Tess tesst: JO Agapé glijmiddel

21-05-2017

Tess tesst: jo agapé glijmiddel

Van Sandra van System JO kreeg ik een aantal fijne spulletjes, waaronder JO Agapé personal lubricant. Een glijmiddel op waterbasis. Op de verpakking staat dat JO Agapé glijmiddel geen glycerine, glycol of parabenen bevat.

Ik gebruik sowieso geen glijmiddelen meer met glycerine en parabenen, want ik weet al dat ik daar gewoon een geïrriteerd kutje van krijg, en dat is gewoon, nou ja, kut. Van glycol heb ik, voor zover ik heb gemerkt tot nu toe, geen last. Maar het is nog best lastig om glijmiddel te vinden zonder die glycerine en parabenen.

What’s in my lube?

Nu ben ik erachter gekomen dat je echt een hele studie kan maken van glijmiddelen. Of tenminste, van de ingrediënten. Meestal als je ze leest op het flesje zijn het echt allemaal rare moeilijke namen die je gewoon echt niks zeggen. En dan verschilt het ook nog eens per persoon hoe gevoelig je voor verschillende ingrediënten bent.

Mocht je nu wel eens last van irritatie krijgen na gebruik van glijmiddel, dan is dit misschien wel een interessante link om eens te bekijken: What’s in my Lube van de site van Condom Depot. Hier vind je een hele lijst met (bijna) alle mogelijke ingrediënten van glijmiddel, met daarbij de uitleg wat het is en of het te verwachten is dat je daar een reactie van kan krijgen. Super handig vond ik!

Google is my friend

Natuurlijk heb ik gelijk de ingrediënten van dit glijmiddel ook even gecheckt in deze lijst en daar kwam uit dat er maar een hele kleine kans op irritatie te verwachten was. Dat stemde me wel blij dus. Wat ik wel erg opvallend vond is dat volgens de What’s in my lube lijst het ingrediënt propanediol gewoon een ander woord is voor propylene glycol, terwijl de verpakking specifiek zegt dat er geen glycol in zit. Na wat Googelen kwam ik er achter dat de meningen nogal verdeelt zijn over of dit nu wel (precies) hetzelfde is of niet. Hoe het precies zit, weet ik dus niet. Maar als je al weet dat je super gevoelig bent en/of niet tegen glycol in glijmiddel kan, dan zou ik deze toch even overslaan. Als je gewoon medium-gevoelig bent, zoals ik, dan is dit glijmiddel echt heel prima!

Apart luchtje

Na deze uitgebreide informatie-check, vond ik het hoog tijd om dit glijmiddel nu eens echt uit te gaan testen. Ik liet een beetje glijmiddel uit het flesje op mijn vingers lopen. De substantie is voor glijmiddel vrij dun, het liep best makkelijk van mijn vingers af. Het eerste wat me opviel was het aparte luchtje. Het leek wel een beetje olijfachtig. Niet echt lekker, vond ik.

JO heeft meerdere glijmiddelen met smaakjes, die écht heel erg lekker smaken (serieus!) dus ik dacht, laat ik dit glijmiddel ook eens voorzichtig proeven. Nou. Ik was blij dat ik dat dus inderdaad voorzichtig deed, want ugh! Dit smaakt niet lekker. Nu heb ik zeker wel liever glijmiddel wat niet lekker smaakt en wél goed is voor m’n kutje, dan andersom, dus voor mij no biggie. Ook over het luchtje kon ik me makkelijk heen zetten. Want ook hier heb ik weer liever dat het gewoon wat apart ruikt, dan dat het niet ruikt of lekker ruikt, maar dan wel mijn kutje irriteert. En zo sterk ruikt het gelukkig ook weer niet.

Zacht en glibberig

Het glijmiddel voelde op mijn kutje echt heel lekker aan. Lekker zacht, en vooral natuurlijk heel glad en glibberig. Het bleef ook best wel lang glijden, wat met glijmiddel op waterbasis lang niet altijd zo is. Ik gebruik niet zo vaak glijmiddel bij het vingeren, maar elke keer als ik het wel doe, bedenk ik me pas weer hoe lekker dit toch is en dat ik dit altijd zou moeten doen. Het maakt vingeren echt zoveel lekkerder. Dit glijmiddel deed dat zeker ook.

Vaginaal vocht?

Volgens JO lijkt dit glijmiddel op natuurlijk vaginaal vocht. Ik weet niet of ik het daar echt mee eens ben. Als ik dat niet had gelezen op hun site, had ik het zelf in elk geval niet bedacht. Maar het is wel gewoon echt een lekker glijmiddel. Wat ik ook super fijn vind: het wordt niet plakkerig als het wat opdroogt, zoals sommige andere glijmiddelen. Dat vind ik altijd zo viezig! Voor mij persoonlijk hoeft glijmiddel ook helemaal niet per se op vaginaal vocht te lijken. Als het maar fijn aanvoelt, goed glijdt en niet irriteert. En daar voldoet dit glijmiddel voor mij helemaal aan, dus ik ben er echt heel blij mee.

Conclusie

Ik vind dit glijmiddel echt heel fijn en ga het zeker vaker gebruiken. Het voelt lekker aan en het geeft mij helemaal geen irritaties. Het luchtje is even een beetje wennen, maar als je lekker bezig bent, merk je daar echt niks meer van. Als je gevoelig bent voor bepaalde stoffen in glijmiddel, is dit zeker wel een aanrader.

Je kan Jo Agapé hier bestellen bij bol.com.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sextoy review by Tess: MyStim Tickling Truman | Tess Tesst - […] pakte mijn JO Agapé glijmiddel, want dat is ook gewoon waterbasis glijmiddel en fijn in gebruik, dus dat leek…
  2. Sextoy review en vlog by Tess: Gvibe 2 | Tess Tesst - […] een tijd benieuwd naar dit seksspeeltje, dus ik wilde niet langer wachten. Natuurlijk pakte ik mijn JO Agapé glijmiddel…
  3. Sextoy review by Tess: Zumio | Tess Tesst - […] van overtuigd dat deze Zumio me pijn zou gaan doen en dat ik dus zo klaar zou zijn. Ik…
  4. Dildo review by Tess: Playstixx Welle M | Tess Tesst - […] glijmiddel op siliconenbasis gebruiken, omdat dit je sextoy kan aantasten. Ik gebruik zelf graag Jo Agapé of Sliquid, beide…
  5. Dildo review by Tess: Glanzstück-Glas Bubble glazen dildo | Tess Tesst - […] Tess tesst: JO Agapé glijmiddel […]
  6. Sextoy review by Tess: NU Sensuelle Femme Luxe & Pearl | Tess Tesst - […] Tess tesst: JO Agapé glijmiddel […]
  7. Sextoy review by Tess: NSNovelties Colours Pride Edition Realistische Dildo | Tess Tesst - […] ben ik dus iets wijzer geworden en ben ik er achter dat er goed glijmiddel bestaat (bijvoorbeeld JO Agapé…
  8. Sextoy review by Tess: Doc Johnson Automatic Pussy Pump | Tess Tesst - […] op de huid en je dus een goed vacuüm zou kunnen creëren. Dus ik smeerde een beetje JO Agapé (echt…
  9. Sextoy Toppers en Floppers 2018 + Giveaway! | Tess Tesst - […] Jo Agapé Lekker basic waterbasis glijmiddel dat heel lief is voor mijn vagina. […]
  10. Sextoy review by Tess: We-Vibe Gala | Tess Tesst - […] glijmiddel nooit omdat er glycerine in zit en dat kan je vagina irriteren. Ik gebruik meestal Jo Agapé  of…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.