontspannen anus, en dat is waar we op uit zijn.
  • Kruidenthee die ontspant, zo is er ijzerhard (citroenmelisse) die goed kan ontspannen, maar ook lavendel en valeriaan helpen je ontspannen.

Ontspanningsrituelen van tevoren

Natuurlijk zijn er ook veel dingen die je kan doen om net ff beter te ontspannen. Een lekkere douche, ff lekker in bad, je favo muziekje in je oren of over de speakers, dingen waar je blij van wordt, en dus ontspannen.

Mocht dat niet lukken dan zijn er op youtube en het internet best wel wat ontspanningsoefeningen die kunnen bijdragen aan jouw lichamelijke- en geestelijke ontspanning kunnen zorgen.

Mijn persoonlijke favoriet is een aangepaste versie van de Progressieve Relaxatie van Jacobson waar in je je spieren eerst aanspant en dan loslaat om ze te ontspannen. Dat werkt wonderbaarlijk ook voor je anus.

Lessen in prostaat plezier 2 prostaat weetje

Ontzorgen

Ik realiseer mij dat dit inmiddels meer op een gids van een mindfullnesscoach lijkt dan die van iemand die je leert jezelf in je kont te neuken ter stimulatie van je prostaat, maar dit werkt, echt waar, dus hou nog even vol.

Het ontzorgen bestaat simpelweg uit het zorgen dat je blaas leeg is, en natuurlijk je anus ook, als je zeker weet dat je niet hoeft te plassen of poepen scheelt dat een hoop stress “tijdens” je sessie, want je lichaam gaat je wellicht doen denken dat je wel moet plassen of poepen, want je lichaam is soms een beetje een klootzakje, of gewoon niet in staat om anders te communiceren.

Ontspannen tijdens penetratie

In les 3 gaan we het echt hebben over het inbrengen van toys en de gevoelens die je daar bij kan gaan krijgen, maar wat nu al van belang is, is dat je technieken weet die je kan toepassen tijdens de penetratie zodat je je ook op dat moment, als je schrikt, als het ff zeer doet, of als je iets voelt dat je niet herkent, kan ontspannen.

Mocht je dus gespannen raken tijdens penetratie, haal diep adem via je buik, en bij het uitademen maak je het geluid alsof je net een lekker koud drankje op een warme dag hebt genuttigd, dus aaaahhh of hmmmm. Enfin, ik zocht een gidsje op het interwebs en ik kwam terecht in een wereld van mensen in onmogelijke houdingen en allerlei alternatieve voeding, waar niets mis mee is, maar ik vond dat voor deze gids een beetje too much. Maar, let op je ademhaling, gebruik deze techniek en je zal merken dat je best wel wat kan hebben.

Extra bonus blijheid

Volgende keer in les 3 gaan we over tot penetratie en echt “down to business”, maar voor nu probeer vast deze oefeningen, ik merk aan mijzelf dat het helpt ook als ik niet lekker in mijn vel zit, of als ik extreem gestressed ben, dus actief leren ontspannen is echt heel fijn, ook als je jezelf niet wil penetreren met een prostaatstimulator.

Andere posts en reviews die jij misschien leuk gaat vinden

Andere lessen

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

  1. Ik heb geen prostaat maar ik doe wel mee, een ontspannen anus is tenslotte altijd fijn.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.