Fun Factory Laya III

11-12-2023

Zoals je misschien weet, hou ik erg van het merk Fun Factory. De Fun Factory toys zijn er nooit zomaar, dit zijn toys waar mensen Γ©cht heel goed over hebben nagedacht. Ook worden alle Fun Factory toys in Duitsland in eigen fabriek gemaakt, dat vind ik ook tof. Maar bovenal zijn het gewoon hele goede toys. Vandaag vertel ik je over de Fun Factory Laya III, die ik kreeg van Loveware.

Specs

Materiaal: siliconen (bodysafe)
Oplaadbaar: ja
Standjes: 10 standjes, waarvan 7 steady
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 89,90 euro, hier te koop bij Loveware
Is ’t wat? Ja, heel fijn!

Van Layaspot naar Laya II naar Laya III

Dit is al de derde versie van de Laya. Of Layaspot, zoals de eerste versie heette. In 2017 schreef ik over de Laya II https://www.tesstesst.nl/fun-factory-laya-ii/ maar inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder en de Laya was wel toe aan een upgrade. En dat is ook zeker gelukt!

Ik hou van sextoys met leuke, frisse kleurtjes. Ik weet niet zeker wat ik van deze groenige kleur van de Laya III vind. Gelukkig is hij er ook in het lila, dat is een minder dubieus kleurtje, als je ’t mij vraagt. Maar, los van de kleur vind ik de Laya III wel heel mooi.

Het ontwerp van de Fun Factory Laya III

De Fun Factory Laya III heft een gebogen vorm, waardoor hij makkelijk aansluit bij jouw lichaam. Hij is ook niet symmetrisch, beide uiteinden hebben een andere vorm. De ene kant is heeft ribbeltjes. Deze ribbeltjes zijn speciaal geschikt om glijmiddel beter vast te houden. Je hebt dan minder glijmiddel nodig en het blijft beter op de plek liggen. De andere kant is glad en net iets anders qua vorm. Deze kant trilt ook wat harder.

Door het ontwerp van de Laya III kan je β€˜m heel makkelijk op je vulva leggen. Het ene uiteinde ligt dan tegen de clitoris aan en het andere uiteinde ligt precies tegen de opening van de vagina. Ik vond dat lekkerder dan ik had verwacht. Ik vind vibratie in mijn vagina meestal niet zo bijzonder voelen, ik vind beweging/wrijving veel fijner inwendig. Maar die vibratie precies bij de ingang voelde eigenlijk heel stimulerend, veel meer dan vibratie Γ­n mijn vagina. Vibratie tegen mijn clitoris ben ik sowieso fan van, dus dat dat goed voelde, daar was ik niet verbaasd over.

Vibraties en tappen

De vibratie van de Fun Factory Laya III is trouwens echt heel goed. Het is een fijne diepe vibratie, die van lekker zacht tot best wel krachtig gaat. Niet zo krachtig als bijvoorbeeld de Fun Factory Vim, maar hee, dat is ook een grote wand vibrator en de Laya III is maar klein.

De vibraties doen zowel trillen als β€˜tappen’ tegelijk, waardoor je nog meer gestimuleerd wordt. Er zit een hele theorie achter, die zal ik je besparen. Voor mij voelt de vibratie gewoon als fijne, diepe vibratie, die inderdaad heel stimulerend is, maar ik voel zelf dat tappende niet. Al moet ik zeggen dat ik ook niet weet of andere mensen dit wel voelen, of dat het er meer gewoon in verweven zit om meer stimulatie te geven. Het is in elk geval een leuk weetje!

Hoe ik de Laya gebruik

Maar, als de Fun Factory Laya III zo tegen je vulva ligt, kan je met je handpalm (waar β€˜ie ook perfect inpast) wat meer druk uitoefenen of zelfs een beetje een schommelende beweging maken. Dat voelt zeker lekker, maar zelf ben ik niet zo’n fan van een vibrator op deze manier vasthouden. Als ik mijn benen tegen elkaar duw, blijft de Laya bij mij prima op z’n plek. Maar het kan goed zijn dat je daar wel dikke bovenbenen voor nodig hebt, om dat voor elkaar te krijgen.

De manier waarop ik de Laya III het liefst gebruik, is met mijn wijsvinger op de knopjes en mijn duim aan de onderkant van de vibrator. Ik gebruik dan de gladde kant om mijn clitoris te stimuleren, omdat deze kant het hardst trilt, en ik hou nou eenmaal van krachtige vibraties. Het is op deze manier ook super makkelijk om van standje te wisselen, omdat mijn wijsvinger al bij de knopjes ligt.

Toffe patronen

En van standje wisselen doe ik normaal gesproken niet heel veel met een vibrator. Meestal ga ik gewoon voor het hardste steady standje. Maar, het mag een klein wonder genoemd worden, de Laya III heeft ook patronen die ik echt lekker vind. Die ik gewoon ook echt gebruik, niet alleen om even mee op te warmen of om mezelf mee te teasen, maar om oprecht van te genieten. Het is me nog niet gelukt om ook van zo’n patroon klaar te komen, daarvoor ga ik toch terug naar de steady standjes, maar het is wel echt lekker!

Multifunctioneel

Wat ook leuk is, is dat de Laya best wel een veelzijdige toy is. Je kan β€˜m ook goed gebruiken om de balzak mee te stimuleren, of boobs. Of eigenlijk elk plekje wat je maar lekker vindt. Door de vorm sluit β€˜ie op heel veel plekken van het lichaam heel fijn aan. En hij voelt ook gewoon heel lekker. De toy zelf is wel hard, maar het siliconen laagje heeft echt wel wat zijdezacht zou ik haast zeggen. Het voelt in elk geval heel aangenaam op je huid.

Conclusie

De Fun Factory Laya III is echt een grote verbetering ten opzichte van zijn voorganger. De vibraties zijn echt heel fijn en stimulerend. De vorm is supergoed en heel veelzijdig. Je kan β€˜m op allerlei manieren gebruiken, alleen of met een partner. Dit is zo’n toy die eigenlijk in je basis collectie sextoys niet mag ontbreken.

Je kan de Fun Factory Laya III hier bestellen bij Loveware voor 89,90 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.