Hot Octopuss Pulse Solo Interactive | Penisvibrator review

07-12-2022

De Hot Octopuss Pulse Solo Interactive is een nieuwe versie van de Hot Octopuss Pulse III die door een samenwerking met Kiiroo nu ook op lange afstand te bedienen is. Is dit een toevoeging? Moet je deze nieuwe Hot Octopuss Pulse Solo Interactive echt hebben? Dat lees je hier.

SPECS

  • Materiaal: Silicone, ABS plastic
  • Bodysafe: Ja
  • Geschikt glijmiddel: Waterbasis
  • Standjes: 9
  • Oplaadbaar? Ja
  • Oplaadduur: 3 uur
  • Gebruiksduur: tot ongeveer 45 minuten
  • Waterdicht? Ja
  • Geluidsniveau: < 55dB
  • Prijs: € 169,99 bij Easytoys

Hot Octopuss Pulse Solo

Als je de foto bekijkt die boven aan deze review staat, heb je waarschijnlijk het idee dat je deze toy al eens eerder hebt gezien, en in zekere zin is dat ook zo, want de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive is een vervolg een een serie penisvibrators die door Hot Octopusss op de markt zijn gebracht. In 2017 schreef ik mijn review over de Hot Octopuss Pulse III, wat destijds een baanbrekende penisvibrator was (en nog steeds is). En inmiddels is er door Hot Octopuss aardig doorgebouwd op hun succes met de Pulse en vooral de Pulse plate technologie die zij hebben uitgevonden.

Pulse Plate technology

Wat ik in mijn (2e geschreven sextoy review ooit) niet echt heb uitgediept is het feit dat de Hot Octopuss Pulse serie (met uitzondering van de Pocket Pulse) gebruikmaakt van Pulse Plate technologie.

Deze technologie zorgt ervoor dat de Pulse Plate niet vibreert, maar oscilleert. Het verschil tussen oscillatie en vibratie is iets wat vrij gecompliceerd is, maar heeft vooral te maken met de beweging die een oscillatie maakt versus die van een vibratie, en voordat ik nu een heel epistel schrijf over laat ik het hier even bij. Na aardig wat tijd op zoek naar een duidelijke uitleg heb ik die ook helaas nog niet kunnen vinden. Maar neem even aan: er is verschil.

Hot octopuss pulse solo interactive

Hot Octopuss Pulse Solo Interactive

Nu kunnen we natuurlijk blijven hangen in het verleden, maar dat heeft natuurlijk niet zoveel zin. Tijd voor de toekomst, of in ieder geval het heden. En dus tijd om de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive te bespreken.

Nu vind ik een nieuwe versie reviewen altijd een beetje lastig, maar gezien dat er dik 5 jaar overheen zijn gegaan was het op zich ook wel tijd voor een nieuwe review.

De Hot Octopuss Pulse Solo Interactive is een zwarte (al is de officiële term voor de kleur “Smoke”) penisvibrator die je om je penis kan doen en door de pulse plate ter hoogte van je frenulum te plaatsen kan je deze stimuleren.

Het voordeel van deze aanpak is dat je je penis in zowel slappe als stijve toestand kan stimuleren, het voordeel daarvan is, dat het ook je penis dus kan stimuleren als je mogelijkerwijs, om welke reden dan ook erectieproblemen hebt.

Zo kan je ook zonder erectie genieten van het gevoel, en zoals Hot Octopusss zelf aangeeft ook klaarkomen zonder erectie (gehad te hebben).

De Hot Octopuss Pulse Solo Interactive is voorzien van 4 knoppen. Aan de ene zijde vind je de aan en uit schakelaar (die je ook kan gebruiken als patroonwisselaar) en de turbo modus knop. Aan de andere zijde zitten een plus en min knop waarmee je intensiteit van de stimulatie kan instellen.

Doordat de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive open is aan de bovenkant en de siliconen “flapjes” flexibel zijn is deze penisvibrator voor elke maat penis geschikt.

Je kan de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive opladen via de meegeleverde oplaadkabel.

Hot Octopuss Pulse Solo Interactive in de doos

De Hot Octopuss Pulse Solo Interactive krijg je in een inmiddels welbekende HO doos. In de doos vindt je de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive, de oplaadkabel, een opbergzakje, de handleiding en een boekje over veiligheid en garantie.

Hot Octopuss Pulse Solo Interactive getest

Onderdeel van mijn reviewproces, als ik iets test wat een “nieuwe versie” van iets is, is het lezen van mijn oude review.

En ik moet zeggen als ik mijn oude review zou moeten reviewen, zou ik er niet heel veel van heel laten. Maar goed, het was de 2e review die ik schreef over een sextoy, dus misschien moet ik niet zo streng zijn.

Met mijn oude review bij de hand dus even door de kritiekpunten die ik destijds had.

Opladen

De magneetoplader is iets aangepast. De magneet die er in zit is duidelijk wat sterker, maar het is nog steeds gepiel om de oplader “goed” op de pinnetjes te krijgen, waardoor je misschien denkt dat de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive oplaad, terwijl dat helemaal niet het geval is.

Er zit ook geen ledje meer op de oplaadkabel dus je moet nu naar de aan/uit knop kijken om te zien of je aan het opladen bent, deze gaat namelijk blauw knipperen tijdens het oplaadproces.

Offline modus

Helaas vind ik de bediening van de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive in “offline” stand nog steeds vrij lomp. Dit komt vanwege het feit dat dit ontwerp eigenlijk niet is aangepast en er duidelijk een opoffering is gedaan om de knoppen zo te houden om de waterdichtheid te garanderen.

Ze drukken wel iets beter dan de Hot Octopuss Pulse III dus er is duidelijk wel het een en ander aan gedaan. Misschien ben ik gewoon niet zo goed met dit soort knopjes, dat kan natuurlijk ook.

Verder zijn de vibraties, oh sorry OSCILLATIES, heel erg goed. Dat was voorheen ook al zo.

Een direct nadeel van dit soort kracht is dat er ook een geluidsniveau aan zit, als je de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive op full blast aanzet, dan weet de rest van de wereld dat ook. Maar inmiddels weet ik ook dat geluid hoort bij power, en in dit geval wil ik het de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive dat ie op zijn heftigst veel lawaai maakt.

De Turboknop zit nog steeds op de verkeerde plek wat mij betreft en ook nu schoot ik zowat van mijn bed af na mijn eerste “offline” orgasme.

Connected modus

Offline modus is natuurlijk hartstikke leuk, maar bij deze penisvibrator gaat het denk ik uiteindelijk toch echt om de functionaliteit die je mobiele telefoon gaat toevoegen aan je ervaring met deze “guybrator”.

In mijn review uit 2017 schreef ik al:

“Ik denk dat een bluetooth functie en een app een aangename verbetering zouden zijn, of tast gevoelige knoppen.”

Die knoppen is dus duidelijk niet gelukt. De app en de bluetooth daarentegen wel.

De samenwerking tussen Hot Octopuss en Kiiroo heeft er voor gezorgd dat mijn wens tot een app er is. Je kan dit speeltje namelijk verbinden met de Feelconnect app van Kiiroo.

Niet alleen heb je dan dus een afstandsbediening op je telefoon, maar je kan er ook voor kiezen je Hot Octopuss Pulse Solo Interactive te laten bedienen door iemand anders (zelfs een vreemde) of je seksspeeltje te laten vibreren op basis van wat er op het scherm gebeurt.

Nu vind ik het reviewen van dit soort apps dus eigenlijk heel stom, maar ja, ik heb er in dit geval echt bijna letterlijk zelf om gevraagd. Dus ik wil toch in ieder geval de afstandsbedieningsfunctie (dus van je eigen toy op je eigen telefoon) even belichten.

Hot octopuss pulse solo interactive de feelconnect app
De Feelconnect app, Touch Control scherm

Hot Octopuss Pulse Solo Interactive koppelen

Het koppelen van de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive aan de Feel Connect app is eigenlijk heel simpel. Je opent de app en klikt op het bluetooth icoon links bovenin. Daarna houdt je de powerknop van de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive twee seconden ingedrukt. Deze gaat nu (rood) knipperen. In de app zou je nu ook de Pulse Solo moeten zien en je klikt op verbinden, en klaar is kees. Je hebt nu verbinding met de FeelConnect app.

De app

De interface van de Feelconnect is op zich simpel genoeg. In het homescherm krijg je op basis van welke toy er verbonden is allerlei suggesties. Je kan je lijstje vrienden bekijken (moet je wel voor inloggen), je kan via “media” een qr code scannen van een website die connected content aanbied of je kan een code invullen.

Enfin, allemaal functionaliteit die leuke extra’s bieden, maar niet iets waar ik op wil focussen

In het tabblad Control vind je de opties Touch Control, Patterns, Clap Control en Device to Device.

Waarbij voor de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive vooral Touch Control en Patterns het meest interessant zijn.

De opties Clap Control, wat een soort rare klapschakelaar is ofzo en Device to device snap ik niet helemaal bij een toy als de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive.

Maakt ook niet uit. Ik wilde app bediening en ik kreeg het.

Het fijne van dit soort apps is dat je “vrijkomt” van de patronen die in de offline modus zitten van een seksspeeltje. Wil jij net iets langer keihard op je edge, of wil je graag een soort pieken en dalen met afwisseling. Je kan het allemaal inregelen met deze functionaliteit.

Hot octopuss pulse solo interactive feel connect app
De drie knoppen aan de rechterkant bedienen delen van de motor

Patterns

De patronen optie bied je de kans om je eigen patronen in te stellen. Dat kan je doen als je toy echt verbonden is, maar ook als dat niet het geval is.

Dus doe wil, laat je haar los, maak een aantal geinige patronen en gebruik ze, best cool.

Wat ik hier wel echt heel erg mis (maar dat ligt aan de app, niet aan de toy) is het feit dat ik geen patronen van andere gebruikers kan downloaden. Iets wat Lovense, We-vibe en Satisfyer wel aanbieden. En dat is echt wel een gemiste kans

Touch control

Misschien hadden ze deze optie beter “no control” kunnen noemen. Want mijn hemel wat reageert deze app slecht. Je kan in touch control de je eigen patroon opzetten, en met de motor spelen door op de 3 knoppen aan de rechterkant te spelen (wel jammer dat je pech hebt als je toevallig links bent). Maar wat mij het meest opvalt is dat het touchscreen en daarmee de touchcontrol af en toe ophoudt met reageren.

Waardoor je dus eigenlijk de controle verliest over je Hot Octopuss Pulse Solo Interactive, en dat is, zeker als je leuk wil edgen, best wel kut.

Ergens vind ik dit echt doodzonde, want ergens biedt deze app je precies de controle over het apparaat die ik zo miste in 2017, maar dan moet die app het wel gewoon doen. En dat is niet zo. Echt dood en doodzonde. Ik hoop echt van harte dat Kiiroo of Hot Octopuss dit gaat oppakken, want het is nu een beetje een dooddoener, zeker voor een toy in deze prijsklasse.

Schoonmaak

Ik heb al best veel getikt, ik denk dat ik je niet hoef uit te leggen dat je deze waterdichte toy met warm (niet heet!) water, zeep en toycleaner goed schoon kan maken. Let wel even goed op de randjes rond de Pulse Plate want die hebben soms wat extra aandacht nodig.

Conclusie

Als je mijn hele (lange) review hebt gelezen, dank je wel. Ben je hier gewoon voor de conclusie, dan snap ik dat ook wel, evengoed, dank je!

Maar nu de conclusie dus, ik vind de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive geweldig, net zoals ik de Hot Octopuss Pulse III geweldig vond. Het is en blijft een geweldige penisvibrator, het is denk ik voor iedereen met een penis een absolute aanrader. Maar de app, die moet echt gewoon beter. Als je een app bedenkt bij een toy, zorg dan ook dat deze werkt. Het verbinden (en herverbinden) gaat inderdaad vlekkeloos. Maar als het stukje dat je controle geeft over de toy niet goed werkt, dan ben je echt niet goed bezig. Zeker niet voor een seksspeeltje in deze prijsklasse.

Moet je dus een Hot Octopuss Pulse kopen? Ja, absoluut, de oscillatie is geweldig, de sensaties ook. Wil je dat ervaren dan zijn er echt goedkopere versies van deze zelfde toy te koop, alleen heb je dan geen app ter beschikking.

Wil je per se een app, dan is de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive echt wel een aanrader, maar houdt er dus rekening mee dat (zeker ten tijde van deze review) de app echt nog wel wat gebreken heeft.

Je koopt de Hot Octopuss Pulse Solo Interactive bij Easytoys voor € 169,99

Wil je wel de oscillaties, maar niet de bluetooth etc., dan koop je de Pulse Solo Essential voor € 99,99

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.