Lelo Loki Wave 2 | Prostaatstimulator review

24-05-2023

De Lelo Loki Wave 2 is de nieuwere versie van de (verassing!) Lelo Loki Wave, een prostaat stimulator en eigenlijk ook vibrator. Waarvan ik de eerste versie zo’n 6 jaar geleden als een van mijn eerste geteste en gereviewde seksspeeltjes op deze site mocht publiceren.

Inmiddels dus een hele tijd verder, en dan komt natuurlijk de vraag, is de Lelo Loki Wave 2 nou zoveel beter of anders dan de Lelo Loki Wave?

En dat lieve lezers, lees je natuurlijk in deze review. Overigens dankzij sinful.nl die mij de Lelo Loki Wave 2 opstuurde in ruil voor een eerlijke review.

SPECS

 • Materiaal: Silicone, ABS plastic
 • Bodysafe? Ja
 • Aanbevolen glijmiddel: Waterbasis
 • Diamter: 3,5 cm op het breedste punt
 • In te brengen lengte: 9,4 cm
 • Totale lengte: 20,5  cm
 • Oplaadtijd: 120 minuten
 • Gebruiksduur: 120 minuten
 • Standjes: 7 patronen, 3 snelheden
 • Prijs: € 219 bij Sinful.nl
Lelo loki wave 2 knoppen
De bediening van de Lelo Loki Wave 2 lijkt op een D-pad

Lelo Loki Wave 2

De Lelo Loki Wave 2 is een voortzetting van wat 6 jaar geleden al een hele goed seksspeeltje was en is. Deze, in mijn geval, zwarte prostaatstimulator en vibrator doet dingen echt heel anders dan je normaal zou verwachten van een prostaatstimulator. Vooral omdat de Lelo Loki Wave 2, net zoals zijn voorganger, gebruikmaakt van “come hither” bewegingen, die je het gevoel geven of je prostaat door een of twee vingers gestimuleerd worden.

Mensen die de ervaring van handmatige prostaatstimulatie al hebben ervaren weten waarom dit geweldig is. Lees je dit, en heb je die ervaring nog niet? Misschien moet je dat eens met je partner bespreken dan, want je FOMO is, vind ik dan, meer dan terecht.
Heb je geen partner en wil je dit toch, goed nieuws, de Lelo Loki Wave 2 gaat je op je wenken bedienen.

De Lelo Loki Wave 2 ziet er een beetje uit als een duovibrator, en dat is hij in essentie eigenlijk ook. De korte stimulator zit na inbrengen tegen je perineum aan het grotere stuk breng je met zijn 9,4 cm in en rust daarmee ook door de vorm eigenlijk heel goed tegen je prostaat aan.

Zoals gezegd kan de Lelo Loki Wave 2 vibreren, daartoe zitten er twee motoren in, een in de perineum stimulator, een in het in te brengen deel. Buiten vibreren kan de Lelo Loki Wave 2 dus ook nog heen en weer bewegen.

De bediening van de Lelo Loki Wave 2 vindt plaats op het witten handvat gedeelte en is voorzien van in totaal 5 knoppen die een soort van gaming configuratie hebben als een D-pad. Met dien verstande dat het midden ook nog een knop is. Met deze knoppen bedien je de snelheid, de standjes en natuurlijk of je de Lelo Loki Wave 2 aan of uit hebt staan.

Verder is de Lelo Loki Wave 2 oplaadbaar via een USB-A naar plug kabel die je eigenlijk standaard bij veel Lelo seksspeeltjes krijgt.

Lelo Loki Wave 2 in de doos

Ik vergelijk Lelo altijd met Apple als het gaat om uitstraling en ook in de doos is dat terug te vinden.

Je krijgt een luxe verpakking met daarin natuurlijk de Lelo Loki Wave 2, de oplaadkabel, de handleiding, een garantiekaartje van plastic en een sachet Lelo “personal Lubrication”.

De opmaak van de verpakking is zoals je van Lelo verwacht, het straalt luxe en klasse uit, en eerlijkheidshalve, Lelo’s toys zijn ook altijd wel van hoogwaardige kwaliteit als het gaat om materialen en look & feel. Dan verwacht je daar ook een mooie verpakking bij, en hoewel over smaak niet te wisten valt, die krijg je dan ook wel.

Lelo Loki Wave 2 getest

Ik moet zeggen, ik keek echt uit naar het testen van de Lelo Loki Wave 2, zo’n 6 jaar geleden bezorgde deze toy mij een van eerste door een toy veroorzaakte prostaat orgasmes, dus een tweede, verbeterde versie, wie wil dat nou niet?

Maar de grote vraag, zeker gezien het feit dat Lelo toys niet bepaald heel erg goedkoop zijn, is er nou sprake van een verbetering?

Nu leent prostaatstimulatie, wat mij betreft zich niet heel erg goed voor een kijk en vergelijk onderzoek. Voornamelijk omdat het voor mij, ondanks inmiddels meer dan ruime ervaring, nog steeds heel heftig en heel lekker is. Ook is het het iets waar ik echt de juiste mindset voor moet en wil hebben, en in bed liggen en eerst de ene en dan de andere in je kont stoppen en notities maken is gewoon, heel erg kut.

Daarom duurde het ook even tussen ontvangst van dit seksspeeltje en het schrijven van deze review. Want ik had simpelweg wat meer tijd nodig.

Lelo Loki Wave 2 vs Lelo Loki Wave: De verschillen

Nu zijn er sowieso gewoon meetbare verschillen. Niet per se qua uiterlijk, hoewel het handvat net een millimeter kleiner is bij de een dan bij de andere. Maar vooral intern is er iets veranderd. De motor in de Lelo Loki Wave 2 is namelijk geen 100Hz, maar 122 Hz en ook maakt de Lelo Loki Wave 2 iets meer geluid.

De lelo loki wave 2 en lelo loki wave naast elkaar.
De Lelo Loki Wave 2 en Lelo Loki Wave naast elkaar, zoek de verschillen

De eerste Lelo Loki Wave maakte namelijk “slechts” 50dB aan herrie, de Lelo Loki Wave 2 maakt volgens de specificaties van Lelo “net iets minder dan” 60dB aan geluid. Nu denk je, 10dB, wat maakt dat uit? Perceptueel, echt heel erg veel.

Lelo Loki Wave 2: De test

De oude versie van de Lelo Loki Wave en ik zijn goede vriendjes. Het is echt zo’n seksspeeltje da tik best vaak gebruikt heb, maar waar ik wel echt zin in moet hebben.

Dat geld voor de Lelo Loki Wave 2 eigenlijk ook. Voornaamste reden: De diameter van dit seksspeeltje, in conmbinatie met het feit dat het van silicone is.

Mocht je je afvragen waarom dat is, dan is het antwoord eigenlijk heel simpel. Silicone is, ook al is het zoals Lelo zegt “smooth” best nog wel een ruw materiaal. Hetgeen betekent dat het eigenlijk niet heel goed glijdt.

Dat maakt het, samen met de diameter een speeltje dat ik “niet zomaar even” inbreng. Er komt dus extra glijmiddel bij kijken. Nou ja, je snapt het misschien, het is best een gedoetje.

Maar dat maakt niet uit als blijkt dat de Lelo Loki Wave 2 toch nog beter is. Want nou ja de Lelo Loki Wave was echt al geweldig.

Tijd voor de test dus.

De Lelo Loki Wave 2 voelt vertrouwt, ik weet hoe de knoppen werken, ik ken het gevoel. Dat is niet echt een nieuwe ervaring.

Maar dan zet ik de Lelo Loki Wave 2 aan, en wat opvalt is dat de motor van de Lelo Loki Wave 2 echt heel erg krachtig is geworden. En daarmee echt rumbly en dat is wat mijn lijf blijkbaar toch een beetje miste bij de Lelo Loki Wave.

Dit is dus echt heel erg geweldig, de diepe vibraties, de come hither technologie die Lelo tegenwoordig “Wave motion technology” noemt, het is net of ik deze toy voor het eerst gebruikt. Inclusief tintelingen, misschien wat involuntair gekwijl en heftige emoties die ik de allereerste keer ervoer met de oude versie.

Wat een geweldig seksspeeltje is dit, ik heb vaak heel veel commentaar op Lelo, maar dit is echt, echt geweldig, en ook daadwerkelijk een echte verbetering.

Maar het geluid dan? Ja, dat is echt wel heel heftig. Maar eerlijkheidshalve, dat vergat ik al snel nadat de Lelo Loki Wave 2 aan stond en mij op alle juiste plekken stimuleerde.

Wel is het zo, dat als je geen privacy hebt en je niet wil dat mensen je horen spelen, de Lelo Loki Wave 2 misschien niet de allerbeste keuze is. Maar dat geld ook zeker voor zijn voorganger.

En het orgasme? Nou dat gaat toch wel te boek als een van de betere in zoveel jaar prostaat ervaring. Het is niet subtiel, het is niet intiem, het is gewoon keiharde prostaatstimulatie, maar dat is ook echt heel erg de moeite waard.

De Lelo Loki Wave 2 schoonmaken

De Lelo Loki Wave 2 is van silicone en ABS plastic en spatwaterdicht. Je kan hem echt heel goed schoonmaken met warm (heet) water en zeep of toycleaner. Maar uitkoken kan vanwege de inwendige elektronica simpelweg niet.

Afdrogen is ook heel simpel, echter is de Lelo Loki Wave 2 wel een beetje een stofmagneet. Het is dus aan te raden hem ook voor gebruik nog even af te spoelen. Tenzij je geen probleem hebt met het anaal inbrengen van wat kleine stofdeeltjes.

Conclusie: Wil jij de Lelo Loki Wave 2 kopen?

De Lelo Loki Wave 2 is echt een geweldig speeltje, het is ook wel echt een heel erg duur seksspeeltje, daar kunnen we heel moeilijk over doen, maar dat is gewoon een feit.

Is die toch wel bijna 70 euro extra ten opzichte van de Lelo Loki Wave (de eerste versie) nou echt de moeite waard?

Ik vind dat, in alle eerlijkheid moeilijk om te zeggen. De diepere vibraties voegen echt wel iets toe, maar is ook smaak afhankelijk, ik ken zat mensen die helemaal niet zo gelukkig worden van al dat trilgeweld bij hun prostaat. Voor hen is de eerste versie van de Lelo Loki Wave denk ik echt wel genoeg.

Ga je echter voor meer trilgeweld, dan is de Lelo Loki Wave 2 echt wel een hele dikke aanrader. Helemaal als je bedenkt dat ook deze toy over zoveel jaar nog steeds echt prima zijn best voor je zal doen.

Maar let dus wel op het feit dat de Lelo Loki Wave 2 voor de beginner misschien best heftig kan zijn vanwege zijn diameter.

Je koopt de Lelo Loki Wave 2 bij Sinful.nl voor € 219

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

 1. Even een vraagje
  Is de come hither beweging (dus zonder trilling)
  van de Lelo 2 sneller en krachtiger dan de eerste Lelo.
  Of is deze hetzelfde.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.