Lelo Luna Beads Mini

26-04-2019

Toy review by Tess: Lelo Luna Beads Mini

Om het gelijk maar duidelijk te hebben: ik hou niet van geisha balletjes. Pleasure beads, love balls, Ben Wa balletjes, kegel balletjes of hoe je ze ook wil noemen. Ik benijd Anastasia Steele dat zij het er zo goed op doet, maar bij mij doet het over het algemeen niks. Vandaar dat de andere reviews op mijn site over deze geisha balletjes ook gastreviews zijn. Maar de Luna Beads van Lelo had ik wel wat goede verhalen over gehoord. Misschien zouden dit dé geisha balletjes zijn die het voor mij ook doen. Ik kreeg ze van Willie en vond het wel het proberen waard.

Mini of Classic?

Lelo luna beads mini Lelo luna beads mini

Het duurde eigenlijk eventjes voor ik door had dat dit de mini versie was. Misschien ook omdat ik eigenlijk niet echt kon bedenken waarom je een mini versie van zulke geisha balletjes zou maken. Volgens de gebruiksaanwijzing zijn de Mini Luna Beads vooral geschikt voor vrouwen onder de 30 die nog geen kinderen hebben gekregen. De normale Lelo Luna Beads zijn dan dus voor vrouwen van boven de 30 en vrouwen die al kinderen gekregen hebben. Duidelijk dus dat ik de originele versie had moeten gebruiken, volgens Lelo dan. Maar als je het mij vraagt, maakt het echt niet zoveel uit en moet je gewoon de mini’s kiezen als jij liever de mini’s wilt gebruiken.

De verpakking en inhoud

Lelo luna beads mini Lelo luna beads mini

De verpakking is, zoals altijd bij Lelo, wel mooi met een luxe uitstraling. Onder het buitenste doosje vind je een hardere bewaardoos. Ook vind je in de verpakking nog een bewaarzakje, een gebruiksaanwijzing en een zakje Lelo glijmiddel. In het doosje vind je twee setjes balletjes en een sleeve waar ze in kunnen.

De specs van de Lelo Luna Beads Mini

Lelo luna beads mini Lelo luna beads mini

De sleeve waar de balletjes in moeten, is gemaakt van siliconen. De balletjes zelf zijn van ABS plastic. Het touwtje is van nylon. In de eerste instantie vond ik het niet fijn dat het touwtje niet ook van siliconen was, maar van wat ik begrijp, neemt nylon ook niks op. En omdat de balletjes niet gelijmd zijn, kan je de Lelo Luna Beads ook uitkoken. Je kan ze maximaal 5 minuten uitkoken in een grote pan met water. Ook kan je de beads en dus ook de touwtjes schoonmaken met een antibacteriele toycleaner als je dat makkelijker vindt.

Gewicht

Lelo luna beads mini Lelo luna beads mini

Je krijgt dus vier balletjes bij dit Lelo Luna Beads setje.  Wat opvallend is, is dat de balletjes van het mini setje hetzelfde gewicht hebben als de balltjes van het classic setje. Een roze balletje weegt 28 gram en een blauw balletje weegt 37 gram. Je kan ook een enkel balletje, zonder het siliconen harnasje, gebruiken. Je hebt dus zeven verschillende opties als je wilt opbouwen of varieren qua gewicht. Er zitten een soort inkepingen in de balletjes, zodat het siliconen harnasje daar precies in kan vallen.

Training van je bekkenbodemspieren

Lelo luna beads mini Lelo luna beads mini

Je kan deze balletjes dus dragen omdat je het lekker vindt, maar ook om je bekkenbodemspieren mee te trainen. Dat doe je door ze gewoon te dragen. Wanneer je staat of loopt, moeten je bekkenbodemspieren moeite doen om de balletjes binnen te houden en op die manier worden je spieren dus al getraind. De beweging die de gewichtjes die in de balletjes zitten veroorzaken, zouden je spieren extra stimuleren om zich aan te spannen. Klinkt super simpel dus. Maar volgens de gebruiksaanwijzing moet je dit wel elke dag een half uur door voor een week of twaalf voor je verschil merkt. Dus je hebt echt wel wat zelfdiscipline nodig om dat vol te houden. Voor de duidelijkheid, zoveel zelfdiscipline heb ik dus niet. Ik heb ze gewoon een paar keer gebruikt.

Maar ik voel het niet..

Lelo luna beads mini Lelo luna beads mini

Ik ben boven de dertig, ik heb twee kinderen. Ik heb zelf niet het idee dat mijn bekkenbodemspieren echt geweldig zijn. Al kom ik natuurlijk wel vaak klaar, en dat is ook al training voor je bekkenbodemspieren. Maar als ik deze Lelo Luna Beads draag, heb ik geen momemt het idee dat ze uit mijn vagina zullen gaan vallen. Ik heb niet het gevoel dat mijn vaginaspieren moeite moeten doen om ze binnen te houden. Helemaal niet zelfs. Ook niet als ik de twee zwaarste balletjes gebruik. Als ik zelf mijn bekkenbodemspieren aanspan, voel ik dat heel goed. Ook als ik het maar een klein beetje doe. Dus ik vraag me gewoon echt af of mijn spieren écht getraind worden als ik deze geisha balletjes gebruik. Ik weet het niet, maar aangezien ik ze dus niet twaalf weken lang een half uur per dag gebruikt hebt, kan ik hier niks over zeggen. Ik heb wel van andere mensen gehoord en gelezen dat zulke geisha balletjes hun wel geholpen hebben om hun bekkenbodenspieren echt te trainen.

Lekker?

Lelo luna beads mini Lelo luna beads mini

Maar je kan ze ook gebruiken omdat je het lekker vindt. Nou, dat vind ik dus ook niet. Ik voel echt bijna niks van de gewichtjes die in de balletjes heen en weer bewegen. Als ik me heel goed concentreer, voel ik het. In de verte, een heel klein beetje. Maar anders, nee, gewoon niks. Nu is het dus zo dat de classic versie van de Lelo Luna Beads dus grotere balletjes heeft dan de mini’s. Maar de gewichtjes die er in zitten, zijn even groot. Bij de Lelo Luna Beads Classic hebben de interne gewichtjes dus meer ruimte om rond te ‘stuiteren’. Dus ik kan me voorstellen dat je dat misschien beter zal kunnen voelen. Maar deze mini’s voor de lekker? Voor mij niet in elk geval.

Conclusie

Ja ik weet niet zo goed met deze mini Lelo Luna Beads. Ik zou denk ik sowieso niet voor de mini versie gaan, tenzij je echt problemen hebt met het formaat van de classic. Maar zelf merk ik dus erg weinig van deze geisha balletjes, maar of je spieren er echt strakker van worden, durf ik dus niet te zeggen. Maar ik word er in elk geval niet geil van.

Je kan de Lelo Luna Beads in beide formaten hier bestellen bij Willie voor 54,90 (maar ze zijn nu in de aanbieding!)

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.