Iroha+ Kushi

17-05-2024

De sextoys van Iroha zijn vaak super zacht en squishy. Dat heeft de Iroha+ Kushi ook wel, maar toch voelt hij net wat anders dan de meeste toys uit deze serie. Ik kreeg ‘m van Iroha zelf. Wist je trouwens dat Iroha onderdeel is van Tenga, het bekende masturbatormerk waar Jay altijd zo enthousiast over is?

Specs

Materiaal: siliconen (bodysafe)
Oplaadbaar: ja
Standjes: 8, waarvan 5 steady
Waterproof: ja (tot 50 cm diepte)
Verkoopprijs: 117 euro, hier te koop bij Tenga
Is ’t wat? Ja, wat een leuk ding!

Wat is er nieuw in de Iroha+ Kushi

De Iroha+ Kushi is vernieuwd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de nieuwe features niet heel spannend vind. Zo heeft ie een nieuw vibratiepatroon, zijn de ribbels wat dieper, is ie ook in een lichtroze kleurtje beschikbaar en is er een nieuwe, compactere, lader. Dus ik denk dat als je al een Kushi hebt, dat je niet gelijk naar de winkel hoeft te rennen voor deze verbeterde versie. Maar als je er nog geen hebt, lees dan vooral verder, want dit is wel echt een hele leuke sextoy!

Multifunctionele sextoy

Zoals ik al zei, staan de Iroha toys bekend om hun zachtheid. Het zijn echt van die super squishy toys, die gewoon al lekker voelen in je hand. De Kushi voelt aan de zijkanten niet zo squishy, maar bovenop en in het puntje weer wel. Alsnog voelt hij wel echt lekker, moet ik zeggen. Ik vind de vorm van de Iroha+ Kushi ook wel echt heel tof. Het doet me heel erg denken aan een schelp, zeker in dit lichtgele kleurtje. Maar behalve dat ik de vorm er echt leuk uit vind zien, is het ook voor een sextoy een hele toffe vorm. Want je hebt die bovenkant met al die ribbels, de gladde achterkant, maar ook het puntje. Je kan dus meerdere vormen van stimulatie proberen en afwisselen en dat vind ik altijd echt iets heel goeds bij sextoys. Als je nog niet precies weet wat je lekker vindt, dan is het fijn om mee te experimenteren. Maar ook als je dat wel al weet, is het fijn dat je wat kan afwisselen. AlsΒ  je altijd dezelfde vorm van stimulatie gebruikt, kan je daar helemaal aan gewend raken en dan kan het moeilijker zijn om op een andere manier klaar te komen. Als je dat geen probleem vindt, is dat natuurlijk helemaal goed. Maar als je dat wil voorkomen, is afwisseling wel een goed idee.

Lube it up!

Ik zeg het in bijna al mijn reviews: glijmiddel maakt sextoys lekkerder. En dat geldt ook voor de Iroha+ Kushi. Gebruik een beetje waterbasisglijmiddel en de toy glijdt veel lekkerder over je vulva (of welk lichaamsdeel dan ook). Ik weet dat veel mensen zeggen dat ze geen glijmiddel nodig hebben, maar het gaat ook niet om nodig hebben (al hebben sommige mensen het wel nodig en dat is ook helemaal okΓ©!). Het maakt het gewoon nog lekkerder. Probeer het gewoon eens! Ik raad je wel aan om een glijmiddel zonder glycerine en parabenen te kiezen, omdat die de vagina kunnen irriteren. Goede opties zijn Sliquid Sassy, Pjur Woman Nude of YesForLove Natural Lubricant.

De test van de Iroha + Kushi

Met mijn glijmiddel er bij kon ik beginnen met testen. Ik begon met de bovenkant van de Kushi, omdat ik daar het meest benieuwd naar was. Ik heb wel vibrators en dildo’s met ribbels, maar die zijn dan bedoeld voor in de vagina. Een toyΒ  met zulke ribbels voor de vulva, had ik eigenlijk nog niet. ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar ik was aangenaam verrast. Het voelt heel lekker om met de ribbels over mijn vulva te glijden, terwijl de Iroha+ Kushi vibreert. Als ik een beetje een zijwaards wiegende beweging met de Kushi maak, tussen mijn vulvalippen, waarbij hij ook over mijn clitoris beweegt, word ik daar wel echt blij van. Omdat de Kushi ook zo lekker zacht en squishy is, is het ook fijn om wat harder te drukken. Bij hardere toys kan dit te gevoelig zijn, maar bij dit seksspeeltje gaat dat prima. Ik vind dat zachte, squishy materiaal echt wat toevoegen aan hoe het voelt. Het voelt echt anders dan andere toys.

De vibratie van de Iroha+ Kushi is ook best wel goed. Het is een redelijk diepe vibratie die ook redelijk krachtig is. Er zijn echt seksspeeltjes die veel harder vibreren, en ik hou ook wel echt van harde vibratie, maar ik vind op de een of andere manier deze vibratie helemaal passend bij de toy. Ik kwam echt niks te kort.

De achterkant van de Iroha + Kushi is helemaal glad en voelt ook redelijk squishy aan. Voor mij was dit het minst interessante deel van de sextoy, hoewel er zeker niks mis mee is, maar het is gewoon het minst bijzondere deel. De vibratie is heel geschikt voor je clitoris of andere plekjes die je lekker vindt. En het voelt dan ook gewoon goed, maar het deel met de ribbels is natuurlijk wel meer bijzonder. Maar hee, niks mis met een beetje basic stimulatie van tijd tot tijd!

Dan het puntje van de Kushi. Ik hou heel erg van pinpointstimulatie en heb dan ook een boel pinpointvibrators. Het puntje van de Kushi functioneert echt goed als pinpointvibrator. Ik vind het fijn hoe zacht het puntje voelt, want pinpointstimulatie kan best wel intens zijn, een beetje zachtheid daarbij vind ik echt fijn. Ik vond het heel lekker om met het puntje langs de zijkant van mijn clitoris te bewegen. Wel met genoeg glijmiddel natuurlijk. Het gevoel is dan superintens, de vibraties voelen voor mij extra krachtig als ik zo gericht mijn clitoris stimuleer.

Conclusie

Ik vind de Iroha+ Kushi echt een aanrader. Het is een hele toffe sextoy die je op verschillende manieren kan gebruiken. De sensaties van de ribbels zijn echt heel lekker en ik vond het heel leuk om mezelf op een andere manier dan normaal te stimuleren. Het puntje werkt ook heel goed voor pinpointstimulatie. En dan is er ook nog de achterkant, die misschien wat minder bijzonder is, maar wel heel leuk is om mee af te wisselen of te ontdekken wat je nu precies lekker vindt. De Kushi voelt lekker zacht en squishy aan, wat het gewoon een hele lieve en toegankelijke sextoy maakt. Ik denk dat deze toy voor iedereen leuk is, of je nu nog geen sextoy hebt, of dat je er al meerdere hebt. Het is een bijzondere toy die echt lekker en leuk is.

Je kan de Iroha+ Kushi hier bestellen bij Tenga voor 117 euro

 

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.