Lelo Tor 3 Cockring

12-04-2023

Met de Lelo Tor 3 Cockring is het tijd voor weer eens een review over een vibrerende cockring. Zoals je wellicht al op kan maken uit de naam van deze cockring is dit de 3de versie van de Tor lijn. Hoog tijd om te kijken of Lelo “third time’s the charm” haalt met dit seksspeeltje.

SPECS

 • Materiaal: Silicone, ABS plastic
 • Bodysafe? Ja
 • Geschikt glijmiddel: Glijmiddel op waterbasis
 • Diameter ring: 2,9 cm
 • Oplaadbaar: Ja, met USB-A naar adapter plug
 • Oplaadtijd: 2 uur
 • Gebruiksduur: Maximaal 2 uur
 • Aantal knoppen: 2
 • Aantal standjes: 8 met 12 intensiteitsniveaus per stand
 • Met app? Ja
 • Prijs: € 158,95 bij Erotouch

Lelo

De oplettende lezer heeft gemerkt dat er op onze website best wel wat reviews staan van Lelo producten, maar dat die zelden voor de penis of de prostaat zijn.

Het aanbod van Lelo voor de penis of de prostaat is ook eigenlijk, zeker voor een merk dat best al een tijd bestaad, vrij beperkt.

Buiten de Tor 2 en 3  zijn er nog de Loki (wave), de billy (1 en 2), de Bruno en de F1S V2. Ook moet nog even de Lelo Smart wand benoemen die natuurlijk ook door penisbezitters gebruikt kan worden.

Ik beschouw Lelo een beetje als de “Apple van de sextoys”, het zijn namelijk allemaal high-end seksspeeltjes, die er allemaal goed uitzien, maar, misschien betaal je ook wel een beetje voor het merk, en niet de functionaliteit.

Maar, het staat wel goed op je nachtkastje, dat is zeker.

Lelo Tor 3 Cockring

De Lelo Tor 3 cockring is de nieuwste telg in een reeks. Nu heb ik de Tor 2 niet getest, maar er zijn wel wat verschillen te benoemen.

Zo is de Tor 3 voorzien van app bediening, zijn er nu 8 verschillende patronen die elk 12 intensiteiten hebben (via de app). Wil je geen app, dan kan je de Tor ook bedienen met de 2 knoppen die aan de zijkant van de ring zitten.

Elegant en eenvoudig dus.

Lelo tor 3 cockring

Lelo Tor 3 Cockring in de doos

Als je de Lelo Tor 3 Cockring koopt krijg je deze cockring geleverd in een elegante zwarte doos. Dat is ook een kenmerk van een Lelo product. Alles, tot aan de verpakking toe is elegant en mooi. Een beetje een Rituals uitstraling eigenlijk.

In de doos vind je de Lelo Tor 3 Cockring, een “uitgebreide handleiding”, een veiligheidswaarschuwing, een klein plastic kaartje waarmee je een jaar garantie kan krijgen als je je toy registreert en een USB kabel om de Lelo Tor 3 Cockring mee op te laden.

Moet ik niet vergeten te melden dat je er ook nog een sachet “personal moisturizer” (zeg maar gewoon glijmiddel) bij krijgt.

Lelo Tor 3 Cockring getest

Het is echt heel lang geleden dat ik iets van Lelo heb mogen testen. Nu ben ik wel enorm fan van de Lelo Lokie Wave, wat echt (nog steeds en ik heb hem echt al jaren) een heel goede prostaatstimulator is.

Maar zoals je wellicht wel weet vind ik dingen van vibrerende cockringen, en aangezien het aanbod van Lelo op zijn zachtst gezegd wat beperkt is als het gaat over seksspeeltjes voor de piemel, kwam het er eigenlijk niet zo van.

Toch vroeg Lelo mij de Lelo Tor 3 Cockring te reviewen en heb ik daar mee ingestemd.

Nu heb ik qua Lelo cockringen geen referentiekader, maar natuurlijk genoeg contacten in de wereld van de Seksspeeltjestesters om even wat research te doen.

De algehele concensus over de Tor 2 was toch wel dat ie eigenlijk veel te strak zat.

Ik was dus benieuwd wat de Tor 3 ging brengen.

Cockring voor om je schacht

Wat goed is om te vermelden is dat je in de handleiding (daar moet ik ook nog even wat over schrijven zo) kan lezen dat de Lelo Tor 3 Cockring bedoeld is om allen om de schacht van je penis te dragen. Waarom dat belangrijk is te vermelden lees je zo verderop in deze review.

Handleiding

Op de website van Lelo staat uitgelegd dat je een uitgebreide handleiding krijgt meegeleverd, en dat is, heel bot gezegd, gewoon niet waar, tenzij in mijn verpakking per abuis geen handleiding zit.

Wat je namelijk krijgt is een papiertje met in hele kleine lettertjes wat generieke informatie en een QR-code waarmee je de uiteindelijke handleiding wel kan lezen.

Lelo tor 3 cockring

Aan het testen zonder app

Na het lezen van de strakheid van de Tor 2 was ik toch een beetje huiverig. Iemand schreef eens over de Tor 2 dat het misschien goed was om een “allesknipper” bij de hand te houden voor de zekerheid.

Je snapt, dat is niet echt een lekker idee.

De Tor 3 is echter gemaakt van een veel minder stevig silicone en ondanks dat de begindiameter maar 2,9 centimeter is, is deze ring heel erg rekbaar.

Na het toepassen van een beetje glijmiddel schuift de ring ook heel makkelijk over de schacht van mijn penis en zit heel comfortabel.

Echter blijkt al snel dat deze ring misschien een beetje te comfortabel is, want mijn penis wordt stijf, maar van een echt cockring effect is geen sprake. Dus waar we bij de Tor 2 te strak zaten, is de Tor 3 wat mij betreft te los. En daarbij moet ik dus wel even vermelden dat mijn penis niet bepaald de kleinste is.

Overcompensatie? Daar lijkt het wel een beetje op.

Verder is de bediening met de twee knopjes aan de zijkant een beetje lastig. Helemaal bij de eerste keer aanzetten. De knopjes zitten namelijk in het silicone, en mijn dikke vingers kunnen het er niet helemaal mee.

Natuurlijk is dan de vraag of de Lelo Tor 3 Cockring dan wel lekker vibreert. Het antwoord: Ja redelijk, maar de insteek van de Lelo Tor 3 Cockring is duidelijk dat je er een clit mee stimuleert. De vibraties worden door de ring niet helemaal lekker doorgegeven aan je penis.

Ik bedoel op intensiteit 12 voel je er wel wat van hoor, maar is het nou earth-shattering orgasme materiaal? Ik weet ook niet of dat helemaal de insteek is voor deze cockring, maar ik vond het, zeker voor de prijs van deze cockring echt wel erg jammer. En dan heb ik het nog niet over de app gehad.

Lelo Tor 3 Cockring getest met app

De app is voor seksspeeltjes duidelijk de huidige hype, als er geen app bij zit tel je op dit moment blijkbaar niet mee in de wereld van seksspeeltjes. En dus heeft Lelo Tor 3 Cockring ook een app, die ken je misschien wel al van andere Lelo toys als de Lelo Ida Wave of de Tiani Harmony, of zelfs de F1S.

Waar je bij andere makers een app krijgt die vooral over de bediening gaat van je seksspeeltje (dat is ook het doel natuurlijk), krijg je bij Lelo een hele hoop extra fluff in je app.

Het laatste Lelo nieuws, een aantal erotische artikelen, het is allemaal extra, wat niet uitmaakt als de bediening dan nog wel okee is. Ook al is het eerste artikel dat mij begroet een review van een seksspeeltje uit 2018. Is ook wat je wil, een artikel van 5 jaar oud als je geil bent en gewoon wil klaarkomen, duidelijk een goede beslissing.

Maar goed, al het sarcasme daargelaten, ik wil mijn Lelo Tor 3 Cockring verbinden met deze app.

Als ik uit het onderste balkje optie 4 kies, een icoontje van een vacuumtoy voor een clitoris (ja wtf ja inderdaad), kan ik vrij simpel mijn Lelo Tor 3 Cockring vebinden via de wizard.

Wat mij wel meteen opvalt is dat ik er daarna niet zoveel mee kan, dat kan een glitch zijn in de app of de combinatie app en mijn telefoon (OnePlus Nord 2), maar stom is het wel.

Pas na het geheel afsluiten van de app (Force Stop) komt de app daarna weer tot leven en kan ik eerst op play (verbinden) en daarna op Play (spelen klikken, en wordt ik als eerste begroet in de “screwing” interface (je bedenkt die termen echt niet zelf), en gebeurt er niets.

Blijkbaar moet ik mijn telefoon draaien om de intensiteit in te stellen, en dat werkt eigenlijk niet. De sensoren van mijn telefoon slaan geheel op tilt en ik moet echt rare bewegingen maken om iets voor elkaar te krijgen.

Ik kan via de tabs aan de bovenkant van de app ook kiezen voor shaking of boring.

Bij shaking moet je met je telefoon schudden om iets voor elkaar te krijgen, maar die instelling blijft alleen actief als je blijft schudden.

Zowel shaking als screwing zijn duidelijk functionaliteiten in de categorie: “Ja we hebben er over nagedacht, echter niet bijster lang”. Want wie wil dit? Helemaal niemand toch. Met een steady standje is het misschien nog grappig als extra functionaliteit, maar wie de fuq wil dit met een patroon doen? Je telefoon draaien of schudden als een gek om een beetje feedback te krijgen uit je seksspeeltje? Wat the actual fuck Lelo?

Dan maar standje Boring proberen. Wat ironisch genoeg ook wel de ervaring met de Lelo Tor 3 Cockring samenvat voor mij. Bij boring kan je namelijk “gewoon” je toy bedienen, een standje kiezen  van relaxed (steady of patroon 1) tot Ecstasy (patroon 8), en de intensiteit instellen.

Je zou voor een toy van net aan geen 160 euro verwachten dat er keihard veel vernuft in zit. Maar dit is echt heel boring, standjes die eigenlijk niet heel uniek zijn, en 12 intensiteitsniveaus die ook niet super zijn.

Ik weet echt niet waarom iemand dit zou willen betalen voor een viberende cockring. Serieus niet.

Wat een veel te dure bagger.

Lelo Tor 3 Cockring schoonmaken

De Lelo Tor 3 Cockring is redelijk waterdicht, dus na gebruik kan je hem met warm water, zeep of toycleaner redelijk snel goed schoonmaken, let wel ff op de randjes aan de onderkant van de ring, want hier hoopt zich best wat glijmiddel op.

Conclusie

Dat seksspeeltjes met een app en dus bluetooth duur zijn is geen verassing en ook zeker niet raar. Het verkleinen van technologie dat het nog goed is en bruikbaar kost nou eenmaal geld.

Of het ook echt zoveel geld moet kosten voor deze cockring, durf ik echter echt hardop te betwijfelen. Er is echt niets te zeggen dat de prijs van deze cockring zou verantwoorden, gewoon niet.

Er is geen gebruiksgemak, er zijn geen diepe lekkere trillingen, hij doet zijn werk als cockring niet eens goed.

Het enige wat ie is, is glad en zwart en niet lelijk. Maar daar moet je zeker geen bijna 160 euro voor gaan betalen.

Je koopt de Lelo Tor 3 Cockring bij Erotouch voor € 158,95

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.