Fun Factory Manta | Vibrator review door Jay

28-11-2018

Ik kreeg van Fun Factory de Fun Factory Manta in ruil voor een eerlijke review.

Nu zal je misschien denken, als je mijn instagram hebt gevolgd, nu al?

Want eerlijk is eerlijk ik heb de Fun Factory Manta pas een week en normaal test ik best wel uitgebreid. Dat doe ik deze keer ook, alleen zonder pauze, omdat, nou ja, lees mijn review!

Evengoed ben ik van mening dat ik deze review nog (ver) voor kerst met jullie moet delen, en waarom vermoed je nu wellicht al, maar zal je aan het eind van deze review van de Fun Factory Manta in ieder geval helemaal duidelijk zijn.

Bedankt Euphoria Erotiek

Allereerst wilde ik Mark van Euphoria even bedanken voor zijn inzet om Fun Factory mij hun Manta te laten sturen, het wordt zeker gewaardeerd!

Weten dat de Fun Factory Manta in aantocht is

Ik weet al een tijdje dat de Fun Factory Manta er aan zat te komen. Ik had hem namelijk al gezien tijdens EroFame toen ik daar samen met Tess was. En sindsdien is het een beetje een obsessie voor mij geworden.

Waarom? Nou, eigenlijk kunnen we concluderen dat Fun Factory, ondanks dat ze het sporadisch doen, echt altijd awesome speeltjes voor mensen met een penis uitbrengen. Altijd.

Ja er is natuurlijk altijd wel iets aan te merken op een seksspeeltje, maar overall zijn de spullen die Fun Factory maakt altijd goed in orde, voorzien van motoren die rumblen en niet buzzen en gemaakt van extreem hoogwaardige materialen, meestal helemaal waterdicht, en goed te gebruiken. Of dat Deutsche gründlichkeit is, of gewoon omdat Fun Factory echt staat voor zijn producten laten we even in het midden.

Je kan je dus voorstellen dat ik uitkeek naar de volgende geniale zet van Fun Factory, en tegelijkertijd ook best wel bang was dat het ten opzichte van mijn favo piemelvibrator de Fun Factory Cobra Libre II wellicht teleurstellend zou zijn.

Fun Factory Manta unboxing

Fun factory manta

Ik had het net al even over Deutsche gründlichkeit, je kan je dus voorstellen dat dat overal voor geldt en natuurlijk ook voor de verpakking van de Fun Factory Manta.

De doos is dan ook in de Fun Factory huisstijl gemaakt, een gouden doos, met daar op vrij klinisch, zonder al teveel opsmuk een plaatje van de Fun Factory Manta, die van mij is “Aqua” blauw. Verder zie je niet zoveel aan de doos behalve dat het een Fun Factory Manta “vibrating stroker” is en dat het natuurlijk Made in Germany is.

Als je de sleeve dan van de doos afschuift wordt je getrakteerd op het Fun Factory logo en een doos die je makkelijk open maakt.

In die doos zit meteen onder het deksel een ruimte voor de handleiding, een papiertje dat je uitlegt dat er een travellock op je Fun Factory Manta zit en hoe je hem daar vanaf kan halen, en er weer op kan zetten. Natuurlijk een obligatoir waarschuwingen boekje over dat je niet je vingers in het stopcontact moet steken en dat je hem niet kan gebruiken als slagroomklopper.

Dat is beide natuurlijk niet wat er in staat, maar serieus, ik vind die boekjes altijd het toonbeeld van hoe sommige mensen niet nadenken alvorens ze wat doen.

Natuurlijk zit de Fun Factory Manta zelf in de doos, en de inmiddels beroemde Click ’n Charge oplaadkabel, voorzien van magneet stekker en USB-A stekker voor het opladen van je Fun Factory Manta.

De doos van de fun factory manta

RTFM

Mocht je niet een (voormalig) technerd als ik zijn, dan zal ik deze acroniem even uitleggen. RTFM staat voor Read The Fucking Manual. En ik ben inmiddels op het punt dat ik weet dat dat bij gebruik van een seksspeeltje eigenlijk altijd wel een goed idee is. Het scheelt in ieder geval een hoop frustratie als je geil bent en wil gaan spelen met je nieuwe speeltje.

Voorbereiding is alles bij dit soort dingen en dus weten hoe dingen moeten is altijd handig.

Ik had de travellock al even belicht net, nu staat er verder in de handleiding, die eigenlijk volledig bestaat uit iconografie, dat je de Manta moet opladen, hoe je ziet dat hij opgeladen is en hoe je de travellock van je toy haalt.

Verder zie je een omschrijving van de standjes, de intensiteiten en de patronen en wordt duidelijk gemaakt dat het niet een goed idee is om de Fun Factory Manta anaal in te brengen.

Verder staat er dat de Fun Factory Manta helemaal waterdicht is (yay!) en dat je er wat glijmiddel op waterbasis bij moet gebruiken.

Overigens staat er nergens in de handleiding hoe je deze toy samen met je partner zou kunnen gebruiken, en dat terwijl Fun Factory het toch promoot als “A Men’s toy for couples”.

Ik snap dat hele je hebt een piemel dus je bent een man ding, sowieso niet per se, maar goed, als we dan uitgaan van de oubollige genderdefinities had een hint naar hoe ik dit seksspeeltje op mijn partner zou kunnen gebruiken toch wel prettig gevonden.

Fun Factory Manta getest

Nu had ik al wat gelezen over de Fun Factory Manta van mensen die deze toy al hadden gereviewed, en ik moet zeggen die waren niet per se heel positief. Je zou er niet van kunnen klaarkomen, hij was wel leuk voor met een partner, maar mwah.

Nu is gelukkig iedereen anders, en dus, ging ik met gepast enthousiasme aan het testen. Gelukkig had ik de Fun Factory Manta in de ochtend per post ontvangen en had ik de handleiding gelezen en had ik de Fun Factory Manta dus ook meteen aan de lader geslingerd. Ik kon dus 8 uur later (want ja zolang duurt een eerste oplaadsessie) gewoon aan de gang.

Het siliconen van de Fun Factory Manta is heerlijk zacht. Je zou kunnen stellen dat als je dit speeltje niet als stroker (dus aftrekker) gebruikt je eigenlijk niet per se glijmiddel hoeft te gebruiken. Tegelijkertijd is hij met glijmiddel wel veel lekkerder, omdat je hem dan makkelijk naar al de favo plekjes op je pik kan schuiven.

Fun factory manta, hier kan je de knoppen bovenop het handvat goed zien zitten

De kop van de Fun Factory Manta is voorzien van een aantal groeven, die echt perfect zijn uitgesneden om je eikel en je frenulum optimaal te stimuleren. Zelfs mijn vrij brede pik past er perfect in.

En toen zette ik hem aan, klaar om alle 12 standjes door te gaan en wat te gaan vinden van dit seksspeeltje.

Le Roi est mort. Vive le Roi!

Wat meteen opviel is dat standje 1 meteen al best intens is, dat is overigens bij de Cobra Libre II niet anders, ik vermoed dan ook dat er een verbeterde versie van deze motor is gebruikt, want de standjes en vibraties voelen hetzelfde maar intenser.

En dus NOG lekkerder, ja ik zei het echt, NOG lekkerder dan de Cobra Libre II.

Ik was nog geen 10 minuten bezig of ik had al door dat ik mijn nieuwe favoriete piemelvibrator ooit had gevonden.

Want wat de Fun Factory Manta wel kan, en de Cobra Libre II is verder over je penis schuiven zodat de vibraties op precies het goede punt komen.

En als je dat punt raakt, met jouw favoriete intensiteit / patroon, dan gaan de hemelen open, dalen er Engeltjes ter aarde en kom je keihard klaar.

En dan kom je meteen op een minpunt (eigenlijk het enige) van de Fun Factory Manta, als je in de patronen zit en je drukt op de ‘min’ knop schiet de Fun Factory Manta in de hoogste stabiel vibratie stand, en die is, nogal intens.

Mijn eerste vrij intense orgasme wilde ik dus eigenlijk wat verlengen door de Fun Factory Manta op lage vibratie nog even op zijn plaats te houden.

Maar in plaats daarvan schoot ik dus zowat door het plafond omdat mijn op dat moment best wel overgevoelige pik werd blootgesteld aan heftige vibraties. Het is een beetje het idee van een relaxte regendouche willen nemen maar afgestraald te worden met een hogedrukreiniger.

Ik denk dat mijn buurvrouw inmiddels echt heel rare dingen van mij denkt wat ik moest er eigenlijk een beetje van gillen.

Een gewaarschuwde toy tester telt natuurlijk voor twee en dus in mijn daaropvolgende sessies maakte ik deze fout niet meer.

Ik vind het wel jammer dat je niet meteen door kan naar een relaxed vibratie standje na je orgasme. De snelste weg is, uitzetten, aanzetten en dan een keer op de ‘min’ knop. En eigenlijk is dat echt te veel moeite als je hele lijf aan het tintelen is van het fijne orgasme dat je hebt gehad.

Fun Factory Manta Partner Modus

Ik vraag mij oprecht af waarom Fun Factory er voor gekozen heeft om de Fun Factory Manta tot partnervibrator te benoemen.

Ik persoonlijk denk dat het een soort meeliften op de hype van couplesvibrators is. Of gewoon een leuke gimmick.

Ik vind de Fun Factory Manta namelijk alles behalve praktisch voor dit doel.

Je zou hem op je pik moeten houden terwijl je neukt met je partner en zo je piemel in een “draadloze” vibrator veranderen. Nou, sorry, maar daar ben ik blijkbaar te onhandig voor.

En verder zou je hem kunnen gebruiken tijdens het pijpen. Ik heb dit niet geprobeerd maar ik denk persoonlijk dat het voor de persoon die je pijpt echt rete irritant is als je een vibrerende piemel moet afzuigen. Een beetje het gevoel van een op hol geslagen tandenborstel die je tussen je kaken moet klemmen. Wil je zelf ervaren waarom ik dit denk? Pak een willekeurige vibrator, zet hem op een willekeurig standje en hou deze vibrator tegen je kin, voor zeg, een minuut of tien.

Gedaan? Dan snap je nu waarom het niet werkt.

Het schoonmaken van de Fun Factory Manta

De Fun Factory Manta is volledige waterdicht, je kan hem dus supersimpel onder water dompelen, en met een beetje milde (hand)zeep of toycleaner weer helemaal schoon krijgen.

Daar is verder eigenlijk helemaal niets over te vertellen, snel, safe, simpel, heerlijk!

Conclusie

Dit is mijn allerfavorietste penisvibrator, hij ligt nu op mijn nachtkastje, naast zijn oudere familielid de Cobra Libre II.

Je WIL deze vibrator kopen, voor jezelf, of voor iemand anders met een penis. Als je hem wil kopen als partner toy, kan ook, maar dan meer als clitvibrator en penis vibrator. Niet om samen dingen mee te doen.

Maar even goed, KOOP DIT DING. Want het is echt, echt, echt elke cent waard die je er aan uitgeeft.

Dus hup hup, aanschaffen, in schoenen doen namens sinterklaas, onder kerstbomen proppen, of in sokken bij de openhaard, of gewoon omdat je jezelf, je partner, je friend with benefits of whatever zo lief vindt dat je jouw favo piemelbezitter in de wereld wil voorzien van geniale orgasmes van deze toy.

Je koopt de Fun Factory Manta bij Euphoria-erotiek.nl voor €100

Mocht je hem graag willen hebben en is hij niet op voorraad bij Euphoria, dan kan je hem ook nog kopen bij Easytoys voor € 99,95

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

12 Reacties

 1. Aan jouw posts over mannen speeltjes valt me één ding erg op: je zet er wel de laadtijd bij, maar niet hoe lang hij daarop mee gaat. Lijkt mij wel belangrijke informatie.
  Na 8 uur opladen, een half uur werken en dan weer 8 uur aan de lader? Of gaat hij langer mee?
  Na het lezen van een aantal van jouw reviews zie ik dat er nooit bij staan.
  Voor de rest wel positieve reviews steeds. En iets te veel nadruk op dat je het speeltje MOET kopen.

  Dan heb ik nog een opmerking over je posting op social media. Je zet het op Instagram, met de opmerking, kijk voor de link in mijn profiel. Vervolgens wordt je Instagram post naar Twitter gekoppeld. Ik heb geen Instagram, dus ik kom er via Twitter. Je zou zelf eens moeten proberen hoe omslachtig het is om dan op je blogposting te komen.
  Waarom geen directe link die ook vanuit de posting op Twitter direct te benaderen is?

  Antwoord
  • Dag Marcel,

   Dank je voor deze feedback.
   Ik geef mijn mening en dus als ik vind dat je iets moet dan zeg ik dat. Ik ga er namelijk vanuit dat mijn lezers heel goed kunnen kiezen of ze dat ook daadwerkelijk gaan doen. Ik heb zat speeltjes waarvan ik niet zeg dat je ze moet kopen, zelfs speeltjes waarvan ik zeg dat je ze misschien beter niet kan kopen.
   Het feit dat ik vind dat je het MOET kopen is simpelweg mijn enthousiasme over hoe fijn deze toys zijn, dat is nu eenmaal hoe ik schrijf.

   Wat betreft de laadtijd, daar heb je wellicht een punt, in dit geval krijg je 120 minuten speeltijd, de oplaadtijd voor de eerste keer is 8 uur, daarna is het meestal wat korter, en evengoed heb je dan nog 120 minuten speeltijd.

   Wat betreft je comment op mijn twitter / instagram posts. Al mijn posts en die van tess verschijnen zowel op twitter als op instagram, voor beider platforms apart en een doorpost vanaf instagram.
   Bijvoorbeeld hier mijn twitter post over de manta: https://twitter.com/Jay_tesst/status/1067735528446066688
   Zoals je ziet staat daar een directe link naar de post in, lijkt mij niet heel omslachtig toch?

   Antwoord
 2. Hm okay, dit is een wat positievere review over de manta! De meeste reviews die ik las waren ‘mwah’. Hoe zou je het gevoel en de trillingen vergelijken met bijvoorbeeld de hot octopuss pulse? (de enige pik-toy waar ik ervaring mee heb ;P) Klinkt nu toch wel interessant…

  Antwoord
  • Hi Rikkie,

   Ik denk dat je moet onthouden dat elke toy voor iedereen anders is, alhoewel ik moet zeggen dat ik niet snap dat andere die Mwah reactie hebben, maar goed alles is persoonlijk, zo zijn er ook zat toys waar anderen lyrisch over zijn en ik ook Mwah denk.

   Wat betreft de Hot Octopuss Pulse(HOP), ik vind dat niet te vergelijken. Sowieso omdat je pulsatie qua sensatie niet kan vergelijken met vibratie. En daarbij is er bij de HOP over nagedacht dat je zelfs met een slappe pik gestimuleerd kan worden. Dat is bij de Manta, voor zover ik weet, niet het geval.

   Nog iets anders wat ik gemerkt heb is dat de hoeveelheid glijmiddel die je gebruikt wel belangrijk is voor de sensatie. Ik merk dat als ik teveel lube gebruik, wat je eigenlijk bij alle toys wel doet, de sensatie niet per se geweldig is. Maar als je een goed glijmiddel hebt en een klein beetje op de richeltjes doet, dan is het echt heerlijk.

   Maar nogmaals, het is en blijft heel persoonlijk.

   Antwoord
 3. Misschien toch maar eens de vibratie-prikkeling overwegen, is dat het zelfde als pulsen? Ik was meer van trekken en draaien, maar misschien moet ik vibratie eens een kans geven. Vind je dit de beste starter voor de vibratie-ervaring?

  Antwoord
  • Ik denk dat de Manta zeker het overwegen waard is voor een entree in de vibratie ervaring. Maar gezien jouw voorkeuren denk ik dat de wat oudere Cobra Libre II meer jouw “ding” is voornamelijk omdat een groot deel van je penis er in verdwijnt en dat is een sensatie waar jij meer mee hebt, althans dat deduceer ik uit wat je tot nu toe aan mij hebt geschreven 🙂

   Antwoord
   • Toy die ik vandaag kocht is al defect! Ik begrijp dat je bij een defect wel je geld terug kan vragen? Normaal kun je geen sex toys retour doen…

    Antwoord
    • Voor sex toys die je in Europa hebt gekocht bij een Europese verkoper heb je net zoveel recht op garantie als wanneer je bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel koopt. Je hebt recht op een deugdelijk product. Meestal zit er op de sex toy ook gewoon een jaar fabrieksgarantie. Dus ja, je kan gewoon een retouraanvraag voor een retour doen. Als ze daar moeilijk over doen zou ik ze wijzen op je rechten als Europees burger, en als je het liever Nederlands houdt, dan heb je exact dezelfde reden.
     Het niet willen terugnemen van een gebruikte toy die verder gewoon functioneert snap ik an sich wel, het is niet echt te verkopen meer. Maar bij defecten doen de meeste shops en/of fabrikanten in mijn ervaring niet heel moeilijk.

     Antwoord
     • Blijkbaar niet, ik kan hem opsturen en krijg een andere retour. Ik hoop dat die iets langer meegaat. Na mijn mollen van de PDX was ik juist voorzichtiger geworden, maar deze heeft gewoon slechte aandrijving vrees ik. Voor ruim 100 euro best een strop anders.

     • Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met “blijkbaar niet”. Het is aan verkoper zelf hoe hij zijn garantie “garandeerd” dat kan via een geld terug policy zijn, maar ook ruilen voor eenzelfde product is een mogelijkheid.

     • Ze deden blijkbaar NIET moeilijk bedoel ik, sorry voor de verwarring. Ik was wat te pessimistisch, ze waren heel redelijk : ik moet hem dus opsturen en krijg een andere. Heb ook de X-9 van Leten binnen, mijn review staat op bol en kieskeurig, mocht je interesse hebben.

 4. Ik zag deze review nu pas, enkele dagen geleden. Ik heb een aantal vibrerende toys waarbij ik van de meeste teleurgesteld ben. Sedert ruim 2 jaar gebruikt ik de Manta en ben er woest enthousiast over. Ik heb er zelfs nog eentje extra gekocht. Ik leg de “flaps” rond de eikel met “foreskin” omhoog. Door de vibraties, zelfs op medium stand, heb ik over een aantal seconden een stevige boner. Op en neer met de flaps, je voelt dat de zenuwstrings in het “systeem” erg intens op de proef worden gesteld door deheerlijke vibraties. Het duurt dan ook niet lang voordat het pre-orgasme gevoel reeds tintelend opkomt. Echt perplex sta je ervan, danig snel. Netjes stoppen voordat het begint te pompen vind ik het leukst. Zeer lang kan ik ermee edgen, volop de “flaps” smeren met de hevige precum golven. Tot wanneer je dan toch de controle kwijt raakt en er een hemels orgasme volgt. Die Manta is voor mij “the best there is” Top! Zoek op xhamster naar filmpjes ervan.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sextoy Toppers en Floppers 2018 + Giveaway! | Tess Tesst - […] Fun Factory Manta  […]
 2. Giveaway dag 2 | Tess Tesst - […] Euphoria. Jay is laaiend enthousiast over deze nieuwe toy van Fun Factory, zoals je ook in zijn review kan…
 3. De Manta van FUN Factory! Een echte toy voor mannen. En voor vrouwen. En samen! - Miss Poppie - […] zich is niets speciaals. Er zijn mannen die echt houden van vibraties op hun penis (lees zeker ook de…
 4. Puresan UV-C Sterilisator | Accessoire review | Tess Tesst - […] kon ik er met gemak mijn Fun Factor Manta, Satisfyer Men Wand, maar ook mijn Alpha Male Milkingstick in…
 5. Toy Tuesday: Manta masturbator - EasyToys Mag - […] Toytester Jay Tesst van TessTesst: “Dit is mijn meest favoriete penisvibrator, hij ligt nu op mijn nachtkastje, naast zijn…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.