ioba.toys OhMyG

23-11-2020

Nieuwe sextoytrends, ik hou er van. Sextoys die iets bijzonders kunnen, zijn hip. Zo is er ook de Ioba.toys OhMyG. Deze toy vibreert niet, maar heeft een bewegende ‘parel’ die je G-spot stimuleert. Ik kreeg ‘m van Easytoys.

Specs

Materiaal: Siliconen, helemaal bodysafe dus
Oplaadbaar: Ja, met USB-kabeltje
Standjes: 3 standjes
Waterproof: Alleen splashproof
Verkoopprijs: 149 euro, hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Nou, ik zou ‘m je niet aanraden

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de ioba. Toys ohmyg. De rechterhelft van de doos is doorzichtig plastic, zodat je de toy ziet. Aan de linkerkant zie je de merknaam staan. Op de zijkant staat ioba. Toys ohmyg De achterkant van de verpakking van de ioba. Toys ohmyg. Je ziet een hoop tekst staan op de achterkant, met een zwart randje er omheen.

Als je 149 euro betaalt, voor een geavanceerde sextoy, dan verwacht je ook wel een beetje knappe verpakking, toch? Nou, die krijg je niet. Je krijgt een witte doos met een doorkijkje. Ik begrijp dat dit ook een stijltje is hoor, zeker met Apple enzo, maar voor mij ziet het er gewoon uit alsof je geen zin meer had om ook nog tijd, aandacht en geld aan een leuke verpakking te besteden.

In de verpakking vind je natuurlijk de ioba.toys OhMyG zelf. Ik kreeg een roze, maar hij is er ook in het wit. Verder zit er een gebruiksaanwijzing in de doos, een flyer met gebruik- en schoonmaak tips, het USB-oplaadkabeltje en een wit satijnen bewaarzakje. Nu vind ik echt dat wit satijnen bewaarzakjes bij sextoys niet meer kunnen, maar op deze staat in elk geval nog wel de merknaam. Maar toch. Nee.

Mijn eerste indruk van de ioba.toys OhMyG

De verpakking is open, de toy zit er nog in. Er voor ligt het bewaarzakje, de gebruiksaanwijzing en de flyer met gebruiks- en schoonmaaktips. De ioba. Toys ohmyg op het witte satijnen bewaarzakje met onderop de merknaam.

De ioba.toys OhMyG ziet er een beetje gek uit. Het lichtroze siliconen en het gouden randje geven ‘m nog wel een klein beetje iets chics misschien, maar die parel… Je kan het wel een parel noemen, maar dit ding lijkt natuurlijk in de verste verte niet op een parel. Het doet me denken aan de neus van Octo van SpongeBob. Nu heb ik stiekem een beetje een zwak voor Octo, hoor, maar ik vind ‘m niet per se geil. Ik vroeg me eerst wel af hoe ik deze toy goed schoon zou moeten maken, want dat randje onder die ‘parel’, hoe kom je daar bij? Maar daar is over nagedacht. Je kan de parel omhoog trekken, in unseated positie, en dan kan je er wel redelijk makkelijk onder schoonmaken.

Verder was ik verbaasd dat de ioba.toys OhMyG maar één knopje heeft. Tot ik er achter kwam dat ‘ie ook maar drie standjes heeft. Welke toy van 149 euro heeft nou maar drie standjes? Ik vind daar wel dingen van, maar goed. Wat me ook opviel, was dat het oplaadkabeltje niet heel lekker vast zit in de toy wanneer je ‘m oplaadt. Soms viel het er gewoon uit bij wat beweging. Dat heb ik echt bijna nog nooit meegemaakt met niet-magneet-laders.

Het siliconen voelt lekker glad aan en trekt niet zoveel stof aan en door de vorm ligt de toy ook lekker in de hand. Ik moet zeggen dat ik wel heel nieuwsgierig werd naar hoe dit zou voelen.

De test van de ioba.toys OhMyG

De ioba. Toys ohmyg naast een lipstick. Hij is duidelijk veel langer en dikker dan een lipstick. De ioba. Toys ohmyg in mijn hand, zoals ik 'm tijdens gebruik zou vasthouden.

Hoe nieuwsgierig ik ook was, op het moment dat het dan zo ver was, voelde ik me toch een beetje huiverig. Dit was het moment waarop ik bedacht dat alles wat ik in mijn vagina inbreng eigenlijk gewoon egaal is. En deze ioba.toys OhMyG heeft dan ineens een rare bobbel, eh, parel, die uitsteekt. Dat idee vond ik ineens niet meer zo aantrekkelijk. Maar, glijmiddel maakt alles beter. In mijn hoofd hoorde ik Koen Kardashian ‘Neem ruim, vriendin!’ schreeuwen en dat deed ik ook. Veel glijmiddel, dan komt het vast goed. En dat was ook zo. Het inbrengen viel wel mee.

Het is allemaal vrij zacht en genoeg glijmiddel helpt echt. Ik zet de toy aan en ben niet gelijk onder de indruk van het gevoel. Hij beweegt ook echt wel langzaam. Ik klik door naar het volgende standje en verander de plaatsing en druk van de toy een beetje. Nu voel ik dat ‘ie mijn G-spot raakt. Ik klik nog een keer door naar het derde standje en het gevoel wordt best oké. Maar ik ben nog steeds niet echt onder de indruk. Ik druk nog een keer op het knopje, maar de OhMyG gaat dan alweer terug naar standje één. Oh ja. Drie standjes. Een toy van 149 euro. Met drie standjes. Oké. Ik zet mezelf er overheen en klik snel nog twee keer, om weer bij standje drie aan te komen.

Hoe stil is de ioba.toys OhMyG eigenlijk echt?

Nu is het zo dat ioba.toys OhMyG belooft echt een echte stille stimulator te zijn. Het geluid is inderdaad vrij subtiel. Nu had ik al van andere reviewers al begrepen dat dat niet per se zo hoeft te blijven. Ik span de spieren in mijn vagina aan en er komt een geluid uit mijn vagina dat me doet denken aan Flipper de dolfijn. Of een specht. Hoe dan ook, dit geluid is niet aangenaam en vooral heel lawaaiig. Wanneer ik mijn spieren weer ontspan, verdwijnt het geluid ook weer. De beweging van de parel kan de druk van mijn spieren blijkbaar niet aan en blijft daardoor hangen. En nu is het zo dat mijn bekkenbodemspieren echt niet zo sterk zijn, dat had ik al gemerkt bij de #SmartballChallenge.

Ik begrijp dat seksspeeltjes die een bewegend onderdeel hebben over het algemeen wel geluid maken. Dat geluid is vaak niet super aangenaam en ik weet dat veel mensen er gevoelig voor zijn. Zelf vind ik het, zo lang het niet te erg is, altijd wel goed te doen. Zeker als een toy heel lekker stimuleert. Maar dat je dan overal beweert dat jouw toy de enige toy is die écht heel stil is en dat dat niet waar is, daar kan ik niet bij.

Design flaw

De ioba. Toys ohmyg ligt en daar boven zie je mijn hand met een flesje sliquid sea. Je ziet ook al een druppel glijmiddel op het seksspeeltje. Close-up van de onderkant van de ioba. Toys ohmyg. Je ziet het ene ronde knopje, wat een deukje is. Daar onder brandt een rood lampje, je herkent subtiel de vorm van een hartje.

Want de ioba.toys OhMyG maakte niet alleen lawaai wanneer ik speciaal moeite deed om mijn spieren aan te spannen, nee, het gebeurde ook soms vanzelf. Want wanneer je masturbeert, reageert je lichaam en je spieren dus ook. Voor mij is dat niet altijd heel bewust, maar na het testen van de ioba.toys OhMyG ben ik me er ineens veel meer van bewust dat mijn spieren zich soms ineens aanspannen. Want het is best schrikken als je lekker aan het masturberen bent en ineens komt er heel hard geluid uit je sextoy. Ook soms als ik de toy iets bewoog of zelf anders ging zitten of liggen, ging hij ineens veel lawaai maken. Dat is gewoon niet goed. We kunnen daar lang of kort over praten, maar dit is gewoon een design flaw, niet meer en niet minder. De motor is duidelijk niet krachtig genoeg.

Maar hoe voelt de ioba.toys OhMyG

Close-up van de parel, zoals die normaal zit. Ter vergelijking voor de foto hier naast, waarbij de parel omhoog getrokken is voor het schoonmaken. Close-up van de parel in 'unseated' positie. Je ziet dat de parel een stuk omhoog gekomen is en dat je nu ook onder de parel zou kunnen schoonmaken.

Maar goed, terug naar hoe de ioba.toys OhMyG voelt. Eigenlijk voelt ‘ie zoals het er uit ziet. De ‘parel’ beweegt op en neer en dat kan redelijk snel, maar niet met veel kracht. Ik voel een subtiele wrijving tegen mijn G-spot. Ze vergelijken het zelf met de ‘kom hier’ beweging die vingers tegen de G-spot kunnen maken, maar ik vind het wel echt anders voelen. Meer als een soort getik.

Ik merkte al snel dat ik niet kan klaarkomen van deze stimulatie alleen. Ik zeg altijd dat mijn G-spot super easy is, ik kan echt heel makkelijk en snel klaarkomen van G-spot stimulatie. Maar mijn G-spot heeft wel echt stevige stimulatie nodig. En de stimulatie van de bewegende toys die ik tot nu toe heb getest is niet stevig genoeg.

Maar, aan toys geen gebrek, dus ik pak er een Satisfyer bij. Luchtdrukstimulatie is altijd goed. De luchtdrukstimulatie overheerst de ioba.toys OhMyG wel een beetje. Ik voel de OhMyG nog wel, maar het gevoel is heel erg naar de achtergrond verdwenen. Op sommige momenten span ik dus onwillekeurig mijn spieren aan en maakt de OhMyG ineens weer enorm lawaai. Ik schrik er elke keer van. Het komt en het gaat. En het is echt wel storend. Maar de Satisfyer doet z’n werk en het duurt niet zo lang voor ik klaarkom. En hoe! Wow!

De ioba.toys OhMyG als Orgasm Enhancer

De ioba. Toys ohmyg ligt op de doos. Je ziet op de zijkant ohmyg staan. Close-up van de bovenkant van de ioba. Toys ohmyg, tegen een bloem aan.

 

Eerder merkte ik al eens dat seksspeeltjes die tegen mijn G-spot bewegen voor mij echte orgasme enhancers zijn. Ze verbeteren mijn orgasmes enorm. Het gevoel van de toy op zich doet me niet heel veel, maar de orgasmes die ik krijg, zijn echt super indrukwekkend. Ik had dit bijvoorbeeld al bij de Lovense Osci, de Fun Factory Stronic G en de Lora DiCarlo Onda.

Voor mij is dit zeker wel de moeite waard, want deze orgasmes zijn ook duidelijk wel wat meer moeite waard. Maar het maakt het wel lastig om een seksspeeltje als deze te beoordelen. Want als los seksspeeltje, vind ik dit gewoon niet zoveel. Maar die orgasmes!

Conclusie

Het oplaadkabeltje van de ioba. Toys ohmyg en je ziet ook het deel van de toy waar de later in moet. De achterkant van de ioba. Toys ohmyg. Je ziet het ce keurmerk in het siliconen staan.

149 euro is best veel geld, Zeker voor een seksspeeltje met maar drie standjes, die niet waterproof is.  Het oplaadkabeltje blijft ook niet helemaal lekker zitten. En dan dus dat enorme lawaai als je je spieren aanspant. Als los speeltje voelt hij gewoon niet zo indrukwekkend. Maar je betaalt er wel dik voor. Maar daar tegenover staat dus dat hij mijn orgasmes, samen met een andere toy (je kan natuurlijk ook je vingers gebruiken) wel echt véél lekkerder, intenser en langer maakt. Aangezien er dus ook andere toys zijn die dit zelfde effect hebben, zou ik persoonlijk eerder kiezen voor een toy die me dan niet laat schrikken door z’n lawaai.
Voor mij is dit leuk bedacht, slecht uitgevoerd.

Je kan de ioba.toys OhMyG hier bestellen bij Easytoys voor 149 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Leuk al die nieuwigheden, nu de afwerking nog 🙂
    Voor zo’n prijs zouden er geen negatieve punten mogen zijn.
    Bij mij staat de Lovense Osci2 al op het verlanglijstje, benieuwd of ik kan wachten met kopen tot de eerste review ervan..

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.