Lelo Hula Beads

16-09-2019

Sextoy review by Tess: Lelo Hula Beads

Misschien heb je me er al eerder over gehoord, maar eigenlijk hou ik dus helemaal niet van toys zoals de Lelo Hula Beads. Van die balletjes die je in je vagina doet en dan gaan ze trillen. Of balletjes met balletjes erin die dan heen en weer bewegen. Het doet me meestal maar weinig. Maar deze Hula Beads van Lelo zijn toch net even anders. Het bovenste balletje roteert. Het lijkt of ‘ie de Hula danst, vandaar de naam. Lekker cheesy. Dus ik was benieuwd of ik deze loveballs wel lekker zou vinden. Ik kreeg ze van Willie, maar inmiddels zijn ze daar niet meer te koop.

De verpakking van de Lelo Hula Beads

Lelo hula beads Lelo hula beads

De verpakking van de Lelo Hula Beads is erg mooi, zoals je van Lelo ook wel verwacht. Het ziet er chique en duur uit. Deze vagina balletjes zijn ook duur, dus dat is best passend. De buitenste doos is eigenlijk een sleeve, daarin vind je een zwarte doos met subtiel het Lelo logo, waarin je de Hula Beads zou kunnen bewaren. De Lelo Hula beads zijn gemaakt van siliconen en ABS plastic en zijn bodysafe en waterproof.

De inhoud

Lelo hula beads Lelo hula beads

In de doos vind je natuurlijk de balletjes, een afstandsbediening, een plastic dingetje om de afstandsbediening mee open te maken, een bewaarzakje (wat te klein is om de beads, de afstandsbediening en de lader in te bewaren), de gebruiksaanwijzing, een garantiekaartje, 2 AAA batterijen voor de afstandsbediening en een lader met stekker (geen USB) voor de balletjes.

Schoonmaakhel

Lelo hula beads Lelo hula beads

Dat brengt me gelijk bij twee minpunten. De oplader is echt ouderwets. Een oplaadkabeltje met alleen een stekker zie je echt bijna niet meer. Maar dat is op zich niet erg. Wat ik wel erg vind, is dat je de oplader echt in de onderkant van de beads moet prikken. Waar echt een opening zit. Geen magneetlader dus, en ook niet zo’n ‘gesloten’ opening in het siliconen. Nee, echt een opening. Bij een toy die je helemaal inbrengt. Dus je kan je lol op met schoonmaken. Ook het randje waar het siliconen over gaat in plastic is zo’n punt waar je extra goed moet schoonmaken. Met een tandenstoker ofzo. Wat een gedoe!

Hoe krijg je de afstandsbediening open van de Lelo Hula Beads?

Lelo hula beads Lelo hula beads

Het andere minpunt is het rare plastic ding waarmee je de afstandsbediening open moet maken. Wat een succes dat is, kan je zien op de foto’s waarop je de gouden (plastic) kant van de afstandsbediening ziet. En dan vooral de krassen op het plastic. Ik weet ook gewoon niet wie bedenkt dat zo’n constructie handig is voor een sextoy. Natuurlijk raak je dat plastic ding kwijt. Maar al raak je het niet kwijt, het werkt dus allemaal niet zo soepel. Eerst kreeg ik ‘m niet open, daarna kreeg ik ‘m niet meer dicht, en daarna kreeg ik ‘m weer niet open. De grote kras over het ronde Lelo logo heb ik met het plastic ding gemaakt, toen ik uitschoot omdat ik zoveel kracht moest zetten. De deukjes in het gleufje heb ik gemaakt met een schroevendraaier, omdat ik ‘m niet open kreeg met het plastic ding. Echt een slecht idee dus. Niet voor niks dat alle andere sextoys op batterijen gewoon open gaan door te schuiven. Met je vingers.

Mijn ervaringen met de Lelo Hula Beads

Lelo hula beads Lelo hula beads

Toen het uiteindelijk allemaal gelukt was, kon ik de Hula Beads eindelijk gaan testen. De beads werken met de afstandsbediening, Lelo heeft nog steeds geen app. Ik vind het best wonderlijk dat een merk wat zo bekend is, zo ouderwets is met alles. Ja, zoals je merkt, ik ben geen fan van Lelo. Behalve van de Lelo Smart Wand Large dan, die is echt awesome! Maar goed, de afstandsbediening dus, het werkt wel makkelijk. Wanneer je de beads aanzet (er zit één knopje op), zijn ze gelijk gekoppeld aan de afstandsbediening. Je zou ook het knopje op de Hula Beads zelf kunnen gebruiken om door de verschillende standjes te klikken, maar ja, dat knopje zit ook in je vagina als je ze hebt ingebracht. Heb je niet zoveel aan dus.

De afstandsbediening

Lelo hula beads Lelo hula beads

Op de afstandsbediening zitten drie knopjes: een plus, een mind en een vorm die me aan een vulva doet denken. Het lijkt simpel, maar dat is het niet. Dit is duidelijk een seksspeeltje waarbij je eerst de gebruiksaanwijzing moet lezen. De afstandsbediening heeft drie modi. Twee voor Sense Motion en één normale. Als je ‘m aanzet, begint ‘ie niet, zoals je zou verwachten, met het normale standje, maar nee, eerst komen de twee Sense Motion standjes. Met het ‘vulvaknopje’ kan je naar een andere modus.

Wat is Sense Motion?

Lelo hula beads Lelo hula beads

Sense Motion dus. Dat houdt in dat de Lelo Hula Beads reageren op bewegingen van de afstandsbediening. In de eerste Sense Motion modus moet je de afstandsbediening kantelen. Hoe verder je ‘m kantelt, hoe harder de balletjes gaan trillen. Dat werkt best wel goed. In de tweede modus moet je schudden met de afstandsbediening. En ja, dat voelt net zo stom als dat het klinkt. Het werkt ook een stuk minder goed, de balletjes reageren vertraagd en soms helemaal niet. In de derde modus kan je gewoon de plus- en minknoppen gebruiken om de hula beads harder en zachter te laten trillen.

Trillende afstandsbediening

Lelo hula beads Lelo hula beads

Een groot nadeel van de afstandsbediening is dat ‘ie meetrilt. Tenminste, dat doet ‘ie bijna altijd. Het is me niet duidelijk waarom het soms niet zo is. Als je deze functie uit zou kunnen zetten, zou dat wel fijn zijn. De meeste mensen vinden het niet zo fijn als iets in hun handen trilt. Of als je de afstandsbediening in je zak doet, is het misschien wel lekker, dat weet ik niet. Maar het is in elk geval zeker niet subtiel. Dit is geen speeltje om stiekem in een restaurant of de bioscoop te gebruiken. Sowieso is dat niet aan te raden, want de balletjes roteren dus en zoals bij alle bewegende toys, maakt dat wel wat geluid.

Wel oké

Lelo hula beads Lelo hula beads

Helaas is het niet zo dat dat geluid automatisch betekent dat het ook lekker voelt. Want meer dan ‘wel oké’ vond ik het niet. In het begin is het wel even grappig, die beweging die ik dan ineens voelde. Dat is wel anders dan bij andere vibrerende eitjes met afstandsbediening. Best lekker. Maar de beweging die het bovenste balletje van de Hula Beads maakt, is maar subtiel. Kan ook niet anders, met deze vorm, maar voor mij is het te subtiel. Het geeft een grappig, licht kietelend gevoel. Maar om nou te zeggen dat het echt opwindend is, nee, voor mij niet echt.

In combinatie met een andere toy die mijn clitoris stimuleert vond ik het wel een leuk extraatje. Net even zo’n beetje die bewegende stimulatie in mijn vagina. Maar zou ik daar meer dan 100 euro voor betalen? Nee, ik niet. Daar was dit gewoon echt niet lekker genoeg voor.

Slecht bereik

Lelo hula beads Lelo hula beads

En dan vergeet ik bijna te vertellen dat het bereik van de afstandsbediening echt dramatisch is. Of in elk geval als je, net als ik, dikke benen hebt. De afstandsbediening functioneerde alleen wanneer ik mijn benen niet tegen elkaar hield. En daar moet ik dan ook weer even diep van zuchten hoor.

Conclusie

Ik vond de Lelo Luna Beads best wel tegenvallen. De uitvoering is gewoon niet fijn. Het schoonmaken van de beads is echt kut en hoe de afstandsbediening open en dicht moet, is erg onhandig. De afstandsbediening werkt ook niet handig en hij trilt mee, wat verre van subtiel is. De balletjes zelf voelen wel oké, maar meer ook niet. Wat mij betreft geen aanrader.

Ben je nou op zoek naar een vibrerend speeltje dat je kan dragen en wel samen kan gebruiken als je bijvoorbeeld uit eten gaat? Kijk dan eens naar de We-Vibe Moxie. Die werkt wel echt heel goed!

Je kan de Lelo Luna Beads hier bestellen bij bol.com vanaf 105,99 

Je kan de We-Vibe Moxie hier bestellen bij Willie voor 129 euro.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.