Help! Ik wil mijn eerste seksspeeltje kopen!

20-12-2018

Help! Ik wil mijn eerste seksspeeltje kopen!

Er zijn echt zo ontzettend veel verschillende sextoys. Ik vind dat echt een super leuk iets, want zo is er altijd nog wel wat nieuws te ontdekken en voor iedereen (die dat wil) is er wel een fijne toy te vinden. Maar als je voor het eerst een seksspeeltje wilt gaan kopen, dan kan het super overweldigend zijn.

Mijn eerste vibrator

Ik herinner me nog goed hoe het ging toen ik mijn eerste vibrator ging kopen. Ik had een vriendje en ik had tegen hem gezegd dat ik graag een vibrator zou willen. Dat vond ik al super eng om te zeggen, maar hij vond het ook een leuk idee, dus gingen we samen naar de sexshop. Ik was nog nooit in een sexshop geweest, dus ik vond het echt super spannend. Even probeerde ik mijn vriendje nog over te halen dat ik in de auto zou wachten en dat hij dan even een vibrator ging uitzoeken voor mij. Maar ik moest toch echt zelf mee die winkel in.

Voor het eerst naar een sexshop

In die sexshop voelde ik me best ongemakkelijk. Ik was ook nog nooit eerder in een sexshop geweest dus dat vond ik ook gewoon al eng. De verkoopster legde ons uit wat ze had, dat was toen nog niet zo veel, en ik koos een vrij simpele, niet te dure vibrator uit. Zo’n echt lijkend exemplaar, een beetje een midden maatje, waar batterijen in moesten. En dat was dan mijn eerste vibrator. Hij viel een beetje tegen. Maar daarna volgden er nog vele andere sekstoys, waar van gelukkig een aantal wel echt heel fijn waren.

Veel keus

Toen ik mijn eerste vibrator ging kopen, was er dus niet zoveel keus. Als je nu een sekswinkel binnen loopt, is de keus een stuk groter, en dus ook wat lastiger. Wanneer je je nog niet op je gemak voelt om een sexshop binnen te stappen, kan je ook heel goed online shoppen. Een paar van mijn favoriete online sexshops zijn Euphoria, Easytoys, Willie en natuurlijk onze eigen webshop YayOrgasms, waar je alleen maar goede en veilige toys, glijmiddelen en condooms vindt. Ook hebben we bij YayOrgasms duidelijke productomschrijvingen, zonder mooie praatjes dat een speeltje je naar de zevende hemel gaat brengen, maar gewoon duidelijk wat je echt kan verwachten van de toy. Natuurlijk kan je ook bij bijvoorbeeld bol.com terecht voor seksspeeltjes. Alle online sexshops leveren hun pakketjes super discreet, zodat niemand ziet waar het vandaan komt. Bij Bol krijg je gewoon een standaard Bol.com doos, dus dat is ook lekker onopvallend.

Echte winkel vs. online shopen

Het voordeel van een echte winkel is dat je daar gewoon alle seksspeeltjes echt ziet liggen. Je ziet gelijk hoe groot een toy is en meestal mag je ook wel even voelen. Hoe voelt het materiaal, hoe voelen de vibraties, allemaal dingen die wel fijn zijn om te weten. Ook kan de winkelmedewerker je helpen met je keuze en je uitleg over de verschillende toys geven. Euphoria heeft ook echte winkels, je vindt die in Heerenveen en in Leeuwarden.
In een online shop kan je lekker vanuit je eigen huis op je gemak alles bekijken. Niemand ziet wat je allemaal bekijkt en je kan er zo lang over doen als je zelf wilt. Je kan natuurlijk ook nog even kijken of je een review kan vinden als je een seksspeeltje ziet die je leuk vindt.

De verschillende soorten seksspeeltjes

Er zijn dus heel veel verschillende seksspeeltjes. Je hebt vibrators, luchtdrukstimulators, dildo’s, anaal toys en masturbators. Die laatste twee laat ik voor nu even buiten beschouwing, daar zal ik een andere keer meer over schrijven. Het verschil tussen een vibrator en een dildo is simpel: een vibrator vibreert en een dildo niet. Een luchtdrukstimulator is vrij nieuw, dit seksspeeltje plaats je om de clitoris en door middel van luchtdruk wordt de clitoris dan gestimuleerd. Dat klinkt heel gek, maar werkt bij heel veel mensen super goed. Het gevoel is heel intens.

Bodysafe materiaal

Voor je gaat bedenken welk seksspeeltje bij jou past, is het belangrijk om even na te denken over de materiaal keuze. Er zijn heel veel seksspeeltjes te koop van materialen die niet veilig zijn voor je lichaam. Omdat ze giftig zijn of poreus. Poreuze seksspeeltjes zijn niet goed schoon te maken en kunnen hierdoor ook gevaarlijk voor je lichaam worden. Als je kiest voor een sextoy van siliconen of hard plastic, zit je altijd goed. En voor meer informatie kan je altijd nog even mijn artikel over bodysafe sextoys checken of mijn artikel over materiaalkeuze bij sekstoys.

Wat voor vibrators zijn er?

Vibrators heb je ook weer in allerlei soorten. Je hebt vibrators die bedoeld zijn om je uitwendig te stimuleren. Dus echt je clitoris (natuurlijk kan je zo’n vibrator ook tegen andere plekjes houden die je fijn vindt, zoals je tepels) en zo’n vibrator is niet bedoeld om ook in te brengen in de vagina. Een clitoris vibrator is meestal vrij klein. Er zijn ook wand vibrators, die lijken vaak een beetje op een microfoon, die zijn ook bedoeld voor uitwendige stimulatie. Wand vibrators zijn vaak heel krachtig. Dan zijn er nog staafvibrators, de naam zegt het al, die hebben de vorm van een staaf, en die zijn bedoeld om in te brengen in de vagina. Met zo’n staafvibrator kan je ook nog je clitoris (of andere plekken) stimuleren, alleen niet tegelijk. Met een rabbitvibrator, of duovibrator (ook wel Tarzan genoemd) kan je wel tegelijk de vagina (het inwendige deel) en de clitoris stimuleren. Zo’n vibrator bestaat uit een staafgedeelte om in te brengen, en een clitorisstimulator (vaak in de vorm van een konijntje). Ook voor de G-spot zijn er speciale vibrators, die hebben een wat gebogen vorm. Ook een G-spot vibrator kan je voor andere plekken zoals de clitoris gebruiken. Er zijn ook trileitjes, die hebben, zoals de naam al zegt, de vorm van een klein eitje, die kan je inbrengen in de vagina en dan met een afstandsbediening aanzetten.

En dan bestaan er ook nog koppelvibrators, dat zijn vibrators speciaal bedoeld om als koppel te gebruiken tijdens de seks (penetratie). Zelf denk ik dat elke sextoy een couplestoy kan zijn als je die toy samen gebruikt.

Oplaadbaar of batterijen?

Vibrators zijn tegenwoordig vaak oplaadbaar, met een USB snoertje, maar er zijn ook nog vibrators die op batterijen werken en sommige wand vibrators hebben een stekker. Met een stekker heb je de vibraties altijd op volle kracht, maar je moet wel een stopcontact in de buurt hebben. Oplaadbare toys geven meestal sterkere vibraties dan een vibrator op batterijen, maar ze zijn meestal wel iets duurder.

Buzzy vs. diepe vibraties

Wat ik zelf, naast dat ‘ie bodysafe is, het belangrijkst vind bij een vibrator is dat hij diepe vibraties heeft. Er zijn verschillende soorten vibraties. Sommige vibraties zijn heel oppervlakkig. Als je de vibrator aanzet, hoor je vaak ook een wat hoger, zoemend geluid. Een beetje zoals een bij klinkt. Als je de vibraties op je hand voelt, dan denk je vaak dat het best wel krachtig is. Maar bij je clitoris doen deze vibraties bijna niets. Diepe vibraties geven een veel lager, zwaarder geluid. Ze dringen dieper door. En zeker bij je clitoris hebben deze vibraties veel meer effect. Je clitoris loopt inwendig nog veel verder door dan alleen het stukje dat wij aan de buitenkant zien. Dus eigenlijk is het logisch dat de diepe vibraties veel meer effect hebben.

Dildo of dildon’t?

Voor ik seksspeeltjes tester werd, had ik nog nooit een dildo gebruikt. Ik dacht altijd: wat heb je daar nou aan, dat trilt niet eens. Maar nu ben ik er achter dat dildo’s super fijn kunnen zijn. Zeker wanneer je geïnteresseerd bent in het ontdekken van je G-spot, kan een dildo misschien wel beter werken dan een vibrator. Dildo’s heb je ook in allerlei soorten materialen. Bodysafe opties zijn bijvoorbeeld siliconen, glas (dat is speciaal, bijna onbreekbaar glas) en rvs.

Dildo’s heb je in verschillende vormen en maten. Wanneer je niet zeker weet welke maat jij prettig zou vinden, kies dan niet een te grote dildo uit. Als je je G-spot wilt stimuleren, kies dan een dildo met een gebogen vorm met een verdikking aan het uiteinde.

Luchtdruk seksspeeltjes

Sekstoys die met luchtdruk werken, bestaan pas sinds een paar jaar. Zo’n speeltje heeft een tuutje, die je om de clitoris plaatst. Je clitoris wordt dus niet aangeraakt, het is alleen de luchtdruk die je voelt. Veel vrouwen die moeilijk kunnen klaarkomen, omdat ze heel veel stimulatie nodig hebben of juist omdat hun clitoris super gevoelig is, kunnen dat met zo’n luchtdrukspeeltje wel. Heel veel vrouwen vinden luchtdruktoys echt helemaal awesome. Maar, zoals met elk seksspeeltje, zijn er ook mensen die er niks aan vinden.

Zelf ben ik wel echt fan. Ik vind het gevoel super lekker en ik vind het tof dat ik makkelijk meerdere keren achter elkaar kan klaarkomen, omdat met een luchtdruk speeltje mijn clitoris niet snel overgevoelig wordt.

Maar, wat moet ik nou kiezen als eerste seksspeeltje?

Je eerste seksspeeltje is super persoonlijk. Ik kan je dus geen kant en klaar antwoord geven en je vertellen welke je moet hebben. Maar ik heb wel een paar vragen waar je vast over na kan denken.

Wil je inwendige of uitwendig stimulatie? Of allebei? En wil je dat dan tegelijk of juist niet?
Wil je je G-spot stimuleren of ontdekken?
Wil je dat jouw seksspeeltje trilt of juist niet?
Wil je een sekstoy om alleen te gebruiken, of juist samen?
Wil je dat jouw sekstoy hard aanvoelt of juist wat zachter?
Wil je harde, heftige stimulatie, of juist wat zachter en subtieler?
Wil je een klein speeltje, of wil je juist iets met wat meer formaat?

Misschien ken je iemand die al een sextoy heeft. Een super goede! Maar, dat een speeltje voor iemand anders perfect is, wil niet zeggen dat dat speeltje voor jou ook perfect zou zijn. Iedereen houdt van iets anders.

Vaak wordt er bij kleine vibrators of vibrators die niet zo heftig vibreren gezegd dat deze speciaal voor beginners heel geschikt zijn. Ik zeg dat zelf ook wel eens. Maar eigenlijk is dat helemaal niet per se waar. Want misschien heb je nog nooit een seksspeeltje gebruikt, maar weet je wel al dat je juist wat hardere stimulatie nodig hebt of wilt. Of wil je gewoon juist iets dat wat groter is dan gemiddeld. Je eigen voorkeuren zijn echt helemaal oké. Je hoeft je nooit te schamen voor je voorkeuren of je te laten leiden door wat anderen doen of deden. Jij kiest zelf wat jou leuk en spannend lijkt. Waar jij van denkt dat je het lekker gaat vinden.

Miskoop

En misschien kies je iets uit wat toch niet aan je verwachtingen voldoet. Dat gebeurt helaas wel eens. Ik heb dat zelf ook vaak genoeg meegemaakt. En zelfs nu heb ik nog wel eens als ik een seksspeeltje binnen krijg om te testen dat ik er veel van verwacht, maar dat het dan toch tegenvalt. Daar is helaas maar weinig aan te doen. Maar, je komt dan in elk geval wel wat meer te weten over wat voor jou werkt en wat niet. Zo kwam ik er achter dat trileitjes me echt super spannend lijken, maar in de praktijk echt niks voor me doen. Inwendige vibraties vind ik gewoon echt niet bijzonder. G-spot vibrators werken voor mij ook eigenlijk nooit. Om mijn G-spot echt te stimuleren heb ik stevige wrijving nodig en daar zijn dildo’s veel meer geschikt voor dan vibrators. En zo leer je elke keer weer wat bij over je eigen lichaam.

Goedkoop of duur?

Wanneer je echt nog geen idee hebt van wat je lekker zal gaan vinden, of misschien weet je nog niet eens óf je een seksspeeltje wel lekker gaat vinden, dan zou ik je aanraden om niet gelijk de allerduurste toy te kopen. Tenzij je geld over hebt natuurlijk, ga dan lekker helemaal los. Maar als je nog een beetje aan je budget moet denken, kies dan gerust een wat goedkopere toy. Een seksspeeltje van plastic is vaak goedkoper dan een speeltje van siliconen. Als je een seksspeeltje op luchtdruk wil, is het merk Satisfyer goedkoper dan Womanizer. Ik raad je aan om wel echt een sekstoy van veilig materiaal te kopen, want veiligheid gaat toch voor alles.

Aanraders voor beginners

Natuurlijk kan ik je wel een paar toys laten zien waarvan ik denk dat ze misschien leuk kunnen zijn om te proberen en die ook nog best leuk geprijsd zijn.

Als je gewoon een basic, kleine vibrator wilt, die heel geschikt is om de clitoris mee te stimuleren, maar die wel net groot genoeg is om toch ook even te voelen hoe inwendige vibraties nu voelen, dan vind ik de Rianne S Classique heel leuk.

Als je een iets groter maatje wil, zijn de Positive Vibes echt super tof of als liever iets van siliconen wilt: de Purrfect Silicone Classic.
Wil je krachtige vibraties, kan is de Ultra wand een aanrader voor jou.
Of wil je toch zo’n luchtdruk speeltje uitproberen, dan moet je deze Satisfyer Pro Traveler hebben.
Voor duovibrators is er wat minder budgetproof keus, maar wat een hele leuke, maar wel gelijk bijzondere duovibrator is, is deze op en neer bewegende duovibrator van Lovehoney.

Als je nog steeds moeite hebt met kiezen, mag je me natuurlijk altijd een berichtje sturen door het contactformulier op de site in te vullen!

Heb jij al een seksspeeltje? Wat was jouw eerste? En hoe was jouw eerste bezoekje aan een sexshop? Laat het even weten in de reacties!

41 Reacties

 1. I chose a very inexpensive “micro tingler” toy to surprise my wife for our first toy. It seemed like something that would not be intimidating. It was a good introduction.

  Antwoord
  • Ah yes, I know the micro tingler! It was quite a popular toy a few years back!

   Antwoord
 2. Ik heb er nog geen enkele gekocht, maar ben dit wel van plan. Dit artikel heeft me hier zeker bij geholpen! 🙂

  Antwoord
  • Leuk! Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat kiezen 🙂

   Antwoord
 3. Mijn eerste aankoop was lekker makkelijk online 😛 Zo’n basic ‘bondage kit’, waarvan het zweepje op z’n hardst aankomt als een zachte aai, en het touw amper is aangeraakt omdat knopen leggen toen niet echt mijn forte was. Wel superleuk als introductie, maar nu lekker aan het uitbreiden met andere leuke dingen 🙂

  Antwoord
  • Zulke setjes vallen vaak tegen he. Maar ik vind het wel super koel dat zo’n bondage setje gewoon je eerste sextoy aankoop was!

   Antwoord
 4. Handige beginnersguide om miskopen te voorkomen. Met zoveel Toys op een bed slaap je toch niet lekker? 🙂

  Antwoord
  • Juist wel! Heerlijk slapen na een orgasme! 😀 Maar het is niet eens mijn eigen bed en hier thuis liggen de toys meestal gewoon in kasten 😉

   Antwoord
 5. Keuzes, keuzes, keuzes, maar hierdoor wordt het wel een stuk makkelijker. Dank je wel!

  Antwoord
  • Fijn! Ben benieuwd wat het gaat worden!

   Antwoord
 6. ooeh… ja, het eerst sexspeeltje wat ik kocht herinner ik me nog goed.
  Of eigenlijk kocht ik er 2 ..
  In Haarlem, bij het station had je een sexshop, zo’n donker hol, waar ik vanaf jongs af aan al nieuwsgierig naar was.
  Altijd als we op de bus wachten om naar mijn opa en oma te gaan, trok het mijn aandacht..
  Enfin, ik was 17, zat op het grafisch lyceum in Amsterdam en was alleen maar met sex, drugs en feestjes bezig.
  Op een dag, na schaamteloos een hoop geile fantasieën uitgewisseld te hebben met een schoolvriendinnetje (in de tram ook echt! Hahaha) besloot ik dat ik, als 17 jarige femme fataal een sexspeeltje te kopen.
  Ik stapte in Haarlem uit en liep vol zelfvertrouwen en vreselijk opgewonden in m’n eentje de sexshop binnen.
  OMG! Het was er donker, rook er naar rubber, er stond een vieze ouwe kerel achter de toonbank, er waren cabines achterin.
  Mijn zelfvertrouwen smolt als sneeuw voor de zon, toen de man vroeg waar ik voor kwam.
  Ik wilde even kijken piepte ik..

  Ik pakte de eerste de beste speeltjes die een binnen mijn budget vielen
  Een Purno paarse viborator (je weet wel… Purno de Purno van Villa Achterwerk)
  Een recht toe, recht aan massage staaf, met zo’n rode onderkant die je moest draaien om harder te zetten
  Van een beetje viezig aanvoelend soort plastic en totaal niet bodysafe!
  En zo’n hard wit plastic trileitje met snoer en traploze versnelling.

  25 gulden moest ik afrekenen
  En ik stond daar met een rood hoofd te prutsen met mn rugzak aan de toonbank.
  Snel die onnodig grote verpakkingen in m’n tas proppen, en met 10 minuten stond ik met een rooie kop buiten.
  Op het perron en in de trein naar huis had ik het gevoel dat iedereen het op mn voorhoofd geschreven, kon zien staan.
  Ik ben in de trein naar het toilet gegaan om daar de speeltjes te ontdoen van de verpakking (die kon ik onmogelijk bij mijn ouders thuis in de prullebak gooien)
  Shit!! Batterijen vergeten!!!
  Toen ik de trein uitstapte, snel nog langs de kiosk voor batterijen en dan zo snel als mogelijk op het fietsje naar huis crossen om ze te proberen.
  Eenmaal thuis en na het dubbelchecken of er niemand thuis was, kwam ik, binnen een minuut, klaar met mijn eerste sexspeeltjes.
  Sigh….

  Antwoord
  • Geweldig verhaal! Dankjewel voor het delen, ik vond het super leuk om te lezen. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel mooie sexshops!

   Antwoord
 7. Ha, mijn eerst was die klassieke paarse. Dunne staaf met bol in een hoekje erop, bedoelt denk voor je gspot. Een batterij erin, en dan met hoe strak je het knopje draait hoe hard ie gaat.

  In zo een mooie blister verpakking met porno model.

  Antwoord
  • Ik denk dat ik die ook had haha! En hoewel ik de nieuwste verpakkingentrend ook niet heel tof vind, zijn ze nu wel echt veel beter dan vroeger met die (half)naakte vrouwen er altijd op.

   Antwoord
 8. Mijn eerste speeltje kochten we samen, bij.Christine le Duc. Het was zo’n roze jelly konijntje met een zwakke bullet vibrator erin. Ik vond m laatst achterin de la….. en hij zag er echt niet meer uit. Ik heb m meteen weggegooid, bleh! Verder heb ik ook nog zo’n roze staafvibrator op batterijen gehad. Dat ding deed prima zn werk, maar tegenwoordig hebben we wel wat beters in de la! Mn eerste luxe speeltje was een Lelo Iris. Toen was Lelo nog een vooruitstrevend en chique merk….. En ik heb nog een Pachy Paul van Fun Factory op batterijen. Ik word er helemaal nostalgisch van!

  Antwoord
  • Oohhh ja, die bullets met konijntjes en dolfijntjes enzo waren een tijdje helemaal hip he!
   Ik vind het eigenlijk wel jammer dat ik mijn oude seksspeeltjes niet meer heb. Zou ik wel leuk vinden om weer eens te zien allemaal. Of nou ja, eigenlijk, hier in de buurt zit een sexshop en die heeft serieus al die oude zooi nog gewoon hangen hahaha 😛 Kan daar wel weer eens langs, lol!

   Antwoord
 9. Ons eerste speeltje kochten we via bol.com. Het was een trileitje dat het nagenoeg één keer goed gedaan heeft. Verder deed het niets als batterijtjes verslinden. Gelukkig beleefden we nog de grootste pret aan het samen uitzoeken en bestellen.
  Groetjes

  Antwoord
  • Ahh ja jammer is dat dan, als het niet goed blijkt te werken! Maar gelukkig dat het uitzoeken alleen al ook heel leuk was!

   Antwoord
 10. Het eerste speeltje kochten mijn vriendin en ik bijna als iedereen met te weinig kennis waardoor het zo’n goedkoop trilei was met afstandsbediening.
  Het voldeed maar de kwaliteit en lol was er snel af.
  Gelukkig daarna betere aankopen gedaan!

  Antwoord
  • Ja die eitjes hè… zeker die met afstandsbediening vind ik altijd erg lastig, die functioneren vaak zo slecht! Wel interessant om te testen altijd, maar persoonlijk vind ik er ook maar weinig aan haha 😀

   Antwoord
 11. Wou echt dat ik al deze info had toen ik mijn eerste toy ging kopen… ben toen uiteindelijk naar huis gegaan met een hele foute roze tarzan vibrator.. wat uiteindelijk wel resulteerde in mijn eerste orgasme haha.

  Antwoord
 12. Ik heb er tot op heden nog geen gekocht maar dit artikel is wel super handig om wat meer inzicht te krijgen in wat de mogelijkheden allemaal zijn, top!

  Antwoord
 13. Mijn eerste speeltje was direct een hele vibratorset (de heel foute red roses vibrator set) die ik bestelde bij de Neckermann; lekker anoniem. Ik ben nog nooit in een sexshop geweest, ik bestel enkel online. Ik mag graag wat online rondkijken en lees tegenwoordig graag wat over een toy waar mijn oog op valt en ik zoek en lees ook reviews voor ik iets bestel tegenwoordig. Onderhand ligt mijn nachtkastje behoorlijk vol, maar er is ook zoveel keuze…….. 😀

  Antwoord
 14. Ik ben eigenlijk nog nooit bij een sekswinkel naar binnen gestapt, moet ik bekennen…. Nouja, een keertje met mijn vriendin bij de christine le duc naar binnen gestapt, op zoek naar een leuk lingerie setje. (niets gevonden, schijnt hier niet de plek te zijn om zoiets te vinden 😛 )
  Maar ik weet het niet, ik denk dat ik het toch iets te ongemakkelijk vind ofzo…

  Mijn eerste seksspeeltje was een buttplug van onbekend merk en een hele grote anal-douche bol. Ik dacht toen nog; hoe moeilijk kan het zijn? Buttplug vorm, hup d’r in en komt wel goed. Daar kunnen ze toch niet veel aan verprutsen? Oh how wrong I was. Ten eerste bleek het uiteindelijk niet helemaal puur siliconen te zijn, begon het flink te meuren en zelfs na grondige schoonmaak kwam ik ‘rottende’ stukjes tegen op het ding (schimmel ofzo? iig heel erg nasty) Ook bleek ik iets te optimistisch te zijn geweest met de maat van het ding xD…Heel gauw weggegooid en daarna besloten dat ik voortaan toch wat beter m’n research moet doen. Dankzij sites als deze daarna gelukkig geen echte miskopen meer begaan ^^

  Antwoord
 15. Mijn eerste toy kocht ik via de Pabogids. Toen ik uit huis was durfde ik die eindelijk aan te vragen. De toy kwam lekker anoniem in een kartonnen doos, gebracht door de postbode. Alleen dat al was spannend en opwindend. Het was een vlindertje met lange elastieken eraan die om je benen konden zodat het ding op zijn plaats bleef. Ongetwijfeld vol met weekmakers. De elastieken deden hun qwerty-toetsenbord voor geen meter maar als je het ding met de hand tegen je klit hield, werkte het prima. Inmiddels diverse toys verder, het vlindertje ligt al lang en breed op de vuilstort. Maar mijn toys koop ik nog steeds online en laat ik thuisbezorgen.

  Antwoord
 16. ik ben erg verlegen, dus ik koop alles online. mijn eerste aankoop was een penisring met trillingen. het was een openbaring

  Antwoord
 17. Onze eerste aankoop was de we-vibe vibrator, en dat is nogsteeds onze all time favorite. Dus echt iets waar we samen van kunnen genieten.

  Dat was een mooie eerste stap in speeltjes land, daarna zowel voor ons beide als ‘single’ speeltjes durven kopen. Een beetje extra genot kan nooit kwaad!

  Antwoord
 18. Pfoe, mijn eerste sekspeeltje was een dubbele paarse dildo. Mijn eerste speeltje kocht ik online op easytoys, omdat ik het heel eng vond om naar een seksshop te gaan en informatie na te vragen. Ik was zelfs bang om het te bestellen want dadelijk zouden mijn ouders mijn pakketje openmaken! De horror! Maar dat is gelukkig toen nooit gebeurd.

  Tegenwoordig ben ik daar niet meer zo bang voor en niks is raar of vreemd. Als het om je eigen lichaam gaat en wat je gebruikt kun je altijd beter even informatie winnen.

  Leuk artikel! Vooral voor mensen die nieuw in de wereld van seksspeeltjes zijn denk ik dat het kan helpen om even die drempel over te stappen. Fijn dat er iemand is die daar zo gedetailleerd over kan schrijven 🙂

  Antwoord
 19. Ik heb meerdere seksspeeltjes waaronder een Womanizer. Mijn eerste waren van die goedkope vibrators die helemaal niets voor mij deden. Zo jammer dat ik nooit de info had zoals hierboven, want het heeft echt een tijd geduurd voordat ik leuke speeltjes vond waarmee ik wat bereikte. Goedkoop is ook best vaak duurkoop. Mijn eerste bezoek aan een seksshop was hilarisch. Echt nog zo onschuldig snel snel naar binnen zodat niemand je ziet. Nu ben ik niet meer zo’n watje.

  Antwoord
 20. Mijn eerste speeltje was een kandelaars kaars haha… de echte erna was een buzzy vinger vibrator’tje. vond dat een goeie om mee te beginnen, kon je erg precies richten en kon ik beter mijn clit mee ontdekken

  Antwoord
 21. Oh god mijn eerste toys waren zo underwhelming…

  Mijn allereerste was een staafvibrator. Volgens mij kocht ik hem vooral omdat hij lekker groot was en bigger is better, toch? Mooi niet. Hij was te smal en de vibraties te oppervlakkig, echt een onpersoonlijk en a-sexy ding. Ik heb heb hem wel nog steeds, maar ik denk dat ik hem in 10 jaar misschien 4 keer heb gebruikt.

  Daarna kocht ik een neptarzan met pareltjes/kogeltjes. Wat een hels lawaai, hahaha. Ik dacht dat ik hierin zou vinden wat ik mistte bij de staaf, namelijk een beetje meer engagement en opwinding. Het clitoris-stimulatie deel zat echter totaal op de verkeerde plek en de draaiing voelde ook wat random. Anatomisch waren we geen match.

  Daarna heb ik eigenlijk nooit meer geinvesteerd in vibrators, maar mijn geld ingezet op zweepjes en klemmen. Solo seks vind ik nog steeds een moeilijk ding… Wie weet wordt 2019 mijn jaar? Liefss

  Antwoord
 22. Ik word er nog rood van als ik er aan denk.. Op mijn 17e verjaardag kreeg ik van een vriend mijn eerste vibrator (zo’n super basic cilinder vormige, met een draai knop onderaan), omdat ik eens had gezegd nieuwsgierig te zijn naar vibrators. Kop als een biet! Maar het werd nog veel erger… Die vriend had namelijk met mij afgesproken als afleidingsmanoeuvre voor mijn surprise verjaardagsfeestje…. Dus toen ik mijn ouderlijk huis binnen kwam, met het plan gelijk naar mijn kamer te rennen en de vibrator te verstoppen, stond de woonkamer bomvol vrienden en familie! Sta je daar met je vibrator onder je arm……. Gelukkig zat hij in een neutrale doos en heeft niemand het gezien, maar ik zakte zowat door de grond!

  Antwoord
 23. Heel herkenbaar, het eerste bezoek aan een seksshop. Ik was best zenuwachtig, haha. Helaas wist ik toen nog niks over bodysafe materialen en over wat voor soort toys er zijn. Met de kennis van nu had ik toch echt een andere keus gemaakt. Gelukkig heb ik me voor mijn laatste toy-aankopen van tevoren goed georiënteerd, mede door jouw reviews 😉

  Antwoord
 24. Oh dat is lang geleden dat eerste bezoekje. Ik vond het heel onwennig omdat er ineens zo open werd gepost over wat ik zocht. Later wende dat gelukkig en werd het gewoon een leuk uitje.

  Antwoord
 25. Het eerste dat ik gebruikt heb àls sextoy is denk ik zo’n bibber-pen geweest. Of de douchekop. Maar de eerste echte toy die ik gekocht heb, is een simpele staafvibrator van hard plastic, waar van die C-batterijen in gaan, en die traploos te regelen is door aan de onderkant te draaien. Hoe harder hoe meer buzzy de vibraties natuurlijk, maar hij heeft wel een hout-printje dat ik eigenlijk nog steeds wel leuk en vooral ook origineel vind. 🙂 Ik weet niet meer zeker waar ik ‘m gekocht heb (ik denk online, waarschijnlijk bij Christine le Duc?), maar wel dat ie super afgeprijst was, dus ik denk dat ie misschien nog geen tientje kostte. Verre van orgasme-garantie (voor mij), niet water proof of voorzien van andere toeters en bellen, maar ‘per ongeluk’ (want voor dat ik daar bewust van was) dus wel body safe, en hij doet ’t nog steeds.

  De enige sexshops waar ik binnen ben geweest, zijn geloof ik (ook) Christine le Duc’s geweest. Vlak bij mijn universiteit zat er een waar ik wel eens naar binnen liep, gewoon om te kijken (waar nu Pure Lust zit). Maar de aantrekkelijkere toys waren altijd (en zijn dat voor m’n gevoel nog steeds een beetje) boven mijn budget. Mijn laatste bezoekje is inmiddels alweer een aantal jaar geleden, want ik voel me toch altijd een beetje opgelaten in de meer boutique-stijl winkels als ik niet echt van plan ben om wat te kopen, of het nou om sextoys gaat of kleding. Maar mede door jouw tips voor leuke winkels in Amsterdam, zit ik er de laatste tijd steeds meer over te denken om toch maar weer eens ergens naar binnen te lopen.

  Leuk artikel trouwens, met goeie tips om op te letten/over na te denken bij het kopen van een (al dan niet eerste) toy. Met de kennis die ik nu heb zou ik voor mijn eerste toy misschien eerder voor een g-spot vibrator gegaan zijn dan voor een rechte staaf, omdat je daarmee volgens mij van de meeste dingen kan onderzoeken of je ze lekker vindt (als je dat nog niet weet). Namelijk of je van g-spot stimulatie houdt, en/of van interne vibraties, en/of van externe vibraties. Dat iets met zachte vibraties geschikt is voor beginners, of iets met heftige stimultie juist niet voor beginners is, vind ik eerlijk gezegd nogal onzin. Ik zou dan eerder zeggen dat iets met meerdere verschillende standjes/intensiteiten geschikter is voor een beginner, en iets met maar één of twee standjes minder, of die nu hard zijn of zacht.

  Antwoord
 26. Oef dan moet ik even diep terug in mijn geheugen graven. Ik weet nog wel dat toen ik jong was en mijn eerste aankoop deed de sex shops net buiten het centrum lagen en dat je aan de buitenkant een dicht geplakt raam (met donkerblauw folie) zag met heel klein erop geschreven voor plezier en genot. Eenmaal binnen betrad je een waar genotsparadijs. De eerste keer keek ik dan ook mijn ogen uit en zonder schroom want he tenslotte hoort dat ook bij het leven toch en is niks waar je je voor hoeft te schamen. Wat ik precies toen gekocht heb dat weet ik niet meer maar wel dat het een dildo was. En dat ik daar ook veel plezier aan beleefd heb 😊

  Antwoord
 27. Een luchtdruk speeltje lijkt me echt enorm prettig! De climax vinden is namelijk nog al moeilijk. 😅 Ik ga deze zeker overwegen als eerste speeltje.

  Antwoord
 28. vind het tof dat je z’n goeie recenties geeft zo weet je tenminste of het de moeite waard is om te kopen.

  Antwoord
 29. Mijn aller eerste sekstoy kreeg ik van een bijzonder iemand. Een paarse vibrator. Met rode wangen, een tong verloren en trillende handjes had ik de toy in mijn handen. En er heel erg veel plezier van en mee gehad.
  Het verlegen meisje, geen sex winkel in durven en op internet kijken voelde een soort van stiekem, de taboe die ik toen voelde…

  Daarna wel vaker een speeltje aangeschaft, maar helaas vaak een miskoop.. Eitje met afstandsbediening? Het idee gaf nog meer gevoel dan dat hele eitje :s

  Ik wou dat ik dit toen gelezen had, zo dat ik meer wist, wat voor soorten speeltjes er zijn, verschillende vibraties, waardoor ik beter kan inschatten of een tot aan mij besteed is, hoe ik een toy kan herkennen als potentieel goed en zo nog veel meer!
  Maar niet alleen dat.. Ook dat er geen taboe hoeft te zijn.

  De manier waarop de reviews geschreven worden is zo open en zo eerlijk dat het gewoon aanvoelt. En dat, dat is een hele belangrijke boodschap, die iedereen zou moeten ontvangen.

  Na deze post en alle mooie reviews ben ik mijzelf beter gaan leren kennen. Wat ik lekker vind en waar ik op moet letten. En dat wens ik iedereen toe.

  Dank jullie wel

  Antwoord
 30. Ik ging van een bulletvibrator van Aliexpress naar een grote fairy wand vibrator! Wat een verschil. Ik dacht eerst dat vibraties niks voor mij waren maar toen ik die krachtige wandvibrator gebruikte veranderde dat. Gelukkig maar, want toys maken mij heel blij! Haha

  Antwoord
 31. Haha mijn eerste Toy kreeg ik toen ik 9 jaar was van mijn ouders. Het was Koninginnedag. . Ik mocht kiezen tussen een rood, blauw, wit of oranje exemplaar. Speciale Koninginnedag actie 😅 Wat een verschil met de speeltjes die er nu zijn! Die oude viel onderhand al stil als een keer hoestte. Als ik dat nu vergelijk met mijn nieuwe aanwinst ( we vibe nova 2)… whahaha de technologie is er flink op vooruit gegaan in die 25 jaar.👑🎉👑🎉👑🎉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Skip to content