Gløv Hana – review

16-09-2022

Gløv is een nieuw merk van Easytoys. Een super tof merk, want de vibrators in deze collectie zijn gemaakt van gerecycled plastic. Ik kreeg deze Gløv Hana van Easytoys.

Specs

Materiaal: gerecycled ABS plastic en siliconen
Oplaadbaar: ja
Standjes: 10 standjes waarvan 3 steady
Waterproof: ja (IPX7)
Verkoopprijs: 29,99 euro, (maar nu in de aanbieding) hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Ja, hij is klein maar super krachtig!

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de gløv hana De achterkant van de verpakking van de gløv hana en de inhoud.

De verpakking van deze Gløv vibrator past helemaal bij waar het merk voor staat. De verpakking is ook speciaal klein gehouden, zodat er geen onnodig verpakkingmateriaal gebruikt hoeft te worden. De hele verpakking heeft ook die natuurlijke look, die je ook zou verwachten bij een vibrator van gerecycled materiaal.

Natuurlijk is de Gløv Hana zelf ook groen van kleur, kan bijna niet anders. Ook het USB-oplaadkabeltje is groen. In de verpakking vind je ook nog de gebruiksaanwijzing, wat me op zich wel verbaasde. Er staat ook een QR-code voor de gebruiksaanwijzing op de verpakking, dan is een papieren gebruiksaanwijzing toch niet meer nodig, zeker niet als je dan duurzaam wil zijn als merk.

De merknaam Gløv is natuurlijk een opvallende. Volgens Gløv betekent dit woord geloven in het Noors. Er is gekozen voor Noors omdat Scandinavië bekend staat om zijn initiatieven omtrent duurzaamheid. Op de verpakking vind je ook de tekst: Believe in self-love. Believe in a better world. Green love is ook iets wat ik terug zie komen, en daar past Gløv natuurlijk wel helemaal leuk bij.

Volgens Google Translate betekent gløv mal (gek) en een Noorse kennis (die toevallig ook nog Noors heeft gestudeerd) kent dit woord ook alleen als slang voor gek en niet als officieel Noors woord. Best apart. Maar hoe dan ook, het idee achter dit merk is super tof!

Mijn eerste indruk van de Gløv Hana

Gløv hana naast een lipstick De gløv hana in mijn hand.

De Gløv ziet er eigenlijk uit als een vrij simpele, kleine G-spot vibrator. Ik ben over het algemeen wel fan van sextoys in wat apartere kleuren, maar deze kleur donkergroen vind ik toch niet heel mooi. Persoonlijk vind ik een wat frissere kleur groen dan leuker.

Wat me gelijk opviel, is dat het plastic er een beetje gevlekt uitziet, maar niet zoals de afbeelding in de Easytoys shop. Daar lijkt het plastic mat en best wel gelijkmatig gevlekt. Maar in het echt is de Gløv Hana juist glimmend en de vlekjes zien er heel onregelmatig uit. Een beetje alsof ‘ie vies is. Als je de vibrator hebt schoongemaakt, weet je dat ‘ie gewoon schoon is, want ABS-plastic is een bodysafe materiaal wat je ook gewoon prima schoon kan maken met een beetje water en zeep. Maar qua look word ik hier dus niet gelijk warm van.

De Hana is klein, maar heeft een de bovenkant wel een goede kromming. Verder is deze G-spot vibrator helemaal glad. Onderop zit één knopje (van siliconen) waarmee je door de tien standjes kan klikken.

De test van de Gløv Hana

Close-up van de gløv hana waar je ziet dat het plastic niet egaal is. Close-up van het knopje van de gløv hana

Een voordeel van een seksspeeltje van ABS-plastic is dat je alle soorten glijmiddel kunt gebruiken. Bij een sextoy van siliconen kan je geen siliconenglijmiddel gebruiken. Zelf heb ik toch een voorkeur voor waterbasisglijmiddel, en ik kies het liefst dan voor Sliquid of Pjur Woman Nude, want die bevatten allebei geen irriterende ingrediënten voor mijn vagina. Ik gebruik bij seksspeeltjes altijd glijmiddel, omdat ze vaak van zichzelf niet zo goed glijden én omdat glijmiddel het allemaal gewoon nog lekkerder maakt.

Ik was eigenlijk gelijk verrast toen ik de Gløv Hana aanzette, want de vibraties zijn echt heel goed. Standje één trilt al best hard en diep, precies wat ik fijn vind. De drie steady standjes zijn alle drie echt heel goed. Dit had ik van zo’n kleine vibrator eigenlijk niet verwacht.

Dan zijn er ook nog zeven vibratiepatronen. Ik ben zelf niet zo’n heel groot fan van vibratiepatronen, maar sommige van deze patronen zijn best leuk. Ze zijn net iets meer verrassend dan de standaard patronen.

Het leuke van een vibrator als deze vind ik dat je ‘m zowel als clitorisvibrator als G-spotvibrator kan gebruiken.

Als clitorisvibrator vind ik de Gløv Hana echt helemaal goed. Deze vibraties doen het gewoon heel goed op mijn clitoris en door de vorm is het allemaal ook gewoon heel makkelijk.

Als G-spot-vibrator is de Hana ook best leuk. Het is zeker niet de beste G-spotvibrator, maar hij voelt inwendig ook lekker. Je G-spot zit niet zo diep, dus hij komt daar wel bij. Omdat de vorm verder gewoon glad is, vond ik ‘m niet superstimulerend en zelf kan ik geen G-spot orgasme krijgen van alleen vibratie. Zelf vind ik dit niet zo’n heel groot bezwaar, zeker omdat ‘ie als clitorisvibrator me wél gewoon klaar kan laten komen. Een vibrator die multifunctioneel te gebruiken is, dus in dit geval zowel inwendig als clitoraal, vind ik sowieso al tof!

Conclusie

De Gløv Hana heeft echt super goede vibraties. Als clitorisvibrator doet ‘ie het heel goed. Hij kan ook mijn G-spot raken en hoewel dat lekker voelt, doet dat niet genoeg om me tot een G-spot orgasme te laten komen. De look van de Gløv Hana vind ik wat apart, het plastic ziet er een beetje gek uit en de kleur is ook niet alles. Maar die vibraties compenseren zeker, want die zijn, zeker voor zo’n kleine vibrator, gewoon echt heel goed.

Je kan de Gløv Hana hier bestellen bij Easytoys, normaal voor 29,99 euro, maar nu in de aanbieding voor 19,99 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Probeer hem ook eens als prostaatvibrator 🤤

    Antwoord
    • Ik heb geen prostaat 😉 Maar deze vibrator is ook niet geschikt om anaal in te brengen, want hij heeft geen brede basis.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.