Firmtech performance Ring | Cockring review

28-06-2023

De Firmtech performance Ring kreeg ik van Easytoys in ruil voor een review, en hoewel ik er eigenlijk niet om gevraagd had, intrigeerde deze cockring mij toch. En dus, tijd voor een review, want, geloof mij, er is genoeg te zeggen over deze cockring.

SPECS

  • Materiaal: Medisch graad Elastomeer (volgens Firmtech zelf), ik denk zelf gewoon TPE
  • Bodysafe: Nee
  • Geschikt glijmiddel: Waterbasis
  • Gewicht: 66 gram
  • Omtrek: Niet relevant, enorm stretchy
  • Prijs: € 69,99 bij Easytoys

Firmtech

Ik had nog nooit gehoord van Firmtech en eerlijkheidshalve kan ik ook niet zoveel over ze vinden. Ze hebben wel een website die de indruk wekt dat de Firmtech ringen een “medisch” doel nastreven. De cockring is gemaakt naar een idee van Elliot Justin M.D. (FACEP) die blijkbaar iets heeft met cockringen.

Als ik de website lees gaat het eigenlijk vooral om het grotere broertje van de Firmtech performance Ring, de Firmtech Tech Ring, een cockring van $ 275 dollar die via bluetooth meet hoe vaak je een erectie krijgt in je slaap.

Het merk Firmtech richt zich dus vooral op het herkennen (en voorkomen) van erectiedisfunctie. Daarmee lijkt de Firmtech performance Ring vooral gericht te zijn op mensen die dat bluetooth stukje wel geloven.

Firmtech performance ring  cockring

Firmtech performance Ring

De Firmtech performance Ring is een ring die eigenlijk afwijkt van de standaard vorm van cockringen. Het ontwerp van de Firmtech performance Ring is namelijk niet alleen gebaseerd op een “haak en oog” ontwerp, maar de aangeraden manier van dragen is ook anders dan anders.

De Firmtech performance Ring is gemaakt van wat Firmtech zelf “medical grade elastomer” noemt. Eigenlijk dus een soort van TPE, maar dan net even chiquer.

Er is nog veel meer te zeggen over deze cockring, maar daarvoor verwijs ik je graag naar het testgedeelte van mijn review.

Firmtech performance Ring in de doos

De doos van de Firmtech performance Ring is zwart en vierkant met een tekst die aangeeft wat er in de doos zit. In de doos zelf zit onder een sticker met een QR-code (waarover later meer) de Firmtech performance Ring netje in een blister en een korte handleiding. En verder is dat het. Vrij minimalistisch dus, maar dat past ook wel een beetje bij het medische karakter van de deze cockring.

Firmtech performance Ring getest

Zoals ik al had gezegd ik had niet gevraagd om deze cockring, en normaliter betekent dat meestal dat een item niet per se een review kreeg. Maar deze Firmtech performance Ring intrigeerde mij. Door zijn vorm, door de keuze van het materiaal en eigenlijk het hele concept eromheen.

Het intrigeerde mij nog meer toen ik wat meer research deed en op de website van Firmtech terechtkwam. Wat ik daar aantrof zette mij tot denken aan.

Maar goed, jullie komen niet voor mijn gedachtekronkels, maar wel voor de review van deze, toch niet heel goedkope, cockring.

En dus, tijd voor de review. Bereid je voor een verhaal van verwarring en overpeinzing, want een review krijgen jullie, en mijn gedachten als extra bonus.

Allereerst dacht ik op eerste gezicht dat de Firmtech performance Ring mij niet ging passen. Let wel, dat was voordat ik wist dat deze cockring dus eigenlijk gespleten is waardoor je niet de hele ring om zowel je schacht als ballen doet, maar juist een deel eromheen, een deel er overheen. En dat maakt voor de maat heel erg uit.

Firmtech performance ring  cockring haak

Want ondanks dat de Firmtech performance Ring gemaakt is van enorm rekbaar elastomeer is dat soms toch niet genoeg.

De handleiding is vrij summier, maar laat je wel weten dat je deze cockring ook met een “twist” kan dragen, zodat het allemaal net even strakker zit. Dat je daarmee potentieel ook wat haren meeneemt, afhankelijk van hoe jij je beharing reguleert, wordt niet genoemd.

En dan was er nog de sticker met de QR-code, zou deze mij meer info verstrekken?

Enfin, een snelle scan met mijn telefoon zou al mijn vragen beantwoorden, althans zo dacht ik, want er is of een vergissing gemaakt met het stickeren of Firmtech heeft geld willen besparen op QR-codes (ja die zijn gratis, I know) en stickers.

Want waar kwam ik uit? Op een pagina die mij ging uitleggen hoe ik de ring om moest doen, maar ook hoe ik de bluetooth aan mijn telefoon moest kopellen. Ik heb natuurlijk nog even gezocht, maar je raadt het al, ik was naar de handleiding van de duurdere bluetooth versie geleid. Beetje jammer wel.

Ik moet zeggen, het zit allemaal heel comfortabel. Hoewel ik wel even moest wennen aan het gevoel van een cockring die net zo aanvoelt als zo’n plakoctopusje dat je vroeger tegen het raam aangooide en dan “leuk” naar beneden klom.

De ring zit inderdaad enorm comfortabel, maar om nou te zeggen dat het een geweldig niet concept is, nee. Het doet wel iets, maar ik heb echt betere cockringen gehad die minder ingewikkeld waren, net zo comfortabel zaten en niet zo ontstellend duur zijn.

Sorry, wat lees ik daar op je website?

Ik heb toch maar besloten om het reviewgedeelte iets meer uit elkaar te trekken van wat ik nu ga schrijven, gewoon om het duidelijker te maken. Het concept van de cockring en de vorm zijn namelijk wel best okee. De uitvoering, mwah, maar volgens mij is dat meer het verdienmodel dan daadwerkelijk iets wat ze willen verbeteren.

Wat schetst namelijk mijn verbazing, op de website van Firmtech lees ik dat deze cockring “wel 2 maanden” garantie heeft, misschien iets langer meegaat, maar dat je een abonnement kan afsluiten voor 170 dollar per jaar zodat je “met korting” het hele jaar een cockring kan dragen.

Ik was zo verbaasd dat ik mijn telefoon uit mijn handen liet vallen toen ik dit las. Je betaalt dus 60 euro voor een wegwerpcockring.

Wat misschien nog meer shocking is, is dat de bluetooth versie van hetzelfde materiaal gemaakt is, en deze dus, naar alle waarschijnlijkheid, ook maar 2 maanden (en een beetje) meegaat.

Of dat nou medisch is of niet, het is wel echt vrij shocking (en het is niet eens een e-stim cockring).

Enfin, ik vind er duidelijk dingen van, en ze zijn niet heel positief.

Firmtech performance ring  cockring bvovenaanzicht

Firmtech performance Ring schoonmaken

De Firmtech performance Ring is schoon te maken met warm water en zeep of toycleaner. Gezien het feit dat de Firmtech performance Ring is gemaakt van een elastomeer is deze zeer waarschijnlijk poreus. Dus extreem goed afdrogen is een must om schimmel etc te voorkomen.

Conclusie

Ik denk dat je, als je mijn review gelezen hebt, waarschijnlijk wel al weet wat ik ga zeggen. Deze Firmtech performance Ring is misschien innovatief, maar voor de kosten en het feit dat je er maar 2 maanden (en een beetje) mee kan doen echt belachelijk duur.

Daarbij doet de Firmtech performance Ring mijns inziens ook niet zo heel veel voor je, anders dan dat je hem 12 uur achterelkaar kan dragen.

Niet echt een aanrader dus.

Je koopt de Firmtech performance Ring bij Easytoys voor € 60 euro

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.