Jboa van Velv’Or | Cockring review

01-08-2018

Na mijn review over de Velv’Or Jnaja kreeg ik van Jelle van Velv’Or de JBoa opgestuurd in ruil voor een eerlijke review.

Velv’Or

Velv’Or is een bedrijf dat in 2006 is opgericht door Jelle, zijn zoektocht naar een goede cockring leverde niet het resultaat dat hij zocht en samen met een edelsmid maakte hij een gebogen ring om beter aan zijn wensen te voldoen.

Pas in 2011 is Velv’Or ingegaan op de vele verzoeken van consumenten, distributeurs en anderen om een meer toegankelijke versie van deze ring te maken. De Jnaja was geboren.

Inmiddels zijn er meerdere producten van Velv’Or te koop. Buiten de Jnaja en zijn pendule loze broertje de Jnada zijn er ook de Jnata (met een langere pendule) en de Jnamo alwaar de ring een soort “vogelnestje” is.

Al deze 3d geprinte ringen zullen (ik heb buiten de Jnaja er geen kunnen testen) waarschijnlijk geweldig zijn.

Maar mocht je toch iets  “simpeler” willen dan is er de eenvoud en elegantie van de Jboa.

JBoa

Je denkt meteen aan een slang als je JBoa hoort. Een grote lange wurgslang van bijna 15 kg. Nu is de JBoa inderdaad gemaakt om je bloedstroom enigszins te beperken, net zoals een wurgslang dat zou doen.

Echter is de JBoa iets subtieler dan een enorme wurgslang. Je hebt inmiddels wel gezien hoe de Jboa er uit ziet. Een zwarte siliconen band die door een roestvrij stalen kokertje loopt, enige restrictie dus, maar je piemel wurgen, nee dat doet hij zeker niet.

Elegant, compact en functioneel dus.

Velv'or jboa

JBoa Cockring als klassieke cockring

De JBoa is een zogenaamde lus cockring. Dit soort cockringen die je in allerlei soorten en maten voor niet veel geld kan krijgen is bedoeld om de basis van je harde penis te plaatsen om zo je penis harder te maken en de periode van erectie te verlengen.

In tegenstelling tot de JNaja heb je de ring dus niet helemaal om je penis en ballen heen. Dat vind ik persoonlijk wat minder, maar dat is een kwestie van smaak en voorkeur, ik vind juist het gevoel dat je hele geslachtsdeel (echt dat woord) omringt is echt heel erg prettig.

Ik heb ook al eens wat andere versie van lus cockringen geprobeerd. Deze vielen eigenlijk allemaal tegen, niet alleen functioneel, maar ook vooral esthetisch zag het er niet heel leuk uit.

De meesten gingen lastig om, of vielen halverwege af, of sneden in je penis. Al met al geen pretje.

Ik was bang dat de JBoa daar geen uitzondering op was, maar gelukkig heeft Velv’Or echt nagedacht over dingen en is de JBoa uitermate comfortabel en blijft goed zitten.

JBoa meenemen

Wat ik dus echt een dikke vette plus vind is dat de JBoa zijn eigen kleine kokertje heeft waar je je JBoa goed en discreet kan opbergen. De zwarte koker is zo compact dat je hem zo in je zak kan doen zonder dat het opvalt.

Je zou hem zo maar in je sigaren etui kunnen doen (als je natuurlijk zoals ik wel eens een sigaar rookt (ja foei, heel slecht, I know) en een etui hebt).

Kortom, niemand die ziet dat je hem bij je hebt.

Velv'or jboa

De JBoa gebruiken

Het gebruik is dus ook eenvoudig. Je doet de lus om je (harde) penis en duwt hem zo ver mogelijk tegen de basis van je penis aan. Je trekt aan de twee uiteinden en zo trek je hem strak (luister wel naar je lichaam) om je penis heen. De stalen koker en de twee uiteinden “bungelen” dan onder je penis en je kan aan de gang.

Let wel, dit soort ringen zijn niet gemaakt voor lang gebruik, het is aan te raden de JBoa dan ook niet meer dan 30 minuten om te houden. Want, bloedstromen beperken is natuurlijk (zeker niet voor langere tijd) niet “gezond”, niet dat je piemel er van af valt, maar verstandig gebruik is belangrijk.

Luister dus ook naar je lichaam, elke dag, of elke keer als je de JBoa gebruikt weer. Als het zeer doet, teveel knelt of welke signaal je lichaam ook geeft, wees niet eigenwijs maar stop met het gebruik, je lichaam weet echt wel wat het op dat moment wel of niet kan hebben.

Alle veiligheid even daargelaten blijft de JBoa goed zitten, voelt de roestvrij stalen koker, “fijn zwaar” en is het al met al echt een leuke toevoeging aan je vrijpartij.

Velv'or jboa

Conclusie

Velv’Or is een bedrijf waar wij als Nederlanders best trots op mogen zijn, het maakt mooie en vooral ook goed functionele ringen. Om mensen het “EnRinged” gevoel te laten hebben. De JBoa draagt daar ook zeker aan bij. Een prettige lus cockring die eenvoudig maar elegant is. Van echt hoogwaardige materialen is vervaardigd en dat draagt bij aan het gebruiksplezier en -gemak.

Zeker gezien de prijs kan je hem niet laten liggen, ja hij is misschien een stukkie duurder dan een standaard lus cockring, maar met de JBoa doe je wel veel langer dan zo’n goedkoop prulletje.

Doordat je hem zo makkelijk en discreet kan meenemen, is de JBoa ook ideaal voor op reis of onderweg, ik denk dat je je euros niet snel beter kan besteden.

Je koopt een JBoa of andere ready to wear producten vanaf € 29,- bij VelV’or

 

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.