Hot Octopuss JETT | Vibrator Review by Jay

20-03-2019

Ik kreeg van Hot Octopuss hun nieuwe Hot Octopuss JETT vibrator in ruil voor een eerlijke review. En, ondanks dat ik nu pas deze vibrator kon testen, kreeg ik ook een exemplaar voor onze giveaway.

Hot Octopuss

Ik ben enorm fan van Hot Octopuss, een Brits merk dat al even aan de weg timmert. Vooral omdat Hot Octopuss maar blijf innoveren, hoewel dat soms niet altijd even succesvol was, zoals bijvoorbeeld met de Queen Bee.

Evengoed houdt Hot Octopuss niet op met innoveren en is de focus van dit bedrijf niet per se gericht op jonge fitte mensen, maar juist ook mensen die wat minder fit zijn, of juist mensen met een handicap of een beperking. En dan specifiek ook mensen die mogelijk een probleem hebben met het krijgen van een erectie, of waarbij stimulatie van het geslachtsdeel moeilijk is.

Zo is hun Hot Octopuss Pulse serie ideaal als je op dat gebied “uitdagingen” ervaart.

Het bedrijf is ook steeds op zoek naar nieuwe manieren om het seksleven van jou, maar ook van je partner leuker te maken. Ik wilde hier eigenlijk schrijven, verbeteren, maar ik denk niet dat dat de juiste omschrijving is. Al is het alleen maar omdat je dat meer zelf in de hand moet houden ipv te vertrouwen op iets wat, laten we eerlijk zijn, een commercieel bedrijf is.

Hot Octopuss JETT op Eroticon

Als je mijn instagram stories hebt gevolgd, en wellicht slachtoffer bent geworden van mijn twitter overload aan Eroticon gerelateerde tweets (sorry not sorry), weet je dus dat ik op Eroticon 2019 ben geweest, een bijeenkomst van ervaren en minder ervaren reviewers, sexbloggers, fotografen, en andere mensen die iets met seks, seksualiteit, body positivity, lichamelijke beperkingen (en hun impact op je seksleven) en alles wat ermee te maken heeft, hebben.

Ik had de JETT net ontvangen van Hot Octopuss, maar ik had ook het geluk om daar de mensen achter Hot Octopuss zelf te ontmoeten. En als je deze mensen ontmoet, snap je ook waarom ze altijd met innovatie creatieve ideeën komen. Dat soort passie zit ze duidelijk gewoon in het bloed. En het is zo fijn om met deze mensen te kunnen spreken en dat ook gewoon zelf, op persoonlijke basis, te ervaren.

Mocht je trouwens geïnteresseerd zijn in wat er op Eroticon allemaal is gebeurd, dan kan je dat lezen op hun Eroticon 2019 aftermath pagina

Hot Octopuss JETT, guybrator of vibrator?

De term Guybrator is eigenlijk een merknaam van Hot Octopuss, en hoewel ik hem snap, vind ik de term een beetje jammer. Je hoeft namelijk geen “guy” te zijn om deze vibrator te gebruiken, ondanks dat deze vibrator specifiek is gemaakt voor de stimulatie van de penis (en vooral het frenulum bij de eikel). Want zelfs als je een penis hebt, hoef je je nog niet als man (en “dus” Guy) te identificeren. Tegelijkertijd weet ik dat juist Hot Octopuss zich inzet voor diversiteit en het weghalen van labeltjes, dus die naam, nou ja, het is je vergeven.

In de doos: Hot Octopuss JETT

Hot octopuss jett product image showing the components of the jett completely. It shows the vibrating eggs, the remote control, the silicone sleeve and the bag to hold everything in

Ik kreeg op Eroticon te horen dat de JETT de belichaming is van het originele idee dat de oprichter van Hot Octopuss had toen hij vond dat het tijd was om seksspeeltjes te gaan maken.

De JETT is ook de goedkoopste toy die Hot Octopuss maakt, en ondanks dat dit het geval is, is er toch nagedacht over innovatie en optimale stimulatie.

Zoals je van Hot Octopuss mag verwachten zit de Hot Octopuss Jett dan ook in een mooie shiny doos verpakt, voorzien van een foto van de JETT, en nou ja, het is gewoon mooi, alleen echt veel te shiny om er mooie foto’s van te kunnen maken.

Maar dat is alleen maar verpakking, wat krijg je dan eigenlijk?

In de doos zit de control unit van de Hot Octopuss JETT, twee op standaard trileitjes lijkende, nou ja, trileitjes, een zwarte siliconen sleeve, en een mooi zakje om alles in op te slaan. Ik ging op zoek naar de USB-kabel, maar die zit er niet bij, want, shock, de Hot Octopuss JETT werkt op 4 AA batterijen.

En natuurlijk zit er een handleiding bij, die je echt even moet lezen.

Hot Octopuss JETT

Goed, de Hot Octopuss JETT dus. Op het eerste gezicht zijn het twee trileitjes en een sleeve. Dat klinkt misschien niet heel veel belovend, en nou ja, als je het ziet, dan is het niet veel.

Ik begreep op Eroticon overigens dat men juist express de kosten laag wilde houden voor dit seksspeeltje, juist om te zorgen dat het toegankelijk is voor iedereen.

Hoewel de siliconen sleeve wel heel mooi en hoogwaardig, ogen de eitjes wat plasticerig. En dat zijn ze ook. De controller is ook van plastic, maar is wel stevig, en daarmee degelijk.

Je merkt dat er weer goed is nagedacht over deze toy. Ondanks het gebrek aan oplaadbaarheid, maar ook DAT is juist met opzet gedaan.

De Hot Octopuss JETT maakt gebruik van (gepatenteerde) “Bass & Treble” technologie. Een geniaal concept waarbij je twee verschillende vibraties gebruikt om met elkaar een nieuwe trilfrequentie te gebruiken. Het is Natuurkundig echt gewoon heel erg geil bedacht. Maar voordat ik jullie straks verlies in een enorme lading nerderigheid, komt het, veel te simpel uitgelegd, op het volgende neer: Je hebt een buzzy eitje, je hebt een rumbly eitje, en samen zijn zij…Bassie en Adriaan.

Nou nee, niet Bassie en Adriaan, maar ze veroorzaken een trilling die dieper gaat dan een goeie Rumbly sensatie. Voorwaarde daarvan is wel dat je ze dus om je lul draagt, want in je hand, komt die sensatie niet tot zijn recht. Dat is belangrijk om te onthouden, mocht je na het lezen van mijn review bedenken dat je hem eerst in je hand wil voelen, dat werkt in dit geval ECHT niet.

De Hot Octopuss JETT getest

Als je de Hot Octopuss JETT ontvangt moet je hem nog wel in elkaar zetten. Dat houdt in dat je eitjes op de juiste manier in de sleeve moet plaatsen, de connectors van de eitjes moet aansluiten op de afstandsbediening, en dat je natuurlijk de afstandsbediening moet voorzien van mooie verse batterijen.

Batteries not included

Er zitten dus geen batterijen bij, dat vind ik eigenlijk wel positief, want dan kan je zelf echt verse batterijen (ja, ja, alles is relatief) in je JETT doen.

Zoals je je kan voorstellen verbranden Tess en ik een hele hoop batterijen in alle speeltjes die wij testen. Ik had dan ook net hoge capaciteit oplaadbare batterijen gekocht, en wilde die graag gebruiken bij de JETT.

Maar toen ik ze in de JETT deed liep ik tegen een probleem aan. De batterijen gaan er nogal strak in, en dus ook uit.

Op zich geen enorm probleem dacht ik nog, zitten ze lekker stevig vast, ook als het klepje na zoveel tijd geen zin meer heeft.

Echter bleek na het sluiten van het klepje dat de knoppen van de afstandsbediening het niet meer deden. Omdat alles er simpelweg te strak in zat.

WTF dus.

Ik heb natuurlijk meteen gemaild met Hot Octopuss, en inderdaad bleek er niet gekeken te zijn naar de grote van de batterijen, want oplaadbare batterijen zijn nu eenmaal iets breder dan gewone batterijen. En inmiddels heeft Hot Octopuss ook bevestigd dat ze het probleem ook hebben geconstateerd en in de komende productiecyclus ook zullen aanpakken.

Overigens heb je dit probleem dus NIET als je “gewone” AA batterijen gebruikt, of als je toch echt oplaadbaar wil gaan, kan je het batterijlklepje er af laten en dan werkt het ook.

It’s all about the bass, and treble!

Showing the hot octopuss jett vibrating eggs in their sleeve indicating where the penis should be

Ja, het is er naar vragen, leuke muzikale referenties, als je Bass en Treble technologie toepast. Ik kon dus eindelijk gaan testen. Eitjes zaten netjes zoals het volgens de handleiding hoort. Afstandsbediening voorzien van (te dikke) batterijen en aan het testen.

Je start de Hot Octopuss Jett door één van de twee plusjes voor een paar seconden in te houden, of hetzelfde te doen maar dan met de patroon selectie knop.

Je kan dus de Bass en Treble eitjes individueel aansturen, aanzetten, uitzetten, nou ja, het is duidelijk. Door de plus of de min in te drukken reguleer je de intensiteit van de trillingen van de individuele eitjes.

De eitjes afzonderlijk zijn eigenlijk gewoon heel saai, het trilt, ja leuk, buzzy sucks, rumbly iets minder, maar nou ja, trilteitje.

Maar het individueel laten trillen van de eitjes is natuurlijk ook niet de bedoeling. Het gaat om de samenwerking.

En dus druk ik ze allebei aan. En er gebeurt niets. En ook dat was te verwachten, want als ze beide op de laagste of hoogste stand staan voelt het in het geval van de laagste stand heel simpel gezegd: “Meh.” En beide in de hoogste stand of je jezelf wil castreren door middel van vibratie, en ja er staat ook duidelijk in de handleiding dat je niet allebei de eitjes in de hoogste stand moet zetten. Maar ja, ik test, het kan, dus moet het, en nou ja: GODVERDOMME AU!

Het vinden van de juiste verhouding tussen de beide eitjes is echt even experimenteren, je kan de bass harder zetten en de treble zachter, of precies andersom. En elke stap die je daar in doet veroorzaakt een andere sensatie.

Als je meteen leuk aan de bak wil met deze intense vibraties, raad ik je aan om gewoon de unit aan te zetten met de patroonselectieknop. Ik denk dat het de ideale stand is qua Bass en Treble intensiteit, en dus meteen bingo.

Ik moet ook zeggen, deze stand is meteen zo heftig dat je zonder dollen binnen 10 seconden keihard klaarkomt.

I’ve got Rythm

De vibratie intensiteit kan je dus opvoeren, maar waar de Hot Octopuss JETT echt heel erg goed in is, is in de patronen. Waar ik normaal gesproken patronen alleen maar irritant vind, zijn deze patronen, er zijn er 5 in totaal, echt heel erg lekker, ik merk ook dat de patronen dingen met mijn pik doen die ik niet voor mogelijk had gehouden.

Sommige patronen veroorzaken bekkenbodem samentrekkingen, zodat mijn pik heen en weer danst, zonder actief ingrijpen van mijzelf. Andere veroorzaken een gevoel alsof er een enorme spanning wordt opgebouwd, en zo kan ik nog wel even verder gaan. Je kan je met dit apparaat uren edgen, of binnen een paar seconden klaarkomen.

Maar als je na dat edgen komt, dan weet je echt niet wat je gebeurt. Een diep supergeil orgasme dat echt uit mijn tenen kwam, dat heb ik nu een paar keer ervaren met de Hot Octopuss JETT.

Dit is ECHT geniaal. En omdat de sleeve onder je eikel op je frenulum zit is het ook echt handsfree, laat het apparaat zijn ding doen, het enige wat jij hoeft te doen is kreunen, gek worden, en keihard klaarkomen. Of, jezelf of je partner overprikkelen, dat kan ook leuk zijn, maar dat moet natuurlijk maar net je ding zijn.

Overigens is het omdoen van de sleeve nog wel een dingetje als je een beetje breed geschapen bent althans, evengoed is het siliconen rekbaar genoeg, en vooral ook comfortabel genoeg, ook al zit het wellicht wat strakker.

Schoonmaak

Volgens mij is dit de eerste toy van Hot Octopuss voor penisbezitters die niet helemaal waterdicht is. Zo kan je de afstandsbediening en de eitjes ECHT niet nat laten worden, maar kan je de siliconen sleeve wel goed afspoelen. Evengoed is het schoonmaken dus eigenlijk heel simpel. Mits je niet over de trileitjes heen spuit, maar als dat gebeurt, beetje spray, doekje, klaar.

Conclusie

De Hot Octopuss JETT is uniek, anders dan andere speeltjes van het merk, anders dan welke vibrerende toy die ik tot nu toe heb mogen proberen. En hij is echt heel erg lekker. En zoals al eerder gezegd relatief goedkoop. Het aanschaffen waard dus, als je een penis hebt, en niets nieuws wil proberen, schaf hem aan, het zal je (hopelijk) niet teleurstellen.

Je koopt de Hot Octopuss JETT natuurlijk bij Hotoctopuss voor € 49,99

Mocht je liever in Nederland willen bestellen dan kan je de Hot Octopuss JETT ook kopen bij willie.nl voor dezelfde prijs.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

5 Reacties

 1. Jammer genoeg nog niet in Nederland te koop.

  Antwoord
 2. Hoi Jay, toffe review. Ik zou ‘m alleen nog ‘n keertje nalezen op vergeten (werk)woorden als ik jou was. 🙂
  (Bijvoorbeeld deze zinnen: “Al is het alleen maar omdat je dat meer zelf in de hand moet houden ipv te vertrouwen op iets wat, laten we eerlijk zijn, een commercieel bedrijf.” en “mensen die iets met seks, seksualiteit, body positivity, lichamelijke beperkingen (en hun impact op je seksleven) en alles wat ermee te maken heeft.”

  Antwoord
  • Hoi, duidelijk te zien waar ik elke keer gestoord werd terwijl ik aan het tikken werd :). Dank je voor je comment. Ik heb het nu aangepast.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.