Je Joue Dua – review

13-07-2020

Er zijn super veel sextoy merken, maar de één vind ik leuker dan de ander. Je Joue is zo’n merk waar ik meestal wel blij van word. Ze maken mooie, originele toys en hebben een duidelijke eigen stijl. De meeste Je Joue toys hebben ook hele fijne diepe, krachtige vibraties, precies zoals ik het lekker vind. De Je Joue Dua kreeg ik van Je Joue zelf in ruil voor mijn review.

Specs

Materiaal: Siliconen, dus helemaal veilig voor je lichaam
Oplaadbaar: Ja, met een USB-kabeltje
Standjes: 7 standjes in 5 vibratiesterktes en de mogelijkheid om je eigen patroon samen te stellen
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 86,95, hier te koop bij Bol 
Is ’t wat? It’s complicated

De verpakking van de Je Joue Dua

De je joue dua naast de verpakking De je joue dua met de twee dozen, de gebruiksaanwijzingen en het oplaadkabeltje.

Ik vind deze verpakking prachtig. Je moet wel goed kijken, want op het eerste gezicht mis je misschien hoe mooi het er uit ziet. Het patroon is redelijk subtiel. Maar al die mooie veren, ik hou er van. In de doos zit nog een zwarte doos en daar zit de toy in. Beide dozen zijn geschikt om je toy in te bewaren. Super stevig en mooi.

In de verpakking vind je natuurlijk de Je Joue Dua zelf, maar ook het magnetische USB-oplaadkabeltje, een gebruiksaanwijzing en een quick start guide.

De Je Joue app

De je joue app, je ziet een hele mooie petrolkleurige veren achtergrond en de getallen 1 tot en met 5 De je joue dua en de lader met het je joue logo er op.

Deze Je Joue Dua is een toy met app. Dat had ik al op de doos zien staan en ik was daar wel benieuwd naar. Zeker in deze tijd waarin mensen niet altijd bij elkaar kunnen zijn, zijn toys met app super leuk. Althans, ik dacht dus dat dit zo’n app was die je dan door iemand anders ver weg kon laten besturen. Maar dat bleek niet zo te zijn. Ik moet zeggen, ik was echt even in de war. Ik heb echt heel lang in de app zitten zoeken naar waar de optie stond om een partner uit te nodigen. Blijkt dus niet te kunnen.

App als afstandsbediening

De je joue dua in mijn hand De je joue dua in mijn hand, ik druk het punt tussen het dikke en dunne gedeelte en en dat deukt helemaal in.

Deze app is gewoon een afstandsbediening voor dichtbij. Een bluetooth afstandsbediening. Waarom? Ik weet het gewoon niet. Natuurlijk snap ik het nut van een afstandsbediening bij een toy als deze. Maar als je dan een app maakt, waarom maak je die app dan niet zo dat je ‘m kan connecten met een partner? Dat is toch leuk? Dat is toch handig. En fijn. En geil. En spannend. Gewoon een afstandsbediening is gewoon een anticlimax als je sexy long distance fun verwacht had. Als ik deze toy gekocht had, zou ik toch wel echt balen. Het was mij van tevoren niet duidelijk dat deze optie niet aanwezig was. Ik kom straks nog terug op de app, ik wil het eerst even over de Je Joue Dua zelf hebben.

Trileitjes

De je joue dua naast een lipstick. Het dunne pootje is ongeveer net zo lang als de lipstick. De knopjes op het dunne pootje van de je joue dua. Je ziet een plus en een minknopje en een knopje voor de patronen.

Eitjes met afstandsbediening (of app) zijn er natuurlijk genoeg. Ik mis bij deze eitjes altijd clitorale stimulatie. Met bijvoorbeeld een We-Vibe Chorus heb je zowel inwendige stimulatie als clitorale stimulatie, maar omdat die ontworpen is om te dragen tijdens penetratie, is het inwendige deel heel plat en klein. De Je Joue Dua is eigenlijk een hele goede combinatie. Het deel voor in je vagina is een eitje en heb je ook nog het staartje die tegen je clitoris trilt. Super goed idee dus. Ik dacht dat het Belou trileitje dit ook zou doen, maar die bleek een te kort staartje te hebben.

De Je Joue Dua doet het wél echt. Het staartje rustte precies op mijn clitoris. Mijn clitoris ligt wat dieper verstopt tussen mijn schaamlippen, dus bij mij bleef dat prima zitten. Ik kan me voorstellen dat als jouw vulva meer een ‘outie’ is, dat het dan lastiger kan zijn. Maar voor mij was de fit helemaal goed. Het gedeelte tussen het dikke en het dunne gedeelte in, is super flexibel. Daar zit geen binnenwerk. Hierdoor is hij vrij flexibel.

Twee motoren in de Je Joue Dua

De je joue dua van schuin voren gezien. Het uiteinde van het smalle pootje van de je joue dua. Dit is het punt waar de magneetlader op aangesloten wordt.

De beide delen van de Dua hebben een eigen motor. Nu ben ik normaal erg onder de indruk van de motoren van Je Joue. De Je Joue Mimi is bijvoorbeeld zo’n toy met heerlijk diepe en krachtige vibraties. Maar de vibraties van de Je Joue Dua vielen me toch wel een beetje tegen. In elk geval als ik ze los van elkaar voelde. Wanneer beide motoren aanstonden, versterkten ze elkaar duidelijk en dan voelde het wel echt lekker.

De knopjes van deze Je Joue vibrator zitten op het staartje. Wanneer je ‘m draagt, kan je daar dus niet zo makkelijk bij. Hier voor is het dus inderdaad handig dat je ‘m met de app kan besturen. Er is blijkbaar ook nog een soort pen-afstandsbediening te koop, maar mijn versie had geen pen. Dus dan ben je eigenlijk wel aangewezen op de app om ‘m überhaupt te kunnen bedienen.

Hoe werkt de Je Joue app?

Je joue dua naast een telefoon waar de app op aanstaat. De app geeft aan dat er connectie is. De je joue dua en een telefoon met de je joue app aan

Als je vaker reviews van mij hebt gelezen over toys met app, weet je waarschijnlijk wel dat bluetooth vaak connectieproblemen geeft. Zo ook bij de Je Joue app. De verbinding viel regelmatig weg. Meestal was het wel vrij simpel en snel om weer te re-connecten.

De app ziet er heel mooi uit. Fijne kleurtjes en het verenpatroon van de doos komt ook weer terug als achtergrondjes voor de patronen, in verschillende kleuren. Echt heel mooi. Maar mooi is niet altijd handig. In het menuutje waar je de zeven verschillende patronen ziet, zie je wel ook plaatjes, maar die plaatjes maken voor mij echt nog niet duidelijk hoe het vibratiepatroon gaat zijn. Wanneer je een patroon selecteert, zie je de mooie veren achtergrond, maar geen tekening van hoe het patroon is. Je moet dus echt onthouden welke naam bij welk patroon houdt. Als ik aan het masturberen ben, functioneert mijn geheugen niet optimaal. Vond ik best lastig dus.

De verschillende patronen

De je joue dua in mijn hand en op tafel ligt een telefoon met de je joue app aan. Je ziet de verschillende patroon-opties De je joue app met het patroon rythm aan op standje vijf. Je ziet op het scherm donkerrood gekleurde veren en aan de rechterkant de cijfers 1 tot en met 5, waarvan de 5 groter en zichtbaarder is.

Het eerste patroon laat beide motoren steady vibreren, dan volgen er twee patronen die alleen één van de motoren steady laat vibreren. De rest van de standen doen allemaal verschillende ritmes waarbij de motoren elk hun eigen ding doen. De meeste patronen vond ik ook wel echt lekker en verrassend.  Verrassend vind ik altijd fijn bij een draagbare toy, want als die te lang in een wat saaier patroon trilt, dan wen ik er op een gegeven moment aan en dan doet het me niet meer zoveel.

Je kan ook je eigen patroon knippen en plakken. Je kan dan zelf kiezen welk patroon hoe lang en hoe hard afgespeeld moet worden. Maar wanneer dat dan doorlopen is, dan stopt ‘ie. Hij herhaalt het patroon niet. Ook werd één patroon steeds niet afgespeeld. Werkt echt niet helemaal lekker dus. Ook een partner kan een patroon maken met de app en dit dan naar jou mailen. Werkte ook niet. Super jammer!

Conclusie

De je joue dua op de doos De je joue dua op de doos,

Ik vind dit wel echt een lekker trileitje. Het feit dat het staartje tegen mijn clitoris trilt voegt echt heel veel toe. Maar ik had het echt veel toffer gevonden als je de app gewoon wel echt long distance kon gebruiken. Dat is wat ik wil van een app. Anders wil ik gewoon een normale afstandsbediening er bij.

Je kan de Je Joue Dua hier bestellen bij Bol.com voor 86,95

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

4 Reacties

 1. Hoi Tess
  Volgens de productbeschrijving bij bol.com wordt de penvormige afstandsbediening standaard meegeleverd en kan je partner de toy mbv de app op grote afstand besturen. Als ik jouw review bekijk dan is de productbeschrijving van bol.com onjuist (?).

  Antwoord
  • Hai Jack,
   Ik heb mijn Dua van Je Joue zelf gekregen en dat was de versie zonder pen. Bij het product waar ik naar link op Bol staat inderdaad in de beschrijving dat je de pen daar wel bij krijgt, dus ik ga er vanuit dat dat dan ook zo is!

   Antwoord
   • Dank je Tess!
    Volgens de FAQ op eu.jejoue.com komt het partner remote control er op neer dat je partner een patroon/playlist kan maken met de app en deze kan hij/zij dan naar je toe mailen. Vervolgens kun je dit patroon met je eigen mobiel afspelen en dit wordt dan mbv bluetooth doorgegeven aan de toy.
    Niet echt wat je verwacht bij partner remote control.

    Antwoord
    • Ja, dat weet ik, dat staat ook in mijn review onder het kopje ‘de verschillende patronen’, maar het werkte dus niet.

     Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.