Lelo Mia 2 | Sekstoy review

05-08-2019

Sekstoy review: Lelo Mia 2

Lelo, love it or hate it. Ik ben zelf geen fan, maar Lelo maakt soms wel echt toffe toys. Zoals de Lelo Smart Wand Large die ik laatst testte, die is echt super awesome. Dus ik had wel zin in nog een Lelo review. Van Willie kreeg ik de Lelo Mia 2. Een kleine lipstickvibrator. Of nou ja, zo word het blijkbaar genoemd, ik zou het zelf gewoon een minivibrator noemen, want hij ziet er niet uit als een lipstick. Terwijl er wel vibrators zijn die er als lipstick uit zien. Verwarrend! Maar goed de Lelo Mia 2 dus.

De verpakking van de Lelo Mia 2

Lelo mia 2 | sekstoy review Lelo mia 2 | sekstoy review

De verpakking van de Lelo Mia 2 ziet er prima uit. Een roze doosje met aan de achterkant een foto van de toy. In dit doosje vind je nog een zwart, steviger doosje. Daar zit de Mia 2 in, samen met een bewaarzakje, een zakje glijmiddel, de gebruiksaanwijzing en een garantiekaartje. Geen oplader, want de Mia 2 heeft de oplader intern.

Koele lader

Lelo mia 2 | sekstoy review Lelo mia 2 | sekstoy review

Dat is ook gelijk wel  echt een hele koele feature vind ik. Ik zag het ook al bij de Pocket Rabbit van The Rabbit Company maar verder zie ik zoiets eigenlijk nooit. Je draait het uiteinde van de Lelo Mia er af en dan komt een USB-stekkertje tevoorschijn. Die plug je gewoon in je laptop of in je USB-stekkerblokje en zo laad je de Mia 2 op. Wel even opletten dat je het dopje niet kwijt raakt.

Luxe van Lelo?

Lelo mia 2 | sekstoy review Lelo mia 2 | sekstoy review

De Lelo Mia 2 is gemaakt van  ABS plastic en dus helemaal bodysafe. Voor een seksspeeltje van Lelo, wat toch bekend staat als luxe merk en voor deze prijs, zou ik toch wel een wat luxere uitstraling verwachten dan gewoon een plastic minivibrator. Hij heeft wel een stukje zilverkleurig plastic en de knopjes zijn van siliconen. De vorm is ook best leuk, maar als ik deze vibrator zonder het Lelo merkje zou zien, zou ik denken dat ‘ie misschien 20 euro zou kosten. Of nou ja, met de koele USB-lader er in misschien 40 euro. Maar de Lelo Mia 2 kost normaal 79 euro. Best wel veel geld.

Knopjes van de Lelo Mia 2

Lelo mia 2 | sekstoy review Lelo mia 2 | sekstoy review

Veel minivibrators hebben maar één knopje, dat kan best irritant zijn. Maar de Lelo Mia 2 heeft er gelukkig gewoon twee. Een plus- en een minknopje. Ook zonder te kijken kan je het plusje en het minnetje voelen met je vingers. De Lelo Mia 2 heeft 6 patronen en ik denk 10 steady standjes. Het is een beetje moeilijk om te voelen hoeveel het er precies zijn. Je kan ook het plus knopje ingedrukt houden en dan gaat ‘ie steeds harder. Wanneer je 2 seconden op het plus knopje drukt, gaat ‘ie naar de patronen. Vind ik niet super handig, maar nou ja, ik gebruik zelf de patronen eigenlijk toch bijna nooit.

Is dit alles?

Lelo mia 2 | sekstoy review Lelo mia 2 | sekstoy review

Lelo is nog steeds een populair merk en aangezien deze Mia 2 ook best duur is, had ik toch wel hoge verwachtingen. Maar toen ik de Mia aanzette, voelde dat toch een beetje als een anticlimax. Hoewel de vibraties best oké voelen, ze zijn zeker niet buzzy en wel een beetje diep, missen ze toch een hoop in kracht. Het hardste standje vind ik wel redelijk, maar meer ook niet. Dit is eerder wat ik als standje twee zou verwachten. Bij een vibrator met een stuk of vijf steady standjes.

De Lelo Mia 2 in vergelijking met de We-Vibe Tango

Lelo mia 2 | sekstoy review Lelo mia 2 | sekstoy review

Als ik dan bedenk dat de We-Vibe Tango, ook een minivibrator, in dezelfde prijscategorie zit, dan vind ik de Lelo Mia 2 gewoon echt een teleurstelling. De We-Vibe Tango heeft diepere en véél krachtigere vibraties. De We-Vibe Tango vind ik echt awesome en  ik ben verbaast over hoeveel kracht er in zo’n kleine vibrator kan zitten. Maar de Lelo Mia 2 is eigenlijk precies wat ik vroeger dacht van minivibrator: schattig, maar zeker niet krachtig. Ook qua vorm vind ik de Tango fijner. De Lelo Mia 2 heeft een ronde kop, terwijl de kop van de Tango er meer uitziet zoals het andere uiteinde van de Mia. Veel meer geschikt voor pinpoint stimulatie dus, maar je kan ook het platte deel gebruiken als je juist geen pinpoint stimulatie wil. Meer opties dus.

De vorm van de Mia 2 vind ik dus best raar gekozen. Waarom zou je het uiteinde waar je ‘m vasthoudt die vorm geven? Als het andersom geweest was, en de top van de Mia had die vorm, was deze toy al veel beter geweest.

De Test

Lelo mia 2 | sekstoy review Lelo mia 2 | sekstoy review

Zoals je wellicht begrijpt, was mijn enthousiasme ondertussen wel wat gezakt. Maar soms kan een seksspeeltje me alsnog verrassen. Ik kan niet zeggen dat ik echt verrast werd door de Mia, maar hij was wel redelijk. De vibraties waren dan niet zo krachtig, maar het voelde wel lekker. Zelfs een aantal van de patronen vond ik best wel leuk. Ik merkte wel dat de knopjes niet super makkelijk te bedienen zijn. Je moet best hard drukken voor er wat gebeurt en het voelt een beetje onnatuurlijk. Ook vanwege de plek op de toy waar ze zitten denk ik. Maar hee, twee knopjes is wel bonuspunten .

Conclusie

Ik kon wel klaarkomen met de Mia, maar wel op het hoogste standje. Ik denk dat als je niet zo verwend bent met sextoys als ik, je dit best een aardige sekstoy vindt. Maar om nou te zeggen dat ik je ‘m kan aanraden, nee. Er zijn gewoon echt betere toys in deze prijscategorie. Als je zo’n minivibrator zoekt, ga dan lekker voor de We-Vibe Tango (die heeft óók zachte standjes) of de Svakom Echo, die nog goedkoper is ook. De Lelo Mia 2 moet het denk ik vooral hebben van de merknaam. Maar dat maakt ‘m wat mij betreft z’n geld niet waard.

Je kan de Lelo Mia 2 hier bestellen bij Willie in verschillende kleuren, vanaf 53,50 tot 77 euro.

Maar beter bestel je de We-Vibe Tango 
Of de Svakom Echo 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.