Joymatic The Biofeedback Toy The Intelligent Touch Vibrator

13-03-2018

Sextoy review by Tess: Joymatic The Biofeedback Toy The Intelligent Touch Vibrator

Joymatic the biofeedback toy the intelligent touch vibrator

Een sextoy is gewoon een sextoy. Maar sommige sextoys zijn toch net iets meer bijzonder. En dat is als sextoy tester altijd wel extra interessant. Dus toen ik de naam van deze toy, of eigenlijk het merk, zag, Joymatic, the Biofeedback Toy, was ik gelijk geïnteresseerd. Want ik vroeg me gelijk af, wat dat nou eigenlijk precies was, biofeedback, en wat dat dan doet in een sextoy. Sandra van Orion gaf mij deze toy in ruil voor mijn review.

De verpakking en de inhoud

Joymatic the biofeedback toy the intelligent touch vibratorDe verpakking van de Joymatic vind ik zelf niet zo heel mooi. Die gekleurde driehoekjes aan de bovenkant vind ik er op zich heel tof uitzien, maar het geheel vind ik een beetje druk. Het komt niet over als een toy die net even meer dan honderd euro kost. Als je de hoes er af haalt, heb je gewoon een witte bewaardoos. Dat vind ik er dan wel weer beter uitzien, mooi met een magneetsluiting. Ook krijg je er nog een bewaarzakje bij, helemaal handig.

Joymatic the biofeedback toy the intelligent touch vibratorVan een toy in deze prijsklasse, zou ik zeker verwachten dat die oplaadbaar is. Maar de Intelligent Touch Vibrator is dat dus niet. Je moet er gewoon, heel oldskool, nog batterijen in doen. Drie AAA batterijen. Die krijg je er dan wel bij, maar alsnog vind ik het wel een beetje apart. Tegenwoordig zie je nog wel sextoys op batterijen, maar meestal zijn dat de wat goedkopere toys. Het is vaak een goede manier om wat geld te besparen op een sextoy. Maar in dit geval dus niet.

Moeilijke namen

Joymatic the biofeedback toy the intelligent touch vibratorDe Joymatic The Biofeedback Toy The Intelligent Touch Vibrator, pfoe, wat een naam, ik hou het gewoon wel even bij Joymatic verder, ziet er erg apart uit. Het deed me een beetje denken aan een lepeltje met dat gebogen uiteinde, wat ook nog eens een aparte vorm heeft. Ik dacht dat de Joymatic van siliconen gemaakt was, want zo voelt ‘ie ook wel aan, maar het is siliconen met een coating van polyurethane. En een gedeelte ABS plastic aan de onderkant. De toy is niet waterproof, dat kan je ook eigenlijk gelijk al zien want bij het batterijvakje zie je dat het ook allemaal niet super strak aansluit.

Joymatic the biofeedback toy the intelligent touch vibratorOp de doos staat dat deze toy beschikt over ‘Joymatic Sensor Technology plus’. Ik vind zulke zelf verzonnen namen altijd een beetje irritant, maar gelukkig staat daar onder uitgelegd wat ze bedoelen: more pressure = more pleasure. Er zitten dus sensoren in deze vibrator en hoe meer druk er op de sensoren wordt uitgeoefend, hoe harder hij gaat vibreren. Ondertussen had ik ook even gegoogeld wat biofeedback nou precies is. Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen met sensoren gemeten en teruggekoppeld worden. Dus dat komt eigenlijk ook op hetzelfde neer. Je brengt de toy dus blijkbaar in, je knijpt met je bekkenbodemspieren, de sensoren merken dat op en reageren door harder te gaan vibreren.

De test

Joymatic the biofeedback toy the intelligent touch vibratorIk was wel een beetje in de war door deze informatie. Ik dacht echt dat dit seksspeeltje bedoeld was voor clitorale stimulatie, gezien de vorm, maar blijkbaar moest ik hem dus toch inbrengen en dan dus met mijn bekkenbodemspieren knijpen om hem harder te laten vibreren. Tenminste, ik denk dat dat de bedoeling was.

Joymatic the biofeedback toy the intelligent touch vibratorIk gebruikte een beetje JO Agapé glijmiddel en twijfelde nog even hoe ik deze Joymatic nu in zou brengen, maar gezien de kromming leek het me dan het fijnst als die richting mijn G-spot zou gaan. Ik drukte op het aan-knopje en de vibrator begon gelijk zachtjes te trillen. Het voelde nog niet heel bijzonder. Ik spande mijn spieren iets meer aan, en hij ging gelijk op z’n hardst trillen. Als ik mijn spieren weer ontspande, veranderde er niks. Pas als ik de toy uit zette en weer aan, dan begon hij weer zachtjes.

De vorm vond ik niet heel comfortabel, dat platte en puntige deed het niet echt voor mij. De vibraties waren ook zeker niet diep genoeg om mijn G-spot te pleasen en stoten voelde vrij oncomfortabel.

De Joymatic als clitorisvibrator

Joymatic the biofeedback toy the intelligent touch vibratorDus, toch maar terug naar mijn eerste ingeving, de Joymatic gebruiken als clitoris vibrator. Dat beviel me beter. De trillingen waren dus niet echt diep, maar wel lekker. De vorm van de top vond ik heel fijn en vooral ook heel veelzijdig. Het puntje was echt ideaal voor pinpoint stimulatie en daar hou ik echt heel erg van. Door de kromming aan het uiteinde kan je ‘m ook echt super comfy vasthouden, en hij buigt dan vanzelf met je venusheuvel mee.

Joymatic the biofeedback toy the intelligent touch vibratorJe kan ook de zijkant gebruiken of de bovenkant, die juist weer veel boller aanvoelt. Het geeft echt allemaal weer een ander gevoel. Ook heen en weer bewegen (lekker met wat glijmiddel) over mijn clitoris en schaamlippen vond ik echt heel fijn aanvoelen.

Irritant

Joymatic the biofeedback toy the intelligent touch vibratorWat ik wel echt irritant vond, is dat ik dus niet zelf kon bepalen hoe hard of zacht hij vibreerde. Als ik harder drukte ging hij gelijk op z’n hardst en bij zachter drukken ging hij ook inderdaad wel iets zachter, maar in de praktijk druk ik meestal gewoon wat harder en dan blijft hij dus gewoon op dat standje staan. Ook zit de grote powerknop precies op de plek waar je ‘m vast houdt en je hoeft er ook maar heel licht op te drukken. Hierdoor gebeurde het dus regelmatig dat ik  de vibrator per ongeluk uit zette. Super irritant. Dan is het net lekker, gaat ‘ie uit.

Conclusie

Ik kan best wel klaarkomen met deze Joymatic vibrator, maar het ging allemaal niet super makkelijk. Voor inwendig gebruik vond ik de vorm en lengte niet zo geschikt en als clitorisvibrator vond ik ‘m best onhandig. Ook de prijs in combinatie met hoe niet-makkelijk het allemaal werkt en het feit dat je er gewoon batterijen in moet doen, vind ik niet zo goed. Niet echt een sextoy die ik zou aanraden dus. Ik zou dan zelf eerder gaan voor bijvoorbeeld de Mini Swan Wand. Die is ook van siliconen, wel oplaadbaar en die heeft gewoon knopjes om ‘m te bedienen. Hij is ook klein en je kan hem ook inwendig en clitoraal gebruiken en de vibraties zijn super goed. En die is nog goedkoper ook met z’n 65,95.

Mocht je nu denken dat dit toch wel de toy voor jou is, je kan hem hier bestellen bij Orion voor 109 euro. 

Of als je hem liever in een Nederlandse shop wil bestellen, kan je dat hier doen bij bol.com, ook voor 45,98 euro. 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. pfff.. dat klinkt echt als te veel geld voor iets niet erg bijzonders.. gelukkig hebben we jouw reviews!

    Antwoord
    • Ja, het klonk zo veel belovend, maar ja… vaak weet je het toch pas als je het probeert.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.