kGOAL Boost bekkenbodemtrainer review

06-07-2022

Is dit een seksspeeltje? Nee, dat is het niet. De kGOAL (ja, goede merknaam he) Boost is een apparaat om Kegel oefeningen mee te doen, voor mensen met een penis die hun bekkenbodemspieren willen trainen.

SPECS

  • Materiaal: ABS plastic en siliconen
  • Oplaadbaar? Ja, met een USB-kabel
  • Oplaadtijd: 90 minuten
  • Gebruikstijd: 120 minuten
  • Taal: De kGOAL app is alleen in het Engels
  • Prijs: € 199,- bij Sinful.nl

kGOAL Boost bekkenbodemtrainer

Wellicht dat de term kegeloefeningen wel bekend klinkt, en als je veel op onze site leest en misschien ook de videos van Tess, Luna en Ruud hebt gezien over de Smart Ball challenge waarin zij je meenemen in het gebruiken van Geisha Balletjes om je bekkenbodemspieren te trainen.

Natuurlijk wist je vanuit je biologielessen dat je niet alleen een vulva en een vagina hoeft te hebben om ook bekkenbodemspieren te hebben, ook mensen met een penis hebben deze spieren, die onder andere ook zorgen voor controle over je blaas, je prostaat en daarmee ook uiteindelijk je orgasme.

Als je zoekt op het internet over dit soort oefeningen voor penisbezitters dan kom je al snel op het washandje om je stijve piemel en na heul veel oefening die ene lelijke badhanddoek die je ook wel eens in Ibiza over je strandstoel heen gooit.

Met de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer zijn de dagen van washandjes en handdoeken niet meer nodig. Doordat je de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer connect met de KGoal Boost app kan je nu spelletjes spelen met je bekkenbodemspieren.

Het is eigenlijk een soort gamification van oefeningen die je als penisbezitter eigenlijk wel zou moeten doen.

Bekkenbodemspieren trainen als je een penis hebt

Bovenstaande vereist misschien wat meer verduidelijking. Feit is, het trainen van je bekkenbodemspieren heeft wel degelijk zin. Betere controle over je blaas, beter je plas op kunnen houden en daarmee dus eigenlijk controle over je prostaat.

Al met al brengt dat wel wat voordelen met zich mee.

Zo kunnen kegeloefeningen ook zorgen voor een krachtiger orgasme en kan je met de juiste oefening je orgasme ook uitstellen.

We weten natuurlijk allemaal dat goede seks niet afhangt van een krachtig of lang uitgesteld orgasme, maar toch is het best cool als je meer controle over je eigen lijf hebt.

Maar soms, en dat is minder leuk en absoluut niet geil, kan het zijn dat je bekkenbodemspieren moet trainen als herstel van een operatie, of om in het geval van BPH (benigne prostaat hyperplasie of een “goedaardig vergrote prostaat”) te zorgen dat je na het plassen minder “lekt”.

Enfin, buiten het plezier om is het ook nog eens heel gezond dus om deze spieren op orde te hebben.

Waar je wel voor moet oppassen is dat je je bekkenbodemspieren niet teveel gaat trainen, want als ze te krachtig worden (ja dat kan), dan krijg je er mogelijk pijn van aan je bekken.

Is er dus wellicht iets met je bekken(bodem) aan de hand, raadpleeg dan eerst een medisch expert (je behandelend arts) voordat je keihard gaat zitten trainen.

Kgoal boost bekkenbodemtrainer

kGOAL Boost bekkenbodemtrainer in de doos

De doos van de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer is vrij minimalistisch en wellicht een voorbeeld van hoe je misschien iets duidelijker moet zijn met wat je op de doos zet, want op het eerste gezicht lijkt het meer op een soort van hippe voetcontroller voor je gameconsole dan een bekkenbodemtrainer en het plaatje op de smartphone op de doos, nou ja, het is bijzonder.

In de doos vind je de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer een USB-oplader en een handleiding. Eigenlijk heel simpel dus.

kGOAL Boost bekkenbodemtrainer getest

Kegel oefeningen en Prostaatstimulatie

De reden dat ik de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer wilde testen is omdat ik wel hou van gamification van nuttige oefeningen.

Het nut van de oefeningen heb ik hierboven al beschreven, maar goede controle over je bekkenbodemspieren heeft, als je een penis hebt nog een groot voordeel. Namelijk dat die oefeningen je gaan helpen als je gebruik wil maken van Aneros prostaatstimulators om een HFO (HandsFree Orgasm) probeer te bereiken.

Het doen van die oefeningen is dus niet iets nieuws voor mij, en ja, heel vroegah deed ik het ook met een washandje en een handdoekje, en nee ik ben nog nooit in Ibiza geweest, maar badhanddoek, ja zeker wel.

Ik denk dat ik kan stellen dat ik best wel goede controle heb over mijn bekkenbodemspieren, tot op het punt dat ik zelfs langzaam mijn Aneros Helix Trident langs mijn prostaat kan laten “aaien”. En ja dat heeft echt heel veel tijd gekost, maar ik kan het wel (yay for me!). Wil je overigens meer weten over prostaatstimulatie? Lees dan de serie “Lessen in Prostaatplezier” die ik daar over geschreven heb.

Maar het is een skill die je wel moet onderhouden. Dus dan is “ondertussen een spelletje doen” wel heel leuk.

Kgoal boost bekkenbodemtrainer screenshot van de mogelijke workouts in de app

De kGoal Boost app

De Boost app die je bij de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer krijgt, verbind je via bluetooth (in de app!) met de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer. De app leidt je door een kalibratiecyclus, legt je dingen uit over hoe je zelf wat dingen kan kalibreren en daarna kan je aan de slag.

De app geeft je 4 spelletjes om mee te oefenen en noemt ook die spelletjes “work-outs” en geeft je ook de mogelijkheid om zelf work-outs te programmeren via de “custom work-outs” optie.

Na je oefeningen kan je via het dashboard de statistieken bijhouden om te kijken hoeveel “squeezes” je al gedaan heeft, en de app moedigt je ook aan om een aantal dagen achterelkaar aan te blijven oefenen zodat je een “streak” kan krijgen.

Kortom, genoeg motivatie om keihard je bekkenbodemspieren te gaan trainen, ik ben er klaar voor!

Een Engels Demo filmpje over de Bricks Workout in kGoal boost

De daadwerkelijke test

En dus tijd om te testen, ik sluit de trainer aan op de app, en doorloop de tutorial (die je altijd weer via het settings menu kan aanroepen) en merk meteen een beperking in het gebruik van de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer, dat is namelijk dat deze alleen maar optimaal werkt als deze geplaatst wordt op een hard en vlak oppervlak.

Nu weet ik natuurlijk jullie thuissituatie niet, maar in ons huis is het enige harde vlakke zitoppervlak wat wij hebben zo’n plastic IKEA-klapstoeltje, of een willekeurig tafelblad. Mijn bed, mijn bureaustoel, en alle andere zitoppervlakken in mijn huis zijn voorzien van verzachtend materiaal en daar kan de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer nou net even niet mee omgaan.

Hoewel ik dat begrijp vanuit de technologie die gebruikt wordt, vind ik dat toch wel een vrij heftige beperking. De kGOAL Boost bekkenbodemtrainer is niet bepaald goedkoop, en eigenlijk zou het dus zo kunnen zijn dat je er ook nog een bijpassende stoel bij moet kopen. Dat is wel jammer.

Enfin, klapstoel dus, ik zit en ik ga oefeningen doen. De oefeningen zijn zeker fun, en ook uitdagend. Wat ik wel jammer vind, is dat de game die op de doos staat, blijkbaar niet in de app zit? Wel jammer. Maar pinball, brick en de oefening met de vormpjes zijn echt wel vermakelijk.

Ook de custom oefeningen zijn erg nuttig en uitdagend. Al met al echt wel een goede work-out voor je bekkenbodem.

Schoonmaak

Je gebruikt de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer in principe met je kleding aan, echt “vies” zal het apparaat dus niet worden. Je kan hem eventueel afnemen met een vochtige doek.

Conclusie

Het trainen van je bekkenbodemspieren met de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer is echt heel erg leuk. Zoals ik hierboven al vertelde, zie ik het nu van dit soort training ook wel in.

Wel moet ik zeggen dat ik de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer aardig prijzig vindt, wat zeker wel uit te leggen is gezien de technologie die er achter zit en het feit dat er over heel veel dingen echt wel is nagedacht (behalve dan de noodzaak tot harde oppervlakken), evengoed kan ik mij heel goed voorstellen dat deze prijs heftig is voor iets wat je ook op andere manieren kan doen.

Evengoed denk ik dat de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer met zijn game interface voor mensen die het zich kunnen (en vooral willen) veroorloven een hele leuke tool is om te gaan oefenen.

Je koopt de kGOAL Boost bekkenbodemtrainer bij Sinful.nl voor € 199 euro.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.