Lelo Ora 3

30-12-2019

Sextoy review by Tess: Lelo Ora 3

Als je de naam van deze sekstoy hoort, kan ik me voorstellen dat je misschien wat verbaasd bent over dat dit blijkbaar de derde versie van dit product is. Bij Lelo komt het wel zeer regelmatig voor dat een seksspeeltje een tweede versie krijgt. Dus ook een derde versie kan dan gebeuren. De Lelo Ora 3 beloofde wel echt verbeteringen ten opzichte van de Lelo Ora 2, die ook al beter was dan de Lelo Ora 1, dus ik was wel benieuwd.

Bijzondere toy

De lelo ora van voren gezien, zodat je de knopjes zit, tegen een champagnefles aan De lelo ora 3 tegen de zijkant van de verpakking

Dit is wel een bijzondere sekstoy, want hij heeft namelijk een bewegend balletje. Het balletje draait cirkels en stimuleert op die manier de clitoris. Het zou een beetje moeten lijken op orale seks.

Mijn review over de Lelo Ora 2 was één van mijn eerste reviews. Ik was destijds best wel blij met die toy, maar als ik mijn review zo terug lees, was ik in mijn begintijd toch duidelijk iets minder kritisch dan ik nu ben. Al ben ik nog steeds van mening dat de Ora 2 wel echt lekker voelde. Maar laten we eerst even bij het begin beginnen.

De verpakking en de inhoud

De lelo ora 3 in zijn eenvoudige zwarte verpakking met doorkijkje. Met daar naast een fles champagne De achterkant van de verpakking van de lelo ora 3. Een zwarte doos met op de achterkant gouden tekst.

Lelo is natuurlijk een merk wat vooral bekend staat om zijn luxe. Ik moet zeggen dat de verpakking van deze Lelo Ora 3 me best wel tegen viel. Het is een eenvoudig zwart doosje, met gouden letters. Deze verpakking zie ik bij meerdere merken en dat voelt dus niet zo exclusief als je bij Lelo misschien zou verwachten. Maar aan de andere kant, de meeste mensen gooien de verpakking toch weg.

In de verpakking vind je natuurlijk de toy, maar ook het USB-oplaadkabeltje, een bewaarzakje, een zakje glijmiddel, de gebruiksaanwijzing (voor de toy én voor het glijmiddel) en een soort mini pasje voor de garantie. Het glijmiddel is overigens zonder glycerine en parabenen, dus yay! Veilig voor je vagina. De Lelo Ora 3 is gemaakt van siliconen en dus ook helemaal veilig voor je lichaam.

Opladen van de Lelo Ora 3

De lelo ora 3 voor de verpakking met daarvoor het oplaadkabeltje, de gebruiksaanwijzing van de toy en het glijmiddel, het zakje glijmiddel en het garantiekaartje. De lelo ora 3 waarbij het oplaadpunt zichtbaar is, met daarnaast het witte oplaadkabeltje.

Wat me opviel is dat de Lelo Ora 3 nog steeds geen magnetisch oplaadpunt heeft, maar echt een gaatje waar je de lader in moet prikken. Hij is wel waterproof, meestal is dat niet met zo’n oplaadpunt, maar ik vind het gewoon niet zo mooi en luxe staan en ook met schoonmaken vind ik het onhandig, zeker als je kijkt naar de plek waar het gaatje zit. Dat is echt vlak boven het deel wat je tegen je vulva houdt, dus er kan natuurlijk heel makkelijk glijmiddel en lichaamsvocht inkomen.

De verbeteringen

De blauwe lelo ora 3 naast de zwarte lelo ora 2, waarbij je ziet dat het balletje van de 3 meer uitsteekt dan die van de 2. De blauwe lelo ora 3 en de zwarte lelo ora 2 voor een champagneflex, waarbij je ziet dat het balletje van de ora 3 meer uitsteekt.

Hoewel ik destijds dus erg tevreden was met de Ora 2, was er echt nog wel ruimte voor verbetering. Bij de Ora 3 steekt het balletje meer uit. Dat vind ik een super goede verbetering, want bij de Ora 2 kostte het me best wel veel moeite om het balletje goed over en langs mijn clitoris te kunnen laten gaan. Mijn clitoris ligt wat dieper, dus dan is dat lastiger. Iedere vulva is natuurlijk anders, maar voor vulva’s zoals die van mij is een balletje dat meer uitsteekt echt beter. Verder zijn de vibraties ook duidelijk verbeterd ten opzichte van het vorige model. En betere vibraties, daar word ik natuurlijk altijd blij van.

Mooi maar onhandig

De lelo ora 3 naast een lipstick waarbij je ziet dat de lipstick net iets hoger is. Het gouden plastic van de lelo ora 3, met vingerafdrukken er op. Het shiny plastic wordt snel vies.

Ik vind de Lelo Ora er echt heel mooi uitzien. Zo’n ronde toy spreekt me toch gelijk aan. De kleurencombinatie vind ik ook heel mooi. Het is wel zo dat je echt heel snel vingerafdrukken op het gouden plastic ziet, wat er gelijk een beetje viezig uit ziet.
Tijdens het gebruik vind ik zo’n ronde toy dus eigenlijk gewoon heel irritant. In het midden zit een gat wat bedoeld lijkt te zijn om ‘m makkelijk vast te kunnen houden, maar ik kon niet echt een greep vinden die ik comfortabel vond. Het is prachtig, maar niet comfortabel. Uiteindelijk vond ik het het fijnst om de toy gewoon vast te houden, zonder de speciale opening te gebruiken. Op die manier kon ik de toy het best manoeuvreren en precies zoveel druk zetten als ik fijn vond.

Beter balletje en betere vibraties

De lelo ora 3 in mijn hand De lelo ora 3 met daar voor het zakje lelo glijmiddel waar op staat dat er geen glycerine en parabenen in zitten.

Dat bewegende balletje is toch wel iets speciaals. Ik had de Lelo Ora 2 al heel lang niet meer gebruikt, dus ik was het eigenlijk een beetje vergeten. Maar nu ik dat balletje zo over en langs mijn clit voelde wrijven, kwam het allemaal weer terug. Ik pakte natuurlijk ook de Ora 2 erbij om goed te kunnen vergelijken. En het balletje van de Ora 3 werkt inderdaad een stuk beter. Ik kon veel makkelijker bij mijn clitoris en daardoor voelde het ook echt lekkerder. En die vibraties zijn ook echt krachtiger en dieper. Zeker beter dus!

Slow Sex

De lelo ora drie in mijn hand, bij een 3d geprinte clitoris De knopjes van de lelo ora 3

Ik vind het niet als orale seks voelen. Het heeft er in de verte wel iets van weg, maar het heeft ook wel iets weg van zachtjes gevingerd worden. Maar het voelt anders. Logisch, want dit is een seksspeeltje met een balletje en niet een mens met tong en vingers. Hoe dan ook, ik vind het wel echt heel lekker voelen. Ik vind het een heel subtiel en opwindend gevoel. Het is niet heftig en ook niet super intens, maar wel heel goed. Kijk, soms wil je gewoon hard en snel, dan moet je echt niet de Lelo Ora hebben, maar voor die momenten waarop je rustig wilt genieten, een lekker opbouwend sexy gevoel wilt hebben, daar is deze Lelo Ora 3 super geschikt voor. Ik moest aan ‘slow sex’ denken, net als die awesome productlijn van Bijoux Indiscrets.

Het kost mij echt wel wat meer moeite om met deze sextoy klaar te komen dan met een womanizer of een wand. Maar het gaat ook niet altijd om snel en hard klaarkomen. Deze Ora 3 is gewoon zo’n toy waar je even goed voor gaat liggen, of zitten, en dan gewoon even de tijd voor neemt om van te genieten. Lekker met wat fijn glijmiddel er bij. Het was nog fijner geweest als je ‘m gewoon wel heel comfortabel kon vasthouden, want dat had echt beter gepast bij het gevoel wat hij je geeft.

Verschillende standjes

De lelo ora 3 als ik 'm vast hou zoals ik denk dat het moet, vanaf de andere kant gezien, zodat je ziet dat mijn vingers dan op de knopjes liggen. De lelo ora 3, zoals ik denk dat je 'm vast moet houden, met mijn duim door de opening

De Lelo Ora 3 heeft verschillende standjes. Met het middelste knopje klik je door de standjes en met de plus en de min kan je ‘m harder en zachter zetten. Het balletje kan hele cirkels draaien, maar ook kwart cirkels. Dat klinkt misschien niet als een groot verschil, maar dat voelt wel echt heel anders. Daarbij zijn er ook nog verschillende vibratiepatronen en er zijn twee standjes zonder vibratie. Best wel veel afwisseling, maar ik vond het lastig om te bepalen welk standje ik nou wilde. Ik zou liever zelf eerst kunnen bepalen hoe ik wil dat het balletje draait en dat ik dan daarbij zelf een vibratiestand kon kiezen. Nu was ik maar aan het klikken en dan ging het balletje wel precies zoals ik het lekker vond, maar dan was het weer een irritant vibratiepatroon. En als ik dan een keer een lekker standje had, dan kon ik die daarna niet meer terug vinden. Argh! Frustrerend dus.

Conclusie

Ik heb wel echt genoten van de Lelo Ora 3. Het gevoel is duidelijk anders dan bij andere seksspeeltjes. De verbeteringen ten opzichte van de Lelo Ora 2 zijn duidelijk goed gelukt. Het balletje voelt bijzonder en heel lekker en de vibraties zijn diep en krachtig. Het is jammer dat het balletje en de vibraties niet afzonderlijk te bedienen zijn en de vorm van de toy zorgt er voor dat je ‘m niet heel comfortabel vast kan houden.

Je kan de Lelo Ora 3 hier bestellen bij Bol voor 169 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

11 Reacties

 1. Ok alles in mij ging – ik heb dit nodig in mijn leven. En toen dat prijskaartje en t pijnlijke besef dat ik voor veel minder (lees: niks) ook een man fix om tzelfde werk te doen 😭😭😭 why soooo expensiveeee

  Antwoord
  • Omdat je deze in je nachtkastje kan liggen zonder er verder aandacht aan te hoeven besteden denk ik 😛

   Antwoord
 2. Issie stil?

  Antwoord
  • Nee, hij is niet stil. Eigenlijk alle toys die bewegen maken wel geluid. Aanwezig, maar niet overdreven.

   Antwoord
  • Ik doe even een filmpje in mijn instastories! 😀

   Antwoord
 3. Dit klinkt echt heel fijn en lekker, maar die prijs 😭 ik ga er maar over dromen 😉
  Fijne jaarwisseling alvast en ik kijk uit naar je review over de we-vibe wand! (Ook al zo’n mooie kleur)

  Antwoord
 4. Dit klinkt echt als een fijn voorspel speeltje. Maar die prijs!

  Antwoord
 5. Toen ik deze review zag, dacht ik oooooo…..ik kan me die eerdere versies nog herinneren door verschillende reviews. Dus ik was gelijk heel nieuwsgierig naar je review over deze nieuwe versie. Toen intrigeerde deze toy mij al, omdat hij zo anders is dan anderen. Het lijkt mij een heel gaaf gevoel. Maar ik kan mij alleen maar aansluiten bij de vorige comments. Die prijs……dan moet het wel een hele fantastische toy zijn, wil ik dat eraan uitgeven. Dan spaar ik liever voor een womanizer duo. Die staat ook nog op het verlanglijstje.

  Antwoord
 6. Ik vind ook datie er erg mooi uitziet, dat helderblauw zie je niet zo snel!

  Antwoord
 7. Yay leuk om te zien dat er een verbeterde versie van is uitgekomen. Ik wou deze altijd al hebben maar ik twijfelde altijd of ik het balletje zou voelen of niet

  Antwoord
  • Zo’n kleine verandering maakt echt wel een groot verschil! En die betere vibraties zijn echt ook fijn.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.