Intiem scheren (voor mensen met een penis)

27-07-2022

Intiem scheren. Met regelmaat krijg ik vragen over het scheren van je schaamstreek (ik haat het woord, maar het is nou eenmaal correct Nederlands). En dus dacht ik, laat ik het hier eens over hebben.

Dit artikel gaat wel specifiek over het scheren van dat gedeelte, en dan specifiek voor mensen met een penis. Ik vind niet dat ik de juiste ervaring heb om ook maar iets te kunnen zeggen over het scheren van de omgeving rondom een vulva, en hoewel bepaalde stukken van dit artikel ongetwijfeld ook voor vulva bezitters gaat gelden, het gaat hier vooral over penis, scrotum, mons etc.

Over de terminologie

Zoals ik al aangaf, de term schaamstreek vind ik verschrikkelijk (net zoals trouwens schaamhaar of schaamlippen), over de herkomst van de term is veel discussie, maar voor zover mij bekend heeft het vooral te maken met het feit dat je je geslachtsdelen niet zomaar mag laten zien, en dat er schaamte voor moet zijn.

Nou moet je nooit je geslachtsdelen aan iemand laten zien zonder consent. Maar je ervoor schamen is wel weer de hele andere kant op.

Maar als je het gaat hebben over intiem scheren voor mensen met een penis verdiend een andere term ook nog wel wat aandacht, en dat is de term Manscaping.

Een hilarische (nee echt joh, keihard lachen) marketing term die landscaping en je “mannelijkheid” combineren. Omdat je “het bos” toch wel een beetje in bedwang wil houden.

Enfin, denk dat je wel snapt wat ik ervan vind.

Het nut van schaamhaar

Aangezien we het gaan hebben over het verwijderen van schaamhaar is het misschien goed om te weten wat schaamhaar nou eigenlijk is en wat het doet. Dealen we ook meteen met de vraag Waar is schaamhaar voor?

Schaamhaar is beharing die is overgebleven uit de prehistorie, het was vooral bedoeld om in koude tijden je geslachtsdelen warm te houden. Maar buiten dat om heeft het ook een rol in het verspreiden van feromonen.

Verder beschermt je schaamhaar je geslachtsdelen van bacteriële infecties.

Inmiddels hebben we geen ijstijd meer, maar het is goed om te weten dat de functie van feromoonverspreiding en het weghouden van bacteriën nog steeds wel aanwezig is.

Moet je schaamhaar afscheren?

Nee, dat moet niet, dat is een keuze. Er is van alles te vinden over mensen met schaamhaar, maar ik vind het belangrijk dat je de wensen van ieder individueel respecteert. Natuurlijk mag je wel een bepaalde smaak erin hebben. Ik voor mijzelf vind het fijn als mijn schaamhaar in ieder geval getrimd is, en het liefst gewoon weg is.

Scheelt voor mij ook een hoop gedoe met glijmiddel. Maar zoals ik al zei: ieder heeft een keuze.

Intiem scheren: Nat of droog

Als je een penis hebt en toevallig ook baardgroei, dan heb je misschien al een voorkeur voor waar je mee scheert. Wellicht heb je al een elektrische tondeuse, of gebruik je een krabbertje met 2, 3, 4 of 5 mesjes voor het gladste resultaat.

Beide methodes hebben hun voor- en nadelen, en zeker als het gaat om je schaamstreek, dus laten we het daar even over hebben.

The butters invigorating 2-in-1 shaving oil & aftershave moisturizer

Nat scheren

Ik denk de meest oude methode om jezelf van haar te ontdoen is de “natte” methode. Je scheert met een mesje (of krabbertje) en maakt gebruik van scheerolie of scheercrème. Voor het gebied om en rond je geslachtsdelen heb je daar speciale scheermiddelen voor, zowel voor tijdens, als voor na het scheren.

De vraag is altijd, moet dat dan speciale scheergel zijn? Nee dat hoeft niet. Maar waar je wel rekening mee moet houden is dat je NA het scheren geef aftershave “daar” gaat gebruiken. Sowieso is aftershave echt helemaal niet goed voor je huid. Maar voor de huid in de buurt van je geslachtsdelen is het al helemaal niet oke.

Verder heerst er de mythe dat je als je een krabbertje gebruikt het beste een oud mesje kan gebruiken, omdat je je dan minder snel zou snijden. Dat is niet waar, en ik wil je ook van harte aanraden om een schoon nieuw mesje te gebruiken, zo voorkom je ook ontstekingen en andere narigheid na het scheren.

Wist je trouwens dat je zonder al te veel problemen je balzak en de huid van je penis strak kan trekken, en zo eigenlijk vrij makkelijk dat hele gebied kan scheren? Nee, nou, nu wel.

Droog scheren

Ook wel de tondeuse methode. Het grote voordeel van de droge methode (hoewel er tegenwoordig ook een soort hybride versie is) is dat je je niet bezig hoeft te houden met scheerolie of scheerschuim, mesjes etc.

Wat je je wel moet realiseren is dat hoewel je met een baardtrimmer prima zeker je schaamhaar kort kan trimmen, je niet met een gezichtstondeuze je schaamstreek moet gaan staan scheren. Waarom? Nou vooral omdat de meeste moderne scheerapparaten gemaakt zijn om de contouren van je gezicht te volgen, op basis van de boten in je schedel.

Je geslachtsdelen hebben geen botten, dus dat wil vaak voor nare verrassingen zorgen.

Gelukkig zijn er producten die specifiek gemaakt zijn voor het scheren en trimmen van je schaamstreek.

Een goed voorbeeld daarvan is de Ultimate Personal Shaver.

Een klein handzaam scheerapparaat met 4 verschillende scheerkoppen die eigenlijk alles kan wat je zou willen

Even een review over dit apparaat, want en leren en reviewen combineren is altijd goed.

Ultimate personal shaver

Ultimate Personal Shaver review

Buiten de 4 scheerkoppen krijg je ook sjabloontjes zodat je “leuke figuurtjes” in je schaamhaar kan scheren. Ik heb dat nog nooit begrepen, maar het kan, het zijn eigenlijk gewoon stickers die je goed moet plakken waarna je al het schaamhaar om de sticker heen verwijdert, en tadaah! Schaamhaarkonijntje!

De Ultimate Personal Shaver is dus een intiem scheerapparaat, dat gebruikmaakt van 2 AAA-batterijen.

En in alle eerlijkheid toen ik dat las had ik daar mijn twijfels over. Maar technlogie gaat vooruit en wat blijkt, je kan met 2 van die kleine batterijtjes echt best goed scheren met de Ultimate Personal Shaver.

Wel moet je niet verwachten dat de Ultimate Personal Shaver stil en discreet is tijdens het scheren. Hij scheert als de beste, ook de kop voor echt close scheren werkt heel goed, en “bijt” niet in je vlees. Heel fijn. Maar mensen, wat een hoogfrequente herrie, niet te doen op een zondagochtend (met of zonder kater).

Als het geluid even buiten beschouwing laten dan is de Ultimate Personal Shaver wel echt een uitkomst. Of je nu wil trimmen tot een bepaalde lengte. Of heel creatief wil zijn. Het kan allemaal en het werkt ook goed.

Je kan hem trouwens ook prima gebruiken om je baard (als je die hebt) netjes te shapen.

Kortom, echt een uitkomst voor als je niet met “nat” aan de gang wil, want dat is natuurlijk best wel een werkje.

Echt te gek deze Ultimate Personal Shaver.

Na het droog scheren

Na het droog scheren is het ook goed om wat aftercare voor het geschoren gebied toe te passen, zoals ik al zei, GEEN aftershave, maar zoiets als de the butters shaving oil (die ook goed is voor NA het scheren), of een ander middel voor Na het scheren.

Cc depilation gel
CC Depilation gel

Dingen waar je rekening mee moet houden als je je intiem hebt geschoren

Het kan zijn dat je huid na een aantal dagen dingen gaat doen. Zo kunnen er pukkeltjes ontstaan, of willen er wel eens haartjes ingroeien. Dat is niet altijd even fijn, maar ga NIET lopen pulken. Was het gebied goed, en maak het goed droog. Meestal verdwijnt het wel weer na een paar dagen.

En ja, dat kan zomaar enorm jeuken, daar moet je maar even mee dealen.

Wel kan je eventueel nog wat extra middel voor na het scheren op de plek smeren. Meestal zorgt dat ook voor de juiste ontsmetting.

Intiem scheerapparaat kopen?

Wellicht dat je dit artikel hebt gelezen en je graag de Ultimate Personal Shaver wil kopen?

Dat kan, want je koopt de ultimate personal shaver bij Sinful.nl voor € 42,95

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.