Fun Factory Limba Flex Small en Medium – review

16-11-2020

Dildo’s, ik hou er sinds een paar jaar van. In alle soorten en maten. Van Loveware, die super mooie en fijne winkel in België kreeg ik de twee Fun Factory Limba Flex dildo’s. Een kleine en een iets grotere.
Loveware is een hele toffe winkel met eigenlijk alleen maar mooie spullen die stuk voor stuk met aandacht door eigenaresse Rebecca zijn uitgezocht.

Specs

Materiaal: siliconen, dus bodysafe
Oplaadbaar: n.v.t.
Standjes: Je kan ze verbuigen
Waterproof: Ja, je kan ze zelfs uitkoken
Verkoopprijs: Limba Flex Small kost 49,90 en is hier te koop bij Loveware
Limba Flex Medium kost 59,90 en is hier te koop bij Loveware
Is ’t wat? Ja, ze zijn echt lekker

De verpakking en de inhoud

De fun factory limbaflex dildo's liggen voor de doosjes. Op de dozen zie je een foto van de toy en het fun factory logo. De fun factory limbaflex dildo's liggen voor de doos. Je ziet de achterkant, met een tekening van de toy en tekst. Op de zijkant zie je een hand die de limbaflex vasthoudt. Er naast zie je nog de binnendoos, die goudkleurig is met het fun factory logo er op.

Fun Factory had altijd al prima verpakkingen, maar sinds een tijdje is de stijl iets vernieuwd. Ik vind het er helemaal prima uitzien. De Fun Factory Limba Flex zit in een doos met daar omheen een sleeve. Op de sleeve zie je een foto van de toy, op de zijkant ook eentje met handen, zodat je een beter idee krijgt van het formaat van de toy. Verder vind je nog wat informatie over het seksspeeltje.

De binnendoos is goudkleurig met het rode Fun Factory logo. In de doos vind je, behalve de Limba Flex dildo zelf natuurlijk, ook een gebruiksaanwijzing.

Mijn eerste indruk van de Fun Factory Limba Flex dildo’s

De gebruiksaanwijzing tussen de fun factory limbaflex dildo's Een lipstick tussen de twee fun factory limbaflex dildo's. De lipstick is net iets korter dan de limbaflex s.

De Limba Flex S is wel echt klein. Het is natuurlijk een maat small, maar toch was ik alsnog verbaast over hoe klein hij is. Bij de Medium Limba Flex viel me gelijk op hoe dun de dildo is. Ik zou mezelf niet als een size queen omschrijven, maar iets meer formaat spreekt mij toch wel aan. Dit maakt deze dildo’s denk ik voor veel mensen wel makkelijker geschikt voor anaal gebruik. Want dat kan je ook veilig doen met deze dildo’s, aangezien ze een brede basis hebben.

De kleurtjes van beide Limba Flex dildo’s vind ik echt tof. De kleur van de kleine dildo wordt Carribean blue genoemd en die van de medium dildo deep sea blue. Voor mij zijn dit allebei van die kleuren waarvan ik niet zo goed weet hoe ik ze zou moeten noemen. Misschien ben ik gewoon heel slecht met namen van kleuren, dat kan ook. Maar ik zou de kleine omschrijven als een felle mintgroene kleur (als ik het typ denk ik al: nah, niet echt hoor…) en de grote misschien petrol, maar die neigt wel meer naar donkergroen.

Beide dildo’s voelen redelijk zacht aan en trekken wel echt veel stof aan. Vooral bij de Fun Factory Limba Flex Medium is dit door de donkere kleur heel goed zichtbaar, zoals je op de foto’s ook kan zien, helaas. De onderkant van de dildo is een zuignap. Je ziet het er niet aan af, maar het is echt zo. En hij werkt ook nog eens heel goed. Wel op een glad oppervlak natuurlijk.

Liefde voor dildo’s

De fun factory limbaflex s in mijn hand. De fun factory limbaflex in mijn hand, ik heb mijn duim en wijsvinger om de dildo heen om te laten zien hoe dun hij is.

Ik heb het al vaker gezegd, maar vroeger vond ik dildo’s helemaal niks. Waarom zou je een dildo kopen als je ook een vibrator kan kopen? Je kan ook gewoon de vibratie niet aanzetten en dan heb je ook een dildo. Maar sinds een paar jaar ben ik er achter dat een dildo écht heel anders is. Dildo’s heb je in zoveel betere vormen dan vibrators. Logisch ook wel, want er hoeft in een dildo helemaal geen binnenwerk, zoals een motor. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met hoe het materiaal de vibraties doorgeeft en er is meer keuze qua materiaal.

De meeste dildo’s zijn voor mij vaginaal veel stimulerender dan vibrators. Ik hou van beweging en wrijving, maar dan wel van een toy met een hele goede vorm.

Wat is er speciaal aan de Fun Factory Limba Flex dildo’s?

De fun factory limbaflex bijna rechtop De fun factory limbaflex s gebogen.

Die goede vorm is natuurlijk voor iedereen anders. Een dildo die mijn G-spot perfect raakt, zit er bij jou misschien wel net naast. Of misschien wil je ‘m voor je P-spot gebruiken en is daarvoor een net iets andere kromming veel beter.

En het toffe is, dat kan met de Limba Flex dildo’s dus allemaal, want deze dildo’s kan je verbuigen! Hoe koel is dat? Je kan ze buigen in de vorm die voor jou het fijnst is, en die vorm houdt de dildo ook, tot je ‘m weer in een andere vorm buigt. Alleen het topje van de dildo kan je niet buigen, maar de rest wel.

De test van de Fun Factory Limba Flex Small

De fun factory limbaflex s naast een flesje sliquid sea. Ze zijn bijna even hoog. Close up van de top van de fun factory limbaflex s, zodat je de ribbel kan zien.

Bij seksspeeltjes is het altijd fijn om glijmiddel te gebruiken, want glijmiddel maakt het gevoel nóg lekkerder. Maar bij dildo’s vind ik het extra belangrijk, omdat je met een dildo eigenlijk altijd wel beweegt. Je wil dat die beweging soepel kan gaan, zodat er geen irritaties of beschadigingen ontstaan. Bij een seksspeeltje van siliconen kan je het beste glijmiddel op waterbasis gebruiken, omdat glijmiddel op siliconen het speeltje kan aantasten. Ik gebruikte Sliquid Sea, een van mijn favoriete glijmiddelen.

Ik begon met het testen van de kleine Limba Flex dildo, eerlijk gezegd omdat ik niet zoveel van deze dildo verwachtte. Zo klein, ik vond het er niet indrukwekkend uitzien. Maar deze Fun Factory Limba Flex Small heeft me echt verrast. De vorm van deze dildo is eigenlijk echt super goed.

Mijn G-spot ligt niet zo heel diep, dus daar komt deze dildo heel goed bij. En dan heeft ‘ie ook nog eens een hele goede ribbel bij de ‘eikel’. Zo’n ribbel doet het altijd heel goed bij mijn G-spot.

Het vasthouden van de dildo vond ik niet helemaal relaxed, omdat de onderkant nu eenmaal niet super fijn vasthoudt, terwijl je ‘m dus wel met gemak helemaal inbrengt. Je hebt dan echt alleen die basis om ‘m aan vast te houden.

Maar eigenlijk doet dat er niet zoveel toe, want deze dildo voelt zo lekker dat ik me daar echt niet aan gestoord heb.

De test van de Fun Factory Limba Flex Medium

De fun factory limbaflex m in mijn hand. Mijn vingers om de fun factory limbaflex m om de dikte van de dildo te laten zien. Hij is niet zo dik.

Ook de medium versie is echt een hele fijne dildo. Ik vond het wel jammer dat de ribbel hier aan de bovenkant een beetje ontbrak. Dat maakt ‘m voor mij net iets minder stimulerend. Maar het feit dat je ‘m precies kan buigen zoals voor jou lekker voelt, werkt wel echt heel goed.

Mijn G-spot is met wrijving van een dildo echt wel makkelijk, dus voor mij kwam het niet zo nauw. Als er een beetje een kromming in zit, is het voor mijn G-spot al snel goed. Maar ik vond het alsnog leuk om te experimenteren met de Limba Flex in verschillende krommingen gebogen.

Omdat deze dildo een stuk langer is, vond ik het wat comfortabeler vasthouden. Ik breng niet de hele lengte van de dildo in, dus kon ik ook een stukje van de onderkant van de dildo vasthouden tijdens het gebruik.

Voegt het buigen echt wat toe?

De fun factory limbaflex zijn allebei gebogen en staan dicht bij elkaar, zodat ze naar elkaar toe buigen. De fun factory limbaflex m in gebogen toestand.

Voor mij persoonlijk voegt het feit dat je deze dildo’s zelf kan verbuigen niet zoveel toe. Zoals ik zei, mijn G-spot is echt wel makkelijk en vind het al snel prima. Maar ik kan me echt heel goed voorstellen dat voor veel andere mensen dit echt een uitkomst is. Als jouw G-spot wat veeleisender is dan die van mij, is het echt heel fijn en nuttig dat je ‘m precies zo kan verbuigen als voor jou werkt. Want niks zo vervelend als een speeltje wat nét niet de juiste plek raakt.

Voor mensen met een makkelijke G-spot, zoals ik, is het alsnog leuk om hier wat mee te spelen. Ik vond het tof om te ervaren hoe een andere ‘hoek’ toch weer ander voelt.

Yay voor Fun Factory Limba Flex

Beide fun factory limbaflex dildo's in mijn hand. Ik heb de fun factory limbaflex m in mijn hand, en aan de zuignap onderkant zit de limbaflex s geplakt, die blijft hangen.

Maar ik denk dat het belangrijkste eigenlijk is, dat deze Fun Factory Limba Flex dildo’s echt heel fijn aanvoelen. Yay voor de Limba Flexen! Vooral met de kleine versie ben ik echt heel blij en dat had ik echt niet verwacht.

Een korte dildo heeft ook als voordeel dat je ‘m nooit te diep in kan brengen. Het kan soms wel eens wat gevoelig of zelfs pijnlijk voelen wanneer een dildo te diep gaat. Zeker met een partner kan zoiets wel eens gebeuren, aangezien die niet voelt wat jij voelt. Maar met deze korte dildo kan dat dus niet. Ook wanneer je de dildo met de zuignap bijvoorbeeld op een stoel doet, hoef je niet bang te zijn dat  ‘ie per ongeluk te diep gaat. Ik zie best wel voordelen ineens, van kleine dildo’s.

De langere dildo is weer heel geschikt voor in een strap-on harnasje, en ook voor pegging lijkt ‘ie me erg geschikt.

Conclusie

De Fun Factory Limba Flex dildo’s zijn echt heel fijn. Ze voelen lekker aan, maar trekken wel stof aan. Je kan ze verbuigen en dat gaat best wel makkelijk. Ze houden tijdens gebruik hun vorm goed vast. Perfect aan te passen zodat ze jouw favoriete plekje goed raken.
De Fun Factory Limba Flex Small is echt wel heel klein, maar super goed qua vorm en echt toch lang genoeg om je G-spot goed te raken. De ribbel bij de ‘eikel’ is perfect.
De Fun Factory Limba Flex Medium is een stuk langer, maar nog steeds wel heel slank. Ook deze is makkelijk zo te buigen zodat ‘ie je G-spot (of wat jij ook maar wil) goed raakt. Fun Factory heeft weer wat goeds gemaakt!

Je kan de Fun Factory Limba Flex Small hier bestellen bij Loveware voor 49,90
Je kan de Fun Factory Limba Flex Medium hier bestellen bij Loveware voor 59,90

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

 1. Toffe review! Het lijkt evident, maar zoals je zegt sta je er vaak niet bij stil dat een korte dildo lekkerder kan voelen en ‘veiliger’ dan een lange! Veel meer voordelen dan je zou denken. Voor peggen is die kleine ook heel tof, omdat je lichamen met die kleine heel dicht bij mekaar kunnen komen.

  Antwoord
  • Dankjewel! Ik had dat zelf eigenlijk ook niet verwacht, dat die kleine zo fijn zou zijn.
   In voorbindharnasjes vind ik korte dildo’s echt niet fijn met dikkere lichamen, dus daar zou ik dan weer eerder die lange voor gebruiken. Als je dikker bent, heb je ook wel al sneller huidcontact 😀

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.