Lelo Ina 3 – review

10-09-2021

Zoals je misschien weet, ben ik niet echt een Lelo-fan. Sextoys van Lelo zien er vaak heel mooi en een beetje chic uit. Maar als je wat beter kijkt, is het vaak zo bijzonder niet. En dan blijft er soms gewoon een overpriced sextoy over. Maar er zijn natuurlijk ook gewoon hele goede en fijne Lelo toys. Daarom ben ik toch elke keer nog benieuwd als er weer een nieuwe uitkomt. Deze keer een nieuwe versie van een al bestaande Lelo vibrator: de Lelo Ina 3. Ik kreeg β€˜m van Easytoys.

Specs

Materiaal: siliconen en ABS-plastic. Allebei bodysafe
Oplaadbaar: ja
Standjes: 10 patronen en 10 steady standen
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 179,95 euro, hier te koop bij EasytoysΒ 
Is ’t wat? Neuh.

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de lelo ina 3 De achterkant van de verpakking van de lelo ina 3

Waar ik me dus een beetje aan erger, zijn die verpakkingen van Lelo. Een zwarte doos met gouden letters en een venstertje. Het ziet er al snel chic uit. Maar even hΓ¨, dit is gewoon de meest standaard verpakking die er zo’n beetje is. Dat het zwart met goud is, maakt het niet gelijk fancy. Dit is gewoon geld besparen, want er hoeft zo niemand betaald te worden om een toffe verpakking te ontwerpen. Wat op zich helemaal prima is, natuurlijk! Maar vraag dan niet 179,95 euro voor je sextoy. Dan moet je gewoon wat meer moeite doen.

In de verpakking vind je natuurlijk de Lelo Ina 3, het oplaadkabeltje, een boekje waarin vooral staat dat je de gebruiksaanwijzing online moet downloaden, een zakje glijmiddel (die dan wel weer een eigen gebruiksaanwijzing heeft), een garantiekaartje en een bewaarzakje. Het bewaarzakje vind ik wel weer fijn, want het is niet zo’n cheap satijnen zakje, maar gewoon een mooi zakje van een goed, niet pluizend, stofje.

Mijn eerste indruk van de Lelo Ina 3

De lelo ina 3, het bewaarzakje, de gebruiksaanwijzingen, het garantiekaartje en het oplaadkabeltje. De lelo ina 3 en een lipstick.

Ik vind het kleurtje van deze Lelo Ina 3 tof. Ze noemen het seewead. Net-niet-mint-groen klinkt natuurlijk ook nergens naar, maar zo zou ik de kleur omschrijven. De onderkant van de vibrator is van ABS, waardoor er dus een randje is tussen het siliconen deel en het ABS-deel. Beetje lastig om schoon te maken, maar het is gelukkig wel helemaal aan de onderkant. De kans dat er daar vuil tussen komt, is daardoor wat kleiner.

De oplaadkabel moet in de onderkant van de sextoy geprikt worden. Daar zit een soort siliconen flapje, wat je dan eerst uit het gaatje moet pulken. Dit siliconen flapje zit ook op een ander punt vast. Je kan het er helemaal af halen. Dat vind ik niet handig, want zo kan je het makkelijk kwijtraken, en ik gok dat β€˜ie ook niet meer waterproof is als je dit flapje niet meer hebt.

Sowieso begrijp ik dit systeem niet. Ik begrijp vooral niet waarom een vibrator van bijna 180 euro niet gewoon een magneetlader heeft.

De vorm van het inwendige deel van de vibrator vind ik er goed uitzien. De top begint smal en loopt dan wat breder uit. Hierdoor is β€˜ie wat makkelijker in te brengen, terwijl β€˜ie toch niet te dun is.

De vorm van de clitorisstimulator is heel eenvoudig. De flexibiliteit vind ik niet zo goed, je moet vrij hard duwen om β€˜m te verplaatsen. Bij de Lelo Ina Wave was dit ook al een vervelend ding.

De test van de Lelo Ina 3

De lelo ina 3 en een flesje glijmiddel. De lelo ina 3 in mijn hand, ik trek aan de clitorisstimulator.

De derde versie van een product, dat moet wel goed zijn, toch? Ik heb de eerdere twee Ina versies niet getest, dus daar kan ik β€˜m niet mee vergelijken. Wat er verbeterd is, is dat de vibratie krachtiger is, de batterij langer mee gaat en hij heeft meer standjes. Dat zijn allemaal fijne verbeteringen.

De Lelo Ina 3 heeft vier knopjes. Een plus- en minknopje, waarmee je in kan stellen hoe hard je wilt dat de duovibrator trilt. En dan nog twee pijltjes, waarmee je door de verschillende vibratiepatronen kan klikken. Je kan elk vibratiepatroon dus ook nog harder of zachter zetten.

Tijdens het testen, merkte ik dat de vibraties gewoon echt wel goed zijn. Ze zijn diep en ze zijn krachtig, precies waar ik van hou. Standje één is echt super zacht, maar standje tien gaat best wel hard. Voor ieder wat wils, dus. Vooral de vibraties van het inwendige deel van de vibrator zijn heel goed, die van de clitorisstimulator zijn duidelijk minder. Ze hebben elk een eigen motor, dat zorgt ervoor dat de vibraties versterkt worden. Je merkt dus alleen dat de clitorisstimulator minder goed vibreert, wanneer deze als enige vibreert. In sommige patronen is dit af en toe het geval, of wanneer je er voor kiest om alleen de clitorisstimulator te laten trillen natuurlijk.

De vorm van de Lelo Ina Wave

De knopjes van de lelo ina 3 De onderkant van de lelo ina 3, waar het oplaadkabeltje er in moet.

De vorm van het inwendige deel is inderdaad helemaal goed. Het formaat, maar ook raakt β€˜ie mijn G-spot heel goed. Wanneer ik beweeg met deze Lelo Ina 3, wordt mijn G-spot daar heel blij van. Mijn clitoris helaas wat minder.

Zoals ik al zei, is de clitorisstimulator niet heel flexibel. Of nou ja, je kan β€˜m dus wel verbuigen, maar dat kost wel wat kracht. Wat betekent dat β€˜ie dan ook redelijk hard terug duwt tegen je clitoris. Of er net naast, als β€˜ie niet helemaal lekker aansluit bij je lichaam. Wat bij mij het geval was. Het kostte me best wel wat moeite om het allemaal goed geplaatst te krijgen. En wanneer dat lukte, vond ik het alsnog niet echt fijn voelen, door die druk.

Bij het bewegen van de vibrator, zat de clitorisstimulator eigenlijk alleen maar in de weg. Het is niet net zoals bij de We-Vibe Nova 2 Β dat de clitorisstimulator altijd op de juiste plek blijft zitten, hoe je ook beweegt. Helemaal niet zelfs, want ik werd soms echt een beetje geprikt door deze clitstimulator. En dan niet op een lekkere manier. Ik denk dat de Lelo Mona 2 misschien een veel betere vibrator voor mij zou zijn. Β Dat is eigenlijk precies alleen het inwendige deel van de Lelo Ina 3. Dan kan je gewoon bewegen, zonder dat die clitorisstimulator in de weg zit. En je kan β€˜m natuurlijk ook tegen je clitoris aan houden. Maar dan is het wel of – of, en niet allebei tegelijk. Maar hoe deze Lelo Ina 3 als duovibrator functioneert, word ik dus sowieso niet heel blij.

Conclusie

De derde versie van een toy, ik had verwacht dat β€˜ie ondertussen dan wel best perfect zou zijn, maar dat is niet het geval. De vibraties van het inwendige deel van de vibrator zijn heel goed, die van de clitorisstimulator wat minder. De vorm van het inwendige deel is heel fijn, en wederom die van de clitorisstimulator een stuk minder. De clitorisstimulator mist flexibiliteit, waardoor hij niet zo’n fijne, comfortabele pasvorm heeft. Voor deze prijs, verwacht ik sowieso meer.

Je kan de Lelo Ina 3 hier bestellen bij Easytoys voor 179,95 euro

Maar als je een goede duovibrator zoekt, kan je beter de We-Vibe Nova 2 kopen, hier bij Easytoys nu in de aanbieding voor 119 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.