Je Joue Vita

05-02-2024

Zoals je misschien weet, hou ik van Je Joue. Ik vind Je Joue een superfijn merk met allemaal goede sextoys. Als je mijn eerdere Je Joue reviews wil lezen, kijk dan hier. Maar in deze review ga ik je vertellen over de Je Joue Vita. Een kleine bulletvibrator met een zachte, ronde kop.

Specs

Materiaal: siliconen (bodysafe) (en vegan)
Oplaadbaar: ja
Standjes: 5 steady standjes en 7 patronen
Waterproof: ja
Verkoopprijs: rond de 55 euro, hier te koop bij bol
Is ’t wat? Het is een goede toy, maar niet voor mij.

De rumbly vibraties van Je Joue

Je Joue staat bekend om zijn ontzettende ‘rumbly’ vibraties. Ik heb het in het Nederlands meestal over diepe vibraties, maar ik vind het woord rumbly bij dit type vibratie beter passen. Denk aan een zware motor die start, dat vroem-vroem-vroem geluid, zo voelen de vibraties van Je Joue. De grote vibrators, maar ook de kleine zoals deze Je Joue Vita. Ik hou heel erg van deze diepe, rumbly vibraties. De clitoris is veel groter dan alleen het topje wat je kan zien en voelen aan de buitenkant bij de vulva. En met deze diepe vibraties wordt je hele clitoris, ook het inwendige deel, gestimuleerd.

Omringd door vibratie

De Je Joue Vita is een kleine vibrator, ook wel een bulletvibrator genoemd. Maar hij heeft wat aparts, want hij heeft een bol met een kuiltje als top. Deze bol voelt heel lekker zacht en squishy aan. Het idee van het kuiltje is dat je ‘m over je clitoris of tepels (of welk lichaamsdeel jij lekker vindt) kan leggen en dat daar dan helemaal omheen de vibratie komt. Je clitoris wordt omringd door vibraties. Natuurlijk kan je ook de achterkant of de bovenkant van de bol gebruiken als je directere stimulatie wil.

Omdat de bol op de bovenkant van de vibrator zit, is de nek (het punt waar de vibrator over gaat in de bol) ook heel flexibel. Sommige mensen vinden dit fijn, omdat je zo kan drukken met de toy zonder dat het te hard voelt. Andere mensen vinden een flexibele nek juist niet fijn, omdat ze zelf meer controle willen over de mate van druk. Zelf heb ik niet echt een voorkeur.

Geen match met de Je Joue Vita

Ik gebruikte wat waterbasisglijmiddel. Bij een sextoy gemaakt van siliconen kan je beter geen siliconen glijmiddel gebruiken, omdat dat je toy kan beschadigen. Ik gebruik alleen glijmiddel zonder glycerine en parabenen, omdat die ingrediΓ«nten de vagina kunnen irriteren. Ik gebruik vaak Pjur Woman Nude, dat vind ik een heel fijn glijmiddel.

De vibraties van de Vita voelen heel fijn, diep, zoals verwacht. Maar omdat de kop van zacht siliconen is, voelen ze ook wat gedempt aan. Hierdoor mis ik net even die ‘oompf’. Ik hou zelf van veel stimulatie. Hard, intens, diep. En de Je Joue Vita komt een eind, maar ik mis net dat laatste beetje. Wat ook niet helpt is dat ik een vrij kleine clitoris heb, die wat meer verstopt ligt. Daardoor kan ik ook niet optimaal gebruik maken van het kuiltje om mijn clitoris te omringen met vibratie. Ik kan me echt voorstellen dat als je een clitoris hebt die wat meer uitsteekt om het zo maar even te noemen, dat dit echt heel lekker kan zijn. Of wanneer je juist houdt van diepe maar wel net iets subtielere stimulatie. Begrijp me niet verkeerd, de stimulatie is alsnog echt heel goed, maar voor mij is ‘t ‘m net niet. We zijn geen match.

Eigenlijk is het best grappig, want ik had verwacht dat de Je Joue Vita voor mij heel goed zou werken. En van de Je Joue Amour had ik dat juist niet gedacht. Ik vond het een leuk, grappig idee, maar ik dacht niet dat ‘ie me zo goed zou stimuleren, terwijl dat juist wel het geval was. Dat gekke hartjes-flapje geeft de vibraties juist wel door op zo’n manier dat het voor mij werkt. Zo zie je maar dat het soms van tevoren toch lastig in te schatten is of een sextoy voor jou zal werken of niet.

Conclusie

Hoewel de Je Joue Vita het voor mij niet is, vind ik het wΓ©l een hele goede toy. De vibraties zijn goed, over de vorm is goed nagedacht en hij is op verschillende manieren te gebruiken. Als je een sextoy van Je Joue koopt, weet je dat je goede kwaliteit hebt. En gelukkig hebben ze toys in allerlei vormen en maten, dus zit er voor iedereen wel wat bij.

Je kan de Je Joue Vita hier bestellen bij bol.com voor rond de 55 euro

 

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.