Fun Factory Big Boss G5 vs. Satsifyer Vibes Master

15-04-2019

Sextoy review by Tess: Fun Factory Big Boss G5 vs. Satsifyer Vibes Master

Ik had het er al eerder over in mijn review over de Satisfyer Vibes Power Flower en Charming Smile. De Satisfyer Vibes serie is eigenlijk vooral een kopie van de Fun Factory vibrators. Satisfyer is gewoon geen sympathiek merk. Als de basis van je merk is toys kopiëren van anderen en ze dan goedkoper namaken, dat is gewoon niet netjes. Ik hou van Fun Factory, ik ken dat merk al jaren en die vibrators zijn gewoon altijd goed. Gemaakt van mooi (medisch) siliconen, altijd een goede motor en dus goede vibraties en de kwaliteit is echt goed. Als je een Fun Factory vibrator hebt, weet je eigenlijk wel zeker dat je daar jaren plezier van hebt. Maar ze zijn natuurlijk niet goedkoop. En daar komt Satisfyer dan, met hun Satisfyer Vibes serie, voor ongeveer de helft van de prijs van een Fun Factory G5 vibrator. Ik besloot de Satisfyer Vibes Master eens te vergelijken met de Fun Factory Big Boss G5 Black Line.

Verpakking en inhoud

Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master

Qua verpakking wint de Fun Factory Big Boss het. Fun Factory heeft altijd mooie verpakkingen met een nette uitstraling. In de doos vind je de duidelijk herkenbare rode magneetlader met het Fun Factory logo. Super handig als je meerdere laders hebt en, net als ik, niet super georganiseerd bent. De verpakking van de Satsifyer Vibes Master oogt een beetje flets. Een foto van een vrouw achter een grote, semi-realistische vibrator, ik vind het een beetje terug in de tijd. Alleen heeft deze vrouw wel kleren aan en dat was vroeger dan niet. Verder vind je ook in de Satisfyer Vibes doos een gebruiksaanwijzing en magnetisch USBoplaadkabeltje. Beide vibrators zijn waterproof en gemaakt van bodysafe siliconen.

De look & feel van de Fun Factory Big Boss

Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master

Ik heb de Black Line Big Boss G5, maar hij is er ook in andere kleuren en die hebben dan een witte onderkant. Ik vind deze Big Boss vibrator er echt wel mooi en aantrekkelijk uitzien. De dikte van dit seksspeeltje is duidelijk dikker dan de gemiddelde toy, ik hou daarvan. Hij ziet er realistisch uit, maar niet te. Er lopen wat verdikkingen over de schacht, die wat weg hebben van aders. Ook zie je aan de bovenkant een duidelijke eikel vorm. Het handvat van de vibrator ziet er mooi en goed uit, met opening om ‘m makkelijk vast te houden. Dit werkt ook echt goed en stevig. De knopjes zijn duidelijk en goed voelbaar. Het siliconen voelt lekker zacht, maar trekt wel enorm veel stof aan. Ook voel je wel ‘drag’, hier weet ik niet echt een goed Nederlands woord voor. Je hand glijdt niet makkelijk over het siliconen, je voelt gelijk dat je waarschijnlijk wel glijmiddel nodig gaat hebben.

De look & feel van de Satsifyer Vibes Master

Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master

De Master is er alleen in deze kleur. Dit is zeker niet mijn lievelingskleur. Het gedeelte van de vibrator dat je in moet brengen, vind ik er, ondanks de kleur, wel aantrekkelijk uitzien. De schacht is helemaal glad en bovenop zie je ook weer de eikelvorm. De onderkant van de vibrator, waar het handvat zit, vind ik er een beetje cheap uit zien. Het achterste gedeelte van het handvat is van siliconen en is daardoor niet stevig. Bij het vasthouden deukt het ook in. Pas toen ik dit handvat voelde en gebruikte, kreeg ik eigenlijk echt waardering voor het Fun Factory handvat. Het is misschien maar een detail, maar de Fun Factory vibrator kan je gewoon echt makkelijk en goed vasthouden. Het is dus niet zomaar een ‘mooi uitziend gat’ maar echt functioneel.

De knopjes van de Satsifyer Vibes Master zijn bij weinig licht niet goed zichtbaar en ook niet goed voelbaar. Het siliconen voelt heel lekker glad aan. Ik vermoed dat hier een coating overheen zit, maar daar kan ik geen informatie over terug vinden. Het trekt ook helemaal geen stof aan en er is geen ‘drag’.

De test van de Satsifyer Vibes Master

Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master

Maar dan nu, het belangrijkste. Welke vibrator voelt het lekkerst? Ik begon met de Satisfyer Vibes Master. Ik gebruikte mijn favoriete glijmiddel Sliquid Sizzle. Zoals je weet, ben ik dus niet zo’n fan van het merk Satisfyer, dus stiekem hoopte ik dat deze vibrator gewoon niet goed zou zijn. Puur omdat ik het zo niet chic vind dat ze steeds maar speeltjes blijven kopiëren. Maar ik moet echt eerlijk zeggen dat deze Master gewoon echt heel goed is. Deze vibrator voelt echt heel lekker.

De vibraties zijn echt indrukwekkend. Echt super krachtige en diepe vibraties, precies zoals ik ze lekker vind. Als je, net zoals ik, van een wat groter formaat vibrator houdt, zijn allebei deze vibrators ook echt wat voor jou. Ik vind het echt helemaal top. De ribbel bij de eikel is ook helemaal goed voor mijn G-spot. Ik schrok er zelf eigenlijk van hoe snel deze Satisfyer Vibes Master mij liet squirten.
De vibratiepatronen zijn gewoon zoals vibratiepatronen tegenwoordig altijd zijn. Daar valt niet echt wat over te melden. Prima als je er van houdt, ik hou er niet zo van.

Een nadeel van deze Satisfyer Vibes Master vind ik wel dat je de vibraties heel erg in het handvat voelt. En zoals ik al eerder aangaf, het handvat houdt niet heel comfortabel vast en de knopjes zijn wat lastig te herkennen.

De test van de Fun Factory Big Boss G5

Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master

Tijd voor de Fun Factory Big Boss. Na de Satsifyer Master had ik nu wel echt hoge verwachtingen. Want dit is natuurlijk the real deal, hè. Hoewel het siliconen van de Master in mijn hand lekkerder voelde, vond ik in mijn vagina het siliconen van de Big Boss lekkerder voelen. Het voelt wat zachter denk ik. Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar de Big Boss voelde net even wat fijner qua materiaal.

De vibraties van de Fun Factory Big Boss zijn ook echt diep. Misschien net iets dieper dan die van de Master. Maar de Master vibreert volgens mij net iets harder. Ze zijn aan elkaar gewaagd, maar ik vind de vibraties van de Master toch net even wat lekkerder. Want ik hou nu eenmaal van hard. Maar bij de Big Boss heb ik weer veel minder last van vibraties in mijn hand. En het handvat werkt dus gewoon echt goed. Je kan goed met de vibrator stoten, zonder irritaties van een indeukend handvat. Ook de knopjes zijn makkelijk te vinden.

Hoewel de eikel van de Master echt heel erg op die van de Big Boss lijkt (goh, net of ze ‘m gekopieerd hebben), moet ik ook hier weer zeggen dat de Master toch eigenlijk wint voor mij. De eikel van de Master heeft net een wat grotere ribbel, waardoor ‘ie voor mijn G-spot echt perfect is. De ribbel van de Fun Factory Big Boss is ook echt heel goed en lekker, maar als ik moet kiezen, kies ik toch die van de Master.

Dus, even op een rijtje

Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master

Looks: De Big Boss ziet er duidelijk beter uit

Materiaal: De Master is gladder, trekt geen stof aan, maar heeft een lelijke kleur. De Big Boss trekt heel veel stof aan, maar voelt in mijn vagina lekkerder.

Het handvat: Die van de Master is minder mooi en laat je hand hard mee trillen. Die van de Big Boss is beter: mooi, handig, stevig, goed gevormd en geeft minder vibraties door.

Knopjes: De knopjes van de Big Boss zijn duidelijk beter dan die van de Master

Vibraties: Beiden vibreren ze hard en diep. De Big Boss iets dieper, maar de Master iets harder.

De vorm: De vorm van de Master is gladder en de eikel heeft een iets grotere (en wat mij betreft betere) ribbel.

Kosten: De Master is half zo duur als de Big Boss

Dus, met pijn in mijn sextoy-hart, moet ik denk ik toch de Satisfyer Vibes Master als winnaar aanwijzen. De Master is echt een hele goede kopie van de Fun Factory Big Boss, met een hoop voordelen. Zeker gezien het feit dat ‘ie (in vergelijking) zo goedkoop is, krijg je echt waar voor je geld.

Kwaliteit

Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master

Van Fun Factory weet ik dat de kwaliteit goed is. Dat hebben ze al jarenlang bewezen. Over de kwaliteit van Satisfyer heb ik wel mijn twijfels. Ik heb redelijk wat verhalen gehoord over waterproof toys van Satisfyer die toch niet zo waterproof waren. Mijn Satisfyer Penguin was ineens heel raar verkleurd zonder aanleiding en ik heb wel vaker van mensen gehoord dat hun Satisfyer speeltje na een paar maanden stuk ging. Maar aangezien ik deze review nu schrijf, en niet pas over een half jaar, kan ik dus niet oordelen over de kwaliteit en hoe lang ze mee zouden gaan. Ik kan slechts mijn vermoeden uitspreken dat ik denk dat de Fun Factory vibrator wel echt langer mee zal gaan.

Conclusie

Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master Fun factory big boss g5 vs. Satsifyer vibes master

De Satisfyer Vibes Master heeft dus gewonnen. Maar het was zeker een nek aan nek race. Ik denk dat, als je van dit type vibrator houdt, je van allebei deze toys echt blij wordt. Bij mij is dat in elk geval wel het geval. Ik vind ze allebei super lekker.

Je kan de Satisfyer Vibes Master hier bestellen bij bol.com 

Je kan de Fun Factory Big Boss G5 hier bestellen bij Easytoys 

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sekstoy review: Satisfyer Vibes Magic Bunny | Tess Tesst - […] zijn. Maar, feit is wel dat de Satisfyer Vibes toch wel goed zijn. Eerder ontdekte ik al dat ik…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.