JimmyJane Evoke

02-03-2018

Sextoy review by Tess: JimmyJane Evoke Solo

Sextoys zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. De tijd dat alle vibrators er uit zagen als een piemel of een staaf liggen ver achter ons. Het grootste gedeelte van de tijd ben ik daar echt blij mee. Maar soms kijk ik naar een sextoy en dan vraag ik me gewoon af waarom. Waarom bedenkt iemand dit, waarom kiest iemand voor dit ontwerp, waarom, oh waarom?

Toen ik op een beurs in de stand van JimmyJane was en deze JimmyJane Evoke kreeg om te testen, gingen er ook een heleboel waarom vragen door mijn hoofd. Maar ik heb inmiddels ook geleerd dat een onverwachts ontwerp soms ook gewoon heel lekker kan zijn. Dus misschien zou dat met deze Evoke ook wel zo zijn. Misschien hadden een heleboel mensen deze toy al getest en vonden ze het allemaal hartstikke lekker. Misschien zou ik niet weten wat ik mee zou maken als ik deze toy zou testen. Je weet het niet.

De verpakking

Jimmyjane evokeDe verpakking van de Evoke vind ik er leuk uitzien. Netjes, stylish, redelijk stevig. Helemaal goed. Je kan de voorkant van de doos openen en dan kan je gelijk in de verpakking zien. Als je in een winkel shopt, vind ik dat altijd wel prettig. Dat je ook gewoon het echte product kan zien, en niet alleen de foto op de verpakking. Als je de verpakking open maakt, vind je de Evoke in zo’n slap plastic vormpje. Dat vind ik dan wel jammer. Dit is geen goedkope toy, de doos ziet er zo mooi uit, waarom dan kiezen voor dit goedkope plastic. Je krijgt er ook geen bewaarzakje bij, dus persoonlijk zou ik β€˜m dan in de doos willen bewaren en dan vind ik het jammer als het plastic waar β€˜ie in ligt al heel snel zou scheuren.

Jimmyjane evokeVerder in de doos vind je de USB oplaadkabel, de gebruiksaanwijzing en een papiertje met aan de ene kant wat info wat je kan doen als je happy bent met dit product en aan de andere kant wat je kan doen als je niet happy bent met het product. Leuk bedacht en zeker een goed idee als ze ook echt wat doen met de feedback die ze eventueel zouden krijgen, maar ik heb geen idee hoe dit werkt. Ook in de gebruiksaanwijzing staat nog een keer het mail adres van de klantenservice. Dit vind ik echt super fijn. Mocht je een probleem hebben met je toy, weet je in elk geval hoe je JimmyJane kan bereiken. De Evoke is dus oplaadbaar, waterproof en gemaakt van siliconen en ABS.

Participizzaroller

Jimmyjane evokeDe JimmyJane Evoke lijkt op een pizzaroller. Of een participizzaroller zoals ik β€˜m de hele tijd noem (#deluizenmoeder). Vind ik grappig. Maar niet geil. Maar deze Evoke ziet er ook gewoon niet geil uit. Hij ziet er grappig uit, fris, vrolijk, als een pizzaroller, als een massage ding, als van alles, maar niet geil. Dus ik vroeg me steeds maar af: waarom dan? Hoe dan? Tot ik de verpakking nog eens goed bekeek en de info op de doos las. Volgens de verpakking is dit een massagewiel en er wordt uitgelegd hoe handig je met de Evoke je nek kan masseren en je rug en hoe je door het gebogen handvat zo makkelijk bij de moeilijk te bereiken plekjes kan om je spieren te masseren.

Massagestaaf

Jimmyjane evokeEven was ik van mijn stuk gebracht. JimmyJane, da’s toch een sextoy merk? Gaan we terug in de tijd en doen we weer alsof vibrators eigenlijk massagestaven zijn? Ik bekeek de website van JimmyJane en zocht de Evoke daar ook op. Maar ook daar gaat het alleen maar over de massageskills van deze toy. Er staat nergens dat dit bedoeld is om tegen een kutje te houden of mee klaar te komen. Ik heb ook andere productomschrijvingen op de website gecheckt, om te kijken of dit misschien gewoon een manier is waarop JimmyJane haar producten aanprijst, maar dat was niet het geval. Bij andere toys stond er wel gewoon duidelijk dat het bedoeld was voor het stimuleren van de clitoris bijvoorbeeld. Bij de JimmyJane Evoke Duo, die ook nog een motor in het handvat heeft, staat nog wel dat hij geschikt is voor uitwendige Γ©n inwendige massage.

De sextoy die geen sextoy was

Jimmyjane evokeIk ben er nog steeds in de war van. Want ik heb echt geen idee waarom een bedrijf dat sextoys maakt ineens een massageapparaat zou maken. Iets wat trilt, maar wat dan ineens niet bedoeld is om mee klaar te komen? Ik heb echt geen idee hoe dit nu echt bedoeld is. Ik raak er in elk geval van in de war.

Maar!Β  Deze Evoke is dus serieus wel heel lekker om jezelf mee te masseren. Toen ik nog het idee had dat dit een sextoy zou moeten zijn, was ik hier al achter. Ik heb echt een halve avond met de participizzaroller over mijn gezicht zitten te rollen. Zonder de vibratie, want die vond ik op mijn gezicht echt niet fijn, maar gewoon die siliconen ribbels die over mijn gezicht rolden, dat was echt zo lekker ontspannend. Ik had een beetje hoofdpijn, en als ik dan over mijn slapen rolde, was dat gewoon echt heel fijn. Ik had helemaal geen zin om er mee over mijn kutje te rollen, die vibratie kon me gestolen worden, dit was gewoon echt lekker. Ik was echt tevreden. Ook over mijn schouders en in mijn nek deed hij het ook prima. Met of zonder vibratie, daar vond ik het allebei wel best. En het viel me inderdaad op hoe makkelijk ik mijn eigen nek kon masseren hiermee.

De sekstest

Jimmyjane evokeNatuurlijk als sextoytester kon ik het niet hierbij laten. En ik moet dus eerlijk zeggen dat ik er niet super veel zin had, maar ik ging toch proberen of dit ook een lekkere toy was om mee te masturberen. Of dat de massageskills echt de enige aanwezige skills zouden zijn. Normaal gebruik ik altijd graag glijmiddel bij sextoys, maar als ik zo keek naar dit ontwerp, dan vroeg ik me serieus af hoe ik het allemaal schoon zou moeten krijgen als er glijmiddel tussen het wieltje en de β€˜houder’ zou komen. Dus ik koos ervoor om deze keer dan maar geen glijmiddel te gebruiken.

Het materiaal van deze JimmyJane Evoke voelt echt heel lekker aan. Het wieltje heeft echt de juiste ribbels of hobbels en het siliconen voelt stevig maar toch ook wat zacht aan. Helemaal goed. En het trekt ook geen stof aan, dat geeft toch wel bonuspunten. De vibraties bedien je met één knopje. Ik had zelf liever twee knopjes gezien, want een standje terug kunnen schakelen is gewoon altijd makkelijker. (de Evoke Duo heeft wel twee knopjes!) De vibraties zijn wel lekker diep, maar hadden van mij nog wel wat krachtiger gemogen.

Vulvamassage

Jimmyjane evokeHet moment was eindelijk daar, ik rolde met het wieltje over mijn vulva. En het voelde best okΓ©. Dit was best lekker, ontspannend eigenlijk. Voor ik het door had, was ik mezelf gewoon een vulvamassage aan het geven. Mijn clitoris ligt echt verstopt tussen mijn grote schaamlippen (ik heb een innie, geen outie) dus op deze manier raakte ik mijn clitoris niet. Ik moest echt mijn schaamlippen spreiden, en gespreid houden, om over mijn clitoris te kunnen rollen. Dat klinkt bruter dan dat het was. Want het was eigenlijk best wel lekker. Als het wieltje over mijn clitoris ging en ik speelde wat met de druk, dan was dat tot mijn eigen verbazing gewoon wel echt lekker. Klaarkomen was niet heel makkelijk, maar het lukte uiteindelijk wel. Hoera! Een orgasme van een massagestaaf, ik voelde me helemaal back in the nineties.

Voor een luie masturbeerder als ik, met een innie, is dit alleen geen ideale toy. Ik vond het zelf echt niet prettig of comfortabel om de hele tijd mijn schaamlippen uit elkaar te moeten houden zodat het wieltje de weg vrij had om mijn juiste plekjes te raken. Als je een outie hebt, en je clitoris dus makkelijker bereikbaar is, dan is het denk ik comfortabeler en makkelijker. Naast steady standjes heeft de Evoke ook nog vibratiepatronen. Hier wil ik niet teveel over zeggen, want een rollend wiel en dan ook nog een patroon. Gewoon nee. Dat is het echt niet voor mij.

Conclusie

Dus, dit vibrerende massage wiel doet eigenlijk precies wat hij belooft. Je kan er echt lekker jezelf mee masseren. Als massage apparaatje vind ik β€˜m echt heel geslaagd, alleen wel ook heel duur. Ik zou zelf niet zoveel geld uitgeven aan een massage apparaatje. Mijn orgasme is me toch meer waard dan ontspannen spieren denk ik.

Je kan de JimmyJane Evoke hier bestellen bij Bol voor 51,63
De Evoke Duo, met motor in het handvat, kan je hier bestellen bij Bol voor 63,85

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.