Help! Ik wil mijn eerste seksspeeltje kopen!

20-12-2018

Help! Ik wil mijn eerste seksspeeltje kopen!

Er zijn echt zo ontzettend veel verschillende sextoys. Ik vind dat echt een super leuk iets, want zo is er altijd nog wel wat nieuws te ontdekken en voor iedereen (die dat wil) is er wel een fijne toy te vinden. Maar als je voor het eerst een seksspeeltje wilt gaan kopen, dan kan het super overweldigend zijn.

Mijn eerste vibrator

Ik herinner me nog goed hoe het ging toen ik mijn eerste vibrator ging kopen. Ik had een vriendje en ik had tegen hem gezegd dat ik graag een vibrator zou willen. Dat vond ik al super eng om te zeggen, maar hij vond het ook een leuk idee, dus gingen we samen naar de sexshop. Ik was nog nooit in een sexshop geweest, dus ik vond het echt super spannend. Even probeerde ik mijn vriendje nog over te halen dat ik in de auto zou wachten en dat hij dan even een vibrator ging uitzoeken voor mij. Maar ik moest toch echt zelf mee die winkel in.

Voor het eerst naar een sexshop

In die sexshop voelde ik me best ongemakkelijk. Ik was ook nog nooit eerder in een sexshop geweest dus dat vond ik ook gewoon al eng. De verkoopster legde ons uit wat ze had, dat was toen nog niet zo veel, en ik koos een vrij simpele, niet te dure vibrator uit. Zo’n echt lijkend exemplaar, een beetje een midden maatje, waar batterijen in moesten. En dat was dan mijn eerste vibrator. Hij viel een beetje tegen. Maar daarna volgden er nog vele andere sekstoys, waar van gelukkig een aantal wel echt heel fijn waren.

Veel keus

Toen ik mijn eerste vibrator ging kopen, was er dus niet zoveel keus. Als je nu een sekswinkel binnen loopt, is de keus een stuk groter, en dus ook wat lastiger. Wanneer je je nog niet op je gemak voelt om een sexshop binnen te stappen, kan je ook heel goed online shoppen. Een paar van mijn favoriete online sexshops zijn Euphoria, Easytoys, Willie en natuurlijk onze eigen webshop YayOrgasms, waar je alleen maar goede en veilige toys, glijmiddelen en condooms vindt. Ook hebben we bij YayOrgasms duidelijke productomschrijvingen, zonder mooie praatjes dat een speeltje je naar de zevende hemel gaat brengen, maar gewoon duidelijk wat je echt kan verwachten van de toy. Natuurlijk kan je ook bij bijvoorbeeld bol.com terecht voor seksspeeltjes. Alle online sexshops leveren hun pakketjes super discreet, zodat niemand ziet waar het vandaan komt. Bij Bol krijg je gewoon een standaard Bol.com doos, dus dat is ook lekker onopvallend.

Echte winkel vs. online shopen

Het voordeel van een echte winkel is dat je daar gewoon alle seksspeeltjes echt ziet liggen. Je ziet gelijk hoe groot een toy is en meestal mag je ook wel even voelen. Hoe voelt het materiaal, hoe voelen de vibraties, allemaal dingen die wel fijn zijn om te weten. Ook kan de winkelmedewerker je helpen met je keuze en je uitleg over de verschillende toys geven. Euphoria heeft ook echte winkels, je vindt die in Heerenveen en in Leeuwarden.
In een online shop kan je lekker vanuit je eigen huis op je gemak alles bekijken. Niemand ziet wat je allemaal bekijkt en je kan er zo lang over doen als je zelf wilt. Je kan natuurlijk ook nog even kijken of je een review kan vinden als je een seksspeeltje ziet die je leuk vindt.

De verschillende soorten seksspeeltjes

Er zijn dus heel veel verschillende seksspeeltjes. Je hebt vibrators, luchtdrukstimulators, dildo’s, anaal toys en masturbators. Die laatste twee laat ik voor nu even buiten beschouwing, daar zal ik een andere keer meer over schrijven. Het verschil tussen een vibrator en een dildo is simpel: een vibrator vibreert en een dildo niet. Een luchtdrukstimulator is vrij nieuw, dit seksspeeltje plaats je om de clitoris en door middel van luchtdruk wordt de clitoris dan gestimuleerd. Dat klinkt heel gek, maar werkt bij heel veel mensen super goed. Het gevoel is heel intens.

Bodysafe materiaal

Voor je gaat bedenken welk seksspeeltje bij jou past, is het belangrijk om even na te denken over de materiaal keuze. Er zijn heel veel seksspeeltjes te koop van materialen die niet veilig zijn voor je lichaam. Omdat ze giftig zijn of poreus. Poreuze seksspeeltjes zijn niet goed schoon te maken en kunnen hierdoor ook gevaarlijk voor je lichaam worden. Als je kiest voor een sextoy van siliconen of hard plastic, zit je altijd goed. En voor meer informatie kan je altijd nog even mijn artikel over bodysafe sextoys checken of mijn artikel over materiaalkeuze bij sekstoys.

Wat voor vibrators zijn er?

Vibrators heb je ook weer in allerlei soorten. Je hebt vibrators die bedoeld zijn om je uitwendig te stimuleren. Dus echt je clitoris (natuurlijk kan je zo’n vibrator ook tegen andere plekjes houden die je fijn vindt, zoals je tepels) en zo’n vibrator is niet bedoeld om ook in te brengen in de vagina. Een clitoris vibrator is meestal vrij klein. Er zijn ook wand vibrators, die lijken vaak een beetje op een microfoon, die zijn ook bedoeld voor uitwendige stimulatie. Wand vibrators zijn vaak heel krachtig. Dan zijn er nog staafvibrators, de naam zegt het al, die hebben de vorm van een staaf, en die zijn bedoeld om in te brengen in de vagina. Met zo’n staafvibrator kan je ook nog je clitoris (of andere plekken) stimuleren, alleen niet tegelijk. Met een rabbitvibrator, of duovibrator (ook wel Tarzan genoemd) kan je wel tegelijk de vagina (het inwendige deel) en de clitoris stimuleren. Zo’n vibrator bestaat uit een staafgedeelte om in te brengen, en een clitorisstimulator (vaak in de vorm van een konijntje). Ook voor de G-spot zijn er speciale vibrators, die hebben een wat gebogen vorm. Ook een G-spot vibrator kan je voor andere plekken zoals de clitoris gebruiken. Er zijn ook trileitjes, die hebben, zoals de naam al zegt, de vorm van een klein eitje, die kan je inbrengen in de vagina en dan met een afstandsbediening aanzetten.

En dan bestaan er ook nog koppelvibrators, dat zijn vibrators speciaal bedoeld om als koppel te gebruiken tijdens de seks (penetratie). Zelf denk ik dat elke sextoy een couplestoy kan zijn als je die toy samen gebruikt.

Oplaadbaar of batterijen?

Vibrators zijn tegenwoordig vaak oplaadbaar, met een USB snoertje, maar er zijn ook nog vibrators die op batterijen werken en sommige wand vibrators hebben een stekker. Met een stekker heb je de vibraties altijd op volle kracht, maar je moet wel een stopcontact in de buurt hebben. Oplaadbare toys geven meestal sterkere vibraties dan een vibrator op batterijen, maar ze zijn meestal wel iets duurder.

Buzzy vs. diepe vibraties

Wat ik zelf, naast dat ‘ie bodysafe is, het belangrijkst vind bij een vibrator is dat hij diepe vibraties heeft. Er zijn verschillende soorten vibraties. Sommige vibraties zijn heel oppervlakkig. Als je de vibrator aanzet, hoor je vaak ook een wat hoger, zoemend geluid. Een beetje zoals een bij klinkt. Als je de vibraties op je hand voelt, dan denk je vaak dat het best wel krachtig is. Maar bij je clitoris doen deze vibraties bijna niets. Diepe vibraties geven een veel lager, zwaarder geluid. Ze dringen dieper door. En zeker bij je clitoris hebben deze vibraties veel meer effect. Je clitoris loopt inwendig nog veel verder door dan alleen het stukje dat wij aan de buitenkant zien. Dus eigenlijk is het logisch dat de diepe vibraties veel meer effect hebben.

Dildo of dildon’t?

Voor ik seksspeeltjes tester werd, had ik nog nooit een dildo gebruikt. Ik dacht altijd: wat heb je daar nou aan, dat trilt niet eens. Maar nu ben ik er achter dat dildo’s super fijn kunnen zijn. Zeker wanneer je geïnteresseerd bent in het ontdekken van je G-spot, kan een dildo misschien wel beter werken dan een vibrator. Dildo’s heb je ook in allerlei soorten materialen. Bodysafe opties zijn bijvoorbeeld siliconen, glas (dat is speciaal, bijna onbreekbaar glas) en rvs.

Dildo’s heb je in verschillende vormen en maten. Wanneer je niet zeker weet welke maat jij prettig zou vinden, kies dan niet een te grote dildo uit. Als je je G-spot wilt stimuleren, kies dan een dildo met een gebogen vorm met een verdikking aan het uiteinde.

Luchtdruk seksspeeltjes

Sekstoys die met luchtdruk werken, bestaan pas sinds een paar jaar. Zo’n speeltje heeft een tuutje, die je om de clitoris plaatst. Je clitoris wordt dus niet aangeraakt, het is alleen de luchtdruk die je voelt. Veel vrouwen die moeilijk kunnen klaarkomen, omdat ze heel veel stimulatie nodig hebben of juist omdat hun clitoris super gevoelig is, kunnen dat met zo’n luchtdrukspeeltje wel. Heel veel vrouwen vinden luchtdruktoys echt helemaal awesome. Maar, zoals met elk seksspeeltje, zijn er ook mensen die er niks aan vinden.

Zelf ben ik wel echt fan. Ik vind het gevoel super lekker en ik vind het tof dat ik makkelijk meerdere keren achter elkaar kan klaarkomen, omdat met een luchtdruk speeltje mijn clitoris niet snel overgevoelig wordt.

Maar, wat moet ik nou kiezen als eerste seksspeeltje?

Je eerste seksspeeltje is super persoonlijk. Ik kan je dus geen kant en klaar antwoord geven en je vertellen welke je moet hebben. Maar ik heb wel een paar vragen waar je vast over na kan denken.

Wil je inwendige of uitwendig stimulatie? Of allebei? En wil je dat dan tegelijk of juist niet?
Wil je je G-spot stimuleren of ontdekken?
Wil je dat jouw seksspeeltje trilt of juist niet?
Wil je een sekstoy om alleen te gebruiken, of juist samen?
Wil je dat jouw sekstoy hard aanvoelt of juist wat zachter?
Wil je harde, heftige stimulatie, of juist wat zachter en subtieler?
Wil je een klein speeltje, of wil je juist iets met wat meer formaat?

Misschien ken je iemand die al een sextoy heeft. Een super goede! Maar, dat een speeltje voor iemand anders perfect is, wil niet zeggen dat dat speeltje voor jou ook perfect zou zijn. Iedereen houdt van iets anders.

Vaak wordt er bij kleine vibrators of vibrators die niet zo heftig vibreren gezegd dat deze speciaal voor beginners heel geschikt zijn. Ik zeg dat zelf ook wel eens. Maar eigenlijk is dat helemaal niet per se waar. Want misschien heb je nog nooit een seksspeeltje gebruikt, maar weet je wel al dat je juist wat hardere stimulatie nodig hebt of wilt. Of wil je gewoon juist iets dat wat groter is dan gemiddeld. Je eigen voorkeuren zijn echt helemaal oké. Je hoeft je nooit te schamen voor je voorkeuren of je te laten leiden door wat anderen doen of deden. Jij kiest zelf wat jou leuk en spannend lijkt. Waar jij van denkt dat je het lekker gaat vinden.

Miskoop

En misschien kies je iets uit wat toch niet aan je verwachtingen voldoet. Dat gebeurt helaas wel eens. Ik heb dat zelf ook vaak genoeg meegemaakt. En zelfs nu heb ik nog wel eens als ik een seksspeeltje binnen krijg om te testen dat ik er veel van verwacht, maar dat het dan toch tegenvalt. Daar is helaas maar weinig aan te doen. Maar, je komt dan in elk geval wel wat meer te weten over wat voor jou werkt en wat niet. Zo kwam ik er achter dat trileitjes me echt super spannend lijken, maar in de praktijk echt niks voor me doen. Inwendige vibraties vind ik gewoon echt niet bijzonder. G-spot vibrators werken voor mij ook eigenlijk nooit. Om mijn G-spot echt te stimuleren heb ik stevige wrijving nodig en daar zijn dildo’s veel meer geschikt voor dan vibrators. En zo leer je elke keer weer wat bij over je eigen lichaam.

Goedkoop of duur?

Wanneer je echt nog geen idee hebt van wat je lekker zal gaan vinden, of misschien weet je nog niet eens óf je een seksspeeltje wel lekker gaat vinden, dan zou ik je aanraden om niet gelijk de allerduurste toy te kopen. Tenzij je geld over hebt natuurlijk, ga dan lekker helemaal los. Maar als je nog een beetje aan je budget moet denken, kies dan gerust een wat goedkopere toy. Een seksspeeltje van plastic is vaak goedkoper dan een speeltje van siliconen. Als je een seksspeeltje op luchtdruk wil, is het merk Satisfyer goedkoper dan Womanizer. Ik raad je aan om wel echt een sekstoy van veilig materiaal te kopen, want veiligheid gaat toch voor alles.

Aanraders voor beginners

Natuurlijk kan ik je wel een paar toys laten zien waarvan ik denk dat ze misschien leuk kunnen zijn om te proberen en die ook nog best leuk geprijsd zijn.

Als je gewoon een basic, kleine vibrator wilt, die heel geschikt is om de clitoris mee te stimuleren, maar die wel net groot genoeg is om toch ook even te voelen hoe inwendige vibraties nu voelen, dan vind ik de Rianne S Classique heel leuk.

Als je een iets groter maatje wil, zijn de Positive Vibes echt super tof of als liever iets van siliconen wilt: de Purrfect Silicone Classic.
Wil je krachtige vibraties, kan is de Ultra wand een aanrader voor jou.
Of wil je toch zo’n luchtdruk speeltje uitproberen, dan moet je deze Satisfyer Pro Traveler hebben.
Voor duovibrators is er wat minder budgetproof keus, maar wat een hele leuke, maar wel gelijk bijzondere duovibrator is, is deze op en neer bewegende duovibrator van Lovehoney.

Als je nog steeds moeite hebt met kiezen, mag je me natuurlijk altijd een berichtje sturen door het contactformulier op de site in te vullen!

Heb jij al een seksspeeltje? Wat was jouw eerste? En hoe was jouw eerste bezoekje aan een sexshop? Laat het even weten in de reacties!

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

41 Reacties

  1. Haha mijn eerste Toy kreeg ik toen ik 9 jaar was van mijn ouders. Het was Koninginnedag. . Ik mocht kiezen tussen een rood, blauw, wit of oranje exemplaar. Speciale Koninginnedag actie 😅 Wat een verschil met de speeltjes die er nu zijn! Die oude viel onderhand al stil als een keer hoestte. Als ik dat nu vergelijk met mijn nieuwe aanwinst ( we vibe nova 2)… whahaha de technologie is er flink op vooruit gegaan in die 25 jaar.👑🎉👑🎉👑🎉

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Eerste Vibrator - Mijn Eerste Keer… Met Een Vibrator - Charlie Magazine - […] 9. Help! Ik wil mijn eerste seksspeeltje kopen! | Tess Tesst […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.