Gildo Handmade No. 1 | Dildo Review

26-06-2019

Ik kreeg de Gildo Handmade No. 1 van Easytoys, eigenlijk als gewoon cadeau, maar aangezien het nu toch dildo maand is, dacht ik laat ik maar eens een review schrijven.

Gildo

Gildo is een huismerk van Easytoys, dat betekent dus dat alle versies van de Gildo gemaakt zijn door Easytoys voor jou.

De naam, waarvan ik hoop dat het een woordspeling is op Glass Dildo en niet een voorspelling van de bijnaam die ik hem ga geven nadat ik hem heb getest, is misschien niet helemaal de beste merknaam, maar dat ligt misschien aan mijn hoofd dan aan de merknaam. Enfin, alle Gildo’s zijn gemaakt van glas, natuurlijk niet van vensterglas, nee van massief (ik denk borax) glas zodat je ze veilig kan gebruiken. De Gildo lijn beslaat Dildo’s en buttplugs en zijn eigenlijk allemaal heel erg redelijk geprijsd.

Gildo Handmade No. 1

Een glazen dildo dus, de Gildo Handmade No. 1 is dan ook nog eens “handmade” wat zal inhouden dat er een glasblazer bezig is geweest dit stukje glazen seks vernuft voor je te maken.

Alle Gildo’s hebben dus een nummer, deze is dus de eerste in de lijn van ongeveer 27 verschillende plugs en dildo’s die elk anders zijn, maar soms wel een beetje op elkaar lijken.

De Gildo Handmade No. 1 is van doorzichtig glas (daarmee bedoel ik dat het gewoon helder is, zonder kleur oid) met een blauwe spiraal die zorgt voor een ribbelstructuur om de schacht en een kop waarin gouden swirls zichtbaar zijn, de kop is gewoon glad.

De gehele Gildo Handmade No. 1 is ongeveer 17,5 cm lang en heeft een maximale diameter van 3,5 cm, de minimale diameter is overigens 2,8 cm. Vrij lang en niet bepaald smal dus, en hoewel ik glas toch altijd wel goed vind voor beginners (fysiek dan, niet per se mentaal) omdat het zo lekker glad is, is deze diameter toch misschien meer voor de iets gevorderde anale seks liefhebber. Tenzij je hem natuurlijk gebruikt voor vaginale doeleinden, maar ja, ik heb nu eenmaal geen vagina, maar wel een penis en een prostaat.

Volgens de informatie op de doos is de Gildo Handmade No. 1 overigens goed voor beide, door “gerichte” stimulatie.

Gildo handmade no. 1 | dildo review

Gildo Handmade No. 1 in de doos

Je ontvangt de Gildo Handmade No. 1 in een witte doos met een omverpakking (sleeve), die voor mij haast klinisch overkomt, wit met in het blauw de naam van het merk (Gildo) en wat blauwe facetversiering, op de achterkant staan wat pictogrammen met informatie, en ook wat informatie over het schoonhouden van je dildo. Ergens op de zijkant staat de Gildo Handmade No. 1 te plonsen in een plas water, want nou ja, glas is waterdicht, en dat is maar goed ook, want anders zou het een rommeltje worden als je een glaasje water drinkt.

De sleeve verwijdert zie je een geheel witte verpakking met een magneetsluiting, die erg luxe aanvoelt met daarin de Gildo Handmade No. 1 in een satijn gevoerd piepschuim dinges en een lichtblauwe seksspeeltjes opbergzak

Alle glazen toys moet je zorgvuldig kunnen opbergen, dus die zak vind ik een mooie toevoeging, ook al is de zak in een verschrikkelijk (mijn mening) lelijke kleur blauw gemaakt van een soort velours.

Ondanks mijn kritiek op de kleur van het zakje en dat ik de doos misschien iets te steriel vind, denk ik dat menig toymaker/-verpakker hier toch wel enige lering uit kan trekken. Het is wel lekker to the point in ieder geval.

Gildo handmade no. 1 | dildo review

De Gildo Handmade No. 1 getest

Ik hou wel van toys van staal of glas, met als onderliggende reden dat ik dan tenminste gewoon siliconen glijmiddel kan gebruiken, voornamelijk omdat ik dat voor anale seks gewoon eigenlijk wel het lekkerst vindt, het geeft je ook gewoon genoeg “glibber” om lekker door te kunnen gaan zonder steeds extra glijmiddel te moeten toepassen, wat zeker als je in je eentje bent, gewoon niet zo leuk is.

Dus, de Gildo Handmade No. 1 voorzien van mijn favoriete siliconen glijmiddel ging ik aan de gang.

Zoals ik net al schreef, de Gildo Handmade No. 1 is niet een beginnersdildo, je voelt dus echt wel dat je iets inbrengt, helemaal met de ribbels die de schacht heeft weet je zeker dat je iets langs je kringspier duwt. Daar ben ik persoonlijk niet zo’n fan van, ik wil prostaat stimulatie, die ribbels zijn alleen maar irritant.

Ik krijg eigenlijk ook het gevoel dat de Gildo Handmade No. 1 gemaakt is voor vagina / g-spot stimulatie, en dat de prostaat feature een leuke bijkomstigheid was toen ze de doos gingen bedrukken.

Want mijn prostaat voelde wel iets, maar niet veel, zelfs na het checken of ik de lichte kromming van de Gildo Handmade No. 1 wel de goede kant op had gedaan bleef er niet echt heel veel stimulatie over. Hoewel dat ook door de overprikkeling van de ribbels kan komen, vond ik het wel lekker, maar niet super, en nergens in de buurt van een “echte” prostaatstimulator komen.

Schoonmaak

Het is glas! En zoals op de doos ook staat, kan je dit glas eigenlijk gewoon heel goed schoonmaken met zeep, toy cleaner of nou ja, alles. Ik zou deze glazen dildo echter NIET in de vaatwasser doen, voornamelijk omdat het zout in de vaatwastabletten wel degelijk het glas zou kunnen aantasten, en dat is zonde. Maar kokend water, bleek, you name it, het kan verder allemaal wel. Lekker schoon, lekker hygiënisch, wat wil je nog meer?

Conclusie

Hoewel ik de Gildo Handmade No. 1 voor prostaat doeleinden niet meer dan een 5 of 6 zou geven is het wel een mooi stuk glas. Met de ribbels kan ik mij ook voorstellen dat het voor bezitters van een vagina wel een leuke toy is, daarbij komt ook de meer dan redelijke prijs, en zou ik hem voor vaginaal gebruik zeker aanraden (en ja ik heb geen vagina, maar ik durf die gok toch te nemen.

Je koopt de Gildo Handmade No. 1 voor slechts € 21,21 bij Easytoys.

 

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.