Ivy Toys Kollosos

03-06-2019

Dildo review door Tess: Ivy Toys Kollosos

Een tijdje terug zag ik Ivy Toys op Instagram. Een Duits bedrijf dat zelf dildo’s maakt. Hele aparte dildo’s ook nog eens. Het deed me een beetje aan het bekende, Amerikaanse Bad Dragon denken (waar later deze maand nog een review over komt!). Maar dan wel iets minder ‘freaky’ en een eigen stijl. Wat me gelijk opviel waren de prachtige kleuren en aparte modellen. Ik kreeg van Ivy Toys de Kollosos opgestuurd, in ruil voor mijn review.

De verpakking en specs van de Ivy Toys Kollosos

Ivy toys kollosos Ivy toys kollosos

Ik kreeg de Ivy Toys Kollosos in een heel mooi blik. Dat vind ik dus echt tof, het ziet er mooi uit en je kan je dildo daar prima in bewaren. Op het deksel staat het logo van Ivy Toys en het is een schroefdeksel. Je draait ‘m dus echt dicht, dus ook al zou ‘ie vallen, je dildo rolt er niet zomaar uit. Lekker discreet.

De Kollosos is hand gemaakt van siliconen. Helemaal bodysafe dus. Bij siliconen sextoys kan je beter geen glijmiddel op siliconenbasis gebruiken.

De indrukwekkende looks van de Ivy Toys Kollosos

Ivy toys kollosos Ivy toys kollosos

Ik had de Kollosos en een aantal andere dildo’s van Ivy Toys al gezien bij Euphoria in de winkel toen we daar een vlog opnamen. Maar toen ik mijn eigen exemplaar kreeg, was ik toch weer onder de indruk. Deze dildo heeft zoveel mooie details. De kleuren zijn echt geweldig, ik hou hier heel erg van. Maar ook de vorm is zo bijzonder. Natuurlijk zijn er zoveel dildo’s met ribbels, of een eikelvorm, maar zoveel details heb ik nog niet eerder gezien.
Aan de achterkant lijkt het net of de dildo een soort ruggengraat heeft met daaromheen een soort schubben of slangenhuid. Aan de voorkant heeft ie ribbels met kleine bobbeltjes er op en ook de onderste rand van de eikel heeft die bobbeltjes. De eikel zelf is ook nog geribbeld. En de basis van de dildo is ook zo apart. Ik moet zeggen dat ik eerst niet zo weg was van de look van de basis. Maar nu ik ‘m wat langer heb, ben ik ‘m toch gaan waarderen. Het lijkt net of de dildo uit rotsen omhoog komt ofzo. Ik vind het eigenlijk wel koel. En dan de onderkant nog. Daar zie je de mooie ‘swirls’ van het siliconen en in het midden weer het logo van Ivy Toys. Maakt het helemaal af zo’n detail.

Hoe voelt de Kollosos?

Ivy toys kollosos Ivy toys kollosos

De Ivy Toys Kollosos voelt stevig aan. Siliconen heb je in allerlei verschillende soorten, het een voelt zachter aan en het ander wat steviger, maar dit is een vrij stevige variant. Als je in deze Ivy Toys dildo knijpt, deukt ‘ie nauwelijks in. Ik heb er nog geen goede Nederlandse vertaling voor kunnen vinden, maar dit materiaal heeft wel wat ‘drag’. Dus als je met je vinger er overheen wilt glijden, dan glijdt dat niet soepel, alsof je vinger een beetje blijft hangen. Het is zeker niet zo dat het siliconen plakkerig aanvoelt, maar nou ja, hij heeft dus ‘drag’. Ik vind het bij dildo’s altijd belangrijk om glijmiddel te gebruiken, maar bij een dildo met ‘drag’ vind ik dat extra belangrijk. Ik wil wel dat het allemaal gewoon soepel glijdt. Er zit ook echt enorm veel structuur op deze dildo, dus ik gebruikte een ruime hoeveelheid Pjur Woman Nude. Waterbasis glijmiddel, want siliconen glijmiddel en siliconen seksspeeltjes gaan niet samen.

Grote dildo

Ivy toys kollosos Ivy toys kollosos

De Ivy Toys Kollosos is niet lang, maar wel dik. Ik ben normaal niet zo van de afmetingen, maar op het dikste punt is de omtrek 17,5 centimeter. Wat heel grappig is, de dildo waar ik gisteren een review over postte, de Ylva & Dite Hyperion, heeft een omtrek van 18 centimeter op z’n dikste punt. Maar een halve centimeter dikker dus. Maar die is enorm lang en oogt daardoor in z’n geheel veel groter. Toen ik een foto van de Hyperion in mijn Instagram stories postte (volg je me daar al? Ik heb een nieuw account) kreeg ik echt een record aantal reacties. Iedereen was in shock over hoe groot die dildo was. Terwijl je natuurlijk helemaal niet de hele lengte gebruikt, en de omtrek valt dus eigenlijk wel mee. Of in elk geval in vergelijking met de Ivy Toys Kollosos.

Het is natuurlijk per persoon verschillend hoe makkelijk je toys in kan brengen in de vagina, maar ik heb er meestal niet zoveel moeite mee. Maar met deze Kollosos moest ik toch echt even rustig aan doen en mezelf goed voorbereiden. Hij is écht dik. Gelukkig begint de top iets smaller, dat maakt het makkelijker. Maar jeetje, wat een hoop stimulatie krijg je van deze dildo. Al die ribbels, bobbels, hobbeltjes, wow! Ik vind het echt een mega heftige dildo. Zeker gecombineerd met het formaat en de stevigheid. Na het inbrengen moest ik echt even pauzeren, zodat mijn lichaam er aan kon wennen.

Geen dildo voor elke dag

Ivy toys kollosos Ivy toys kollosos

Daarna is het ook nog wel voorzichtig beginnen. Even wennen aan het gevoel. De basis van de dildo is best wel groot, maar ligt echt perfect in de hand. In mijn hand tenminste. Ik vind dit echt super comfortabel vasthouden. Dat heb ik eigenlijk nog niet eerder bij een dildo gehad. Ik denk dat dit voor mensen die last hebben van hun handen/vingers, of die snel kramp krijgen bijvoorbeeld, echt heel fijn is.
De kop van de Kollosos is gebogen en stimuleert mijn G-spot, maar ik merk dat ik niet zo goed stevig durf te bewegen. Dit is zeker geen dildo voor elke dag.

Ik vind deze dildo het lekkerst als ik echt heel opgewonden ben. Als de remmingen een beetje verdwenen zijn en ik gewoon zorgeloos kan genieten van deze super heftige stimulatie. Maar dat is dus bij mij niet elke dag zo. Maar als het zo’n dag is, dan heeft deze Ivy Toys Kollosos wel de wow-factor.

Conclusie

Ivy toys kollosos Ivy toys kollosos

Ik denk dat deze dildo geschikt is voor jou als je al meerdere seksspeeltjes hebt en je wilt wel wat meer. Meer formaat, meer stimulatie, heftiger. Want dat is deze Ivy Toys Kollosos zeker: heftig. Hij is enorm mooi gemaakt en je ziet zulk soort dildo’s echt niet veel. Dus ik vind het wel echt wat bijzonders.

Je kan de Ivy Toys Kollosos hier  bestellen bij Euphoria voor 200 euro.
En hier vind je de andere Ivy Toys dildo’s bij Euphoria (vanaf 37,50 euro)

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Heey tess,

    Ik sta op het punt een speeltje van ze te bestellen en ik heb een specifiek vraagje over de stevigheid. Ik las in je review dat je deze siliconen stevig aan vond voelen, maar welke firmness heb je uitgekozen? Ik krijg als keuze optie standard, medium en soft waarvan ik op basis van je review geneigd ben om voor soft te gaan.

    Antwoord
  2. Hey Tess, what colorization is this dildo? White + Pink? It looks sweet

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.