Klittra of Sweden

27-07-2018

Setxtoy review by Tess: Klittra of Sweden

Voor ik van het bestaan van sextoys wist, heb ik wel eens dingen die er niet voor bedoeld zijn gebruikt om mee te masturberen. Maar een deodorant roller had ik nog nooit gebruikt. Toch schijnt dit iets te zijn wat regelmatig voorkomt. Je zou dan eerst de deodorant er uit moeten krijgen, het flesje schoon moeten maken en er dan water in doen. Omdat dit natuurlijk niet zo hygiënisch is en daardoor ook waarschijnlijk niet veilig voor je lichaam, heeft Klittra of Sweden bedacht om hier een veilige sextoy van te maken. Gunnar van Klittra of Sweden stuurde mij er één op in ruil voor mijn review.

Ik wist niet eens dat je een deodorant roller open kon maken. Bij de deo’s die ik heb, kan dit volgens mij ook niet eens. Misschien dat ik er daarom gewoon nooit aan gedacht had om een deo te gebruiken om te masturberen. Ik vroeg me dan ook wel gelijk af hoe dat zou voelen, zo’n balletje met glijmiddel, dus ik was wel erg benieuwd. Klittra is trouwens het Zweede woord voor vrouwelijke masturbatie. Een vrij nieuw woord, als ik het goed begrepen heb, super leuk dus.

De verpakking

Klittra of sweden Klittra of sweden

De verpakking van de Klittra of Sweden is super simpel. Een wit doosje, met een beetje paars, met op de voorkant het logo en de naam en op de achterkant een eenvoudige tekening van wat er in het doosje zit. Aangezien de Klittra zelf een dopje heeft, heb je ook niet echt een verpakking nodig om ‘m in te bewaren. Bovenop het doosje staat de tekst ‘for every girl in the world’. Dat had van mij niet gehoeven. Ik voel me eigenlijk wel wat te oud om nog voor een girl, of meisje door te gaan. Ik ga er ook van uit dat dit product bedoelt is voor 18+ mensen en dan lijkt het woord woman me meer geschikt. En dan zijn er natuurlijk ook nog mensen die zichzelf überhaupt geen vrouw of meisje voelen, maar wel een vagina hebben. Zeker omdat Klittra of Sweden zelf aangeeft dat dit product ook erg geschikt is voor neo-vagina’s, zou ik verwachten dat ze hier beter over zouden nadenken.

Wat zit er in?

Klittra of sweden Klittra of sweden

In het doosje vind je ook een flesje glijmiddel, de oplader en een gebruiksaanwijzing. Met het opladen van de Klittra of Sweden had ik in de eerste instantie wel wat moeite. In de gebruiksaanwijzing staat dat de je lader voorzichtig in het gaatje moet prikken (omdat ‘ie waterproof is, lijkt dat gaatje vrij dicht) en ik kreeg ‘m er maar half in. Maar na wat mailcontact met Gunnar bleek dat ik gewoon best wat harder mocht drukken. Voorzichtig zijn was dus niet nodig. En toen laadde hij inderdaad prima op.

De Klittra is gemaakt van verschillende materialen. ABS plastic, siliconen en polypropylene. Dat laatste materiaal is gebruikt voor het balletje. Ik heb even gegoogelt en kwam er al snel achter dat dit materiaal ook voor medische doeleinden gebruikt wordt, in het menselijk lichaam, dus ik ga er wel vanuit dat dit een veilig materiaal is voor een seksspeeltje.

This is how I roll

Klittra of sweden Klittra of sweden

Je kan met de Klittra of Sweden dus niet alleen rollen, maar hij kan ook nog vibreren. Hij heeft drie steady vibratiestandjes en dan nog een paar patronen. Het powerknopje is ook het knopje om de vibraties mee te bedienen.

Het glijmiddel dat je bij de Klittra krijgt, wilde ik zelf niet gebruiken omdat er veel glycerine in zit en ik al weet dat mijn vagina hier niet tegen kan. Als je dus van jezelf weet dat je een gevoelige vagina hebt, kan je dit glijmiddel, net als ik, beter gewoon weg gooien. Ik hou heel erg van glijmiddel, maar wel van goed glijmiddel, zoals Sliquid,  Pjur Nude of Jo Agapé. Als je wat meer wilt weten over de ingrediënten die allemaal in glijmiddel kunnen zitten, lees dan onze glijmiddelgids.

Dus ik pakte mijn eigen glijmiddel er bij. Ik koos voor Sliquid Sizzle, mijn favoriete glijmiddel dat zowel een warm als koud gevoel kan geven. De eerste keer deed ik het glijmiddel in het ‘bakje’, de onderkant waar ook het powerknopje zat. Ik deed er best wel veel in, want het leek ook maar niet te vullen. Later kwam ik er achter dat het de bedoeling is dat je het glijmiddel juist in de andere kant doet. Dan zit je ook gelijk bij het balletje, veel logischer. En je hoeft er dus ook helemaal niet zoveel in te doen.

De test van de Klittra of Sweden

Klittra of sweden Klittra of sweden

Eindelijk tijd voor de echte test. Hoe zou het gaan voelen? Ik besloot het eerst maar eens zonder vibratie te proberen, omdat ik wou weten of zo’n deodorant rolletje nou lekker zou voelen. Voorzichtig rolde ik over mijn vulva. Er kwam gelijk glijmiddel uit de Klittra en ik verbaasde me over hoe lekker dit voelde. Ik rolde over mijn schaamlippen en mijn clitoris en het ronde, rollende gevoel van het balletje in combinatie met het gladde van het glijmiddel, was echt heel lekker. Het glijmiddel voelde extra koud aan en dat was op deze warme dag ook gewoon extra lekker. Het voelde als een ontspannen en beetje geile massage van mijn vulva. Behalve dan toen ik er achter kwam dat ik met scheren een haartje gemist had. Dat haartje kwam dus precies tussen het balletje en werd er zo uitgetrokken. Dat voelde niet fijn. Als je dus schaamhaar hebt, is dit niet het juiste seksspeeltje voor jou.

De vibraties

Klittra of sweden Klittra of sweden

Ik was bijna vergeten dat de Klittra of Sweden ook nog kon vibreren. Ik drukte het powerknopje in en de vibraties begonnen gelijk. Ik voelde in mijn hand dat de vibraties best oké waren, maar mijn clitoris merkte er niet veel van. De motor zit ook onderin de Klittra, waar je ‘m vasthoudt, en de vibraties worden echt niet goed genoeg doorgegeven naar het balletje. Ik koos voor een vibratieritme, zo’n hard-zacht patroon, want die voelde ik het best en die voelde ook het lekkerst omdat die precies mee vibreerde op het ritme waarin ik de roller heen en weer bewoog. De vibraties waren een klein extraatje, maar zeker niet indrukwekkend.

Het is me niet gelukt om klaar te komen met deze Klittra, maar toch vond ik het wel lekker. Nu ik dit gevoeld heb, kan ik me voorstellen dat mensen een deodorant roller gebruiken om te masturberen. Maar ik zou dan inderdaad toch wel aanraden om gewoon voor de veilige optie te gaan en een Klittra of Sweden aan te schaffen.

Ik had verwacht dat het schoonmaken echt heel lastig zou zijn, maar dat viel me echt zo mee! Ik denk wel dat het handig is om alleen glijmiddel op waterbasis (of aloe basis) te gebruiken, want dat spoel je makkelijk weg. Siliconenglijmiddel verwijderen zou denk ik een stuk lastiger zijn bij deze toy.

Kickstart!

Klittra of sweden Klittra of sweden

Wat ik tof vind van Klittra of Sweden is dat ze zelf heel graag hun product willen verbeteren. Ze hebben naar alle feedback geluisterd en willen graag een nieuwe, betere versie van de Klittra maken, met in elk geval diepere en beter geplaatste vibraties en nog een paar andere verbeteringen. Daar zijn ze nu een kickstarter campagne voor gestart, die vind je hier dus als dit je een leuk product lijkt, bekijk hun campagne dan even en wie weet heb je behoefte om wat bij te dragen.

Conclusie

Ik vind de Klittra of Sweden echt leuk bedacht en het verbaasde me hoe lekker het rollende balletje voelt. Jammer dat de vibratie op deze manier nog niet echt iets toevoegt en ook jammer dat het niet geschikt is voor mensen met schaamhaar. Ik hoop dat ze met de kickstarter campagne genoeg bij elkaar weten te krijgen voor de vernieuwde versie, want ik kan me zo voorstellen dat dat echt een lekkere toy kan worden.

Je kan de Klittra of Sweden bij verschillende shops (helaas geen Nederlandse) bestellen voor rond de 60 euro.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Wat een originele toy! Maar voor wat het is vind ik het vrij prijzig.

    Antwoord
    • Een originele toy ontwerpen is ook niet goedkoop natuurlijk. Als je kijkt naar wat sextoys tegenwoordig kosten, is rond de 60 euro ook eigenlijk niet zo duur. Zeker voor mensen die een deodorant roller gebruiken, lijkt het me heel belangrijk om daar een bodysafe en hygienische variant voor aan te schaffen, dus dat lijkt me dan een investering die zeker de moeite waard is. Veiligheid voor alles toch.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.