Fun Factory Ryde

26-04-2024

De Fun Factory Ryde is een dubbele dildo, maar wel met een andere vorm dan je normaal ziet. Ik was gelijk benieuwd wat nu precies de bedoeling van deze sextoy was. Ik kreeg ‘m van Loveware.

Specs

Materiaal: siliconen (bodysafe)
Standjes: je moet ‘m zelf bewegen
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 79,90 euro, hier te koop bij Loveware 
Is ’t wat? Ik moest even mijn weg vinden met de Ryde, maar ja!

De look van de Fun Factory Ryde

In de eerste instantie was ik eigenlijk een beetje teleurgesteld over het formaat van de Ryde. Ik had verwacht dat hij wat groter zou zijn. Maar afgezien daarvan, vond ik ‘m er wel gelijk heel tof uitzien. Ik hou van de kleuren die Fun Factory gebruikt en deze ‘wild olive’ vind ik ook echt wel een mooie en vooral aparte kleur voor een sextoy. De onderkant van de Fun Factory Ryde heeft de driehoekige, rode zuignap, zoals alle nieuwe Fun Factory Dildo’s hebben. Deze zuignap ziet er helemaal niet uit als een zuignap, maar hij werkt echt heel goed. Wel op een vlakke, gladde ondergrond. Je kan ook twee Fun Factory Dildo’s aan elkaar vastmaken door de zuignappen op elkaar te drukken. Dit vind ik echt een toffe feature.

Maar, de Fun Factory Ryde dus. Ondanks dat ie dus kleiner was dan ik had verwacht, had ik er alsnog vertrouwen in. Want ik weet dat de mensen bij Fun Factory héél goed nadenken als ze een nieuwe sextoy ontwerpen. De beide dildo’s zijn stevig maar toch best wel flexibel, je kan ze makkelijk dichter bij elkaar drukken of juist wat verder uit elkaar. Dat is handig, want elk lichaam is nu eenmaal anders.

Hoe werkt de Fun Factory Ryde?

De Ryde is een grinding sextoy, dat houdt in dat je er met je vulva tegenaan kan ‘schuren’ om jezelf zo te stimuleren. Er zijn best wel wat mensen die op deze manier masturberen. Grinden kan ook tegen een kussen of knuffelbeest, maar ook tegen wat meer stevige dingen zoals een hoek van je bed. Maar tegenwoordig zijn er ook speciale sextoys hiervoor. Dat is vaak wat comfortabeler en handiger. De Ryde kan je door de zuignap op een glad oppervlak plakken, en er dan op gaan zitten. Je kan met de vulva tussen de dildo’s in gaan zitten, dus er hoeft geen penetratie plaats te vinden. Je kan ook één van de dildo’s inbrengen en de andere gebruiken om te grinden. Of, je kan de Ryde als dubbele dildo gebruiken en dan beide delen inbrengen; één in de vagina en één in de anus. De Ryde kan ook in een strap-on met cockring. Genoeg mogelijkheden dus!

De test van de Fun Factory Ryde

Ik ben zelf niet van het grinden. Dus ik wist in de eerste instantie niet zo goed wat ik met deze Ryde moest. Ik heb ook helemaal geen goede plek om de Ryde vast te maken en dan te grinden. Uiteindelijk heb ik ‘m gewoon op een stevig (yoga)kussentje gezet en de onderkant maar zelf vast gehouden. Zo kon ik toch het grinden proberen. Ik kan me goed voorstellen dat dit voor sommige mensen heel goed werkt, maar voor mij doet dat het niet. Door wat lichamelijke issues kan ik ook niet zo chill op mijn knieën zitten, terwijl dat (denk ik) wel een goede manier zou zijn om te grinden. Ik heb het geprobeerd zonder een dildo in te brengen én met één dildo in mijn vagina. En het werkt, als in, je kan dit zo doen en dan je clitoris tegen de ribbels van de kleinere dildo grinden. Maar, zoals ik zei, voor mij is dat gewoon niet een manier waarop ik geniet van masturberen.

Maar natuurlijk kan je de Fun Factory Ryde ook gewoon als dildo gebruiken. Ik kwam er achter dat de kleinere dildo best een handig handvat is. Door de hoek, drukt de grotere dildo dan automatisch ook meer tegen mijn G-spot. Sowieso wist ie mijn G-spot echt wel goed te raken. Waar ik eigenlijk niet verbaast over was, want Fun Factory maakt nu eenmaal wel echt goed functionerende sextoys. Ik vond dit wel een hele fijne en comfortabele manier van stimuleren. Het bewegen van de dildo ging echt makkelijk met het ‘handvat’ en het voelde ook érg lekker.

Fun Factory Ryde als dubbele dildo

Ik was ook nog wel heel benieuwd naar de Ryde als dubbele dildo, want met zo’n vorm nodigt hij daar toch wel voor uit. Door de vorm en de flexibiliteit is hij best makkelijk te gebruiken als dubbele penetratie dildo. En wow, dat voelt wel écht heftig! Ik heb nog niet zoveel ervaring met dubbele dildo’s. Een tijdje terug schreef ik over de Calexotics Silicone Double Dong, die een stuk eenvoudiger is qua model. Die vond ik al best intens, want dubbele penetratie is dat voor mij nu eenmaal. Maar deze Fun Factory Ryde is wat dat betreft wel Next  Level. Nu is de Ryde ook wel een dikkere dildo dan die van CalExotics, maar ook de vorm is gewoon wel echt beter en vooral veel fijner. De Ryde raakt al mijn juiste plekjes. Misschien weet je, als je mijn reviews vaker leest, dat ik toch vaak wel wat moeite heb met anale toys, maar dit is nu de tweede Fun Factory toy waardoor ik enthousiast wordt over anale sextoys. De Fun Factory Bootie Fem was de eerste, en nu kan ik de Ryde toevoegen aan dat lijstje.

Conclusie

De Fun Factory Ryde is heel geschikt als grinding sextoy, zowel met als zonder penetratie. Het werkt, alleen niet voor mij. Maar als G-spot dildo en als dubbele dildo vind ik de Ryde echt héél tof. En dat is denk ik ook gelijk het fijne van deze sextoy, je kan ‘m op allerlei verschillende manieren gebruiken, waardoor je kan ontdekken wat jij wel en niet lekker vindt. En ik denk dat er altijd wel iets is wat je fijn en lekker vindt bij deze Ryde, want het is gewoon een hele fijne, multifunctionele dildo.

Je kan de Fun Factory Ryde hier bestellen bij Loveware voor 79,90 euro
(Tip: bestel ook een tube Yes For Love Natural Lubricant mee, mijn favoriete glijmiddel op het moment!)

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.