FemmeFunn Ultra Wand XL

26-01-2024

FemmeFunn is voor mij een merk waarbij ik pas eind van dit jaar in aanraking kwam. Ik begon met het testen van de FemmeFunn Essenza, waar ik direct enorm van onder de indruk was, want wow, wat een goed ding is dat. Daarna testte ik de FemmeFunn Klio, wat ook een hele bijzondere vibrator was maar net niet helemaal lekker aansloot bij mijn lichaam. En vandaag vertel ik je over de FemmeFunn Ultra Wand XL, de naam zegt het al: een grote wand vibrator. Ik kreeg ‘m van Willie.

Specs

Materiaal: siliconen (bodysafe)
Oplaadbaar: ja
Standjes: 10 standjes, waarvan 3 steady
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 134,95 euro, hier te koop bij Willie 
Is ’t wat? Hij trilt goed, maar…

De naam FemmeFunn

Ik ben nog steeds geen fan van de naam FemmeFunn. Gendered namen voor sextoy-merken kunnen wat mij betreft niet meer. Maar los daarvan vind ik het merk FemmeFunn wel heel leuk. Deze wandvibrator is dan niet per se heel origineel, maar ze hebben zeker wel een aantal originele sextoys in hun assortiment. Alles ziet er leuk en fris uit en is vaak ook best wel kleurrijk. Hou ik van! En wandvibrators hou ik ook van, dus ik was erg benieuwd naar deze FemmeFunn Ultra Wand XL. Hij is er ook echt in andere maten, dus de naam slaat ook nog eens ergens op.

De look & feel van de FemmeFunn Ultra Wand XL

De hele FemmeFunn Ultra Wand XL is van paars siliconen. En dat siliconen heeft ook een patroontje wat je ook kan voelen, echt met reliëf dus. Het is een leuk patroontje en het geeft de wand een wat meer originele, onderscheidende look. De onderkant van de wand is de plek waar je de magneetoplader aansluit. Dit stukje van de wand is blauw, wat supermooi combineert met het paars. Ik had graag nog meer blauwe details in de wand gezien. Al zijn de symbolen op de knopjes ook wel blauw, maar dat valt alleen op als je genoeg licht hebt, anders lijkt het meer grijs.

Er zitten twee knopjes op deze XL wand. Het FF-knopje is het powerknopje en het knopje om mee door de standjes te klikken. Het knopje met de bliksemschicht is het boost-knopje, maar daar kom ik zo nog op terug.

De FemmeFunn Ultra Wand XL voelt fijn om vast te houden. Ik hou een wandvibrator meestal bij het handvat net onder de kop vast. Dit stuk van het handvat loopt iets uit qua dikte, wat echt fijn in de hand ligt. Het siliconen voelt sowieso al fijn en met het reliëf er in nog wat meer. De knopjes zijn ook goed geplaatst, ik kan er met mijn duim makkelijk bij als ik de wand vast heb zoals ik dat graag doe. De nek is wat flexibel, maar niet té.

De test

Bij het testen gebruikte ik een beetje Pjur Woman Nude, een fijn waterbasis glijmiddel zonder irriterende ingrediënten. Er zijn best veel mensen die geen glijmiddel bij een wandvibrator gebruiken, omdat je ‘m niet inbrengt. Vroeger deed ik dat zelf ook nooit, maar ik heb gemerkt dat glijmiddel echt wat toevoegt. De kop van de wandvibrator glijdt zo veel makkelijker over mijn vulva en dat geeft toch weer een andere sensatie. Dus, probeer het eens, zou ik zeggen.

Wandvibrators trillen over het algemeen heel goed. Vaak zijn dit de sextoys met krachtige, diepe vibraties. Dat heeft de FemmeFunn Ultra Wand XL ook. Standje één is gelijk al best wel krachtig en diep. Er zijn drie steady standjes die steeds een stapje harder worden. De wandvibrator is alleen niet fluisterstil te noemen. Ik vind dat ‘ie best wat geluid maakt. Ik kan daar best mee, maar soms maakt ‘ie ineens nóg meer geluid. Ik weet nog steeds niet waar dit aan ligt. Ik heb dit wel vaker meegemaakt met sextoys. Het is lang niet altijd, maar soms heeft ‘ie dus ineens dat ‘ie een tijdje extra lawaai maakt. En hoewel ik dus best wel goed kan dealen met het geluid, vind ik dit extra geluid toch too much. Dat kunnen die fijne vibraties helaas niet compenseren. Ik durf niet te zeggen of dit specifiek aan mijn exemplaar ligt, of dat dit vaker gebeurd bij de FemmeFunn Ultra Wand XL.

Zoals ik zei, heeft de Ultra Wand XL drie steady standjes. Dan zijn er ook nog zeven vibratiepatronen. Ik vraag me nog steeds af waarom de meeste vibrators momenteel nog steeds meer patronen dan steady standjes hebben. Ik hoor echt maar weinig mensen over dat ze fan zijn van de patronen. Maar goed, er zijn dus zeven patronen en er zitten echt wel een paar leuke patronen tussen. Wat langere patronen, waardoor ze iets meer verrassend zijn.

De boost-functie van de FemmeFunn Ultra Wand XL

En dan is er de boost-knop. Daar had ik echt naar uitgekeken, want dat klinkt toch wel perfect. Een knopje waarop je kan klikken als je wil gaan klaarkomen, die de vibratie dan een boost geeft. Klinkt als een top-idee! Maar ik was toch wel teleurgesteld door deze functie, want de boost functie is niets anders dan steady standje drie. Wat echt een fijn standje is hoor, daar niet van, maar als je de vibrator al gebruikt in steady standje drie, dan heb je er niks aan. En ik ben zo iemand die eigenlijk altijd gaat voor het hardste steady standje. En ik wil óók een boost! Ik begrijp deze keuze dan ook niet zo goed. Beter hadden ze steady standje drie iets zachter gemaakt, zodat je ook dan nog wat aan de boost-functie hebt. Of noem het geen boost-functie, maar gewoon een knopje om in één klik naar het hardste steady standje te gaan. Maar eerlijk: ik had dan eigenlijk gewoon liever twee knopjes om mee door de standjes te klikken; vooruit en weer terug.

Conclusie

De FemmeFunn Ultra Wand XL trilt diep en hard, maar is niet fluisterstil. Soms maakt hij zelfs nog wat extra geluid. Hij ligt heel lekker in de hand en ziet er heel tof uit. De boost-functie klonk heel interessant, maar valt toch wat tegen omdat het niets meer is dan steady standje drie. Een goede poging om een originele wandvibrator te maken, maar ik zie toch nog wel wat ruimte voor verbetering.

Je kan de FemmeFunn Ultra Wand XL hier bestellen bij Willie voor 134,95 euro

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.