Iroha Temari – review

14-08-2020

Iroha is deel van Tenga, je weet wel, van die goede masturbators. Alle Iroha vibrators die ik tot nu toe getest heb, zijn super zacht en squishy. En toch bodysafe! Maar deze Iroha Temari is anders. Niet zacht en squishy en hij lijkt een beetje op een deoroller. Hij deed me een beetje denken aan de Klittra of Sweden. Maar hij bleek toch wel anders.

Specs

Materiaal: Siliconen, ABS-plastic en PC (het PC materiaal zit in de binnenkant van de toy), helemaal bodysafe
Oplaadbaar: Ja, met een magnetisch USB-kabeltje
Standjes: 4 steady standjes en 2 patronen
Waterproof: Ja, tot 50cm
Verkoopprijs: 90 euro, hier te koop bij Bol.com
Is ’t wat? Ik vind β€˜m lekker!

De verpakking en de inhoud

De iroha temari naast de verpakking, waarvan je de voorkant ziet. Je ziet een vierkant doosje, met een foto van de toy. Op de bovenkant van het doosje zie je hetzelfde printje als je op de iroha temari ziet. De iroha temari en de achterkant van de verpakking

De Iroha Temari, ik heb overigens de KazΓ© variant, er zijn nog twee andere Temari’s, met andere printjes, zit in een vierkant doosje. Het ziet er leuk en best wel cute uit. Het printje dat op het vibrerende deel zit, zie je terug op de bovenkant van de doos. Op de zijkanten zie je het bloemetje wat ook op het dekseltje van de toy zit. Zulke details maken het wel echt af. Op de achterkant en onderkant vind je alle informatie die je nodig zou hebben als je deze toy in een winkel zou willen kopen.

In het doosje vind je naast het seksspeeltje zelf het magnetische USB-oplaadkabeltje en de gebruiksaanwijzing.

Mijn eerste indruk van de Iroha Temari

De inhoud van de verpakking: de iroha temari, het oplaadkabeltje en de gebruiksaanwijzing Close-up van het oplaadkabeltje van de iroha temari, je ziet de tekst iroha op het  stekkertje staan.

Zoals ik al zei, deed deze vibrator me een beetje denken aan de Klittra of Sweden, wat een vibrator gebaseerd op een deoroller was. Het balletje van de Klittra kon echt rollen, zoals een echte deodorantroller ook doet. De Iroha Temari is anders. Het is eigenlijk een halve bal, die wel alle kanten op kan bewegen, maar niet rolt. Het balletje is heel flexibel en bedekt met een laagje siliconen waardoor het een beetje zacht aanvoelt. Er zit ook een stofwerende topcoat op, die ook daadwerkelijk werkt. De Iroha Temari trekt geen stof aan. Dat is toch wel heel fijn.

Ik vind dit seksspeeltje er echt leuk uitzien. Het printje onder het laagje siliconen is heel apart, ik heb dit nog niet eerder gezien bij een toy. Ik vind het ook leuk dat er een dekseltje bij zit. Voor mezelf vind ik dat leuk omdat het er leuk uit ziet, maar het maakt de toy natuurlijk ook super discreet. Al denk ik dat zonder dekseltje de meeste mensen dit ook niet als een seksspeeltje zouden herkennen eigenlijk.

De Test van de Iroha Temari

De iroha temari in mijn hand, zoals ik hem vast zou houden als ik 'm ging gebruiken. Ik druk de iroha temari op het ondergrondje.

Glijmiddel maakt alle sextoys beter! Maar bij een toy zoals de Iroha Temari is glijmiddel wel extra belangrijk. Dit is een speeltje dat bedoeld is om mee te bewegen en siliconen glijdt van zichzelf niet zo makkelijk. Lekker veel waterbasis glijmiddel gebruiken dus. Ik gebruikte Pjur Woman Nude, omdat dat erg lekker voelt en geen irriterende ingrediΓ«nten voor mijn vagina bevat.

De vibraties van de Iroha Temari zijn best wel goed. Ze zijn lekker diep en best krachtig. De hardere standjes worden iets minder diep, maar ik vind ze nog steeds echt lekker voelen.

Meestal gebruik ik een vibrator vooral heel gericht. Ik zet β€˜m tegen mijn clitoris en beweeg meestal verder niet heel veel. Maar deze vibrator is natuurlijk wel echt bedoeld om mee te bewegen. Dus dat deed ik dan ook. Door hoe flexibel de bal is, is het echt makkelijk om alle kanten op te bewegen. Het leuke van een sextoy als de Iroha Temari vind ik dat ik weer eens andere manieren van masturberen ontdek. Dat vind ik altijd leuk en ik denk dat het ook goed is voor mij, die afwisseling.

Flexibele bal

Zelf hou ik eigenlijk meer van pinpoint stimulatie en dat is niet iets wat deze Iroha vibrator biedt. Maar toch vond ik β€˜m heel erg lekker. Wanneer ik een beweging maakte over mijn binnenste schaamlippen, richting mijn clitoris, en dan bij mijn clitoris even stoppen en iets meer druk uitoefenen, dat was Γ©cht heel fijn. De bal is niet alleen flexibel naar alle zijkanten, maar ook als je β€˜m indrukt, geeft β€˜ie wat mee. Je kan er dus best wat mee drukken zonder dat het pijnlijk voelt.

Ik werd er wel echt blij van. Dit was niet iets wat ik van tevoren bedacht had, maar al doende kwam ik er achter dat deze beweging super goed voor mij werkte. Ik had dan ook geen moeite om een orgasme te krijgen van deze sextoy. Natuurlijk kan je deze Iroha Temari ook heel goed gebruiken op andere delen van het lichaam, waar je het maar lekker vindt.

Het knopje en het geluid

De onderkant van de iroha temari met het knopje De iroha temari met het dekseltje er op, naast de zijkant van de verpakking. Je ziet op beide items hetzelfde bloemetje

Op de onderkant van de Iroha Temari zit één knopje. Daar moet je het mee doen. Nu heeft β€˜ie ook maar zes standjes, dus dat is nog wel goed te doen. Maar toch zou ik van een sekstoy in deze prijsklasse wel verwachten dat er twee knopjes op zouden zitten: een omhoog en omlaag knopje. Ik zou dat wel fijner vinden. Maar ik moet zeggen dat ik me er niet heel erg aan gestoord heb. De patronen vond ik niet echt interessant, zoals meestal het geval is, dus ik hield het bij de steady standjes. Het knopje is ook makkelijk in te drukken en te bereiken als je de toy vast hebt, dus dat scheelt ook weer.

Ik had op de verpakking al gelezen dat je weinig vibratie in je hand zou voelen, en dat is niet gelogen. Je voelt het een héél klein beetje, maar echt minimaal. Het geluid is ook best bescheiden. Fluisterstil zou ik niet zeggen, maar het is verre van hard. Vooral is het geluid niet irritant. Ik heb gemerkt dat de toon van het geluid nogal kan bijdragen aan hoe irritant of aanwezig ik het ervaar. Deze toon vond ik heel goed te doen.

Het schoonmaken is wel iets om op te letten, want aan de zijkanten van de bal zit een geultje. Met je vinger kan je hier maar moeilijk bij en met een handdoek of stukje keukenrol ook. Dus zowel met het schoonmaken als het droogmaken (of laten drogen) even goed opletten!

Conclusie

Close-up van de bol van de iroha temari Het deel van de iroha temari dat heel moeilijk schoon te maken is

De Iroha Temari heeft mij een boel lekkere orgasmes gegeven. Ik was best verrast over hoe leuk en lekker ik het vond om deze toy te gebruiken, zeker omdat ik normaal meer van pinpoint stimulatie hou. Ik vond het leuk om weer net op een andere manier te masturberen met deze sekstoy. De vibraties zijn goed, de flexibiliteit van de bal is goed, het geluid is goed, de look is goed, het materiaal is goed. Er valt niet echt iets slechts over deze toy te zeggen. Behalve misschien dat β€˜ie redelijk aan de prijs is. Maar ik denk dat je daar dan ook wel een degelijke, goede toy voor terug krijgt.

Je kan de Iroha Temari hier bestellen bij Bol.com voor 90 euro.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.