Fun Factory Volta

08-11-2019

Seksspeeltjesreview door Tess: Fun Factory Volta

Eerder schreef ik al over de Volita, de kleine, budget versie van de Fun Factory Volta. De Volita was op zich wel lekker, maar met één standje toch niet zo bevredigend. Toen ik van Fun Factory de Volta kreeg, was ik erg benieuwd of deze me beter zou bevallen. Ik kreeg de Volta Black Line, maar hij is er natuurlijk ook gewoon in de frisse Fun Factory kleurtjes.

De verpakking en de inhoud

Fun factory volta Fun factory volta

Alle Fun Factory verpakkingen zien er hetzelfde uit. Behalve de foto natuurlijk die op de doos staat. Maar het is verder allemaal hetzelfde en het ziet er gewoon goed uit. Een doos waar je je toy prima in kan bewaren met een sleeve er omheen. In de doos vindt je de vibrator, het oplaadkabeltje en de gebruiksaanwijzing. Wat ik trouwens erg fijn vind, is dat alle Fun Factory oplaadkabeltjes hetzelfde zijn. En dat ze super herkenbaar zijn, want het is een rood kabeltje met het logo van Fun Factory er op. Zeker als je veel snoertjes hebt, is dat gewoon erg makkelijk.

Alle Fun Factory seksspeeltjes zijn bodysafe. Ze zijn gemaakt van siliconen, soms gecombineerd met ABS plastic. Beiden niet giftig en niet poreus. Helemaal goed dus. De Fun Factory Volta is oplaadbaar en hij is ook waterproof.

Bodysafe

Fun factory volta Fun factory volta

 

Bodysafe is voor mij erg belangrijk, ik wil dat als ik een seksspeeltje gebruik, dit niet (mogelijk) schadelijk is voor mijn lichaam. Siliconen is bodysafe, maar je hebt wel verschillende soorten. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van een topcoating, waardoor het minder stof aantrekt. Fun Factory gebruikt geen coating en het siliconen trekt meestal erg veel stof aan. Zo ook bij de Volta. Je moet ‘m echt voor gebruik even afspoelen. De structuur van het siliconen zelf het er haast uit alsof er kleine stofjes opzitten. Dat hebben sommige Fun Factory toys, en deze dus ook.

Fun Factory knopjeslogica

Fun factory volta Fun factory volta

Ik heb het al vaker over de knopjes van Fun Factory vibrators gehad, of vooral over hoe ze werken. Het blijft heel apart en de logica ervan ontgaat me nog steeds. Ik vind de vibratiepatronen niet per se heel fijn bij deze Volta, dus ik ben gewoon lekker bij de steady standjes gebleven en dan werkt het voor mij makkelijker. De knopjes zelf zijn wel heel makkelijk te voelen en in te drukken.

De flapjes van de Fun Factory Volta

Fun factory volta Fun factory volta

De Fun Factory Volta heeft echt wel een aparte vorm. Tegenwoordig zie je wel steeds vaker dit soort flapjes bij seksspeeltjes, het is blijkbaar hip. De flapjes zijn super flexibel en door de vibraties gaan deze flapjes flapperen. We missen echt nog een goed woord hiervoor. Een woord dat een beetje sexy  klinkt zou fijn zijn. De vorm deed me een beetje denken aan de G-vibe, maar dat is toch wel een heel ander principe.

Als ik de Volta aanzet en ik zie de flapjes gaan, dan lijkt het me zo lekker als mijn clitoris tussen die twee flapjes zou liggen. Dat idee had ik bij de Volita ook al. Maar helaas is mijn clitoris te klein en werkt dat niet voor mij. Super jammer! Maar wat kan je dan wel met de Volta?

Multifunctioneel

Fun factory volta Fun factory volta

Het leuke van de Fun Factory Volta vind ik dat je dat een beetje zelf kan uit proberen. Vergeet niet wat fijn glijmiddel op waterbasis te gebruiken. Als je de flapjes plat tegen je clitoris drukt, voel je gewoon vibraties. Maar als je zo’n flapje net iets boven je clitoris laat zweven, dan zwiept ‘ie dus steeds tegen je clitoris aan. Dat klinkt misschien  een beetje eng, maar dat voelt echt heel lekker. Je kan ook het puntje van één flapje gebruiken, op of net naast je clitoris.

Beide flapjes zien er best wel hetzelfde uit, maar toch vond ik het ook nog verschil maken welk flapje je gebruikt. Ik denk dat dat komt door hoe de vibrator gebogen is. Zelf had ik een voorkeur voor het achterste flapje, wat het vasthouden iets moeilijker maken. Sowieso vond ik het meestal prettig om de Volta wat dichter bij de top vast te houden, omdat het nogal nauw kwam hoe ik het lekker vond voelen.

Hoe hou je ‘m vast?

Fun factory volta Fun factory volta

Het handvat van de Fun Factory vibrators is heel mooi, maar ook heel praktisch. Je kan één vinger door het gat doen en dan zit je duim precies bij de knopjes. Houdt heel fijn vast, maar bij de Volta heb ik het handvat bijna niet gebruikt.

Pinpoint stimulatie

Fun factory volta Fun factory volta

De flapjes zijn niet zo smal als bijvoorbeeld de top van de Zumio, maar toch voelt de stimulatie van de Fun Factory Volta ook als pinpointstimulatie. Tenminste, dat kan, als je het flapje gewoon plat tegen je clitoris aan laat trillen, voelt het niet zo. Maar als je meer het puntje gebruikt, stimuleer je echt een klein stukje en dat kan je zeker wel pinpointstimulatie noemen.

Bij pinpoint stimulatie vind ik het altijd super belangrijk dat precies het juiste plekje gestimuleerd wordt. Om daar wat meer controle over te hebben, vind ik het fijner en makkelijker om de Volta dus wat dichter bij de top vast te houden.

Krachtige vibraties

De vibraties zijn, zoals ik al verwacht had, gewoon helemaal goed. Ze voelen diep en beginnen lekker zacht en gaan tot krachtig en hard. Er zijn zes steady standjes, daar word ik altijd wel blij van, en dan nog zes patronen.

Conclusie

De Fun Factory Volta is een hele aparte vibrator. Je kan er leuk mee experimenteren en hij is geschikt voor pinpoint stimulatie, maar ook voor stimulatie van een iets groter gebied. De flapjes geven een apart gevoel en de vibraties zijn heel goed. Als je op zoek bent naar een wat andere vibrator dan normaal, is de Volta zeker een aanrader.

Je kunt de Fun Factory Volta hier kopen bij bol
Of je koopt ‘m hier bij Euphoria
Je kan ook ook kopen bij Willie
Of natuurlijk bij Easytoys

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Bedankt voor het testen en reviewen, ik ben er op zich wel nieuwsgierig naar, maar ik weet niet of het echt iets voor mij is. Vind het absoluut top dat ze blijven innoveren, maar dan wel weer toevallig dat ze ineens ‘allemaal’ met flapjes op de proppen komen. Is het een hype of is het echt heel goed…..

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.