Fun Factory Volita

03-09-2018

Sextoy review by Tess: Fun Factory Volita

Wie vaker mijn reviews leest, weet dat ik best wel een beetje hou van het merk Fun Factory. Dit is gewoon zo’n betrouwbaar merk met goede toys die altijd bodysafe zijn. En het ziet er allemaal ook nog eens gewoon leuk en vrolijk uit. Ik hou er van. Van Karoline van Fun Factory kreeg ik de Volita in ruil voor mijn review.

Budgetproof Volta

De Fun Factory Volita is eigenlijk de kleinere en goedkopere versie van de Volta. De Volta is groter, oplaadbaar en heeft meerdere standjes. De Volita is de budget versie. Hij is klein, werkt op een AA batterij en heeft maar één standje. Het prijsverschil is dan ook meer dan 60 euro.

De verpakking

Fun factory volita Fun factory volita

De verpakking van de Volita is zelfs klein. De vibrator past er precies in. Verder ziet het er leuk uit en in dezelfde Fun Factory stijl die je in al hun verpakkingen terug ziet. Super herkenbaar dus. Niks mis mee. In de verpakking vind je ook een kleine gebruiksaanwijzing. De batterij moet je zelf nog aanschaffen.

De looks en specs van de Volita

Fun factory volita Fun factory volita

De Volita heeft dus best wel een aparte vorm. Het is niet zomaar een vibrator, maar hij heeft eigenlijk een gespleten top. Ik moest een beetje denken aan een slangentong. Alleen dan niet zo creepy. Het siliconen van Fun Factory voelt eigenlijk altijd al lekker aan, maar er zijn een aantal toys waarbij het siliconen nog wat zachter aanvoelt en bijna een pluizige structuur lijkt te hebben. Dat heeft deze Volita ook. Hij trekt wel stof aan, dus even afspoelen voor gebruik is geen overbodige luxe. Hij is trouwens wel helemaal waterproof. Dat zou je niet denken als je de onderkant ziet, waar het draaidopje zit, maar het is wel echt zo.

Terug in de tijd

Fun factory volita Fun factory volita

Toen ik zag hoe deze Volita werkte, was ik eerlijk gezegd wel een beetje verbaasd. Toen ik voor het eerst in een sexshop ging werken, dat was denk ik ongeveer in 2001, toen kwam het best wel vaak voor dat een vibrator maar één stand had en dat je daarvoor het dopje aan de onderkant moest gebruiken. Je draait dus aan het dopje om ‘m open te maken, zodat je de batterij er in kan doen, maar aan datzelfde dopje moet je dus ook draaien om hem aan of uit te zetten. Best wel oldschool dus. Tegenwoordig kom ik dit systeem niet meer zo vaak tegen.

Minimalisme?

Fun factory volita Fun factory volita

Voor een Fun Factory vibrator is de Volita best goedkoop, maar, nou ja, ik kreeg er dus ook inderdaad wel een beetje een goedkoop gevoel bij. Maar het werkt wel prima. Het maakt eigenlijk niet uit of je op een knopje drukt of dat je zo’n dopje een slag moet draaien. Maar voor mezelf vind ik alleen maar één stand wel heel beperkt. Ik ben natuurlijk wel verwend met al die luxe sextoys die ik onderhand heb, maar alsnog vind ik één standje gewoon wel heel minimaal.

Flapperende flapjes

Fun factory volita Fun factory volita

Wat ik wel weer heel leuk vond, was het flapperen van de, ja, hoe noem je dat eigenlijk, de flapjes zal ik maar even zeggen. De bovenkant is dus gespleten en het zijn dus twee vrij dunne siliconen flapjes. Door de vorm flapperen die dus echt heen en weer als de vibrator aan gaat. Het leek me echt heel lekker als mijn clitoris dan tussen die twee flapjes zou liggen, en er aan beide kanten tegenaan geflapperd werd. Oke, sorry mensen, dit was echt de meest on-sexy beschrijving ever van een sextoy. Maar ik weet ook niet hoe ik het anders moet noemen.

Batterij kwestie

Fun factory volita Fun factory volita

Gelukkig had ik nog een AA batterij liggen, dus ik kon gelijk gaan testen. Hoewel de vibraties wel meer diep dan buzzy voelden, miste ik toch wel wat kracht. Ik dacht dat mijn laatste AA batterij misschien niet echt vol genoeg meer was, dus ik sprong snel even op de fiets naar de appie om een nieuw pakje te halen. Maar het bleek niet aan de batterij te liggen. Op zich ook wel logisch denk ik, met één standje. Je kan dan beter een beetje een gemiddeld standje kiezen dan iets heel hards (of iets heel zachts), denk ik.

De test

Fun factory volita Fun factory volita

Maar goed, tijd voor het echte testen dus. Ik verheugde me op het geflapper en ik had al helemaal bedacht hoe ik de Volita zou gaan gebruiken dus. Maar dat bleek toch niet zo lekker te voelen als ik had verwacht. Misschien is mijn clitoris te klein, ik weet het niet, maar het had niet het effect wat ik had verwacht. Maar, als ik de vibrator een kwart slag draaide, dan voelde het wel heel goed. De platte kant van een flapje bewoog dan tegen mijn clitoris en dat voelde echt heel fijn.

Omdat deze vibrator dus niet alleen vibreert maar ook nog beweegt, geeft dat wel echt een heel apart effect. Het voelt echt anders dan een normale vibrator. Het biedt weer net even een andere sensatie en dat vind ik wel echt tof. En lekker ook. Het materiaal voelt ook gewoon lekker aan, dus dat is helemaal goed.

Conclusie

Ik weet gewoon niet zo heel goed wat ik van deze Volita moet vinden. Wat ‘ie deed, was echt wel lekker, maar ik verlangde wel naar meer standjes en wat meer power. Ik vind eigenlijk één standje gewoon niet meer van deze tijd, ook niet bij een goedkope vibrator. Als je van jezelf weet dat je altijd voor een gemiddeld standje gaat, qua vibratiesterkte, dan is dit wel echt een toffe vibrator voor jou. Want hij is dus wel leuk geprijsd, bodysafe, en lekker!

Je kan de Fun Factory Volita hier bestellen bij Fun Factory voor 34,95.

De Fun Factory Volta, die echt veel beter is, vind je hier bij Easytoys.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Seksspeeltjesreview door Tess: Fun Factory Volta | Tess Tesst - […] schreef ik al over de Volita, de kleine, budget versie van de Fun Factory Volta. De Volita was op…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.