Fun Factory Bootie | Buttplug review

01-02-2023

De Fun Factory Bootie is eigenlijk heel bekend, sterker nog, ik kende deze (serie) buttplug(s) al als een hele leuke beginners buttplug. Tijd dus voor een review, met dank aan Loveware die zo lief waren de Fun Factory Bootie op te sturen in ruil voor een eerlijke review.

SPECS

 • Materiaal: Silicone
 • Bodysafe? Ja
 • Geschikt glijmiddel: Waterbasis glijmiddel
 • Lengte:
  • S: 7,6 cm
  • M: 9,3 cm
  • L: 11,1 cm
 • Diameter (breedste punt):
  • S: 2,7cm
  • M: 3,5 cm
  • L: 4,05 cm
 • Gewicht:
  • S: 42 g
  • M: 69 g
  • L: 108 g
 • Kleuren:
  • S: Zwart, paars, blauw
  • M: Zwart
  • L: Zwart, Bordeaux rood
 • Prijs: van € 19,90 tot € 29.90 bij Loveware.be
 • Is het wat? Ja, maar (zoals wel vaker) met een aantal kleine dingetjes.

Fun Factory Bootie Buttplug

Als je de specs zojuist aandachtig hebt gelezen dan weet je inmiddels dat de Fun Factory Bootie een silicone buttplug is die je in verschillende maten kan krijgen. Ook weet je dat je afhankelijk van de maat de Fun Factory Bootie te krijgen is in meer dan alleen de zwarte kleur.

De Fun Factory Bootie serie is gemaakt met de beginner in gedachten, maar naar mate je de grotere versies gaat gebruiken is hij ook heel erg fijn voor de ervaren buttplug drager.

Deze buttplug heeft echter we één groot verschil ten opzichte van andere beginner buttplugs en dat is de vorm van de kop. Deze is namelijk zo gemaakt dat de Fun Factory Bootie ook de prostaat kan stimuleren.

De Bootie is gemaakt van flexibel premium silicone.

Fun factory bootie buttplug medium

Fun Factory Bootie in de doos

Als je Fun Factory kent, dan weet je dat ze al een hele tijd een bepaalde huisstijl hebben. To the point, maar toch een beetje speels. Een goudkleurige doos met op de voorkant een foto van de buttplug en aan de zijkant wat meer informatie over het product.

In de doos vind je een boekje dat “A guide to incredible sex with Bootie” heet en verder natuurlijk de Fun Factory Bootie buttplug.

Fun Factory Bootie getest

Deze test is niet alleen het resultaat van mijn normale tests zoals ik die bij alle toys doe als ik een nieuwe toy ontvang, maar ook uit eerdere ervaring bij mijzelf en bij anderen met de Fun Factory Bootie door de jaren heen.

De Fun Factory Bootie is inderdaad leuk voor de beginner, hij is zacht, lekker flexibel en enorm comfortabel om te dragen. Dat geld voor de kleinste (maat s), maar eigenlijk ook zeker voor de medium versie. De large versie is in die zin niet voor de beginner dat de diameter van deze buttplug echt niet een beginnersmaatje genoemd kan worden, zit hij eenmaal, dan ben je wel enorm gevuld en kan je eigenlijk van alles doen terwijl je kont geplugd is.

Toch moet ik de echte beginners even waarschuwen over de Fun Factory Bootie, en dan voornamelijk om de vorm van de kop, omdat deze gemaakt is om de prostaat te stimuleren, de hele bootie is gemaakt van flexibel silicone, is het inbrengen van de bootie iets ingewikkelder dan de standaard buttplug (je weet wel zo’n torpedo vorm met een puntje).

Het inbrengen is niet per se moeilijk, maar vereist wat techniek (eerst de voorkant, dan kantelen en dan verder) als je hem echt comfortabel wil inbrengen. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is echt vrij simpel, helemaal in vergelijk met de Fun Factory Duke.

Als je dat eenmaal onder de knie hebt is het verder allemaal superfijn, je kan hem eigenlijk heel lang dragen (luister wel naar je lijf en verwijder hem als het oncomfortabel wordt).

Wat ook fijn is, is dat als je meer dan een maat hebt, je deze plugs als “voorbereiding” op andere anale dingen kan gebruiken.

Ik ben echt wel heel enthousiast over de Fun Factory Bootie, met uitzondering van de prostaatstimulatie.

Misschien omdat ik inmiddels wat meer gewend ben, maar vooral omdat ik denk dat je voor prostaatstimulatie toch beter een meer gespecialiseerd seksspeeltje kan gebruiken.

Bij het inbrengen van de Fun Factory Bootie voel ik wel iets tegen mijn prostaat aanzitten, maar krijg niet de stimulatie die ik zou willen, wat ook lastig is met een flexibel speeltje. Enfin, leuk als net ff “extra” vulling, prostaattoy van 2023? Nee, zeker niet.

Een ander ding dat ik niet moet overslaan is het feit dat de voet van de Fun Factory Bootie net zo comfortabel zit. Je kan er echt prima opzitten zonder dat het naar wordt.

Fun Factory Bootie schoonmaken

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar de Fun Factory Bootie is geheel van silicone en dus ook extreem goed te reinigen met heet water, zeep of toycleaner. Omdat de Fun Factory Bootie ook helemaal “glad” is hoef je eigenlijk ook geen rekening te houden met allerlei randjes. Behalve misschien met het “gegraveerde” Fun Factory logo, maar dat is niet zo diep dat het moeilijk schoonmaken is, spoel het wel nog even een paar keer extra af, als je toch bezig bent.

Conclusie

Wil je beginnen met buttplugs en zoek je een buttplug (setje) dat leuk is voor jou (en je partner) dan is de Fun Factory Bootie absoluut aan te raden. Een fijne zachte en flexibele buttplug die je genoeg vult dat je het goed voelt, maar toch comfortabel is, ook als je hem draagt voor langere tijd onder je kleding.

Wil je meer de prostaatstimulatiekant op, dan zijn er echt veel betere en net zo comfortabele seksspeeltjes.

Heb jij trouwens een vulva? Lees dan eens de review van Tess over de Fun Factory Bootie FEM

Je koopt de Fun Factory Bootie bij Loveware.be vanaf € 19,90

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

 1. Ik gebruik deze plus al langere tijd, alhoewel dat nu eigenlijk alleen nog voor de grootste maar geldt. Fijn ding, dat je heerlijk opvult en inderdaad makkelijk blijft zitten. Voor mijn prostaat doet de plug dan weer minder, dat is jammer.
  Er is geen XL, dus welke plug is nu een goed vervolg? Wanneer goed en langer gevuld zijn, de wens is? En stimulatie van de prostaat ook lekeer is?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.