KYO Capsule | Masturbator review

26-01-2022

Ik kreeg de KYO Capsule, een masturbator met twee vibratiemotoren, van Motsutoys. Ik was erg nieuwsgierig, want het concept klinkt heel leuk, maar dat is wel vaker met concepten. Is het ook echt de moeite waard? Dat is natuurlijk waarom ik deze reviews voor jullie schrijf.

SPECS

  • Materiaal: TPE en ABS Plastic
  • Bodysafe? Moet ik dat nu nog steeds uitleggen over TPE? Nee toch?
  • Oplaadbaar? Ja, met magneetlader
  • Aantal standjes: 12
  • Afmetingen: 10.2 x 9.5 x 9.5 cm
  • Prijs: € 49,95 bij Motsutoys

KYO Capsule

De KYO Capsule is een masturbator die ook vibreert. Zoals je wellicht al op het eerste plaatje hebt gezien is het niet een klassieke masturbator waar je je hele schacht in kwijt kan, maar een ring die je heen en weer beweegt over je penis terwijl de “noppen” van de structuur en de vibraties van de motoren je penis stimuleren.

De bediening is eenvoudig, met volgens KYO een knop, deze schakelt deze penisvibrator aan en uit en je bedient er de 12 verschillende standen van deze vibrerende masturbator mee.

De KYO Capsule heet capsule omdat de TPE-binnenkant wordt beschermd tegen stof en vuil door twee verwijderbare “kleppen” (deksels? Nou ja, witte dingen die je er op en af kan halen). In gesloten toestand heeft de KYO Capsule wel iets van een Bluetoothspeaker of een pot van het een of ander, subtiel zeg maar.

Kyo capsule met verwijderde kleppen

KYO Capsule in de doos

Net zoals andere KYO-producten is de doos van de KYO Capsule er eentje zonder al te veel hysterie of versiering. Stemmig grijs met een foto van de KYO Capsule er op en een korte uitleg over de KYO met een tekst waar ik zo nog even wat over ga zeggen.

In de doos vind je de KYO Capsule, een USB oplaadkabel en een korte handleiding, eigenlijk alles wat je verwacht van een oplaadbare penisvibrator / masturbator.

KYO Capsule “voor mannen”

Normaal gesproken zou ik nu beginnen met het stuk over testen, maar waar ik normaal gesproken best blij ben met KYO en hoe ze dingen brengen, irriteert mij een bepaald ding enorm, dus sorry KYO (en Motsutoys), hier komt een rant.

Op de doos staat namelijk dat deze KYO Capsule “voor mannen” is. Dat wordt op de website van Motsutoys nog eens dunnetjes overgedaan dus ik geloof dat het “voor mannen” stukje duidelijk in de marketing verweven zit. Dat maakt het echter niet beter.

Een masturbator of penisvibrator is namelijk niet “alleen voor mannen” het is een seksspeeltje gemaakt voor de penis, je kan er je penis mee stimuleren, ongeacht je gender. En het is echt hoog tijd, het is snotdikke 2022, dat het idee dat alleen mannen een pik hebben van tafel gaat en iedereen even nadenkt over dit soort marketing bullshit. Ik ben echt fan van KYO en Motsutoys, maar dit kan gewoon echt niet meer. Zo, </end rant>.

Bovenaanzicht van de kyo capsule

KYO Capsule getest

Toen ik eenmaal een beetje afgekoeld was over het mannen dingetje, kon ik beginnen met het testen. Ik begin inmiddels altijd met het lezen van handleidingen, want nou ja, anders doe je dingen misschien niet helemaal goed, en dat is niet fair voor het seksspeeltje, of de maker daarvan.

Dat gezegd hebbende is de handleiding van de KYO Capsule vrij beknopt, zo beknopt zelfs dat ik informatie mis. Namelijk, dat er niet staat hoe lang je de KYO Capsule moet opladen, en hoe lang je daarna hebt om met de KYO Capsule te masturberen voordat je batterij leeg is.

En dat vind ik toch wel belangrijke info, voor jullie, maar ook voor mijzelf.

Maar goed, ik heb de KYO Capsule opgeladen, en ik heb niet zitten opletten hoe lang het duurde, ook is de batterij nog niet leeggelopen tijdens het testen dus nou ja, hij doet het best lang (ofzo).

Goed, genoeg gemopperd, tijd voor het testen.

Wat wel fijn is, is dat in de handleiding staat dat je glijmiddel moet gebruiken voor het beste resultaat, dat is natuurlijk misschien wel vanzelfsprekend, tegelijkertijd is het een tip die ik dan weer vaak mis in andere handleidingen. Dus yay!

De TPE-ring met “noppen” aan de binnenkant is best flexibel, ik denk dat de meeste penissen er wel in passen, evengoed vond ik de KYO Capsule relatief strak. Dat gezegd hebbende voelde ik de textuur wel degelijk.

De vibraties worden door het TPE ook goed doorgegeven, maar deze zijn voor mij net aan te buzzy om echt heel erg lekker te zijn.

Verder valt mij op dat de KYO Capsule vrij breed is en de plastic ring die je moet vasthouden ook wel een beetje glibberig is. De grip die je hebt op de KYO Capsule is dus niet helemaal ideaal, en dat terwijl de vibraties ook je hand stimuleren, ik vond vasthouden best een dingetje worden.

De sensatie van de KYO Capsule is daarentegen best wel lekker, maar zoals ik al zei, net te buzzy. Ik vond de KYO Capsule heen en weer bewegen best een dingetje worden. Niet helemaal ideaal.

Omdat een en ander allemaal buzzy was raakte ik al snel over gestimuleerd. Toen was het voor mij snel klaar.

Ik heb wel een paar dagen later geprobeerd om zonder vibraties te masturberen, en dat was wel heel erg lekker. Maar als ik heel eerlijk ben kan dat ook met andere geweldige masturbators die jij bij Motsutoys kan kopen zoals de Ondo Nupu 2 of de KYO Crystal mouth.

Ik vind het wel jammer, want ik ben meestal heel enthousiast over KYO-producten, maar dit slaat de plank net even mis (voor mij).

Schoonmaak

Het schoonmaken van de KYO Capsule is wel heel makkelijk, kan gewoon onder de kraan met warm water en toycleaner of zeep. Daarna kunnen de kleppen er weer op en kan je hem stofvrij opbergen. Dat is dan wel weer een bonus.

Conclusie

Het idee van de KYO Capsule, de uitvoering heeft duidelijk nog wat verbeterpunten, maar misschien komt er wel een KYO Capsule 2 uit met (hoop ik dan) verbeterpunten. Is het echt een hele slechte masturbator met vibraties? Nee dat is het niet. Kan je voor hetzelfde geld iets beters krijgen? Ja dat denk ik toch echt wel.

Je koopt de KYO Capsule voor bij Motsutoys voor € 49.95

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.