ioba.toys OhMyC – review

20-09-2021

Het merkt Ioba.toys heb je misschien wel eens van gehoord. Nog niet zo lang geleden kwamen zij met hun eerste toy, de OhMyG. Een bewegende G-spot toy, waarvan ze zelf zeiden dat ‘ie super stil was. Maar dat bleek niet helemaal waar. Nu hebben ze een tweede toy uitgebracht, de ioba.toys OhMyC. Een bewegende sextoy voor de clitoris.

Specs

Materiaal: siliconen (helemaal bodysafe)
Oplaadbaar: ja
Standjes: 3 verschillende snelheden
Waterproof: spatwaterdicht
Verkoopprijs: 159 euro, hier te koop bij Easytoys 
Is ’t wat? Mwah

De verpakking en de inhoud

De ioba. Toys ohmyc in de verpakking De ioba. Toys ohmyc, het bewaarzakje, het oplaadkabeltje, de gebruiksaanwijzing en het informatiekaartje

Ioba houdt in elk geval wel dezelfde stijl aan, want de verpakking van de ioba.toys OhMyC ziet er eigenlijk hetzelfde uit als die van de ioba.toys OhMyG, maar dan wat kleiner. Het is een witte doos met een doorkijkje. Super simpel. Sommige mensen houden van deze stijl en vinden het chic. Ik vind dat je jezelf er enorm karig vanaf maakt door zo’n simpele verpakking om zo’n dure toy te doen. Maar minimalisme is ook een stijl, dus het is wat het is.

In de verpakking vind je natuurlijk de OhMyC zelf, het oplaadkabeltje, de gebruiksaanwijzing, een bewaarzakje en een kaartje met nog wat extra informatie.

Dat bewaarzakje, dat is gemaakt van zo’n heel cheap stofje. En het is veel te lang. Ik heb het niet gepast, maar ik vermoed dat dit hetzelfde zakje is als die van de OhMyG, die een totaal andere en vooral veel langere vorm heeft dan de OhMyC. Natuurlijk past de OhMyC ook in dit zakje, maar het zakje is gewoon echt veel te lang voor deze toy. Ik vind dat als je dit bedrag uitgeeft voor een toy, dat je dan ook wel gewoon een passend bewaarzakje mag verwachten.

Het verwarrende infokaartje

De ene kant van het info kaartje van de ioba. Toys ohmyc De andere kant van het infokaartje van de ioba. Toys ohmyc

Wat me ook opviel, was het infokaartje van de ioba.toys OhMyC. Daar staat: “Important Note: Please do not stick the pill by hand!!” Dik gedrukt en onderstreept. Blijkbaar is het heel belangrijk, maar ik begrijp dus eigenlijk niet wat ze er mee bedoelen. Dat bewegende deeltje noemen ze verder overal ‘the pearl’, maar waar het anders over moet gaan, zou ik niet weten. Maar dan nog begrijp ik niet wat ik er dan niet mee zou mogen doen.

Op de andere kant van de kaart staat, in hele kleine lettertjes helemaal onderaan, dat het kan gebeuren dat je de toy aanzet en dat het lichtje dan steady brandt en hij verder niks doet. Dan moet je de toy aan de kant leggen, tot het lampje uit gaat. Wat blijkbaar nogal even kan duren. Daarna moet je ‘m opnieuw opladen. Oftewel, je moet wachten tot de batterij dan leeg gelopen is, ofzo? Maar daarna kan je weer plezier hebben van je toy.

Ik vind hier dingen van. Als jouw toy, die je voor 159 euro gaat verkopen, zo vaak dit defect vertoont dat je er een aparte melding van maakt op een infokaartje, dan moet je deze fout dus eerst fixen voor je je toy gaat verkopen. Dit is niet gewoon een stap in het proces voor het gebruiken van een toy. Dit is gewoon een fout in je toy. Vind ik niet eens kunnen bij een toy van twintig euro. Laat staan bij een toy van meer dan honderd euro.

Mijn eerste indruk van de ioba.toys OhMyC

De ioba. Toys ohmyc in mijn hand De ioba. Toys ohmyc van de zijkant gezien.

 

Deze sextoy ziet er leuk uit. De ovale vorm, een lief oud-roze kleurtje, een gouden randje. Het is allemaal mooi en schattig. Aan de ene kant heeft deze toy één knopje en aan de andere kant zie je ‘de parel’, oftewel het bewegende balletje. Dit balletje draait cirkeltjes, en dat kan in drie verschillende snelheden. Ik moest natuurlijk gelijk denken aan de Lelo Ora 3, die ook zo’n bewegend balletje heeft, en de LoraDiCarlo Filare, die twee ronddraaiende balletjes heeft.

Het balletje van de ioba.toys OhMyC draait maar één kant op. Op zich klinkt dat niet als iets slechts, maar het balletje van de Lelo Ora 3 kan beide kanten op draaien, en ook kwart cirkels maken. Waardoor je dus veel meer verscheidenheid in bewegingen (en dus sensaties) hebt. Ook vibreert ‘ie nog, wat ‘ie ook heel goed doet. De Lora DiCarlo Filare heeft tien snelheden en drie rotatie-opties. Dat is allebei dus meer dan wat de ioba.toys OhMyC kan.

De test van de ioba.toys OhMyC

De ioba. Toys ohmyc in mijn hand De ioba. Toys ohmyc van de zijkant gezien.

Als eerste was ik erg blij om te horen dat deze OhMyC wel echt stil is! Je hoort ‘m natuurlijk wel een heel klein beetje, maar het geluid is echt minimaal. Sextoys die bewegen zijn meestal vrij lawaaiig, dus dit is wel echt een pluspunt van deze sextoy.

Ik zeg natuurlijk altijd dat het handig is om glijmiddel te gebruiken bij sextoys. Maar bij bewegende sextoys geldt dat extra. Wanneer een toy zoals deze ioba.toys OhMyC niet goed glijdt, is er sowieso niks aan en misschien voelt het zelfs wel irritant of pijnlijk. De toy is van siliconen, dus daar kan je beter geen siliconenglijmiddel bij gebruiken. Een fijn waterbasisglijmiddel, zoals Sliquid (mijn favoriet, zonder irriterende ingrediënten, maar ook Pjur Woman Nude is een aanrader!) is perfect hier voor.

Het gevoel van het balletje wat over en langs mijn clitoris gleed, was best wel goed. Standje één is best langzaam, dus ik klikte al snel door naar standje twee, want ik wilde toch wel wat meer stimulatie. Standje twee gaat iets sneller en standje drie gaat dan weer een heel klein beetje sneller, maar scheelt niet heel veel met standje twee.

Hoewel dit gevoel mij echt wel opwond, bleef ik toch vooral verlangen naar meer. Het balletje beweegt echt fijn en lekker. Maar het gevoel is voor mij net wat te subtiel. Of te weinig. Goede, diepe vibratie had dit al zoveel beter gemaakt. Of als het balletje een standje had waarbij het om en om de andere kant op zou draaien. Ik merkte bij de Lelo Ora 3 dat precies dat gevoel, van het balletje wat ineens de andere kant op gaat, dat dat juist super stimulerend is.

Wanneer je niet zo’n veeleisende clitoris hebt als ik, denk ik dat je best kan genieten van het gevoel van de ioba.toys OhMyC. Maar tegelijkertijd denk ik dat je dan toch veel beter zou kunnen gaan voor de Lelo Ora 3, met veel meer opties. En ik ben echt geen Lelo fan, dus dat ik dit zeg, is echt heel wat.

Ik moet zeggen dat ik wel een beetje teleurgesteld was. Ik vind drie standjes echt heel weinig. En als standje twee en drie dan ook bijna hetzelfde zijn, dan ben ik daar wel extra teleurgesteld over. Op zich vind ik de ioba.toys OhMyC dus als toy niet slecht. Het gevoel wat ‘ie geeft met het balletje is lekker. Maar het is weinig. Weinig stimulatie, weinig variatie. Lijkt me prima voor een sextoy van 30 euro, maar niet voor een sextoy van 159 euro.

Conclusie

Het gevoel van het ronddraaiende balletje van de ioba.toys OhMyC is lekker. Maar het is niet super stimulerend. Ik werd er wel opgewonden van, maar ik kon er niet van klaarkomen. Van een toy in deze prijscategorie verwacht ik zeker meer. Meer standjes, misschien vibratie er bij, meer mogelijkheden en vooral meer stimulatie.

Je kan de ioba.toys OhMyC hier bestellen bij Easytoys voor 159 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.