Iroha Petit Lily – review

29-10-2021

Een ‘disposable pleasure item’ gemaakt van 98% water. Ik stond even raar te kijken toen ik voor het eerst las over deze Iroha Petit. Hij is er in drie uitvoeringen, ik kreeg de Iroha Petit Lily van Iroha/Tenga. En ik was heel benieuwd wat dit nu eigenlijk voor seksspeeltje was.

Specs

Materiaal: Water (98%), Agar, Moisturizer (Propylene Glycol), Solubilizer (PEG-40 Hydrogenated Castor Oil), Phenoxyethanol, Methylparaben
Oplaadbaar: n.v.t.
Standjes: n.v.t.
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 7,95 euro, hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Ja, ik vind het leuk.

Verpakking en inhoud

De iroha petit lily in de verpakking. De iroha petit zit in het plastic cupje. Daar naast ligt de gebruiksaanwijzing.

De Iroha Petit zit in een heel klein doosje. Het is ook maar een hele kleine toy, dus dat is prima. De Iroha Petit zelf zit in een soort plastic cupje, wat dezelfde vorm heeft als de bovenkant van de Petit. Dit zie je al door de verpakking heen, dus dan heb je al een beetje een idee van de inhoud. Verder staat er wel een heel klein beetje informatie op de verpakking, maar ik had nog steeds niet een heel duidelijk idee bij wat ik kon verwachten.

In de verpakking vind je dus het plastic cupje waar de Iroha Petit Lily in zit. Het deed me denken aan zo’n fout jelly puddinkje. Er zit ook water in de verpakking, dus dat moet je er eerst even uit gooien.

Ook is er natuurlijk gebruiksaanwijzing. Ik dacht dat er hierin wat tips zouden staan over het gebruik van de Iroha Petit Lily, maar eigenlijk waren het alleen maar veiligheidswaarschuwingen. Zo staat er ook ‘op afstand houden van hete, vochtige plaatsen’ en daar moest ik toch wel om grinniken. Er staat verder niet hoe je het product zou kunnen gebruiken en of je daar dan bijvoorbeeld nog glijmiddel bij zou moeten gebruiken. Ook werd mij hieruit niet duidelijk of je de Lily slechts één keer kan gebruiken, of dat dat vaker kan. Bij navraag bleek dat hij echt voor eenmalig gebruik bedoeld is.

Mijn eerste indruk van de Iroha Petit Lily

Iroha petit lily – review De iroha petit lily in mijn hand

Ik vond het helemaal leuk om mijn puddinkje sextoy open te maken. Er zat inderdaad een beetje water in. Ik neem aan dat dit is om te voorkomen dat de Iroha Petit uitdroogt. Je moet een beetje in de verpakking knijpen om ‘m los te krijgen. Net zoals bij een Mona pudding.

De Iroha Petit heeft een stukje plastic, zodat je je vingers daar precies tussen kan schuiven. De Lily zelf voelt behoorlijk glad, dus het is heel fijn dat je ‘m zo toch makkelijk vast kan houden. En als je ‘m neerzet, lijkt het net een taartje op een taartplateau. Ik vind dat helemaal leuk.

Het materiaal voelt echt anders dan elk materiaal wat ik eerder heb gevoeld. Het voelt heel glad en het is ook vochtig. Het voelt een klein beetje zacht aan, maar niet zo zacht als ik had verwacht. Het is vergelijkbaar met een normale siliconen dildo. Je kan het wel een beetje indeuken en bewegen, maar niet te veel. Maar dat hele gladde, nattige, dat is echt super apart.

Hier zit een luchtje aan

Close-up van de iroha petit. Je ziet dat het materiaal een beetje nat is. De iroha petit op de gebruiksaanwijzing.

Wat me ook vrij snel opviel, was dat de Iroha Petit Lilly wel echt ruikt. Er zit duidelijk parfum in. Ik vind het overigens niet echt een lekker luchtje (het doet me denken aan toiletspray of zo’n goedkope kamerparfum. Nu ben ik van mening dat er echt geen parfum hoort te zitten in sextoys of andere dingen die in de buurt van je vagina komen. Parfum kan allerlei irritaties in je vagina veroorzaken.

Ik heb het nagevraagd bij Iroha, en ze vertelden mij dat er maar héél weinig parfum in zit. Slechts 0,01% van de agar in dit product (wat dus niet meer dan 2% van de toy kan zijn, want 98% is water) zit parfum. Ze hebben hiervoor gebruik gemaakt van yuzu en ylang-ylang natuurlijk extract en een klein beetje synthetisch parfum. Ook hebben ze het getest en daaruit bleek dat het niet irriterend of schadelijk is.

Dat klinkt allemaal best prima. Alsnog vind ik het geen goede keuze. Ik begrijp niet waarom er überhaupt parfum in een sextoy zou moeten zitten. Persoonlijk wil ik het risico op een geïrriteerde vagina liever niet lopen en zo’n luchtje voegt voor mij ook niks toe aan mijn masturbatie-ervaring.

De Test van de Iroha Petit Lily

De iroha petit tussen mijn vingers De iroha petit tussen mijn vingers, gezien van de andere kant.

Ondanks het parfum, besloot ik het er toch op te wagen, want ik was wel heel nieuwsgierig naar deze nieuwe, gekke sextoy. Het is niet de bedoeling om de Iroha Petit  in de vagina in te brengen, dus ik ging er maar een beetje vanuit dat het goed zou komen.

Normaal begin ik altijd over glijmiddel, maar omdat de Iroha Petit al zo glad en nat voelt, heb ik er geen extra glijmiddel bij gebruikt. Natuurlijk kan dit wel, als je daar wel behoefte aan hebt.

Het is, denk ik, de bedoeling dat je met de Iroha Petit Lily over je vulva beweegt en dan met name over je clitoris. De Lily voelde vrij koud aan, maar je kan ‘m ook makkelijk opwarmen door ‘m even tussen je handen te houden. Ook kan je ‘m in de koelkast lekker, als je ‘m nog kouder wilt hebben.

Het voelde verrassend lekker om te masturberen met deze Iroha Petit Lily. Ik had er op zich niet zulke hoge verwachtingen van, omdat ik nu eenmaal hou van toys die hard en diep vibreren, of mijn clitoris door middel van luchtdruk stimuleren. Dildo’s kan ik ook erg waarderen, maar dan vaginaal. De Iroha Petit is niet bedoeld om in te brengen in de vagina.

Het materiaal voelt echt heel fijn tegen mijn vulva. Wanneer ik met de Lily over mijn clitoris streek, voelde dat echt weer heel anders dan wanneer ik dat gewoon met mijn vingers doe. De vorm van de Lily is ook heel leuk. Er zijn eigenlijk vier ‘bloemblaadjes’ en in het midden heb je ook nog een soort bolletje. Deze vorm, gecombineerd met het aparte gevoel van het materiaal, werkt wel heel stimulerend.

De Iroha Petit Lily als slow-sex toy

De iroha petit in mijn hand. De iroha petit, je ziet het voetje en de onderkant.

Dit is niet zo’n toy waar je ineens een keihard overrompelend orgasme van krijgt en je blijft liggen met zo’n gevoel van ‘wat de fuck is me net overkomen?’ Dit is meer zo’n slow-sex toy.  Een seksspeeltje waar je gewoon langzaam en rustig kan genieten. Ik vond het heel leuk om een heel ander gevoel te ervaren. Een hele andere manier van stimulatie.

Gewoon lekker rustig alle plekjes ontdekken. Kijken welke beweging fijn voelt, hoeveel druk, welke kant op, wat er allemaal kan. Het voelt als een hele lieve manier van masturberen.

Ik denk dat deze toy heel geschikt is voor mensen die een ‘normale’ sextoy nog wat te eng of te heftig vinden, maar die het wel leuk vinden om eens wat te proberen. Maar ook voor mensen die wel al toys hebben, maar gewoon in zijn om een keer iets anders te proberen. Want de Iroha Petit Lily is wel echt anders dan andere toys.

Conclusie

Ik vind de Iroha Petit Lily echt wel een toffe toy. Het materiaal is super bijzonder en voelt glad en nat aan. Je kan ‘m makkelijk vasthouden met het handgreepje en de vorm is lekker stimulerend.

Deze toy is laagdrempelig en toch heel lekker. Het is jammer dat er parfum in zit, dat had van mij echt niet gehoeven, en dat je ‘m maar één keer kan gebruiken. Maar verder is dit echt wel een leuk, nieuw concept.

Je kan de Iroha Petit Lily hier bestellen bij Easytoys voor 7,95 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.