Fun Factory Laya II

07-07-2017

Fun factory laya ii

In Heerenveen zit een hele leuke sexshop genaamd Euphoria en Mark, de eigenaar van Euphoria, was zo lief om mij de Fun Factory Laya II op te sturen in ruil voor mijn eerlijke review.

Ik ben wel een beetje fan van Fun Factory. Al hun toys zijn gemaakt van siliconen, daar maak je mij sowieso blij mee. Geen giftige of poreuze materialen. Ik vind de meeste Fun Factory sextoys erg fijn in gebruik en dan zien ze er ook nog eens zo leuk en vrolijk uit allemaal.

Fun factory laya ii

Nieuwe en verbeterde uitvoering van de Layaspot

Fun factory laya iiFun factory laya iiDe Laya II is de nieuwe uitvoering van de Layaspot. De oude uitvoering heb ik nooit geprobeerd, maar natuurlijk wel gezien. En de nieuwe Laya II ziet er echt wel een stuk mooier en beter uit. De vorm is grotendeels wel gelijk gebleven, maar hij is volgens mij net iets groter en hij voelt veel lekkerder aan. Hij is gemaakt van siliconen en ABS plastic. De Laya is een black line editie, dat betekent dat hij helemaal zwart is. De meeste toys van Fun Factory hebben vrolijke kleurtjes, maar met de black line maken ze liefhebbers van zwarte toys, zoals ik, ook erg blij.

Natuurlijk is de Laya II waterdicht en oplaadbaar d.m.v. de magneetlader. Deze lader heeft goede, sterke magneetjes, dat is altijd prettig. Je hoeft niet bang te zijn dat je lader zomaar losschiet. De Laya II zit natuurlijk weer in een de bekende Fun Factory verpakking. Eenvoudig maar leuk en voor de black line natuurlijk ook in het zwart.

Perfect design

Fun factory laya iiHet eerste wat mij opviel aan de Laya, was hoe fijn die kromming is. Hij ligt echt heel lekker over mijn vulva, hij loopt gewoon precies met mijn lichaam mee. Dit is wel echt de eerste vibrator die dat zo goed doet. Sowieso is dit de eerste clitorale vibrator die ik gebruik met zo’n aparte vorm. Meestal is het toch gewoon een mini versie van een ouderwetsche staafvibrator.

Je kan ‘m ook echt heel lekker vasthouden, aan de zijkanten vallen je vingers precies in de groeven. Het voelt allemaal super comfortabel en relaxt met de Laya. En, waar ik echt heel blij van wordt, dat de knopjes gewoon op een logische plek zitten! Hoe vaak ik me erger aan verkeerd geplaatste knopjes. Vibrators met mooie comfortabele handvatten, en dan knopjes die echt helemaal op een verkeerde plek zitten. Zo irritant! Maar niet bij de Laya. Hier heeft duidelijk iemand echt over nagedacht. Yay!

De vibratie

Tot zo ver was ik dus erg blij met de Laya II. Maar over de vibratie was ik toch wel een beetje teleurgesteld. Ik had gehoopt op lekkere stevige, diepe vibratie. En dat was gewoon niet zo. De vibratie is echt niet slecht hoor, zeker niet, maar ik had wel echt op meer gehoopt. Ik ben echt een liefhebber van harde en diepe vibratie en dat biedt de Laya helaas niet. Hoe meer ik de Laya tegen mijn clitoris drukte, hoe minder fijn de vibratie werd. Juist lichte druk werkte voor mij het beste.

Wat doen die knopjes??

Fun factory laya ii

Meestal lees ik eerst de gebruiksaanwijzing voor ik een toy gebruik. Maar dat had ik deze keer niet gedaan. Ik dacht dat het niet zo moeilijk zou zijn. Je hebt een FUN knopje, wat eigenlijk gewoon het aan-/uitknopje is, en dan een plus en een min knopje. Super simpel toch. Maar, dat bleek niet zo te zijn. De Laya heeft 3 steady vibratiestandjes, en dan nog zes vibratiepatronen. Als je op het plusje drukt, ga je gewoon heel logisch eerst van zacht naar medium naar hard, en dan volgen de patronen.

Fun factory laya iiTot zo ver heel simpel. Maar! Je zou denken dat ‘ie dan na het laatste vibratiepatroon gewoon weer terug zou gaan naar steady standje 1. En dat is dus niet zo! Hij blijft dan in de patronen standjes.  En dan het min knopje. Als je in 1 van de 3 steady standjes zit, kan je met het min knopje gewoon 1 standje terug. Zoals je verwacht. Maar, als je in een patroon standje zit, en je drukt op het min knopje, dan gaat hij terug naar steady standje 3. Waarom? Echt. Waarom?

Toen ik dit merkte, of althans, toen ik merkte dat ik er niks van begreep, ging ik natuurlijk in de gebruiksaanwijzing kijken. Maar, ik heb dit al eerder gehad bij een Fun Factory gebruiksaanwijzing, ik snap het niet! Zoveel plaatjes, je zou denken dat dat is om het makkelijk te maken. Maar nee. Of nou ja, in elk geval niet voor mij. Ik snap het gewoon niet en ik vind het irritant. In de praktijk gebruik ik gewoon meestal de steady vibratiestandjes, dus heb ik er niet heel veel last van. Maar toch! Waarom? Als je gewoon terug wil naar het vorige patroon, hoe doe je dat dan?? I don’t get it!

Conclusie

Ik heb wel echt van de Laya genoten, hij ligt echt heel fijn in de hand en op je vulva, het design vind ik echt briljant! Ik kan van de vibraties ook gewoon wel klaarkomen, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar wat heftigere vibraties. En een logische werking van de knopjes. Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde vibratiebehoefte als ik, iedereen heeft een eigen voorkeur. Als je niet per se heel hard hoeft, dan is dit echt wel een super leuke toy.

Je kan de Laya II hier kopen bij Euphoria. Natuurlijk heeft Euphoria ook nog een heleboel andere leuke Fun Factory toys, die kan je hier bekijken.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

3 Reacties

 1. De reden dat Fun Factory koos om vanuit de vibratiepatronen terug naar standje 3 te gaan met 1 druk op de knop is vrij simpel: Het is bedoeld voor dat laatste zetje! Dus… stel je voor je bent er bijna dankzij zo’n patroon en je wilt nog even dat laatste beetje power om over de rand te gaan. Dan hoef je maar 1x op de min te drukken and you’re done.

  Antwoord
 2. Ahh, dankjewel voor de toevoeging, Mark! Kan me voorstellen dat als je ‘m op die manier gebruikt, dat dat best handig kan zijn! Je kan denk ik nooit iedereen 100% tevreden stellen en dat is ook helemaal niet erg natuurlijk. Alleen maar goed dat er zo’n verscheidenheid aan toys is, en hoe de knopjes gebruikt worden 😉

  Antwoord
  • Zo is het ook! Fijn om te lezen dat je ervaring, ondanks de iets minder krachtige vibraties, alsnog erg positief is! Want de grotere vibrators (G5) van Fun Factory trillen heftiger en dieper. Maar niet iedereen is daarvoor in. Wij zijn ook positief over de Laya II. Als je in de buurt van Heerenveen bent/woont, kom dan zeker even langs om hem te voelen in onze winkel!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sextoy review by Tess: Fun Factory Tiger G5 Vibrator | Tess Tesst - […] mijn review over de Fun Factory Laya II heb ik het al gehad over de gebruiksaanwijzing, en deze is…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.