Je Joue Vesta

01-04-2024

Buttplugs, als je vaker mijn reviews leest, weet je dat ik een beetje een lastige verhouding met anaal toys heb. Ik gebruik ze niet vaak en vind het ook elke keer toch weer een beetje eng, maar als ik het dan gebruik, vind ik het eigenlijk heel leuk. Zo kwam het ook dat ik ja zei tegen het testen van deze Je Joue Vesta, een vibrerende buttplug.

Specs

Materiaal: siliconen (bodysafe)
Oplaadbaar: ja, de afstandsbediening niet, die heeft een knoopcelbatterij
Standjes:5 steady standjes en 5 patronen
Waterproof: ja (afstandsbediening niet)
Verkoopprijs: 91,95 euro, hier te koop bij bol.com
Is ’t wat? Ja ik vind ‘m heel fijn!

Je Joue is speciaal

Ik hou van Je Joue, ik vind dat een heel tof merk. Het is niet zo’n bekend merk en dat vind ik jammer. Want ik denk dat je met een sextoy van Je Joue eigenlijk altijd wel een goede aankoop hebt, en er zijn maar weinig merken waarover ik dat durf te zeggen. De mensen van Je Joue denken altijd heel goed na over wat voor toy ze willen maken. Ze willen graag iets goeds maken. Daardoor brengen zij ook niet super vaak nieuwe toys uit, maar als ze het doen, dan is het ook wel gelijk wat goeds.

Je Joue staat bekend om de vibraties, die voelen wat anders dan die van de meeste vibrators. Deze vibraties zijn heel diep, heel ‘rumbly’. Hierdoor lijken de vibraties niet helemaal te voelen zoals het normaal voelt bij een steady standje. Ik moet altijd denken aan een motor die start, dat geluid. En zo voelt het ook. Ik hou heel erg van de vibraties van Je Joue, ik vind het heel stimulerend voelen.

De vorm van de Je Joue Vesta

De vorm van de Je Joue Vesta vind ik al fijn. Het is bij sextoys die je anaal gebruikt altijd belangrijk dat de onderkant een brede basis heeft, zodat de toy niet naar binnen kan schieten. Want als zo’n toy in je verdwijnt, kan het wel vervelend aflopen. En dat is géén 1 april grap. Het kan gebeuren dat zo’n toy omhoog gaat in je darmen, en dat je ‘m er niet zomaar meer uit krijgt. Vaak denken mensen: ah, die komt er wel weer mee uit als je moet poepen. Maar dat is helaas niet altijd zo, en je kan zelfs een darmperforatie krijgen, wat echt heel gevaarlijk is. Dus, wees veilig en check altijd of de onderkant/basis van je toy wel breder is dan het breedste punt van de toy wat je inbrengt. In het geval van de Vesta is dat zeker zo. Het voetje is wel smal, maar wel lang, veel langer dan het dikste gedeelte van de plug. Deze vorm vind ik het fijnst, want zo zit het ook nog comfortabel tussen je billen. Beter dan zo’n grote ronde basis, dat vind ik nooit lekker zitten.

De top van de buttplug heeft ook een goede vorm. Hij begint smal en loopt langzaam wat meer uit. Hierdoor kan je ‘m heel makkelijk inbrengen. Over dat inbrengen: vergeet niet een goed waterbasis glijmiddel te gebruiken, want de anus maakt zelf geen vocht aan zoals de vagina dat doet. Sliquid Sassy is een heel fijn glijmiddel, zonder irriterende ingrediënten. Dit glijmiddel is ook wat dikker, wat voor anale spelletjes wel makkelijk is.

De ‘nek’ van de Je Joue Vesta, het smalle punt net boven de brede basis, is heel flexibel. Maar precies op de juiste manier. Ik wil dat als ik een buttplug in heb, dat dat nekje wat beweegt, zodat hij gewoon met mijn lichaam mee beweegt. Dat draagt veel comfortabeler. Maar ik wil ook niet dat het nekje helemaal slap is, want dat maakt het inbrengen wel erg lastig, want je moet toch een beetje druk zetten. Het nekje van de Vesta is echt precies goed. Stevig genoeg om nog steeds makkelijk de plug in te kunnen brengen, en flexibel genoeg om heel comfortabel te dragen. I love it!

De knopjes en de afstandsbediening

Onderop de basis zitten de knopjes van de Vesta. Een plus, een min en een golfje waarmee je door de patronen kan klikken. De afstandsbediening heeft dezelfde knopjes. Je zet de plug aan door lang op het plusje te klikken. De afstandsbediening zet je op dezelfde manier aan. Je kan dan of met de afstandsbediening of met de knopjes onderop de standjes kiezen die je wil. De afstandsbediening voelt een beetje goedkoop, omdat hij zo licht is en werkt met een (grote) knoopcelbatterij. Hij reageert ook wat traag, maar hij werkt wel. Om de plug weer uit te zetten, druk je lang op het minknopje.

De test van de Je Joue Vesta

Alles zag er prima uit, maar om de Je Joue Vesta echt te testen, was toch weer even een drempeltje. Een drempel die eigenlijk wel heel snel verdween toen ik het gewoon ging doen. Want zoals ik al dacht, is deze plug echt makkelijk in te brengen. Hij is niet zo groot, en de vorm werkt écht heel goed. Het stukje net boven de brede basis is ook heel smal, waardoor de sluitspier ook bijna weer helemaal sluit, wat voor wat meer comfort zorgt.

Ik was een beetje bang voor de hele diepe vibraties, ik dacht dat dat misschien te heftig zou voelen. Maar ook dat was onterecht. Deze vibraties voelen echt heel lekker. Zowel de zachte standjes als de hardere standjes. Bij vibrators ben ik meestal geen fan van de vibratiepatronen, maar bij buttplugs vind ik dat blijkbaar juist wel heel lekker. Ik zou niet kunnen klaarkomen van vibratie van een buttplug, maar ik geniet wel heel erg van het gevoel. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld mijn Womanizer Duo vind ik dit echt wel wat toevoegen.

De afstandsbediening vond ik erg praktisch, ook al is ie een beetje traag. Het is sowieso makkelijker dan elke keer de knopjes op de plug zelf in te moeten drukken. Ik vind dat elke vibrerende buttplug een afstandsbediening zou moeten hebben. Liever wel gewoon een afstandsbediening met een batterij die je op kan laden.

Conclusie

De Je Joue Vesta is écht een hele fijne buttplug. De vorm is perfect, een brede maar smalle basis voor de veiligheid en het draagcomfort, een smalle bovenkant om ‘m makkelijk in te brengen en een nek met precies de juiste flexibiliteit. De vibraties zijn diep en voelen heel fijn. De afstandsbediening voelt een beetje goedkoop aan en reageert wat traag, maar het is fijn dat ie er is. Als je een buttplug zoekt om mee te beginnen, of gewoon de perfecte basis plug, dan moet je echt de Vesta hebben!

Je kan de Je Joue Vesta hier bestellen bij bol.com voor 91,95 euro

 

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.