Lelo Ina Wave

11-02-2018

Sextoy review by Tess: Lelo Ina Wave

Lelo ina wave

Lelo is denk ik wel één van de bekendste sextoy merken. Lelo toys zijn zeker niet goedkoop, maar stralen allemaal wel veel luxe uit. Nu ben ik niet per se fan van Lelo, maar toen ik voor het eerst de Lelo Ina Wave zag, was dit wel gelijk een sextoy die mijn nieuwsgierigheid prikkelde.

De Lelo Ina Wave is namelijk niet zomaar een tarzanvibrator, nee, deze vibrator kan naast trillen ook nog heen en weer bewegen en zo je G-spot stimuleren. Dus toen Stephanie van Willie.nl mij deze bijzondere sextoy opstuurde in ruil voor mijn eerlijke review, was ik super blij.

De verpakking

Lelo ina waveDe Ina Wave zit, zoals alle Lelo sextoys, in een prachtige doos. Het ziet er gelijk al super luxe en stylish uit, mooi strak en wit, met een hippe gelkleurde wolk. Ik ben echt een beetje geobsedeerd door die gekleurde wolk. Ik vind dat echt zoooo mooi! Ik zou echt een schilderij aan m’n muur willen met die wolk. Wel zonder die tekst. Echt, it’s so pretty! En dit is dan alleen nog maar de over doos, want daar onder zit nog een luxe, vrij stevige bewaardoos. Mooi in het zwart, met natuurlijk ook subtiel het de merknaam Lelo er op. Als je de doos opent, zie je de Lelo liggen, in het zwart fluweel, met daar naast een apart vakje voor de oplader, gebruiksaanwijzing, een bewaarzakje (ja ook nog!) en een zakje glijmiddel. Normaal gebruik ik nooit glijmiddel wat ik bij toys krijg, omdat er over het algemeen glycerine en parabenen in zitten en dit niet goed voor je vagina is, maar dit Lelo glijmiddel heeft dat niet. Pluspunt voor Lelo dus.

De specs

Lelo ina waveDe Lelo Ina Wave is oplaadbaar, het oplaadsnoertje heeft een gewone stekker, geen USB plugje, dat is in deze tijd vrij apart, aangezien bijna alle oplaadbare toys nu een USB charger hebben. Dit seksspeeltje is gemaakt van siliconen, en daardoor dus helemaal veilig te gebruiken, wel alleen met glijmiddel op waterbasis, en hij is ook nog eens waterproof, tot één meter diepte. De vibrator voelt heel lekker aan, het siliconen is lekker glad en zacht en trekt geen haren aan. Alles voelt lekker rond, geen hoeken, ik kreeg er eigenlijk wel gelijk zin van.

Ingewikkeld

Lelo ina waveDit is wel zo’n seksspeeltje waarbij je echt eerst even de gebruiksaanwijzing moet lezen. Had ik de eerste keer natuurlijk weer niet gedaan, je eigen advies opvolgen is soms lastig. Dus ik drukte gewoon random op wat knopjes en toen hield al heel snel het waven (weet even niet hoe ik het moet noemen) op, wat ik ook met geen mogelijkheid weer terug aan kreeg, omdat ik alleen maar op de verkeerde knopjes zat te drukken. Het is dus niet zo’n toy waarbij de bediening helemaal intuïtief werkt. Voor mij in elk geval niet.

Het ronde knopje in het midden is het power knopje. Aan de zijkanten heb je een plus en een min knopje, daarmee kan je de vibrator harder of zachter zetten. Aan de boven- en onderkant heb je ook nog twee knopjes waarmee je door de verschillende standen kan scrollen. Het inwendige deel van de Ina wave kan dus heen en weer bewegen, maar ook vibreren. De clitorisstimulator kan ook vibreren. Er zijn standen waarbij het inwendige deel beweegt, maar ook standen waarbij deze niet beweegt. Dan heb je ook nog standjes waarbij beide delen vibreren, of alleen één van de twee, en dit kan ook nog met verschillende vibratiepatronen. Best wel veel mogelijkheden dus. Omdat je de knopjes niet kan voelen, vond ik het zelf wel lastig om te onthouden welk knopje ook alweer waar zat. Hierdoor drukte ik dus vrij regelmatig op een verkeerd knopje, waardoor de Ina Wave iets heel anders ging doen (of juist niet meer deed) dan wat ik verwachtte.

Hoge verwachtingen

Lelo ina waveIk had echt super hoge verwachtingen van dit seksspeeltje, dus toen het moment eindelijk daar was om hem echt uit te proberen, had ik er super veel zin in. Ik gebruikte wat van mijn favoriete glijmiddel, Sliquid Sizzle (sorry voor het Lelo glijmiddel), en bracht de Ina Wave in. Vol verwachting drukte ik op het aan knopje en de Ina Wave begon gelijk te trillen en heen en weer te bewegen. Of althans, het handvat begon heen en weer te bewegen.

Dit was natuurlijk niet helemaal wat ik ervan verwacht en gehoopt had en ik was even van mijn stuk gebracht. Tot ik bedacht dat ik natuurlijk het handvat gewoon wat tegendruk moest geven. Het voelde een beetje onnatuurlijk om een sextoy op deze manier zo stevig vast te moeten houden, maar het werkte wel. Nu voelde ik de Ina Wave in mijn vagina heen en weer bewegen. Ik concentreerde me op het gevoel en probeerde te bedenken of ik dit nu lekker vond. Het was niet vervelend, maar echt geil werd ik er ook niet van. Het was wel oké.

Vulvacomplex

Lelo ina waveOndertussen waren ook beide delen vrij stevig aan het vibreren, maar de clitorisstimulator zat echt niet op de goede plek. Ik probeerde deze wat te verplaatsen, gelukkig liet de flexibiliteit dit toe, en plaatste hem tegen mijn clitoris. Ondanks dat de clitstimulator dus flexibel is, voelde dit allemaal vrij strak en drukkend aan. Ik had tot nu toe nog nooit het idee gekregen dat mijn vulva raar of anders in elkaar zit dan de gemiddelde vulva, maar dat idee kreeg ik nu toch wel. Het voelde gewoon echt oncomfortabel. Blijkbaar moest ik de clitstimulator zo ver uitrekken, dat de druk gewoon te hoog werd om nog lekker te zijn.

Ik voelde me echt wel teleurgesteld. Ik had zoveel verwacht van deze super koele sextoy, en nu werkte het allemaal niet lekker. Het was het gewoon allemaal net niet. Het was echt niet bedroevend slecht of pijnlijk, maar het was het allemaal gewoon net niet. Echt een anticlimax.

Wave vibrator zonder wave

Lelo ina waveDe verschillende standjes en patronen voegden niet heel veel toe voor mij. Je kan de Ina Wave dus ook als gewone Tarzanvibrator gebruiken, dan vibreren beide delen en bewegen niet, maar de clitstimulator drukt bij mij dus veel te hard tegen mijn clitoris om echt te kunnen genieten. Bovendien weet ik ook niet zo goed waarom je een vibrator zou kopen met wave techniek, en dan het waven uit zou zetten. Maar dat kan aan mij liggen. Misschien als je nog geen gewone Tarzanvibrator hebt, dat dit wel een leuke optie is, omdat hij hierdoor wat meer multifunctioneel is.

Conclusie

Ik hou echt heel erg van G-spot stimulatie en mijn G-spot is echt niet eenkennig. Een beetje stevige stimulatie en mijn G-spot is echt al heel snel blij. Ik heb hier nooit moeite mee. Maar de Lelo Ina Wave deed echt vrij weinig voor mijn G-spot. De inwendige beweging voelde ergens wel lekker, maar zeker niet spectaculair of dat ik er echt super erg van aan het genieten was.

Deze toy is ook niet heel goedkoop, dus ‘wel oké’ is gewoon niet wat ik zou verwachten van een toy in deze prijscategorie. Super jammer dus, maar voor mij werkt het niet. Ik heb van andere reviewers ook wel gelezen dat ze wel enthousiast waren over deze sextoy, dus het ligt waarschijnlijk ook wel aan hoe je vulva in elkaar zit en hoeveel stimulatie je nodig hebt bij je G-spot. Mijn G-spot houdt van echt stevige stimulatie dus dan werkt de Ina Wave gewoon niet zo goed.

Denk je dat het voor jou wel werkt, dan kan je de Lelo Ina Wave hier bestellen bij Willie.nl voor 169 euro.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

 1. Ik heb deze een tijd geleden ook enthousiast besteld. Bij mij past hij ook niet hoe het zou moeten. Echt teleurstellend.

  Antwoord
  • Super jammer is dat he! Het is ook echt geen goedkope toy, dus dan is de teleurstelling alleen maar groter. Balen!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sextoy review by Tess: Zalo Rosalie Duovibrator | Tess Tesst - […] is wel flexibel, maar toch net wat te stijf naar mijn zin. Hij deed me erg denken aan die…
 2. Sextoy review by Tess: Pipedream Love Thrust-Her | Tess Tesst - […] mee te beginnen. Maar helaas was het effect niet zo indrukwekkend. Een tijdje geleden testte ik de Lelo Ina…
 3. Sextoy Toppers en Floppers 2018 + Giveaway! | Tess Tesst - […] Sextoy die me het meest tegenviel: Lelo Ina Wave […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.