Fun Factory Manta | Vibrator review door Jay

door | 28-11-2018 | Voor de penis, Penisvibrators, Masturbators, Fun Factory

Ik kreeg van Fun Factory de Fun Factory Manta in ruil voor een eerlijke review.

Nu zal je misschien denken, als je mijn instagram hebt gevolgd, nu al?

Want eerlijk is eerlijk ik heb de Fun Factory Manta pas een week en normaal test ik best wel uitgebreid. Dat doe ik deze keer ook, alleen zonder pauze, omdat, nou ja, lees mijn review!

Evengoed ben ik van mening dat ik deze review nog (ver) voor kerst met jullie moet delen, en waarom vermoed je nu wellicht al, maar zal je aan het eind van deze review van de Fun Factory Manta in ieder geval helemaal duidelijk zijn.

Bedankt Euphoria Erotiek

Allereerst wilde ik Mark van Euphoria even bedanken voor zijn inzet om Fun Factory mij hun Manta te laten sturen, het wordt zeker gewaardeerd!

Weten dat de Fun Factory Manta in aantocht is

Ik weet al een tijdje dat de Fun Factory Manta er aan zat te komen. Ik had hem namelijk al gezien tijdens EroFame toen ik daar samen met Tess was. En sindsdien is het een beetje een obsessie voor mij geworden.

Waarom? Nou, eigenlijk kunnen we concluderen dat Fun Factory, ondanks dat ze het sporadisch doen, echt altijd awesome speeltjes voor mensen met een penis uitbrengen. Altijd.

Ja er is natuurlijk altijd wel iets aan te merken op een seksspeeltje, maar overall zijn de spullen die Fun Factory maakt altijd goed in orde, voorzien van motoren die rumblen en niet buzzen en gemaakt van extreem hoogwaardige materialen, meestal helemaal waterdicht, en goed te gebruiken. Of dat Deutsche gründlichkeit is, of gewoon omdat Fun Factory echt staat voor zijn producten laten we even in het midden.

Je kan je dus voorstellen dat ik uitkeek naar de volgende geniale zet van Fun Factory, en tegelijkertijd ook best wel bang was dat het ten opzichte van mijn favo piemelvibrator de Fun Factory Cobra Libre II wellicht teleurstellend zou zijn.

Fun Factory Manta unboxing

Fun factory manta

Ik had het net al even over Deutsche gründlichkeit, je kan je dus voorstellen dat dat overal voor geldt en natuurlijk ook voor de verpakking van de Fun Factory Manta.

De doos is dan ook in de Fun Factory huisstijl gemaakt, een gouden doos, met daar op vrij klinisch, zonder al teveel opsmuk een plaatje van de Fun Factory Manta, die van mij is “Aqua” blauw. Verder zie je niet zoveel aan de doos behalve dat het een Fun Factory Manta “vibrating stroker” is en dat het natuurlijk Made in Germany is.

Als je de sleeve dan van de doos afschuift wordt je getrakteerd op het Fun Factory logo en een doos die je makkelijk open maakt.

In die doos zit meteen onder het deksel een ruimte voor de handleiding, een papiertje dat je uitlegt dat er een travellock op je Fun Factory Manta zit en hoe je hem daar vanaf kan halen, en er weer op kan zetten. Natuurlijk een obligatoir waarschuwingen boekje over dat je niet je vingers in het stopcontact moet steken en dat je hem niet kan gebruiken als slagroomklopper.

Dat is beide natuurlijk niet wat er in staat, maar serieus, ik vind die boekjes altijd het toonbeeld van hoe sommige mensen niet nadenken alvorens ze wat doen.

Natuurlijk zit de Fun Factory Manta zelf in de doos, en de inmiddels beroemde Click ’n Charge oplaadkabel, voorzien van magneet stekker en USB-A stekker voor het opladen van je Fun Factory Manta.

De doos van de fun factory manta

RTFM

Mocht je niet een (voormalig) technerd als ik zijn, dan zal ik deze acroniem even uitleggen. RTFM staat voor Read The Fucking Manual. En ik ben inmiddels op het punt dat ik weet dat dat bij gebruik van een seksspeeltje eigenlijk altijd wel een goed idee is. Het scheelt in ieder geval een hoop frustratie als je geil bent en wil gaan spelen met je nieuwe speeltje.

Voorbereiding is alles bij dit soort dingen en dus weten hoe dingen moeten is altijd handig.

Ik had de travellock al even belicht net, nu staat er verder in de handleiding, die eigenlijk volledig bestaat uit iconografie, dat je de Manta moet opladen, hoe je ziet dat hij opgeladen is en hoe je de travellock van je toy haalt.

Verder zie je een omschrijving van de standjes, de intensiteiten en de patronen en wordt duidelijk gemaakt dat het niet een goed idee is om de Fun Factory Manta anaal in te brengen.

Verder staat er dat de Fun Factory Manta helemaal waterdicht is (yay!) en dat je er wat glijmiddel op waterbasis bij moet gebruiken.

Overigens staat er nergens in de handleiding hoe je deze toy samen met je partner zou kunnen gebruiken, en dat terwijl Fun Factory het toch promoot als “A Men’s toy for couples”.

Ik snap dat hele je hebt een piemel dus je bent een man ding, sowieso niet per se, maar goed, als we dan uitgaan van de oubollige genderdefinities had een hint naar hoe ik dit seksspeeltje op mijn partner zou kunnen gebruiken toch wel prettig gevonden.

Fun Factory Manta getest

Nu had ik al wat gelezen over de Fun Factory Manta van mensen die deze toy al hadden gereviewed, en ik moet zeggen die waren niet per se heel positief. Je zou er niet van kunnen klaarkomen, hij was wel leuk voor met een partner, maar mwah.

Nu is gelukkig iedereen anders, en dus, ging ik met gepast enthousiasme aan het testen. Gelukkig had ik de Fun Factory Manta in de ochtend per post ontvangen en had ik de handleiding gelezen en had ik de Fun Factory Manta dus ook meteen aan de lader geslingerd. Ik kon dus 8 uur later (want ja zolang duurt een eerste oplaadsessie) gewoon aan de gang.

Het siliconen van de Fun Factory Manta is heerlijk zacht. Je zou kunnen stellen dat als je dit speeltje niet als stroker (dus aftrekker) gebruikt je eigenlijk niet per se glijmiddel hoeft te gebruiken. Tegelijkertijd is hij met glijmiddel wel veel lekkerder, omdat je hem dan makkelijk naar al de favo plekjes op je pik kan schuiven.

Fun factory manta, hier kan je de knoppen bovenop het handvat goed zien zitten

De kop van de Fun Factory Manta is voorzien van een aantal groeven, die echt perfect zijn uitgesneden om je eikel en je frenulum optimaal te stimuleren. Zelfs mijn vrij brede pik past er perfect in.

En toen zette ik hem aan, klaar om alle 12 standjes door te gaan en wat te gaan vinden van dit seksspeeltje.

Le Roi est mort. Vive le Roi!

Wat meteen opviel is dat standje 1 meteen al best intens is, dat is overigens bij de Cobra Libre II niet anders, ik vermoed dan ook dat er een verbeterde versie van deze motor is gebruikt, want de standjes en vibraties voelen hetzelfde maar intenser.

En dus NOG lekkerder, ja ik zei het echt, NOG lekkerder dan de Cobra Libre II.

Ik was nog geen 10 minuten bezig of ik had al door dat ik mijn nieuwe favoriete piemelvibrator ooit had gevonden.

Want wat de Fun Factory Manta wel kan, en de Cobra Libre II is verder over je penis schuiven zodat de vibraties op precies het goede punt komen.

En als je dat punt raakt, met jouw favoriete intensiteit / patroon, dan gaan de hemelen open, dalen er Engeltjes ter aarde en kom je keihard klaar.

En dan kom je meteen op een minpunt (eigenlijk het enige) van de Fun Factory Manta, als je in de patronen zit en je drukt op de ‘min’ knop schiet de Fun Factory Manta in de hoogste stabiel vibratie stand, en die is, nogal intens.

Mijn eerste vrij intense orgasme wilde ik dus eigenlijk wat verlengen door de Fun Factory Manta op lage vibratie nog even op zijn plaats te houden.

Maar in plaats daarvan schoot ik dus zowat door het plafond omdat mijn op dat moment best wel overgevoelige pik werd blootgesteld aan heftige vibraties. Het is een beetje het idee van een relaxte regendouche willen nemen maar afgestraald te worden met een hogedrukreiniger.

Ik denk dat mijn buurvrouw inmiddels echt heel rare dingen van mij denkt wat ik moest er eigenlijk een beetje van gillen.

Een gewaarschuwde toy tester telt natuurlijk voor twee en dus in mijn daaropvolgende sessies maakte ik deze fout niet meer.

Ik vind het wel jammer dat je niet meteen door kan naar een relaxed vibratie standje na je orgasme. De snelste weg is, uitzetten, aanzetten en dan een keer op de ‘min’ knop. En eigenlijk is dat echt te veel moeite als je hele lijf aan het tintelen is van het fijne orgasme dat je hebt gehad.

Fun Factory Manta Partner Modus

Ik vraag mij oprecht af waarom Fun Factory er voor gekozen heeft om de Fun Factory Manta tot partnervibrator te benoemen.

Ik persoonlijk denk dat het een soort meeliften op de hype van couplesvibrators is. Of gewoon een leuke gimmick.

Ik vind de Fun Factory Manta namelijk alles behalve praktisch voor dit doel.

Je zou hem op je pik moeten houden terwijl je neukt met je partner en zo je piemel in een “draadloze” vibrator veranderen. Nou, sorry, maar daar ben ik blijkbaar te onhandig voor.

En verder zou je hem kunnen gebruiken tijdens het pijpen. Ik heb dit niet geprobeerd maar ik denk persoonlijk dat het voor de persoon die je pijpt echt rete irritant is als je een vibrerende piemel moet afzuigen. Een beetje het gevoel van een op hol geslagen tandenborstel die je tussen je kaken moet klemmen. Wil je zelf ervaren waarom ik dit denk? Pak een willekeurige vibrator, zet hem op een willekeurig standje en hou deze vibrator tegen je kin, voor zeg, een minuut of tien.

Gedaan? Dan snap je nu waarom het niet werkt.

Het schoonmaken van de Fun Factory Manta

De Fun Factory Manta is volledige waterdicht, je kan hem dus supersimpel onder water dompelen, en met een beetje milde (hand)zeep of toycleaner weer helemaal schoon krijgen.

Daar is verder eigenlijk helemaal niets over te vertellen, snel, safe, simpel, heerlijk!

Conclusie

Dit is mijn allerfavorietste penisvibrator, hij ligt nu op mijn nachtkastje, naast zijn oudere familielid de Cobra Libre II.

Je WIL deze vibrator kopen, voor jezelf, of voor iemand anders met een penis. Als je hem wil kopen als partner toy, kan ook, maar dan meer als clitvibrator en penis vibrator. Niet om samen dingen mee te doen.

Maar even goed, KOOP DIT DING. Want het is echt, echt, echt elke cent waard die je er aan uitgeeft.

Dus hup hup, aanschaffen, in schoenen doen namens sinterklaas, onder kerstbomen proppen, of in sokken bij de openhaard, of gewoon omdat je jezelf, je partner, je friend with benefits of whatever zo lief vindt dat je jouw favo piemelbezitter in de wereld wil voorzien van geniale orgasmes van deze toy.

Je koopt de Fun Factory Manta bij Euphoria-erotiek.nl voor €99,90 

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Alle comments