Iroha Rin Plus | Sextoy review

01-06-2020

Iroha, onderdeel van Tenga, staat bekend om zijn zachte, squishy, vibrators. Vorig jaar schreef ik over de eerdere versie van de Iroha Rin, zonder plus. Een kleine vibrator met een super zacht bolletje aan de bovenkant. Dat was een fijne vibrator, maar hij werkt op batterijen en de vibraties waren echt te zacht. Nu is er de Iroha Rin Plus! Deze Iroha vibrator is net iets groter en oplaadbaar. Zou deze Plus versie beter werken?

Specs

Materiaal: Siliconen, ABS en PC (van binnen)
Oplaadbaar: Ja
Standjes: Zes standen, waarvan vier steady
Waterproof: Ja, tot 50 cm onderwater.
Verkoopprijs: 64,95, hier te koop bij Bol.com
Is het wat? Ja, zeker als je van zachte vibrators houdt.

De verpakking van de Iroha Rin Plus

De iroha rin plus naast zijn verpakking. Het doosje is wit, maar de boven en onderkant zijn groen. Op het doosje zie je een foto van de vibrator met daaromheen glimmende bloesem. Ook zie je de naam van de vibrator met glimmende letters. De verpakking van de iroha rin plus, met de vibrator met aan de boven en onderkant de vierkante plastic dingetjes, de gebruiksaanwijzing, het usb-oplaadkabeltje en het waarschuwingspapiertje.

Dit vind ik nou een mooie verpakking. Het past bij wat je veel nu ziet: een witte doos met een foto van de toy, maar het heeft toch wat extraโ€™s. De gouden bloemetjes, de groene appeltjes, de groene onder- en bovenkant. Die details maken het net even af.

Wat ik ook fijn vind, is dat er weinig plastic gebruikt wordt in de verpakking. Er zitten twee kleine plastic stukjes boven en onder in de doos om de vibrator recht en stil te houden, in plaats van een hele plastic inlay. Onder het onderste plasticje zit het USB oplaadkabeltje, en naast de vibrator vind je ook een gebruiksaanwijzing en een papiertje met de belangrijkste aanwijzingen in de doos.

Afschrikwekkende gebruiksaanwijzing

De iroha rin plus ligt op de gebruiksaanwijzing. Je ziet een hele lijst met allemaal waarschuwingen. Close-up van het oplaadkabeltje. Op het usb-stekkertje zie je iroha staan en op het deel bij het magneetje zie je een bloemetje.

De gebruiksaanwijzing is wel een opvallende. Er staat een hele lijst met zaken waar je allemaal op moet letten. Onder andere dat je de vibrator niet met heet water mag schoonmaken, dat je โ€˜m niet langer dan 15 minuten op hetzelfde lichaamsdeel mag gebruiken, dat je โ€˜m niet mag inbrengen in je lichaam, dat je โ€˜m niet mag gebruiken als je moe bent en dat je โ€˜m na gebruik uit moet zetten om ongelukken te voorkomen. Je zou er bijna bang van worden.

Het zijn in elk geval wel opmerkelijke waarschuwingen, die ik eerder nog niet tegen ben gekomen. Ik heb me tijdens het testen niet aan alle regels gehouden. Zo heb ik de Iroha Rin Plus wel langer dan een kwartier gebruikt en ik heb โ€˜m ook ingebracht en ik geloof dat ik ook wel een keer moe was toen ik โ€˜m gebruikte. Ik denk dat ieder wel voor zichzelf kan inschatten wat โ€˜ie wel en niet verantwoord vind om te doen.

De verschillen tussen de Iroha Rin en de Iroha Rin Plus

De iroha rin plus staat naast de iroha rin. Je ziet dat de plus langer en iets dikker is en een ander ribbelpatroon heeft. De iroha rin plus ligt aan het oplaadkabeltje, de rin is open gedraaid en je ziet de batterijen.

De Iroha Rin Plus is een klein beetje langer en een heel klein beetje dikker dan de Iroha Rin. De Iroha Rin werkt op 2 AAA batterijen en de Iroha Rin Plus is oplaadbaar met een magnetisch USB-oplaadkabeltje.

De Iroha Rin heeft 4 standjes (3 steady en 1 patroon) en de Iroha Rin Plus heeft zes standjes (4 steady en 2 patronen). Beiden hebben ze รฉรฉn knopje. Wel een hele mooie, met een bloemetje.

De voelbare strepen die over de vibrator lopen zijn zijn nu wat meer gedraaid in plaats van recht van boven naar beneden. Ook lijken ze iets dieper te zijn.

Verder lijkt het bolletje nรฉt iets minder squishy te voelen bij de Iroha Rin Plus, maar het scheelt echt niet veel.

De vibraties van de Iroha Rin Plus

Iroha rin plus in mijn hand, met mijn duim op het knopje. De iroha rin plus van onderaf gezien. Je ziet het knopje met daarop een bloemetje.

Maar, wat ik eigenlijk het belangrijkste verschil vind, zijn de vibraties. De vibraties van de Iroha Rin vielen mij wat tegen, maar dat is bij de Iroha Rin Plus niet het geval. De vibraties zijn duidelijk verbeterd.

Omdat de top van de vibrator zo zacht is, worden de vibraties natuurlijk nog steeds wel wat geabsorbeerd. Dit gebeurt eigenlijk altijd bij zachte vibrators. Daarom zijn de vibraties van de Iroha Rin Plus nog steeds niet super indrukwekkend, maar ze zijn voor mij nu zeker goed genoeg.

De Test

Ik knijp in het zachte bolletje, je ziet het helemaal indeuken. Ik duw de iroha rin plus vibrator met het bolletje op de grond. Je ziet dat het bolletje veel platter is.

Dit is een vibrator waar je eigenlijk wel glijmiddel bij moet gebruiken (ik gebruikte Sliquid Sassy), zodat het bolletje goed over je vulva kan glijden. Het bolletje voelt zo zacht, ik vind dat echt wel bijzonder voelen als dat over mijn vulva, en vooral mijn clitoris, glijdt.

Ik vond het fijn om de Iroha Rin Plus een beetje als een kwast te bewegen. Heen en weer. Omdat het bolletje zo zacht is, kon ik ook afwisselen met de hoeveelheid druk. Tijdens dat heen en weer bewegen, maar het bolletje tegen mijn clitoris drukken vond ik ookย  lekker. Zeker als de vibratie in een patroon stond.

Hoewel het volgens de gebruiksaanwijzing niet mocht, heb ik de Iroha Rin Plus ook ingebracht in mijn vagina. Ik vond dat fijn voelen door de zachtheid en de vorm.

Anders dan anders

De iroha rin plus naast een lipstick. Hij is iets meer dan dubbel zo lang als de lipstick. Close up van het onderste gedeelte van de vibrator. Het donker groene deel helemaal onderop, met de tekst iroha, daarboven het gouden bandje van abs-plastic en daarboven het lichte groen van de vibrator.

Deze vibrator is echt wel anders dan de meeste seksspeeltjes. Hij straalt voor mij ook zachtheid uit. Normaal hou ik van harde en intense stimulatie. Maar deze vibrator zorgt er voor dat ik alles zachter doe. Meer teder. En dat is niet iets wat ik elke dag wil, maar voor af en toe, als ik in zoโ€™n mood ben, vind ik het wel fijn.

De ribbels op de Iroha Rin Plus zijn ook best wel goed voelbaar. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Maar ik vond het ook leuk om daar mee te spelen. Dit is echt zoโ€™n vibrator om te gebruiken als je zin hebt om echt even de tijd te nemen voor je masturbatie-sessie. Dat je even kaarsjes aansteekt of sfeerverlichting aanzet, een fijn muziekje, lekker glijmiddel en dan ontdekken wat je allemaal fijn vind voelen. Dit is er niet รฉรฉn voor even snel met je geilste pornofilmpje erbij.

Niet per se mijn voorkeur

De iroha rin plus op het doosje, waarvan je de zijkant ziet met glimmende bloesem en groene appeltjes. Close-up van de ribbels van de iroha rin plus

 

Normaal zou ik echt voor andere toys kiezen. Pinpoint stimulatie, super harde vibraties, intense luchtdrukstimulatie, groter formaat, dat soort dingen. Deze vibrator past dus niet per se bij mijn voorkeuren en ik weet ook niet hoe vaak ik โ€˜m er zelf nog bij zou pakken, maar ik heb toch wel echt genoten van deze sextoy. En ik denk ook dat er zeker mensen zijn bij wie deze vibrator juist wel heel goed past. Iedereen houdt natuurlijk van iets anders. Wanneer je juist houdt van dat zachte, ronde, tedere, dan is dit echt een hele goede vibrator. Want met de verbeteringen, is dit gewoon echt een goed seksspeeltje.

Conclusie

Dit is echt een goede vibrator. Hij nodigt uit tot je vulva verkennen, op een zachte, tedere manier. De vibraties zijn goed, ondanks dat ze wel deels geabsorbeerd worden door het zachte bolletje. Voor mensen die op zoek zijn naar een zachte vibrator, of gewoon een wat liever seksspeeltje, is dit zeker een aanrader!

De Iroha Rin vibrator is hier te koop bij Bol voor 64,95

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.